Het blijft Bijzonder

Esther Vuijsters nieuw 2018 200

De tweede ronde (toetsweek) Bijzondere Examens is in aantocht! Een mooi moment om terug te kijken naar de eerste ronde, afgelopen zomer in juni. 39 mensen schreven zich in en acht kwamen er niet opdagen. Het CDFD is verbaasd over het lage aantal inschrijvingen, ik vooral over het feit dat er acht mensen niet zijn komen opdagen.

Kijk, dat je je Wft-beroepskwalificatie laat verlopen, daar kan ik me nog wel wat bij voorstellen. Sterker nog, ik heb daar ervaring mee. Tot voor kort was ik in het bezit van verschillende Wft-beroepskwalificaties. PE Plus heb ik nog gedaan maar de afgelopen periode heb ik besloten géén PE-examen te doen. Andere baan, andere keuzes. Uiteraard blijf ik wel Permanent Actueel, niet omdat het moet maar omdat het kan. En natuurlijk omdat het wel handig is voor mijn werk als marketeer bij een financiële opleider.

Ik kan momenteel dus ‘niets’ met mijn diploma’s. Dat wil zeggen, niet met mijn Wft-diploma’s. Ik heb namelijk ook nog een Assurantie A-diploma (alle modules). Dat hoef je niet te onderhouden. ‘Ze’ hebben daar ook ooit wel iets mee gedaan, in het kader van de PE-plicht herinner ik me, de eerste periode was er zelfs een aparte PE voor. Daarna werd het iets met een vinkje en toen hield het helemaal op. Volgens mij is het A-diploma nu onbeperkt geldig, wat prima is want je kunt er zo ongeveer niets mee.

Dure vaas

Maar terug naar het Bijzonder Examen. Stel nou dat ik na vijf jaar marketeren denk, nee, dit is het toch niet. Ik wil weer terug naar mijn oude beroep. Dan is het mooi dat ik met zoiets als een Bijzonder Examen mijn beroepskwalificaties kan herstellen. Dat kost me dan wat extra uitzoekwerk en het kost me extra geld (vanwege de leges) maar dan heb je ook wat. Je inschrijven voor een Bijzonder Examen zou alleen al om die redenen een weloverwogen beslissing moeten zijn. Ik kan me dan dus niet voorstellen dat je dan vervolgens niet op komt dagen. Een beetje alsof je een mooie, dure vaas kapot laat vallen, hem voor veel geld laat repareren en ‘m dan vervolgens weer in scherven gooit.

Afijn. Inmiddels is de inschrijftermijn voor de tweede serie Bijzonder Examen gesloten. Het Examen vindt plaats in week 43. Een nieuwe kans voor wie in juni niet op kwam dagen. Of zouden ‘de acht’ inmiddels definitief zijn afgehaakt? Zou mij niet verbazen. Je kunt scherven tenslotte niet onbeperkt blijven lijmen. Daar wordt zo’n vaas niet mooier van.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Innovatie? Zeker. Maar ook: behoud het goede

Innovatie? Zeker. Maar ook: behoud het goede

(Blog door Ewald Bary, algemeen directeur Lindenhaeghe) ‘Partners voor het leven’, is voor mij de zakelijk variant van ‘vrienden voor het leven’....

Van lockdown naar locked in

Van lockdown naar locked in

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Tijdens de coronacrisis en de bijbehorende lockdowns riepen we allemaal het hardst dat we hybride gingen werken en dat het...

Gewoon ergens beginnen

Gewoon ergens beginnen

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) 1 april: PE-periode afgesloten. Coronamaatregelen voorbij - alleen nog mondkapjes in het ziekenhuis volgens mij -, we...

Miep Miep Zoeffff: Road Runner vs Stap Sjezer

Miep Miep Zoeffff: Road Runner vs Stap Sjezer

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Afgelopen week moest ik regelmatig aan Road Runner denken. Road Runner, de snelle Loony Tunes renkoekoek die altijd alweer...

Met je tengels aan andermans pegels

Met je tengels aan andermans pegels

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Het einde van de PE-periode nadert en dat is aan alles te merken. Trainingen zitten vol, examenplekken gaan hard en de...

Zo willen we toch niet met elkaar omgaan?! (Blog Lindenhaeghe)

Zo willen we toch niet met elkaar omgaan?! (Blog Lindenhaeghe)

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Voor 2022 had ik een krachtige blog in gedachten. Iets dat zou inspelen op vertrouwen in de mensheid en al het goede om...

Regel jij dat ff voor mij? (Blog Lindenhaeghe)

Regel jij dat ff voor mij? (Blog Lindenhaeghe)

(Blog door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Tijdens het in elkaar zetten van het Leen Bakker-bed en de Billy-boekenkast op de nieuwe kamer van Studerende Dochter,...

Stilstaan is achteruitgaan (blog Lindenhaeghe)

Stilstaan is achteruitgaan (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) Stilstaan is achteruitgaan. Sommige uitdrukkingen worden zó vaak gebruikt dat ze wel waar móeten zijn. Toch? Niet...

Gedeelde besluitvorming (blog Lindenhaeghe)

Gedeelde besluitvorming (blog Lindenhaeghe)

(Blog Lindenhaeghe door Esther Vuijsters) Onlangs las ik een artikel over ‘gedeelde besluitvorming’. Over hoe belangrijk het is om samen met de klant...

Verhalen, haakjes en bruggetjes (blog Lindenhaeghe)

Verhalen, haakjes en bruggetjes (blog Lindenhaeghe)

(door Esther Vuijsters, Lindenhaeghe) In het artikel Zo krijgt je bedrijf een ziel (onderdeel van Lindenhaeghe On Tour) zoomt Willem Vreeswijk in op het woord...