Something old, something new

Wifs jubileumcongres 2019

WIFS bestaat tien jaar. Om het belang van de missie te onderstrepen en om het tienjarig bestaan te vieren, organiseert WIFS op woensdag 2 oktober 2019 bij DNB in Amsterdam een jubileumcongres met als thema Something Old, Something New. Aan bod komen de drijvende krachten in de financiële wereld, zoals nieuwe technologie, grotere wendbaarheid en anders organiseren en managen.

WIFS heeft als missie om een betere balans te creëren tussen masculiene en feminiene waarden in de financiële sector. Het vertrouwen in de financiële sector moet worden hersteld, en WIFS is ervan overtuigd dat de inbreng van feminiene waarden hierbij een grote rol kan spelen. Het is daarom goed als vrouwen meer van zich laten horen en er meer erkenning komt voor feminiene waarden. Het bestuur van WIFS bestaat uit voorzitter Diana Zandbergen, penningmeester Ines de Wit en lid Nanet Beumer.

Het jubileumcongres gaat van start om 13.00 uur. Dagvoorzitter is Elsemieke Havenga. Sprekers zijn onder meer Eric Blok, die de deelnemers meeneemt in de beweging van Ego- naar Eco-uitdagingen en de leiderschapslessen uit de natuur. Martine de Visscher van Adyen vertelt over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van betaalmogelijkheden en het leggen van (digitale) connecties richting de nabije toekomst.

Er zijn zes inspiratiesessies, vier over leiderschap en twee over de wereld van de technologie:

Leiderschap:

  • Iris Dorreboom: Gender equality: How to achieve it (ENG)
  • Conny Dorrestijn: Johanna Borski - de ijzeren vrouwelijke bankier
  • Mark Vernooij: Leaders need an operating system upgrade (ENG/NL)
  • Willem Vreeswijk: Samen bouwen aan een nieuwe financiële wereld met het New Financial Forum en met ondersteuning van de eeuwenoude vergevingsleer Ho’oponopono

Technologie:

  • Ismael Ahmidout: Cybersecurity - van essentieel belang
  • Lisa Biesenbach: Distributed Ledger Technology - Path towards a distributed economy (ENG)

WIFS ontwikkelt speciaal voor dit event een netwerk-app. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Meer informatie en inschrijvingen, klik hier.

https://www.wifs.nl/home/wifs-jaarcongres-2-oktober/