Inwerkingtreding Rbb Wft 2021 vertraagd

AFM gebouw

De consultatie van de Regeling beheerst beloningsbeleid Wft 2021 (Rbb 2021) heeft niet geleid tot aanpassing van de regeling. Wel is na de consultatie verduidelijkt dat de AFM de toezichthouder is die beslist op verzoeken voor een alternatieve regeling.

De Rbb 2021 komt in de plaats van de Rbb 2017 en de inhoudelijke wijzigingen ten opzichte van de oude regeling komen voornamelijk door de implementatie van een deel van de beloningsregels uit de Investment Firm Directive (IFD).

De inwerkingtreding van de Rbb 2021 is overigens vertraagd. De Eerste Kamer moet nog instemmen met de Implementatiewet richtlijn prudentieel toezicht beleggingsondernemingen. Omdat in de Implementatiewet de invulling wordt geregeld van de twee lidstaatopties die gaan over beloningen, kan de Rbb 2021 pas worden vastgesteld wanneer de Implementatiewet is aangenomen.

Reactie toevoegen

 
Meer over
AFM en DNB consulteren de Regeling beheerst beloningsbeleid Wft 2021

AFM en DNB consulteren de Regeling beheerst beloningsbeleid Wft 2021

AFM en DNB consulteren de Regeling beheerst beloningsbeleid Wft 2021 (Rbb 2021). Reageren op de consultatie kan tot en met 14 mei. De  nieuwe regeling vervangt...