Carpe Diempolis biedt financiële rust bij diagnose kanker

CarpeDiem polis 2019

Squarelife heeft de Carpe Diempolis mogelijk gemaakt. De polis keert eenmalig een bedrag tussen de 10.000 en 100.000 euro uit in geval van een kankerdiagnose. Afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde is een verzekering mogelijk vanaf 5,25 euro per maand en varieert de eenmalige uitkering van 10 tot 100 duizend euro. Kinderen zijn gratis meeverzekerd en de helft van de winst op elke verzekering wordt gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Ambassadeur van de polis is Waylon.

De polis is ontwikkeld door Merel en Sander Franken. Uit onderzoek van NFK blijkt dat bijna driekwart van de naasten van volwassenen en bijna alle ouders aangeven dat hun werksituatie (tijdelijk) is aangepast vanwege de kankerbehandeling van hun naaste. Normale verzekeraars voorzien niet in de extra financiële steun in geval van de ziekte, die vaak wel hard nodig is. De oprichters van de polis spreken uit eigen  ervaring en willen de levens van mensen met kanker en hun naasten wat makkelijker maken.

In 2002 krijgt Merel’s zevenjarige zoon acute lymfatische leukemie. “Carpe Diempolis is een commercieel bedrijf, maar achter de commerciële organisatie zitten gepassioneerde mensen met een eigen geschiedenis,” vertelt ze. “Toen Joël met kanker werd gediagnostiseerd stortte mijn wereld in. Echter, tijd voor verdriet was er niet. Er moest van alles geregeld worden: ziekenhuisbezoeken, oppas voor zijn broer als ik er niet was. Allerlei zaken waar je nooit bij stil hebt gestaan en die veel geld kosten. Geld wat niet per se door de verzekering wordt gedekt.”

In 2007 overlijdt Joël aan de gevolgen van de ziekte. Twaalf jaar later richt Merel samen met haar echtgenoot een polis op die patiënten financieel ondersteunt tijdens het ziekteproces. Merel: “In een periode van ziekte is extra financiële steun heel erg welkom – je wil niet zeuren bij anderen of een crowdfunding starten. Waar patiënten de premie voor inzetten staat ze vrij. Het kan worden besteed aan zorgkosten die niet onder de normale zorgverzekering vallen, aan bucket-list activiteiten of aan een mooie pruik. Dat ‘Carpe Diem-gevoel’ is wat wij iedere patiënt en zijn of haar naasten willen geven met deze polis.”

Zanger Waylon is officieel ambassadeur van de verzekeraar en gaat zich inzetten voor meer bewustwording rond de ziekte en de (financiële) gevolgen die het met zich meebrengt voor de patiënt en zijn naaste omgeving. Waylon: “Ik word wekelijks benaderd door mensen die steun aan mij vragen tijdens ziekteprocessen. Tijdens een van mijn shows kreeg ik een verzoek van een fan die terminale kankerpatiënt was. Deze fan wilde nog één optreden meemaken. We stuurden de jongen en zijn familie kaarten toe, maar hij heeft het nooit gehaald en tijdens mijn optreden zag ik drie lege stoelen. Dat heeft een diepe indruk op me gemaakt. Ik ben er trots op dat ik me nu kan verbinden aan een mooie collectieve oplossing binnen die harde werkelijkheid. Op naar die ene dag waarop we kanker verslaan.”

Squarelife is de verzekeraar achter Carpe Diempolis, herverzekeraa is voor de Carpe Diempolis is General Reinsurance AG (GenRe) uit Duitsland. GenRe maakt deel uit van het Amerikaanse Berkshire Hathaway Inc met Warren E. Buffet als ceo.

 

Reactie toevoegen

 
Meer over
Dekking bij slecht gezondheidsnieuws maakt school

Dekking bij slecht gezondheidsnieuws maakt school

Dread-disease dekking is in Nederland nooit aangeslagen, maar een polis die een bedrag belooft bij slecht gezondheidsnieuws maakt nu wel school. Independer lanceerde...