Bankvergunning in Duitsland voor Lloyds Bank

Duitse vlag

Om na een mogelijke Brexit in Nederland actief te kunnen blijven, heeft Lloyds Bank een nieuwe bankvergunning aangevraagd en verkregen in Duitsland. Ook is het bijbehorende Europese paspoort voor de Nederlandse activiteiten verleend door DNB.

Lloyds Bank heeft een proactieve maatregel genomen om te kunnen garanderen dat de Nederlandse activiteiten na de Brexit ongestoord kunnen worden voortgezet. De Nederlandse klanten van het Britse bijkantoor worden overgedragen aan de nieuwe entiteit Lloyds Bank GmbH. Lloyds Bank GmbH heeft een bankvergunning in Duitsland en staat onder toezicht van de Duitse toezichthouder Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin). De Nederlandse activiteiten staan ook onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De overdracht heeft geen inhoudelijke gevolgen voor Nederlandse klanten. Bestaande spaarrekeningen en hypotheken worden tegen dezelfde voorwaarden voortgezet. Ook blijven de activiteiten door het huidige team van medewerkers uitgevoerd worden vanuit het kantoor in Amsterdam. Voor klanten met een spaarrekening geldt dat hun spaargeld gegarandeerd wordt via het Duitse wettelijke garantiestelsel, tot een maximum van € 100.000.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Lloyds Bank integreert zoekmodule Advieskeuze.nl

Lloyds Bank integreert zoekmodule Advieskeuze.nl

Lloyds Bank heeft als zevende geldverstrekker een zoekmodule voor hypotheekadviseurs van Advieskeuze.nl geïntegreerd op haar website. Thijs Elsenaar, eCommerce...

Eerste hypotheek Lloyds Bank gepasseerd

Eerste hypotheek Lloyds Bank gepasseerd

Krap twee weken na de Nederlandse lancering van Lloyds Bank als hypotheekverstrekker passeerde de eerste hypotheek bij de notaris. Lloyds Bank was voorheen bekend...