En de winnaar is… de financieel adviseur van Nederland!

Advies Award foto 2 Winnaar De Vogel

(Uit VVP 5-2021) Adviesgroep De Vogel is de winnaar van de VVP Advies Award 2021. Het op Goeree-Overflakkee gevestigde kantoor kreeg tijdens de finale de meeste stemmen tijdens de finaleronde in de studio’s van First Impression in tilburg. Directeur Jan Peter Robijn nam de onderscheiding – die het maatschappelijk belang van het adviesvak wil onderstrepen en de trots op dat mooie vak wil bevorderen – in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Richard Meinders en dagvoorzitter Maureen du Toit. Hij sprak van een prachtig volgend moment net na de viering op 1 oktober van het 70-jarig bestaan van het bedrijf. De Vogel neemt de titel over van Robbe Financiële Raadgevers (winnaar 2019) en Assurantiekantoor Keijzerwaard (winnaar 2020).

Alle provinciewinaars op een rij

 • Henk Mulderij Verzekeringen (Drenthe)
 • Advies en Kies (Flevoland)
 • Adviesnet Noord Nederland (Friesland)
 • Berends & Slump (Gelderland)
 • Schonewille & Ter Harkel (Groningen)
 • Van de Mortel Assurantie Advies (Limburg)
 • Assurantiekantoor Goossens (Noord-Brabant)
 • KOK Advies (Noord-Holland)
 • Boudesteyn Hypotheken en Verzekeringen (Overijssel)
 • Monshouwer Assurantiën (Utrecht)
 • Overbeeke (Zeeland)
 • Adviesgroep De Vogel (Zuid-Holland)

Adviesgroep De Vogel ontwikkelt zich van verzekeringsadviseur tot vitaliteitsadviseur. En dat concept spreekt aan. Robijn in zijn pitch tijdens de finale: “Meer bewegen maakt blijer, gelukkiger, geeft meer energie. Maar meer bewegen is vaak een grote uitdaging. Wij helpen onze klanten op een leuke manier om in beweging te komen. Zo hebben wij geïnvesteerd in fitr, een initiatief dat bewegen beloont. We organiseren ook leuke bijeenkomsten: wandel-, fiets, sportevenementen. Want gezamenlijk bewegen houden we langer vol. Samen werken aan gezondheid en welzijn, is ons motto.”

De derde editie van de VVP Advies Award vond voor de tweede keer plaats in de professionele studio’s van First Impression in Tilburg. Dit jaar was het een hybride event. In de studio waren deze keer onder meer medewerkers aanwezig van de drie finalisten, de winnaars van de vorige twee edities, de spotters die de jury bijstonden in de zoektocht naar de meest klantgerichte advieskantoren van 2021, de jury, sprekers en sponsors. Vorig jaar was er geen live-publiek toegestaan vanwege de coronamaatregelen. Dat er dit jaar naast de live-uitzending ook weer publiek aanwezig mocht zijn, werd door alle aanwezigen als bevrijdend ervaren. Voor de derde keer op rij was Maureen du Toit (onder meer tvpersoonlijkheid, mediacoach en werkzaam bij Lindenhaeghe) de dagvoorzitter.

Volgens de jury, bestaande uit voorzitter Richard Meinders (SVC Groep), Marieke van Zuien (BNP Paribas Cardif), Robin van Beem (Polis Advocaten), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Bob Klijn (Herenvest) en Jack Vos (Building Blocks), zijn de drie finalisten allemaal winnaar van de Advies Award 2021. Naast Adviesgroep De Vogel waren dit KOK Advies en Boudesteyn Hypotheken en Verzekeringen. “Deze kantoren hebben een innovatief concept omarmd dat ze ongelooflijk goed weten uit te voeren: KOK Advies op het gebied van financiële zekerheid, Boudesteyn op het gebied van duurzaamheid en De Vogel op het gebied van gezondheid. Zij hebben de jury weten te overtuigen met hun visie, hun innovatief vermogen, de uitvoering en de A-factor”, aldus Meinders.

Marcel en Ingeborg Boudesteyn in hun pitch: “Met ons label De Energie Raadgever helpen wij mensen om hun woning te verduurzamen vanuit de hypotheek. Inmiddels hebben we al 1.000 installaties gedaan, iets waar we erg trots op zijn.”

KOK Advies, aldus Marco en Léoni Kok in hun pitch, wil “de mensen hun leven laten leven met financiële rust. Financiële rust begint bij inzicht. Met onze online tool FinRust geven wij – en met ons inmiddels meer dan 850 adviseurs – klanten op een laagdrempelige manier financieel inzicht. Dat in combinatie met de financiële coach die wij zijn, is de succesfactor van KOK Advies.”

Het online publiek bepaalde echter uiteindelijk wie zich een jaar lang het meest klantgerichte advieskantoor van Nederland mag noemen. Er werden ruim 4.000 stemmen uitgebracht en Adviesgroep De Vogel kreeg de meeste stemmen.

De jury is bij de jurering niet over één nacht ijs gegaan. Samen met zeventien spotters (vakmensen uit de sector) werd een longlist samengesteld van ruim honderd kantoren. Na intensief overleg bleef een short list over van 32 kantoren, verspreid over alle provincies van Nederland. Alle kantoren uit de shortlist leverden bij de jury een presentatie aan over hun A-factor, vaak een korte film over het kantoor waar onder meer klanten aan het woord kwamen. Op grond hiervan werden twaalf provinciewinnaars aangewezen, waarvan er zes naar de halve finale gingen. Deze zes kantoren hielden voor de jury hun pitch en werden vervolgens door de jury verder aan de tand gevoeld. Uiteindelijk leidde dit tot de drie finalisten.

Trots

De VVP Advies Award werd in 2019 voor het eerst uitgereikt aan het meest klantgerichte advieskantoor. Doel van de Award is om de trots bij adviseurs op hun vak weer terug te brengen. Volgens Paul Robbe, met zijn kantoor de winnaar in 2019, lukt dat goed, zo zei hij tijdens de finale: “Er gaat geen dag, geen week voorbij, dat we niet herinnerd worden aan deze eervolle onderscheiding. Het is erkenning van je klanten en een mooi marketingmiddel en zorgt ook voor nieuwe klanten. Maar ook de trots van het team van medewerkers neemt door de Award enorm toe. Dat is goed om uit te dragen. Wees trots en draag het uit! Wees niet bescheiden, maar laat het weten. Plak stickers op je kantoor, stuur mailings aan je klanten, laat horen wie je bent.”

Ook Leen Keijzerwaard, van de winnaar 2020, was aanwezig bij de finale 2021. Hij zei nog altijd verguld te zijn met de Award die een prominent plekje heeft in het kantoor: “De prijs is een enorme erkenning voor alle medewerkers dat we op de weg zijn en geeft klanten het gevoel dat ze voor het juiste kantoor hebben gekozen.”

Dochter Rebecca Keijzerwaard maakte voor de finale ook een korte filmimpressie wat het winnen van de Award voor het kantoor heeft betekend, inclusief tips voor de drie finalisten: https://youtu.be/VqxwAV9gV08.

Wars van conventies

Hoewel de jury over de concepten van de drie finalisten enorm enthousiast is, werd er uiteindelijk maar één de publiekswinnaar. Cedric Muchall, mede-oprichter van het eigenzinnige Keytoe en spreker tijdens de finaleronde, brak een lans “voor degenen die niet winnen. Want het gaat er om dat je leeft naar datgene waar jij in gelooft en trots op bent”.

Keytoe is een voorbeeld van een onderneming die haar eigen weg gaat, wars van conventies. Zo mogen de medewerkers onbeperkt vakantiedagen opnemen. Muchall: “Dat ontstond trouwens omdat we gewoon te lui waren vakantiedagen bij te houden. Maar ineens waren we hip.”

Kern van het betoog van Muchall was: trek je niets aan van het oordeel van anderen. “Ik heb vaak te horen gekregen: je kunt helemaal niet op de maan te lopen. Maar hoe kun je dat nou weten als je het niet hebt geprobeerd?” Muchall riep op tot humaan organiseren van de werkvloer, ook omdat dit de zorgkosten enorm kan terugdringen. Muchall: “Burnouts kun je voorkomen juist op de werkvloer, als deze is ingericht op autonomie van de medewerker.”

Insver

Naast Muchall betrad ook Kees Dullemond het podium. Dullemond, die bedrijven begeleidt bij transformatie, richtte onlangs samen met financieel adviseur Kees van Steensel het Instituut Verduurzaming Verzekeringsbedrijf (INSVER) op om “bedrijven te helpen een onderwerp dat groot is, klein te maken. Als we met 5.000 bedrijven stapjes kunnen zetten, maken we met z’n allen een hele grote stap.”

INSVER richt zich in eerste instantie op het intermediair. Dullemond: “Dat kan juist een enorme rol spelen, omdat het lokaal geworteld is. Ik sprak net een van de finalisten, die overtollige Sinterklaascadeaus inzamelt en aan mensen geeft die niks hebben. Ga vluchtelingen helpen met gratis advies. Het zijn zomaar een paar praktische voorbeelden.”

De VVP Advies Award 2021 is mede mogelijk gemaakt door: AEGON, Allianz, ANVA, ARAG, AS Support, Avéro Achmea, Building Blocks, Florius, De Goudse, Hienfeld, Klaverblad, Lindenhaeghe, MUNT Hypotheken, Nationale-Nederlanden, Nedasco, Nh1816, RiFD, SVC Groep, Turien & Co., VKG en Voogd & Voogd.

 

Reactie toevoegen

 
Meer over
VVP 2-2023: een menselijk(er) gezicht

VVP 2-2023: een menselijk(er) gezicht

VVP 2-2023 biedt aansprekende voorbeelden van financieel dienstverleners die de sector juist in deze uitdagende tijden een menselijk(er) gezicht geven. Lees bijvoorbeeld...

VVP 4-2022: harder lopen bij innovatie

VVP 4-2022: harder lopen bij innovatie

De financiële sector moet harder lopen bij innovatie, stelt Onesurance in het katern Digitale Revolutie in VVP 4-2022 die dinsdag is verschenen. En ja, dat...

Expat Mortgages winnaar VVP Advies Award categorie Niche

Expat Mortgages winnaar VVP Advies Award categorie Niche

Expat Mortgage is de winnaar geworden van de Advies Award in de categorie Niche. Henk Jansen neemt de award in ontvangst uit handen van jurylid Robin van Beem...

VVP-hoofdredacteur in Communicatie Podcast

VVP-hoofdredacteur in Communicatie Podcast

Willem Vreeswijk (hoofdredacteur vakblad VVP en oprichter van de stichting New Financial Forum) was recent te gast in de Communicatie Podcast van Karine van den...

Spotters dragen honderdvijftig advieskantoren aan voor VVP Advies Award 2022

Spotters dragen honderdvijftig advieskantoren aan voor VVP Advies Award 2022

Naar aanleiding van een geheime bijeenkomst op 13 april 2022 van juryleden en spotters van de VVP Advies Award 2022 heeft de jury drie kantoren per categorie in...

De vraag achter de vraag

De vraag achter de vraag

Jan Peter Robijn in VVP 6. “De vraag achter de vraag, uitvinden wat de échte behoefte is van de klant. Dat is wat ons drijft.” Aan het woord...

VVP 5-2021: hoe ontstaat nu écht die killer propositie voor de klant?

VVP 5-2021: hoe ontstaat nu écht die killer propositie voor de klant?

Cyberverzekeraars stellen hogere eisen, aldus Aon en Klap in het Katern Cyber in VVP 5-2021. In deze nieuwe VVP ook weer veel aandacht voor actief klantbeheer. Martin...

Serie Actief Klantbeheer, deel 4: klant gaat gewoon naar een andere adviseur

Serie Actief Klantbeheer, deel 4: klant gaat gewoon naar een andere adviseur

"Als je geen band opbouwt met jouw klant gaat hij gewoon op zoek naar een nieuwe adviseur", aldus Michel Ligtlee, beleidsadviseur Vereniging Eigen Huis in deel...

Adviesgroep De Vogel winnaar VVP Advies Award 2021

Adviesgroep De Vogel winnaar VVP Advies Award 2021

Adviesgroep De Vogel is de winnaar van de VVP Advies Award 2021. Het op Goeree-Overflakkee gevestigde kantoor kreeg de meeste stemmen tijdens de finaleronde in de...

Bepaal vanmiddag wie de Advies Award 2021 wint

Bepaal vanmiddag wie de Advies Award 2021 wint

Woon de spectaculaire, korte live-uitzending van de finale van de Advies Award 2021 bij en bepaal wie zich het meest klantvriendelijke advieskantoor van 2021 mag...