Bespaarhuis en ZieZoo verder als Stibbemeyster

Pand Stibbemeyster Gouda

Het Goudse Bespaarhuis van Lennart van Gastel en het Rijswijkse ZieZoo van Marco den Haan zijn per direct gefuseerd. De financieel adviseurs hebben de naam van de aloude Rotterdamse assurantiemakelaars Stibbe Meyster gekozen voor hun nieuwe bedrijf. Stibbemeyster, nu aaneengeschreven, telt vijftien medewerkers en werkt voornamelijk voor de zakelijke markt.  

De dienstverlening bestaat uit risicomanagement, (bedrijfs-)verzekeringen, pensioen- en inkomensadvies voor ondernemers. De particuliere tak van Het Bespaarhuis blijft slechts als service aanwezig. Zo wordt hypotheekadvies uitbesteed aan een externe partner. Particuliere klanten kunnen voor verzekeringen nog wel bij Stibbemeyster terecht, al heeft het bedrijf op dit onderdeel geen groeiambities. “Onze verwachting is dat deze producten voornamelijk via internet bediend zullen worden”, zegt Marco den Haan, die samen met Lennart van Gastel en Frank Noomen de directie van Stibbemeyster vormt. “Dus voor de toekomst investeren wij minder in dit segment.”

De naam Stibbe Meyster maakt deel uit van de familiegeschiedenis van Lennart van Gastel. Zijn vader was jarenlang directeur bij het gelijknamige kantoor en nam het in 1989 over. De oprichtingsdatum van het nieuwe Stibbemeyster is met terugwerkende kracht 1 januari 2018. Het kantoor is gevestigd op de Goudse locatie van Het Bespaarhuis.

Horecaondernemer

Het voormalige ZieZoo van Marco Den Haan werkte al volledig voor de zakelijke markt en zocht een partner om de dienstverlening uit te breiden. Van Gastel bewoog zich met Het Bespaarhuis vanaf 2013 in die richting met de komst van zakelijk dienstverlener Burgland Finance. Van Gastel en diens vrouw Sharon startten Het Bespaarhuis in 2007. In de jaren erna wonnen ze de Generali VB Innovatieprijs en de Allianz Ondernemersprijs.

Van Gastel blijft als grootaandeelhouder bij Stibbemeyster betrokken, maar in de praktijk is hij hoofdzakelijk horecaondernemer. Eerder openden hij en zijn echtgenote grandcafé en restaurant De Lichtfabriek in Gouda. Nu staat de transformatie van een oud weeshuis tot een boetiekhotel in de kaasstad op stapel.

Reactie toevoegen

 
“Tien procent hypotheekmarkt blijft behouden voor adviseurs”

“Tien procent hypotheekmarkt blijft behouden voor adviseurs”

"Ik zie weinig toekomst voor financieel advieskantoren”, aldus adviseur en horeca-ondernemer Lennart van Gastel in VVP 2 van 13 maart 2018. Van Gastel...

Knagen aan inkomen adviseurs

Knagen aan inkomen adviseurs

Lennart van Gastel doet niets liever dan ondernemen. In welke sector, dat maakt hem niet uit. Zo is Van Gastel volop actief in de gastvrijheidsindustrie in Ggouda....

Bespaarhuis neemt Burgland Finance over

Bespaarhuis neemt Burgland Finance over

Het Bepaarhuis heeft mkb-specialist Burgland Finance overgenomen. Door de overname zijn er nu twaalf mensen werkzaam bij het Bespaarhuis uit Gouda en kan het advieskantoor...