"Generalistische huisvolmachten gaan het zwaar krijgen"

Jan van de Veen twitterfoto 2017

"In volmachtland zijn er twee machtsblokken namelijk NN en ASR", blogt volmachtconsultant Jan van de Veen (JV Impuls). "Zij hebben de macht naar zich toegetrokken. Overleg bestaat nog nauwelijks en maatregelen worden eenzijdig opgelegd."

Van de Veens blog volgt op de door NN aangekondigde verlaging van de volmachtbeloning met 2,5 procent. "De actie van Nationale-Nederlanden zal niet op zichzelf blijven staan. Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. In feite wordt de kwaliteitsbeloning, die in 2013 in de plaats kwam van de winstcommissie, de nek omgedraaid. Ik voorspelde dat al in mijn blog van vorig jaar september."

De generalistische huisvolmachten gaan het volgens Van de Veen "zwaar krijgen. En als de volmachtgevers in hun controledrang, naast de verplichte functiescheiding, ook een taakscheiding gaan eisen dan betekent dit het einde voor de meeste huisvolmachten. Maar daarmee wordt het kind met het badwater weggegooid. Immers de grote middengroep bestaat uit huisvolmachten en dat zijn de grootste winstbrengers voor de verzekeraars.

"Het is maar te hopen dat het de NVGA lukt om nieuwe volmachtcapaciteit te vinden in de vorm van nieuwe toetreders, die wel bereid zijn de dialoog aan te gaan en gericht zijn op langdurige samenwerking zoals de NVGA heeft beschreven in haar nieuwste position paper."

Klik HIER voor de hele blog.

 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Geert Sijbring - admicon Hypotheken en verzekeringen 8 augustus 2018

Ook dit is een onderdeel van de in het geheim gemaakte afspraken die banken en maatschappijen met de overheid . Om ons ( Assurantie tussen personen) de nek om te draaien. Ben benieuwt hoeveel bonussen er zijn betaald aan ambtenaren en beleidsbepalers. De geschiedenis zal het uitwijzen. Misschien zijn er tussen personen bij die zeggen, wat is die Sijbring een complot denker. Maar naar 45 jaar ervaring weet ik het zeker ., Ik zal een voorbeeld geven 1948 is al op een bijeenkomst ( in Zwitserland al afgesproken dat Europa er uit moet gaan zien zo als het nu is samengesteld.( vraag Beatrix maar ) Nog sterker het Midden-Oosten is ver voor onze jaar telling al gesproken dat in het Jaar 5969 ( joodse jaartelling ) Israël weer als land op nieuw gesticht ( hersteld) zou worden. Laat 5969 nou net het jaar 1948 zijn ( Jaartelling van nu). en ga zo maar door.Dus bereid je maar voor en sluit de gelederen en kom in actie .

Meer over