FinTech startup Moss geschat op 500 miljoen

Moss team

FinTech startup Moss, sinds kort ook actief in Nederland, wordt geschat op 500 miljoen euro na een succesvolle Series B-financieringsronde van 75 miljoen. Het Duitse bedrijf zet hiermee koers naar unicorn status, amper tweeënhalf jaar na de officiële oprichting.

Moss omschrijft zichzelf als “een technologie gedreven financieel platform voor holistisch uitgavenbeheer. Het biedt zakelijke klanten veilig en eenvoudig toegang tot slimme betaalkaarten voor elke aankoop, gelegenheid en medewerker. Met behulp van de onderliggende intuïtieve software wordt uitgavenbeheer makkelijker en overzichtelijker, waarmee flink wat tijd bespaard kan worden. Moss vereenvoudigt daarnaast het werk van financiële medewerkers enorm dankzij het versimpelen van processen en het digitaal beschikbaar maken van facturen, alsook de naadloze koppeling met bestaande boekhoudsystemen”.

Op dit moment maken onder andere Flink, Auto1 en Grover gebruik van Moss.

Country Manager Nederland is David Soos. Hij werkte eerder als Senior Consultant bij Roland Berger. Hierna werd hij directeur bij een Corporate Venture van Signify (voorheen Philips Lighting), een Nederlandse multinational in verlichting die in 2016 zelfstandig werd en een spin-off is van Philips.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Donderdag ronde tafel FinTech in tweede kamer

Donderdag ronde tafel FinTech in tweede kamer

De Vaste Tweede-Kamercommissie van Financiën houdt donderdagmiddag een ronde tafel FinTech. In drie blokken komen start-ups, deskundigen en toezichthouders...

Ronde tafel Tweede Kamer over FinTech

Ronde tafel Tweede Kamer over FinTech

Op verzoek van de VVD wordt er in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek FinTech georganiseerd. VVD-kamerlid Aukje de Vries schrijft op haar website: "Meer nieuwe...