"Afschaffing tijdelijke lijfrente van de baan"

Wouter Koolmees nieuw 2020

Radar meldt dat het kabinet het plan om vanaf 2023 de tijdelijke lijfrente af te schaffen, in trekt. Radar: “Als onderdeel van het Pensioenakkoord wilde minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de tijdelijke lijfrente afschaffen. Dit wetsvoorstel is nu van de baan, horen wij van diverse betrouwbare bronnen.”

Het ministerie wil het intrekken tegenover Radar overigens niet bevestigen. Radar: “Als we het ministerie van SZW om een officiële reactie vragen horen we: 'Het wetsvoorstel voor het nieuwe pensioenstelsel ligt momenteel voor advies bij de toezichthouders en de Raad van State. Tijdens de internetconsultatie zijn er veel reacties binnengekomen op dit punt, daar wordt goed naar geluisterd. Wij kunnen echter niet vooruitlopen op de precieze inhoud van het wetsvoorstel, omdat deze door de diverse adviezen nog kan wijzigen.'”

Onder meer Adfiz is fel tegen afschaffing: "Dit zou tot gevolg hebben dat opgebouwde lijfrentes in de toekomst over een periode van minimaal 20 jaar uitgekeerd moeten worden. Al in een vroegtijdig stadium hebben wij kenbaar gemaakt niets in deze voornemens te zien, omdat een kortlopende uitkering voor veel consumenten een belangrijke bouwsteen is in hun oudedagsvoorziening."

Reactie toevoegen

 
Meer over