Ivo Valkenburg (1966-2022)

Ivo Valkenburg zw resized

Ivo Valkenburg (1966) is afgelopen weekeinde overleden. Ivo bleek onlangs ernstig ziek, behandeling mocht helaas niet meer baten.

Ivo Valkenburg geldt als een van de allergrootste inspirators als het gaat om het mensgerichter maken van de financiële sector. People, planet, profit, het had een slogan van Ivo kunnen zijn. Dus de mens voorop. Niet voor niets was Ivo onmiddellijk enthousiast over financial life planning, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de vraag van de mens achter de financiële vraag.

Maar Ivo was ook gewoon iemand die ontzettend enthousiast kon zijn en dat enthousiasme werkte aanstekelijk. De VVP-redactie heeft menige heisessie onder leiding van Ivo gedaan en zijn ideeënrijkdom en creativiteit hebben VVP absoluut mede verder naar voren gebracht.

Ivo begon als pensioenadviseur. Maar in het kielzog van zijn persoonlijke ontwikkeling, ontwikkelde Ivo zich tot business coach, spreker, schrijver en organisator van workshops. Verbinding creëren zag hij steeds meer als zijn levenstaak. Enkele van zijn boeken: ‘Spirit in Finance. Een pleidooi voor de liefde als wettig betaalmiddel’ en ‘Louter Leven. Als de liefde spreekt door mens en economie’.

Een citaat uit dit laatste boek: “Liefde voor de aarde maakt woestijnen groen, zout water zoet, en laat bomen groeien waar eerder alles doodging. Liefde voor gezondheid helpt mensen zichzelf te helen. Liefde voor kinderen verandert scholen in plekken waar talenten maximaal worden ontwikkeld. Liefde voor de vijand brengt relaties tot leven. Liefde voor medewerkers laat bedrijven en organisaties floreren. Liefde voor economie creëert welzijn en geluk voor de samenleving.”

In ‘Niet gezwicht voor de wereld’ spreekt Valkenburg met 45 mensen die hun werk en leven in dienst stellen van mens, natuur en samenleving.

Ivo, bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor VVP, het New Financial Forum (het initiatief van Willem Vreeswijk, eigenaar en hoofdredacteur van VVP) én last but not least voor de financiële sector.

En wij wensen Ivo’s partner Lili en zoon Edwin alle sterkte in deze moeilijke tijd.

Ivo woonde sinds een aantal jaren in Roemenië. Daar was dinsdag ook de uitvaart.

Zie ook https://www.wanttoknow.nl/nieuws/bij-het-overlijden-van-ivo-valkenburg/

Reactie toevoegen

 

Reacties

Olette Bollen - Wellbeing Economy Alliance Nederland 3 augustus 2022

Net terug van vakantie zie ik tot mijn verbazing een 'herinnering aan' op www.newfinancialforum.nl en hier de bevestiging van het nieuws. Wat ontzettend dat hij zo jong en snel van ons heen is gegaan. We zullen hem en zijn passie missen, maar doorgaan om te komen tot een wereld zoals ook hij zich voorstelde. Sterkte voor zijn familie en ook zijn compagnon Willem Vreeswijk. Wat een gemis.

Henk Doornewaard - Gepensioneerd 1 augustus 2022

Tot mijn grote ontsteltenis kreeg ik nu pas te horen dat Ivo plotseling was overleden. Mijn medeleven gaat uit naar zijn vrouw Lily en zoon. Als oud-eigenaar/directeur van de Pensioendesk heb ik een aantal jaren met hem mogen samenwerken. Een uniek persoon, waarbij het ging om de mens en niet om het materiele. Voorwaar een grote uitzondering in de wereld van de financiële dienstverlening. Ivo, dank voor de samenwerking in al die jaren. Rust zacht.

Rob Goedhart - Stichting Geldbelangen 30 juli 2022

Hele mooie woorden over Ivo. En terecht. Jammer dat hij de door hem gewenste transitie van de financiële wereld niet heeft mee kunnen maken. Wie zet zijn werk voort?

Ruud van Kraaij - Ruud van Kraaij pensioenen 30 juli 2022

. ik schrik van het bericht dat Ivo is overleden.. veel te jong natuurlijk, nog maar 55 jaar.. Ivo was echt een ‘mensen mens’. In 2002 heb ik Ivo leren kennen en geïntroduceerd bij de Goudse.. hij heeft een bijdrage geleverd bij de introductie FlexxPensioen en daarna was hij betrokken bij Finance dagen (in november 2002 ontbijt sessies in het land). Ivo was zijn tijd ver vooruit.. Ivo organiseerde ook Cruises voor master Experience naar Noorwegen en Transsylvanië.. jammer dat we zo’n bijzonder en markant mens moeten missen..

Margriet Hijweege - Zijwegen 30 juli 2022

Toen je samen met je vader het kerkorgel in Wilp bespeelde, nam je zijn bedrijf voor pensioen advies over. Ik mocht jullie beiden goed kennen, dank daar voor. Sterkte voor allen die jou zo dierbaar zijn, en hun weg gaan vinden zonder jou.

Yolanda Bieckmann - Autoriteit Financiële Markten 28 juli 2022

Wat een ontzettend verdrietig bericht. Ivo en ik waren zo'n 15 jaar geleden collega's bij Pensioendesk Nederland en ik heb veel van hem geleerd. Ivo was een inspirerende en visionaire man die veel voor de (financiële) wereld heeft betekend. Altijd positief en hartelijk. Rust zacht Ivo.

Corinne van Rooij - - 27 juli 2022

Woorden schieten tekort. Over zijn overlijden, over zijn persoon, over zijn prachtig en betekenisvol boek 'Louter leven'. Het zou onder vele titels uitgebracht kunnen worden. Het zou zo velen zo goed doen... Jammer dat het (nog?) niet vertaald is. Ik kreeg een paar persoonlijke emails van hem, allemaal even hartverwarmend. Zoals: … Terwijl ik je email schrijf, klinkt het carillon "God heeft het eerste Woord" ... ben niet zo religieus, maar wel leuk, een energetisch knipoogje! en: ‘Creeren voorbij de dualiteit op aarde is m'n lievelingsthema. In m'n boek illustreer ik het voorbeeld van de kunstenaar Willard Wigan die letterlijk creatie voortbrengt in de stilte tussen twee hartslagen. Ken er geen films over, volgens mij zullen we het op deze planeet ook niet meemaken, maar de film La Belle Verte laat wel zien als je van een planeet komt zonder dualiteit hoe het is om dan planeet Aarde te ervaren: https://youtu.be/_bKI1puNaVY Lieve groeten’ Heel veel sterkte en liefs!

Hubrien Meijaard - Hubrien-Financieel Advies 2.0 26 juli 2022

Dankjewel VVP voor dit (eigenlijk nog veel te geringe) eerbetoon. En dankjewel Ivo voor alles wat je voor ons en mij betekent hebt.

Katja Van Roosmalen - MKBjournalist 26 juli 2022

Lieve 'Zutphense' Ivo, Wat een mooie geest kijkt nu van verre naar ons. Je warmte, je lach en liefde voor alles wat het leven mooi maakt, zijn de herinneringen die blijven. Iedereen die hem dierbaar is wens ik veel sterkte.

Hans Hoogervorst - Hoogervorst Advies 26 juli 2022

Mooi geschreven en terecht eerbetoon voor een bijzonder mens. Maar dan verwijzen naar een site die complottheorieën en anti-semitisme promoot. Vreemde keuze.

Meer over