Betch.nl verdient 30 tot 80 euro per polis

Betch.nl

"We worden pas betaald als de zoeker daadwerkelijk tot het afsluiten van een polis overgaat. Dat bedrag ligt tussen de 30 en 80 euro per afgesloten contract.' Aldus de nieuwe vergelijker Betch.nl in een commerciële krantenbijlage.

Betch.nl lanceerde zich onlangs in de markt als volgens eigen zeggen werkelijk onafhankelijke en gratis vergelijker van verzekeraars én vergelijkingssites. Dit met een forse mediacampagne, waarin het bedrijf zich eerst afzette tegen Independer (inmiddels is dat afgezwakt nadat Independer bezwaar maakte). Maar natuurlijk moet ook Betch.nl ergens van leven. Daar geeft de nieuwe vergelijker nu dus wat meer inzicht in. Betch.nl kan het overigens niet laten om zich nog even af te zetten tegen de concurrentie in de commerciële bijlage: "Je kunt een vergelijkingssite vergelijken met een tussenpersoon die bij het afsluiten een provisie ontvangt van de verzekeraar. Wij zijn onafhankelijk. Betch is niet in handen van een verzekeraar, bank of een bond. Mensen die ons gebruiken betalen niets." Er zijn wel vaker vergelijkingssites opgezet volgens het verdienprincipe van Betch. Maar meestal eindigden die toch als tussenpersoon, omdat er anders te weinig werd verdiend.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Arnoud Wennekus - 10 oktober 2014

Wat is er zo zuiver en zo onderscheidend aan het onderscheid in de ogen van de consument, dat is de vraag... Iemand? Wij vergelijken alleen AOV's voor Zelfstandig ondernemers, dus er is helemaal geen provisiecomponent. Is dat de reden dat AOV's niet vergeleken worden?

Eric Rooderkerk - 16 december 2013

Betch is nu al tussenpersoon met dit verdienmodel... Verzekeraars kunnen beter de premies verlagen met deze € 30 tot € 80. Worden deze verkoop bonussen wel vermeld in de accountantsrapporten en gaat de AFM hierop goed controleren?

Nieuwe vergelijker zet zich af tegen Independer

Nieuwe vergelijker zet zich af tegen Independer

Een nieuwe vergelijker van verzekeringen, Betch.nl, zet zich af tegen de gevestigde vergelijker Independer. In de advertentie die Betch dinsdag in de kranten heeft...