quote

"Principe levenslange uitkering is verankerd in Pensioenwet en ik wil daar niet aan tornen" Staatssecretaris Klijnsma

stelling

"Financiële sector heeft behoefte aan minister die de teugels weer laat vieren"

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Wanneer u hieronder uw e-mail adres invult ontvangt u (werk)dagelijks de gratis nieuwsbrief van VVP met het laatste nieuws uit de branche.

Meld u nu aan!

 

overig nieuws

 • KAMERVRAGEN NIJBOER OVER AFM-LEIDRAAD BOETERENTE

  Henk Nijboer (PvdA) heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de net verschenen AFM-leidraad 'Vergoeding voor vervroegde aflossing van de hypotheek '. Nijboer wil onder andere weten wat de fiscale consequenties zijn. 

 • CONSUMENTENBOND: "HYPOTHEEKADVIES MOET BETER"

  Een steekproef van de Consumentenbond met mysteryshoppers laat zien dat "hypotheekadviestrajecten gebreken vertonen. Met name de onduidelijkheid over het aantal geldverstrekkers dat door hypotheekadviseurs wordt vergeleken stuit ons tegen de borst". 

 • CALLAS LANCEERT TOP VERZEKERING

  Callas heeft tijdens het SEH Lentecongres de Top verzekering geïntroduceerd als aanvulling op de woonlastenverzekering. Risicodrager is Credit Life.

 • VAN HOOIJDONK ERKEND FINANCIEEL ADVISEUR VAN HET JAAR

  Gijs van Hooijdonk van De Hypotheker te Breda is tijdens het SEH Lentecongres uitgeroepen tot de eerste Erkend Financieel Adviseur van het Jaar.

 • DNB-BOETE VAN HALF MILJOEN EURO VOOR AON HEWITT

  DNB heeft Aon Hewitt Risk FInancial Management een last onder dwangsom van een half miljoen euro en een bestuurlijke boete van 10.000 euro opgelegd.

 • DELTA LLOYD INTRODUCEERT VARIABEL PENSIOEN

  Met Variabel Pensioen speelt Delta Lloyd in op de Wet verbeterde premieregeling.   

 • DNB GESTART MET UITVOERING COULANCEREGELING DEPOSITOGARANTIESTELSEL

  DNB is begonnen met de uitvoering van de coulanceregeling van de minister van Financiën voor consumenten die in het verleden aanspraak hebben gemaakt op het depositogarantiestelsel. Een deel van de voormalige klanten van DSB, Icesave, Indover en Van der Hoop komt over een beperkte periode in aanmerking voor aanvullende wettelijke rente over hun uitkering. 

 • "BANKSPAREN GEEN ALTERNATIEF IN TWEEDE PIJLER"

  Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) meent dat banksparen niet kan worden gezien als alternatief voor premieregelingen en pensioenverzekeringen in de tweede pijler.

 • VERBOND: "DUBBELFUNCTIE AFM ONGEWENST"

  Het Verbond van Verzekeraars is kritisch over het aanpassen van reclameregels rondom risicovolle financiële producten. Dat blijkt uit de consultatiereactie van het Verbond op de voorgestelde aanpassing van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen.  

 • PENSIOENLEEFTIJD WERKNEMERS IN 2016 NIET GESTEGEN

  Voor het eerst in tien jaar is de gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan niet gestegen. In 2016 was de pensioenleeftijd 64 jaar en 5 maanden, net als in 2015. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Meer nieuws...

New Financial Forum

VU-STUDENTEN EN HET NEW FINANCIAL FORUM

“Er is geen directe link tussen een duurzaam beleid van financiële dienstverleners en het vertrouwen van consumenten. Consumenten verwachten een duurzaam beleid van een bank of verzekeraar, maar gaan zelf voor een lage prijs en hoge kwaliteit van de producten. Een duurzame, groene verzekeraar lijkt bijvoorbeeld weinig kans te hebben als de producten en diensten er duurder door zouden worden. Duurzaamheid zal je daarom wettelijk moeten afdwingen.”   Dit was een van de ...   Lees meer »

Michiel Brandt - Mijn passie is scheppen uit verbinding. Gedeelde leidende principes brengen meer.