Fusie Dukers & Baelemans en Welten Opleidingen feit

FUSIE DUKERS & BAELEMANS EN WELTEN OPLEIDINGEN FEI

De integratie tussen Dukers & Baelemans en Welten Opleidingen is een feit. Eind december vond de formele ondertekening plaats op de Welten Campus in Vessem. Beide labels blijven onder eigen naam opereren, maar aan de achterkant wordt gewerkt vanuit één organisatie.

Welten Opleidingen is met name actief op het gebied van incompany wft-trajecten. Dukers & Baelemans biedt zowel wft- als bovenwettelijke opleidingstrajecten (zoals opleidingen voor Financieel Planners, Echtscheidingsadviseurs en Vermogensplanners) aan. De nieuwe combinatie zal opereren vanuit de Welten Campus in Vessem. Chris Baelemans wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het opleidingsbedrijf. Ron Dukers blijft tot zijn pensioen verbonden aan de nieuwe combinatie in een commerciële rol. Ook het huidige management van Welten Opleidingen blijft aan Welten verbonden. Zo gaat Marc de Meij een commerciële rol vervullen binnen de nieuwe combinatie. Johan Treur zet zich als manager in voor Welten-dochter CAPTER.

De nieuwe combinatie zet stevig in op het ontwikkelen van vakmanschap door middel van innovatieve, interactieve digitale leer-werkplatforms en moderne klassikale trainingsmethoden.

Naast innovatie zal de combinatie een verbreding en verdieping in het dienstenaanbod aanbrengen. Dat gebeurt onder andere door het ontwikkelen van opleidingen voor nieuwe branches zoalsde accountancy en zorgverzekeringsmarkt. Ook wordt gewerkt aan een trainingsaanbod dat zich richt op het ontwikkelen en onderhouden van vaardigheden en gedragsaspecten voor de adviespraktijk.

Met de ervaring die beide opleidingsbedrijven in het kader van de Wft-opleidingen hebben opgedaan, worden de activiteiten in het buitenland verder uitgebreid.

Reactie toevoegen

 
Hbo-student mag Welten half jaar als ceo leiden

Hbo-student mag Welten half jaar als ceo leiden

HBO-studenten die in het laatste jaar van hun studie zitten, maken kans om een half jaar stage te lopen als ceo van Welten (650 medewerkers). Welten zegt de eerste...