"Ongelooflijk! Banken die klagen over kosten toezicht terwijl winsten stijgen" Ewald Engelen (financieel geograaf, politicus en publicist) op twitter

"Evaluatieonderzoek 'markteffecten provisieverbod complexe producten' negeert de innovatieslagen die zijn gemaakt"

VVP

Met ingang van 2016 is VVP een praktisch inspiratiemagazine met een nieuwe uitstraling en boordevol onafhankelijke informatie puur gericht op het adviesvak. De nieuwe praktijkgerichte en inspirerende VVP verschijnt tien keer per jaar en bevat tal van inzichten en tips van ondernemers van binnen en buiten de adviessector en volop ruimte voor echte inspirators. Centraal in ieder nummer staat het kenniskatern 'Ken je vak!', met onder meer de vertaling van relevante Kifid-uitspraken naar de dagelijkse adviespraktijk en de rubriek Permanent Actueel. De redactie volgt een jaar lang een aantal ervaren adviseurs die hun successen, valkuilen en dilemma’s met u delen. Verder bieden we portretten van lokale advieshelden, stellen we gerichte ondernemersvragen aan topadviseurs, bieden we inzicht in de concrete kantoorvisie van succesvolle ondernemers en gaan we in op de mogelijkheden van social media, de trending topics en innovaties waar u in uw ondernemerspraktijk baat bij kan hebben. Het VVP Ondernemerspanel, dat sinds 2015 actief is, bestaat uit een aantal vakexperts die hun kennis delen en met u de diepte ingaan over uw eigen ondernemersvraagstukken.

Daarnaast verschijnen er themakaternen gericht op het ondernemerschap en de adviespraktijk. Naast de reguliere uitgaven brengen we bovendien een aantal ondernemersgerichte specials uit.

Wanneer ook u VVP wilt ontvangen dan kunt u zich via aanmeldingsformulier inschrijven voor een abonnement. Voor het assurantieintermediair geldt een sterk gereduceerd abonnementstarief.
Financieel intermediair dat beschikt over een Wft-vergunning komt in aanmerking voor een ATP-abonnement. Het ATP-tarief bedraagt € 51,- exclusief BTW. De normale abonnementsprijs van VVP bedraagt € 158,- exclusief BTW.

Klik hier voor meer informatie over het VVP abonnement

Colofon:
VVP,  Kennis en inspiratie voor financieel adviseurs

Uitgegeven door:
Nijgh Periodieken B.V.
Rijswijkseweg 60 (13e etage), 2516 EH DEN HAAG
Postbus 19949, 2500 CX DEN HAAG
Tel 088-2629100
www.nijgh.nl (menuoptie klantenservice)

Uitgever: Rik Stuivenberg

Formule: Kennis- en inspiratiemagazine specifiek gericht op onafhankelijke financieel adviseurs.
VVP heeft als missie ‘adviseurs helpen adviseren’. Wij geloven in het toenemend maatschappelijk belang van onafhankelijk advies in Nederland.
Internet: www.vvponline.nl
E-mail: vvp@nijgh.nl

Twitter: www.twitter.com/vvpvandaag

Mobiel: www.vvponline.mobi

Hoofdredacteur: Willem Vreeswijk (088-6440625)

Redacteuren: Lennart Kik (088-6440624)
Toon Berendsen (088-6440622)

Persberichten: persbericht@vvponline.nl

Vaste medewerkers

Advertentieverkoop: Arjan Cornelisse (088-6440623)
e-mail: adv.vvp@nijgh.nl

Traffic: Carola Sjoukes (088-6440631)

Abonnementenservice: 088-2266616 (9.00u-17.00u)

e-mail:abonnement@mijntijdschrift.com

Marketing: (088-6440629)

Abonnementsprijs binnenland: € 158,-*

ATP abonnement: € 51,-*

Abonnementsprijs België: € 158,-

Los nummer: € 8,75*

www.vvponline.nl/abonneren

* prijzen zijn exclusief BTW

• NIBUD KAATST BAL TERUG NAAR HYPOTHEEKVERSTREKKERS (4 reacties)

“Een minder rigide omgang door hypotheekverstrekkers met schulden uit het verleden zou ook helpen”, aldus Marcel Warnaar van het Nibud op kop-munt.nl.

• ONJUISTE MARKTWAARDE WONING LEIDT NIET TOT SCHADEVERGOEDING

Het hanteren van een onjuiste marktwaarde van de woning in de administratie door ING leidt niet tot een schadevergoeding, omdat de consument geen schade heeft geleden, zo blijkt uit Uitspraak 2017-517 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• CONSUMENT HEEFT RECHT, NIET DE PLICHT TOT BOETEVRIJE AFLOSSING

Een bank kan er niet toe worden gehouden om de toekomstige boetevrije rente mee te nemen in haar berekening van de boeterente, zo blijkt uit Uitspraak 2017-514 van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

• PETER PAUL BARTH NIEUWE DIRECTIEVOORZITTER KLAVERBLAD

Peter Paul Barth wordt per 1 september benoemd tot algemeen directeur en voorzitter van de directie van Klaverblad Verzekeringen.

• VERZEKERAARS WILLEN EXTRA INSPECTIES BIJ VEEHOUDERIJBEDRIJVEN (1 reactie)

Naar aanleiding van recente stalbranden onderzoeken verzekeraars samen met het Verbond van Verzekeraars de mogelijkheden om extra risicogerichte inspecties uit te voeren bij veehouderijbedrijven.

• AEGON HELPT 2.600 BEDRIJVEN MET LEENPLATFORM FUNDING CIRCLE

Aegon is het Verenigd Koninkrijk een samenwerking aangegaan met Funding Circle. In de eerste 12 maanden worden naar schatting 2.600 bedrijven aan een financiering geholpen, waarmee tot 6.400 nieuwe banen worden gecreëerd.

• ACHMEA SCHRIJFT WEER ZWARTE CIJFERS

Achmea zag in het eerste halfjaar van 2017 het netto resultaat stijgen van -26 naar +171 miljoen euro. Dit voor een groot deel als gevolg van reductie van arbeidsplaatsen.

• NN GROUP: GEZONDE BIJDRAGE VAN DELTA LLOYD

"We zagen een gezonde bijdrage van 49 miljoen euro van Delta Lloyd", aldus Lard Friese, ceo van NN Group, over de eerste volledig geconsolideerde kwartaalresultaten voor NN Group en Delta Lloyd.

• NEDERLANDSE BEDRIJVEN BETALEN FACTUUR BINNEN 46 DAGEN (1 reactie)

Nederlandse bedrijven betalen hun factuur gemiddeld binnen 46 dagen. Daarmee behoort Nederland tot de absolute wereldtop als het gaat om snel betalen, aldus onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.

• MEER GRIP OP VERZUIM: TIPS VOOR ADVISEURS

De behoefte bij zowel adviseurs als werkgevers aan ondersteuning om de verzuimkosten te verlagen neemt toe. Hoe kunt u als adviseur het risico goed inventariseren en bepalen wat de beste oplossing is voor de klant om meer grip te krijgen op verzuim?