quote

"Zijn er nog goede hypotheek adviseurs die voor 1500 euro binnen nu en 1 week beschikb. zijn?" @andriesdunnink in tweet

stelling

"Ik heb de enquête provisieverbod al ingevuld"

nieuws

BOETE VAN TON VOOR FLORENTIS WEGENS OVERTREDEN PROVISIEVERBOD

Het kon haast niet uitblijven, dat na de adviseur ook de verzekeraar zou worden beboet wegens schending van het provisieverbod. De boete is dinsdag bekend gemaakt en bedraagt een ton.

 

KLANT NIET BESCHERMEN TEGEN ONDESKUNDIGHEID KOST ELQ 70 MILLE

ELQ moet bijna 70.000 euro vergoeden aan een klager die eerder van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) gelijk kreeg toen hij stelde dat zijn geldverstrekker ELQ hem had moeten beschermen tegen zijn ondeskundigheid.

 

BELEIDSDEKKINGSGRAAD PENSIOENFONDSEN OP 101,9%

De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen is in het tweede kwartaal van 2017 gestegen met 2,1 procentpunt en kwam eind juni uit op 101,9 procent.

 

 

CONSUMENT ZELF VERANTWOORDELIJK VOOR KEUZE RENTEVASTE PERIODE

De consument is zelf verantwoordelijk voor de keuze van de rentevaste periode van zijn hypotheek, blijkt nog eens duidelijk uit een uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (2017-463).

 

overig nieuws

 • OOK BIJ COULANCE DUIDELIJKE AFSPRAKEN MAKEN

  Als een verzekeraar een coulance-uitkering doet ten behoeve van herstelwerkzaamheden en die werkzaamheden blijken het probleem nog niet te hebben opgelost, moet de maatschappij ook de verdere herstelkosten voor haar rekening nemen. Dat blijkt uit een uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (2017-456).

 • AFM SCHERPT TOEZICHT OP CROWDFUNDING AAN

  De AFM ziet risico’s voor crowdfunding-investeerders door schaarste projecten en onvoldoende transparantie. De toezichthouder scherpt de voorschriften op punten aan.

 • STIJGING HYPOTHEEKRENTE ALWEER TEN EINDE?

  De Hypotheekshop ziet tekenen dat de stijging van de hypotheekrente alweer ten einde is.

 • POLITIE NOG OP ZOEK NAAR AANVALLER VERZEKERINGSKANTOOR

  De Zwitserse politie was dinsdagochtend nog altijd op zoek naar de boze klant die maandag vier mensen op een verzekeringskantoor in Schaffhausen verwondde met een kettingzaag.

 • OVERSLUITEN MET SPAAR- OF BELEGGINGSPOLIS ECHT ZO MOEILIJK? (1 reactie)

  Oversluiten van een hypotheek met verpande beleggings- of spaarrekening is nog altijd lastig, aldus maandag Het Financieele Dagblad. Volgens Dennis van Lieshout (De Hypotheekshop Eindhoven) op www.kop-munt.nl is het probleem niet zo groot als wordt beweerd.

 • ABN AMRO VERLAAGT SPAARRENTE (1 reactie)

  ABN Amro verlaagt de spaarrente per 31 juli.

 • SCILDON: "BLIJF ORV ZIEN ALS ADVIESPRODUCT"

  Scildon is een campagne gestart om financieel adviseurs te stimuleren de overlijdensrisicoverzekering als een belangrijk adviesproduct te blijven zien.

 • SCHADECOACH IN CLINCH MET KIFID (6 reacties)

  De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) noemt het twijfelachtig dat een contra-expert de uitkering door de verzekeraar rechtstreeks naar hem liet overmaken in plaats van naar de opdrachtgevende consument. De Geschillencommissie betitelt de kosten van de contra-expertise bovendien als buitensporig. De commissie keurt het in dezelfde uitspraak 2017-448 ook af dat een verzekeraar buiten de contra-expert om contact opneemt met de consument om tot een schikking te komen. 

 • HYPOTHEEKVERSTREKKERS MAKEN OVERUREN

  Hypotheekverstrekkers maken overuren, door de topdrukte op de hypotheekmarkt. Aldus directeur Ron van Vliet van De Hypotheker maandagochtend op BNR Nieuwsradio.

 • ARCADIS NAAR HET NEDERLANDSE PENSIOENFONDS

  Stichting Pensioenfonds Arcadis Nederland verplaatst haar pensioenregeling naar Het nederlandse pensioenfonds.

 • KOOPWONINGEN IN JUNI 8 PROCENT DUURDER

   Bestaande koopwoningen waren in juni 8 procent duurder dan in juni 2016. Dat is de grootste prijsstijging na maart 2002.

 • ONLINE HYPOTHEEK BEREKENEN VAAK ONBETROUWBAAR VOOR 55+ (1 reactie)

  Veel websites van banken, verzekeraars en hypotheekketens zitten er bij het berekenen van de maximale hypotheek voor 55-plussers vaak tienduizenden euro’s naast. Vereniging Eigen Huis wil dat deze bedrijven hun rekenmodules direct verbeteren. 

 • OPEN BRIEF CFD EN ODIN AAN DELA, MONUTA EN YARDEN (4 reacties)

  "Wij denken dat de voorlichting aan consumenten veel beter kan en dat de samenwerking met het onafhankelijke intermediair een betere plek verdient op jullie websites", aldus Commissie CFD en Odin in een 'open brief' aan de uitvaartverzekeraars Dela, Monuta en Yarden.

 • GEBREK AAN KAPITAAL REMT GROEI SOCIALE ONDERNEMING

  Volgens een onderzoek van ABN Amro is de beperkte toegang tot kapitaal het belangrijkste obstakel voor de groei van sociale ondernemingen.

 • "LAAGSTEPRIJSGARANTIE IS WEINIG WAARD"

  Een 'laagsteprijsgarantie' in de hotelbranche klinkt leuk maar je moet een engelengeduld hebben om er een beroep op te kunnen doen, concludeert de Consumentenbond in een onderzoek voor de Reisgids 

 • HUISMERK KRIJGT TOEGANG TOT RABOBANK HYPOTHEKEN

  Huismerk-adviseurs hebben toegang gekregen tot Rabobank-hypotheken.

 • FINANCIËLE MAKELAAR ORGANISEERT SUMMER SCHOOL

  Financieel adviseurs kunnen ook deze zomer weer gratis deelnemen aan de webinars die De Financiële Makelaar organiseert onder de noemer DFM Summerschool.

 • NIEUWE GELDVERSTREKKERS VERLATEN NHG-SEGMENT

  Nieuwkomers op de Nederlandse hypotheekmarkt als Munt Hypotheken, Venn en Hypotrust Elan Plus richten zich steeds minder op het 'veilige' NHG-segment. Sommige van hen bieden zelfs alleen nog hypotheken zonder NHG aan.

 • NHG MAAKT FINANCIERING ENERGIEBESPARINGEN MAKKELIJKER

  Het financieren van energiebesparende voorzieningen via een hypotheek mét NHG is eenvoudiger geworden.

 • CENTRAAL BEHEER LEVERT ORV VOOR CROWDFUNDINGPLATFORM

  Centraal Beheer en Geldvoorelkaar.nl gaan financiële zekerheid en crowdfunding aan elkaar koppelen

 • DEKKINGSGRADEN NOG NIET OP VEILIG NIVEAU

  Dankzij de oplopende rente hebben de meeste pensioenfondsen het afgelopen kwartaal hun dekkingsgraden licht zien stijgen, maar ze zijn nog niet op het minimaal vereiste niveau.

 • ENQUÊTE PROVISIEVERBOD OPEN TOT MEDIO AUGUSTUS

  Financieel adviseurs kunnen nog tot half augustus de enquête over het provisieverbod invullen.

 • MARK BOSKAMP WORDT HOTELEIGENAAR IN ANDALUSIË

  Mark Boskamp vetrekt bij NNEK om een langgekoesterde droom te verwezenlijken: samen met zijn vrouw Corine start hij een kleinschalig en exclusief Boutique Hotel in Andalusië.

 • NEUTRALIS: GELUK IS MAAKBAAR

  Geluk is maakbaar, aldus de adviseurs van Neutralis, die in een film inzichtelijk maken hoe werkgevers kunnnen bijdragen aan het geluksniveau van medewerkers.

 • EEN AOV? ALLES OF NIETS!

  Het aantal ondernemers neemt toe en het aantal AOV’s neemt af. Er liggen veel advieskansen, maar er is weinig bereidheid tot het betalen van advies of de premie. Hoe zorgen we ervoor dat de ondernemer de beweging van bewustwording naar actie maakt?

 • NN WINT WOEKERPOLISZAAK (2 reacties)

  De rechtbank in Rotterdam heeft de vordering van de claimstichting Woekerpolis.nl tegen Nationale-Nederlanden afgewezen. 

 • BANK OF ENGLAND LANCEERT STRESS TEST VOOR HUIZENBEZITTER

  Met de invoering van een verplichte 'stress test' voor huizenbezitters wil de Bank of England voorkomen dat consumenten een vals gevoel van zekerheid krijgen nu de rente bijzonder laag staat. 

 • ASR EN REAAL ONTZIEN AUTOKLANT

  In het afgelopen jaar verhoogden autoverzekeraars hun prijzen voor polissen met gemiddeld 16 procen, blijkt uit onderzoek in het zomernummer van de Consumentengids. Positieve uitschieters zijn ASR en Reaal waar de premie niet of nauwelijks steeg.

 • WERKGEVER BEZORGD OVER MEER KEUZEVRIJHEID PENSIOEN

  Met een goede financiële begeleiding zullen de pensioenveranderingen een meer positieve bijdrage leveren aan de waardering van werknemers, constateert Willis Towers Watson in een onderzoek over de herziening van het pensioenstelsel onder Nederlandse werkgevers. 

 • HYPOTHEEKSHOP EN HYPOTHEKER ZETTEN IN OP WAARDE ONAFHANKELIJK ADVIES

  Door consumenten in één oogopslag inzicht te bieden in het kanaal en product dat het beste aansluit op hun wensen en behoeften, kunnen zij een weloverwogen en bewuste keuze maken. Dit zegt Hypotheekshop-directeur Mark de Rijke in een gezamenlijk persbericht met collega-keten De Hypotheker.

Meer nieuws...