Wie zorgt er voor jouw oude dag?

Willem Johannesma, OAKK 2021

(Partner in kennis OAKK Beheerd Beleggen in VVP 3) We leven in een wereld die ons dwingt anders te gaan denken. En daar kwam nog een coronapandemie overheen. Buiten deze ‘game changer’ waren er al eerder grote veranderingen ons leven in gewandeld en soms gestormd.

De opkomst van technologie die hele industrieën ontwrichten, de gevolgen van de klimaatveranderingen door de invloed van de mens op het milieu, de onvoorstelbare opkomst van China als economische grootmacht, de wil van de kiezer voor nieuwe politieke stromingen die zorgen voor breuken met het verleden zoals in Engeland met de Brexit, de VS met Trump. Een vergrijzing van de samenleving met als gevolg onhoudbare pensioenstelsels en last maar zeker not least de lage tot zelfs negatieve rente.

We leven allemaal, jong en oud, in een wereld waarin we anders moeten denken. Onzekerheid is een zekerheid, dat betekent ook dat we anders moeten gaan denken over de vraag: wie zorgt er voor jouw oude dag? Vadertje Staat is niet de suikeroom, de oogst van de Zilvervloot rekening is al een tijdje mislukt en de zekerheid die pensioenfondsen leken te bieden, blijkt wankel. We zullen meer zelf moeten doen en er op een andere manier mee om moeten gaan.

Kansen voor adviseurs

Geld, pensioen, vermogen, zijn stuk voor stuk onderwerpen waar klanten mee worstelen, impliciet of expliciet. Nu meer dan ooit. Bij veel mensen knaagt de onzekerheid of ze wel het juiste doen met hun opgebouwde spaargeld gegeven de huidige lage rente en stijgende inflatie.

Of wanneer ze in theorie zouden kunnen stoppen met werken. En of beleggen voor hen het juiste antwoord is. En hoe dat duurzaam ingebed kan worden. Of moeten ze de hypotheek juist aflossen? Thema’s waar een goede financieel adviseur zijn meerwaarde duidelijk en doorlopend kan laten zien.

OAKK Beheerd Beleggen wil hier een rol in spelen om zo de adviseur in zijn of haar kracht te zetten bij pensioen- en beleggingsvraagstukken maar wel de beleggingsinhoudelijke verantwoordelijkheid (Mifid II) bij OAKK te laten. OAKK Beheerd Beleggen is daarom alleen beschikbaar via de betere financieel adviseur!

Wij zien een grote markt voor adviseurs die zich specialiseren in het thema ‘Inkomen voor later’. Je kunt je klant zo blijvend aan je binden en de klant is bereid de adviseur daarvoor te betalen. Ik sluit me aan bij wat onlangs Ewald Bary, algemeen directeur van opleidingsinstituut Lindenhaeghe in een blog op het New Financial Forum schreef (www.newfinancialforum.nl/blog/1320/wij-zijn-nuaan-zet). Financieel adviseurs hebben als schakel tussen klanten en verzekeraars c.q. banken al een belangrijke maatschappelijke rol. Dat geldt ook voor vraagstukken over pensioen, geld en vermogen.

Wil je ook zoals inmiddels ruim 350 andere advieskantoren met OAKK samenwerken om zo je klanten een betere oude dag te verzorgen? Neem dan met mij, Arthur Hopstaken, Benjamin Prins of Martijn Börger vandaag contact met op via info@oakk.nl of 010-2619940!

Reactie toevoegen