Sterker door delen: VVP Ondernemersnetwerk

VVP ondernemersnetwerk foto 1

(Urjan Claassen, C-Profile, in VVP 02-2022) Woensdag 23 maart was het zo ver: de officiële start van het VVP Ondernemersnetwerk. In het Microlab in Eindhoven sprak een aantal ondernemers uit de financiële dienstverlening met elkaar over prangende thema’s zoals provisietransparantie, krapte op de arbeidsmarkt, consolidatie en schaalgrootte.

Door ervaringen en inzichten met elkaar te delen, ontstaat een denktank van advies-ondernemers die elkaar verder helpen. “Een heel goed initiatief, omdat branchegenoten aan een half woord genoeg hebben en direct met je kunnen sparren over problemen en oplossingen”, aldus Alexander Vugts van Vugts Verzekeringen uit Vught. “Branchegenoten zijn de beste adviseurs voor je bedrijf. Ze kennen de sector, herkennen de uitdagingen direct en vertellen uit eigen ervaring hoe zij hiermee omgaan”, voegt Fausto Goossens van Goossens uit Hoogerheide toe.

VVP is dit initiatief gestart omdat veel financieel ondernemers ieder voor zich oplossingen zoeken voor branchebrede problemen. Veel vinden dit lastig. Door kennis en ervaring te bundelen, ontstaat een denktank en worden ondernemers slagvaardiger. VVP organiseert het Ondernemersnetwerk samen met het software- en consultancybedrijf C-Profile en professionals van onder meer Nyenrode Business Universiteit.

“Bedoeling is dat VVP door het hele land dit soort netwerkbijeenkomsten gaat organiseren. We starten met een eerste pilot reeks van vier bijeenkomsten. Dit jaar volgen er nog drie”, licht Willem Vreeswijk van VVP toe.

Benchmark en praktijk

Opzet is dat er elke bijeenkomst een specifiek ondernemersthema wordt behandeld die door de deelnemende kantoren is aangedragen. VVP bereidt samen met C-Profile de inhoud van de bijeenkomst voor, door onder meer inhoudelijke en praktische tool te verzamelen die verband houden met de problematiek. Door het aanreiken van praktische tools, statistieken en benchmarkgegevens kunnen deelnemende kantoren direct zien waar ze staan en met elkaar spreken over de oorzaken van afwijkingen.

Paul Robbe van Robbe Financiële Raadgevers uit Oosterhout – een van de deelnemers van het VVP Ondernemersnetwerk – over de eerste dag: “Het VVP Ondernemersnetwerk is een nuttig initiatief. Het is laagdrempelig, informeel, betaalbaar en bovenal ook leuk!”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Scherp je business koers aan met het VVP Ondernemersnetwerk

Scherp je business koers aan met het VVP Ondernemersnetwerk

Na een zeer succesvolle pilot in 2022 gaan VVP en C-Profile opnieuw een viertal praktijkgerichte sessies organiseren. De sessies zijn uiterst relevant voor adviesondernemers...

Nieuwe verdienmodellen

Nieuwe verdienmodellen

(Uit VVP 06-2022) Nieuwe verdienmodellen stonden centraal in de vierde sessie van het VVP Ondernemersnetwerk. Aan de hand van concrete voorbeelden van life events...