De Bruijn ontwikkelt Pensioen Informatie Omgeving

Erik de Bruijn 2017

Eric de Bruijn Pensioenconsultancy ontwikkelde in eigen beheer onzepensioenregeling.nl, een Pensioen Informatie Omgeving waar elke onderneming ongeacht de omvang mee aan de slag kan.

Krachtens de Wet Pensioencommunicatie (2015) heeft de werkgever de zorgplicht om werknemers in begrijpelijk Nederlands over de pensioenregeling binnen de onderneming te informeren, zo stelt De Bruijn. "Niet alle werkgevers zien die zorgplicht als noodzakelijk en menen dat de verzekeraar alle risico’s afdekt. Dat kan in de praktijk tegenvallen: denk bijvoorbeeld aan werknemers die denken pensioenschade te hebben opgelopen omdat hun werkgever hen niet van alle juiste informatie heeft voorzien."

"Over pensioenregelingen hangt voor werknemers vaak een sluier van mysterie geformuleerd in onbegrijpelijke taal en willekeurig ogende cijfers die uiteindelijk wel moeten leiden tot een oudedagsvoorziening met voldoende financiële middelen voor een zorgeloos bestaan. Zolang zelfs would be specialisten het verschil tussen WAO en AOW niet duidelijk weten uit te leggen, is het niet vreemd dat de niets vermoedende werknemer met argwaan naar zijn pensioenregeling kijkt", aldus De Bruijn.

Op de website kan de potentiele werkgever vaststellen of zijn informatie compliant is met de Wet Pensioencommunicatie en de zorgplicht op grond van het Burgerlijk Wetboek. Na implementatie van de informatieomgeving wordt het onderhoud gedaan door de beheerders van onzepensioenregeling.nl. Het controleren van de vakinhoudelijk informatie gebeurt op basis van een gestaffeld abonnement gekoppeld aan de omvang van de onderneming. Prospects worden onder meer gevonden via intermediairs met middelgrote tot grote klanten (>500 polissen) en kleine pensioenadviseurs met kleine tot middelgrote klanten (<500 polissen).
 

Reactie toevoegen

 
Meer over
Rekentool Pensioenakkoord

Rekentool Pensioenakkoord

Onzepensioenregeling.nl heeft de Rekentool Pensioenakkoord ontwikkeld. Onzepensioenregeling.nl: “Vanuit verschillende invalshoeken worden allerlei gewenste...