Vivat opent Insurance-lab

Ron van Oijen (Vivat)

Amsterdam Data Science (ADS) en Vivat hebben een insurance-lab geopend.

Vivat is toegetreden tot het ADS-netwerk, waar onder andere de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU), de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) bij zijn aangesloten. Doel is om gezamenlijk onderzoek te doen naar de toepassing van geavanceerde technieken uit de wiskunde, statistiek, informatica en kunstmatige intelligentie binnen de verzekeringssector. Specifiek richt het onderzoek zich op: data science, fraudedetectie, voorspellingen, tekstanalyse, multichannel klantcontact, evaluatiemethoden en leeralgoritmen.

Ceo Ron van Oijen: “Vanuit Vivat willen wij het leven van onze klanten gemakkelijker maken en hen producten en diensten aanbieden die passen bij hun persoonlijke levensstijl. De samenwerking geeft ons de mogelijkheid om nieuwe technologieën te ontwikkelen en toe te passen binnen ons vakgebied. Door nauw samen te werken krijgen we niet alleen toegang tot state-of-the-art kennis, maar ook tot talent en het vermogen om samen met onderzoekers te werken aan uitdagingen van Vivat.”       

Reactie toevoegen

 
Meer over
"aanzienlijk boekverlies bij verkoop vivat"

"aanzienlijk boekverlies bij verkoop vivat"

Het proces gericht op de verkoop van Vivat, zoals voorgeschreven door de Europese Commissie, ligt op schema. Rekening houdend met marktwaarderingen van verzekeringsmaatschappijen...