FvActueel: pak je rol als gids in mistig pensioenlandschap

Affiche webinar 20 mei 2021

De Federatie van Assurantieclubs organiseert op 20 mei het webinar ‘FvActueel: pak je rol als gids in mistig pensioenlandschap’. Bert Sonneveld (voorzitter van de Federatie) ontvangt Erik Willems (pensioenconsultant APS Pensioen- & Inkomensteam,) en Henk Smit (directeur Quorim).

De  Federatie stelt dat veel financieel adviseurs de afgelopen jaren afscheid hebben genomen van hun (Wft-)pensioen en daardoor is pensioen door velen niet langer in het assortiment opgenomen sinds de vergunningsplicht.

Toch is het intermediair – als belangrijke partner van de werkgever – bij uitstek geschikt om werkgevers, die zoekende zijn op het gebied van pensioen of nog niet weten wat er allemaal te gebeuren staat, de helpende hand te bieden. De pensioendeelnemer – ook een belangrijke partner – moet worden geholpen aan goede ondersteuning door heldere communicatie en financiële planning.

In het webinar worden onderstaande vragen/onderwerpen behandeld:

• Wat staat er te gebeuren op pensioengebied qua wetgeving (onder andere naar aanleiding van het pensioenakkoord)?
  • Wat moet de werkgever er mee en wat vooral niet?
  • Welke kansen liggen er op het gebied van medewerkerscommunicatie in de breedte?
  • Is er nog toekomst voor het pensioen van de ondernemer(dga)?

Het webinar is met name bedoeld voor financieel adviseurs die óf geen pensioenvergunning meer hebben maar wel hun klanten willen ondersteunen op dit gebied óf die nog wel een vergunning hebben maar zich afvragen – met alles wat er op hen en hun klanten afkomt – alles zelf kunnen oplossen. Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs: “In een uur weet je wat er speelt in op pensioengebied. En weet je hoe te handelen bij signalen van werkgevers, van pensioendeelnemers en over het ondernemerspensioen.”