Verbond: "Urgentie neemt toe om RegTech te gebruiken"

Leo de Boer (2014, variant)

De urgentie neemt toe om RegTech te gebruiken. Aldus het Verbond van Verzekeraars in een brief aan de ministers van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken en Financiën.

"Met RegTech kan het veel eenvoudiger worden om inzicht te krijgen welke regels voor wie van toepassing zijn, welke nieuwe regels conflicteren met andere, wie welke definities hanteert en welke interpretaties er bestaan", schrijft Verbondsdirecteur Leo de Boer. "De financiële sector ziet direct aan welke regels zij moet voldoen en of zij aan de regels voldoet. De sector heeft minder last van inconsistenties en overlap in regelgeving. Hierdoor kan regulatory compliance kosteneffectiever en kwalitatief beter worden."

Het Verbond noemt het cruciaal dat de bron met wet- en regelgeving goed wordt ontsloten. Het Verbond roept de overheid op in beweging te komen. De Boer: "Nederland doet bijvoorbeeld niet mee met ELI (European Legislation Identifier); de reden waarom is niet duidelijk. Wij roepen de overheid op om de handschoen op te pakken en voornoemde bron op digitale wijze te realiseren, te ontsluiten en bij te houden."

Het Verbond roept de politiek op om Nederland ook deel te laten nemen aan ELI en zou hiervoor graag een pilot opzetten.

Reactie toevoegen

 
Meer over