Event DBO Finance verkende nieuwe wegen

DBO Finance event 2018

Tips hoe in te spelen op de wensen van consumenten in de snel veranderende (financiële) wereld. Die werden rijkelijk geboden op het onlangs gehouden event ‘DBO Finance Succesvol Ondernemen in 2020’.

De dag werd met name bezocht door veel ondernemers die participeren in de DBO Ondernemersnetwerken.

Adjiedj Bakas vertelde over de trends van 2019. De single people society behoort tot het verleden en het is tijd voor nieuwe saamhorigheid. Gas is in heel Europa in opkomst en zal naar verwachting ook in Nederland weer terug komen. Kapitaal vervangt arbeid, dus zullen er ook in de financiële wereld nieuwe wegen gevonden moeten worden. Andere en alternatieve financieringsvormen worden aanbevolen. Denk hierbij aan zakelijke financieringen, gezinshypotheken en hypotheken voor zieke en niet meer verzekerbare patiënten. Er is met deze lage rentestand investeringskapitaal genoeg beschikbaar als het een goed financieringsmodel is, aldus de trendwatcher. 

Mark van Maurik liet relevante ontwikkelingen op het gebied van klantcommunicatie zien aan de hand van aansprekende voorbeelden zoals Coolblue, Zalando en thuisbezorgd.nl. IT wordt nog belangrijker. ING wordt één grote supercomputer die beschikt over heel veel data van klanten en prospects. Millennials verwachten dat bedrijven beschikbaar zijn via alle denkbare kanalen. Van Maurik gaf tips hoe je als intermediair gebruik kunt maken van de techniek, waardoor je klantcommunicatie verbeterd kan worden en je kunt beschikken over relevante en actuele klantinformatie.

Co-creatie

Stefanie Jansen, die samen met Maarten Pieters het boek 'The 7 principles of Co-Creation' heeft geschreven legde uit hoe je in samenwerking met klanten of doelgroepen je dienstverlening kunt verbeteren. Belangrijk is het besef dat mensen en zeker millennials steeds meer kijken naar waardecreatie in plaats van winstmaximalisatie. Wat je als bedrijf ook doet, het dient op langere termijn van toegevoegde waarde voor onze planeet te zijn.

Millennials, aldus Aljan de Boer, zijn ME-Centric, Optimistic en Interactive & Networked. Het intermediair mist op hoofdlijnen de aansluiting bij deze doelgroep en, meent de organisatie van het event, "zal naar aanleiding van deze dag beslist nadenken over een andere benadering als deze generatie tot de doelgroep behoort".

Het event werd door DBO georganiseerd met partners Scildon en HypotheekCompany en netwerkvrienden Theo Krins, Christian Dijkhof, Mark van Maurik, Renee Lagerwaard en Peter Rebergen.

Het volgende DBO Finance- congres vindt plaats op donderdag 21 november 2019 en zal gaan over de financiële sector in beweging met onder andere Erik Scherder en een praktijkvoorbeeld van een intermediair die goed gebruik maakt van de technologische ontwikkelingen.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Doelgroepen

Doelgroepen

In een zomerserie stelt VVP branchegenoten de vraag: wat is momenteel de grootste kans voor de financieel adviseur? Dit keer Herbert Derks (DBO). Derks: "De allergrootste...

Toekomstgerichte keuzes maken

Toekomstgerichte keuzes maken

(door Herbert Derks, Derks Bedrijfsadvies & Ondernemersnetwerken) In mijn vorige VVP-artikel (juni 2018) stelde ik dat het intermediair er in deze tijd goed...

Blik in toekomst financieel adviseur op DBO Finance 2020

Blik in toekomst financieel adviseur op DBO Finance 2020

Een blik in de toekomst van de financiële dienstverlener. Dat biedt volgens initiatiefnemer Herbert Derks het event 'DBO Finance 2020 - Succesvol Ondernemen'...