Ivo Valkenburg (1966-2022)

Ivo Valkenburg zw resized

Ivo Valkenburg (1966) is afgelopen weekeinde overleden. Ivo bleek onlangs ernstig ziek, behandeling mocht helaas niet meer baten.

Ivo Valkenburg geldt als een van de allergrootste inspirators als het gaat om het mensgerichter maken van de financiële sector. People, planet, profit, het had een slogan van Ivo kunnen zijn. Dus de mens voorop. Niet voor niets was Ivo onmiddellijk enthousiast over financial life planning, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de vraag van de mens achter de financiële vraag.

Maar Ivo was ook gewoon iemand die ontzettend enthousiast kon zijn en dat enthousiasme werkte aanstekelijk. De VVP-redactie heeft menige heisessie onder leiding van Ivo gedaan en zijn ideeënrijkdom en creativiteit hebben VVP absoluut mede verder naar voren gebracht.

Ivo begon als pensioenadviseur. Maar in het kielzog van zijn persoonlijke ontwikkeling, ontwikkelde Ivo zich tot business coach, spreker, schrijver en organisator van workshops. Verbinding creëren zag hij steeds meer als zijn levenstaak. Enkele van zijn boeken: ‘Spirit in Finance. Een pleidooi voor de liefde als wettig betaalmiddel’ en ‘Louter Leven. Als de liefde spreekt door mens en economie’.

Een citaat uit dit laatste boek: “Liefde voor de aarde maakt woestijnen groen, zout water zoet, en laat bomen groeien waar eerder alles doodging. Liefde voor gezondheid helpt mensen zichzelf te helen. Liefde voor kinderen verandert scholen in plekken waar talenten maximaal worden ontwikkeld. Liefde voor de vijand brengt relaties tot leven. Liefde voor medewerkers laat bedrijven en organisaties floreren. Liefde voor economie creëert welzijn en geluk voor de samenleving.”

In ‘Niet gezwicht voor de wereld’ spreekt Valkenburg met 45 mensen die hun werk en leven in dienst stellen van mens, natuur en samenleving.

Ivo, bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor VVP, het New Financial Forum (het initiatief van Willem Vreeswijk, eigenaar en hoofdredacteur van VVP) én last but not least voor de financiële sector.

En wij wensen Ivo’s partner Lili en zoon Edwin alle sterkte in deze moeilijke tijd.

Ivo woonde sinds een aantal jaren in Roemenië. Daar was dinsdag ook de uitvaart.

Zie ook https://www.wanttoknow.nl/nieuws/bij-het-overlijden-van-ivo-valkenburg/

Reactie toevoegen

 

Reacties

Gursel - Coco-mat 25 juli 2022

Lieve lili en Edwin, Wat een schok, we horen het nu net op ons vakantieadres, zo snel gegaan, we kunnen het gewoon niet geloven. Mijn lieve lieve vriend is dood, ik ben verbijsterd en er kapot van. Heel veel sterkte en heel veel liefs van Gursel en Marinel

Leo den Hoed - Chapeau Finance & Control 25 juli 2022

Ivo (de reus uit Empe). Van 1978 tm 1984 samen vwo gedaan op het Baudartius College in Zutpen. Toen al zo'n aardige vent. Boven de 2m maar absoluut niet kunnen basketballen. Wel schitterende wijsjes op de piano spelen. Later blijven volgen, maar weinig echt contact. Ivo rust zacht. Ik zal je missen.

Vivienne van Leuken - Stichting VIPE 25 juli 2022

Ooh, ik schrik ik hier heel erg van. Zo'n lieve en hartelijke man. Heel veel liefs en sterkte aan allen die hem lief hadden en hebben! ♥️

Paul Schoo - Platter-Schoo 25 juli 2022

Ivo je was inspirerend en je deed wat je dacht. In '99 hebben we 'n paar jaar van een van jouw innovaties gebruik mogen maken. Het "kennisnetwerk" van specialismen door jou destijds opgezet. Een verlies voor de wereld en de branche in het bijzonder.

Bas en Krijna Hagoort - BSH Arbeidsdeskundig Advies B.V. 25 juli 2022

Lieve, mooie, geweldige, inspirerende Ivo, dat jou dit moest overkomen. We zijn er kapot van en kunnen geen woorden voor je heengaan vinden. Van hier uit veel sterkte en liefde toegewenst voor Lili en Edwin. Lieve groet, Krijna en Bas

Roel Veldwijk - Oud-hoofdredacteur VVP 25 juli 2022

Wat een verlies voor de financiële sector! Ivo heb ik, als goede relatie van mijn opvolger Willem Vreeswijk, pas leren kennen toen ik als freelance journalist voor VVP de succesvolle Marketingdagen mocht verslaan. De dagen waaruit later het New Financial Forum is ontstaan. In de avonden daaraan voorafgaand hebben wij diepzinnige gesprekken gevoerd over de mooie dingen des levens, waarbij toch een bepaalde lichtvoetigheid niet mocht ontbreken. Een mooi mens is de wereld ontvallen. Alle sterkte voor zijn nabestaanden dit grote verdriet te dragen.

R. van Aubel - ROC 25 juli 2022

Helaas niet persoonlijk ontmoet, maar in vakbladen zijn bijdragen gelezen Een innovatiepionier op het vak Financiële Planning is te vroeg heen gegaan. Condeleances voor familie

aernoud oosterholt - edicola publishing 25 juli 2022

We verliezen een zeer inspirerend, positief en enthousiasmerend persoon. Ivo was iemand die de zon meebracht als hij de kamer binnen kwam. Aanstekelijke lach, innemend en geinteresseerd. Als uitgever van zijn boeken kijk ik terug op een fijne warme samenwerking. Trots dat we zijn titels aan onze catalogus hebben mogen toevoegen. We zullen Ivo zeer missen. Zijn familie in Roemenie wensen we veel sterkte toe.

Angelo Wiegmans - Bedrijf Plus 25 juli 2022

Wat een enorm verlies! Heel veel sterkte voor Lili en Edwin. Ik ga hem ongelofelijk missen.

Paul de Winter - P. de Winter’s Financiele Dienstverlening 25 juli 2022

Rust zacht Ivo. Een heel fijn mens ontvalt ons. Wat een gemis..ik ben blij en gezegend dat ik je hebt leren kennen. Je gedachtegoed leeft verder. Sterkte voor Liilly en Edwin

Meer over