Klant zelf aan de slag bij Rentemiddelingsdesk

Sander de Loo 2017

“Door de keten om te draaien en uitkomsten voor de klant helder en overzichtelijk te maken voor het adviestraject en uitvoering, willen we meer mensen de mogelijkheden van rentemiddeling laten verkennen." Aldus Sander de Loo (foto) van Zorgeloosch bij de lancering van de online Rentemiddelingsdesk door dochter Bol & Boosch en datascience bedrijf Foove. De tool maakt het proces rond rentemiddeling transparant en inzichtelijk voor de consument. De eerste scan is gratis, een definitief rapport kost 29,99 euro. Voor de adviseur is een rol weggelegd als bijvoorbeeld de uitkomsten van de berekening door de applicatie niet eenduidig zijn of aanvullend algemeen financieel advies nodig is. Een klant kan dan eenvoudig via het platform contact opnemen met een adviseur.

“We willen zoveel mogelijk consumenten laten zien waar ze kunnen besparen in hun maandelijkse lasten”, vertelt Vijay Duran Jimenez, ceo van Bol & Boosch. “Consumenten laten nu geld liggen omdat ze niet juist geïnformeerd zijn of afzien van hoge advieskosten zonder dat ze enigszins zeker zijn of het ze wat oplevert. Bovendien zijn mensen gewend om steeds meer financiële zaken online te regelen. Rentemiddeling past in dat rijtje.”

 

De Loo: "Het proces van rentemiddeling is zeer administratief, ingewikkeld en kostbaar. Daarom is voor intermediair Nederland herfinancieren van de hypotheek vaak de oplossing die gekozen wordt boven rentemiddeling.”

Uitrol via partners
Rentemiddelingsdesk wordt in eerste instantie weggezet door samenwerkingen met partners, zoals sociale woningplatform Jumba. “Een logische stap is om in de toekomst hypotheekverstrekkers direct aan te laten sluiten bij ons platform”, aldus Jimenez.

 

Reactie toevoegen

 
Flipse in gesprek met Rabobank over rentemiddeling

Flipse in gesprek met Rabobank over rentemiddeling

Financieel adviseur Ab Flipse heeft over twee weken een gesprek met de Rabobank over zijn open brief, waarin hij de bank oproept rentemiddeling bij hypotheken in...

Eigen Huis blij met steun Dijsselbloem

Eigen Huis blij met steun Dijsselbloem

Vereniging Eigen Huis is verheugd over de steun van minister Dijsselbloem. De minister gaat banken en andere geldverstrekkers vragen om hun klanten rentemiddeling...