Lemonade daagt in Nederland conservatieve verzekeringswereld uit

Lemonade 2020

Lemonade is van start gegaan in Nederland. De sociale innovatieve verzekeraar wil de conservatieve verzekeringswereld uitdagen.

Bij Lemonade kunnen klanten zich via bots binnen een paar seconden verzekeren en de winst van het bedrijf wordt aan het eind van ieder boekjaar gedoneerd aan een goed doel dat de klanten kunnen kiezen.

Eerder dit jaar opende Lemonade het Europees hoofdkantoor in Amsterdam. Na een opstartperiode in Duitsland biedt de Amerikaanse verzekeraar nu een inboedel- en aansprakelijkheidspolis (Polis 2.0) aan in Nederland.

De winst van de verzekeraar is transparant en niet-variabel. "Wij vechten dus ook nooit met de klant om hetzelfde kwartje. Ongebruikt premiegeld wordt aan het eind van het boekjaar aan een goed doel gedoneerd via de jaarlijkse ‘Giveback’. Gebruikers kiezen zelf welk goede doel dit is. In 2019 liep het donatiebedrag in de Verenigde Staten op tot ruim een half miljoen euro. De in Nederland aangehaakte goede doelen zijn onder meer het Nationaal Ouderenfonds, KiKa, KNGF Geleidehonden en PLAN International."

“De Lemonade community heeft de afgelopen drie jaar bijna één miljoen dollar gedoneerd, door een goed doel te kiezen tijdens het afsluiten van hun verzekeringspolis. Dankzij onze community en het Giveback-principe zijn we in staat om een gigantische impact te maken voor goede doelen”, aldus Daniel Schreiber, medeoprichter en CEO van Lemonade.

Sinds de lancering in 2016 is Lemonade een van de snelst groeiende verzekeringsmaatschappijen ter wereld. Feedback wordt vrijwel direct toegepast waardoor het product voor iedere markt opnieuw op maat wordt gemaakt. Ook in Nederland wordt het product volledig afgestemd op de wensen van de Nederlandse consument.

Lemonade is de enige verzekeraar in de Benelux met een B-Corp certificering.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Remmelt Bossema - Riskshare 5 april 2020

Even een paar berekeningen gemaakt voor mijn eigen situatie: *Lemonade: https://lnkd.in/eDVbSYx Inboedel en AVP E. 28,59 per maand *Mijn lopende verzekeringen bij Vivat: https://lnkd.in/eVmBszq Inboedel en AVP E. 16,00 per maand *Allianz Direct: https://lnkd.in/eP2dRHG Inboedel en AVP E. 12,03 per maand

roelof radstaake - claimshulp 2 april 2020

Een verzekeraar bewijst zich pas bij de schadeafhandeling. Tot die tijd kan je hele mooie verhalen ophangen. Ben benieuwd hoe de ontwikkelingen bij schades zijn.

Meer over
Aspirant-lidmaatschap Verbond voor Lemonade en Rhion

Aspirant-lidmaatschap Verbond voor Lemonade en Rhion

Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars heeft het aspirant-lidmaatschap toegekend aan Lemonade Insurance NV en Rhion Versicherung AG. Op 2 april 2020 is Lemonade...

Van Ameyde partner van Lemonade

Van Ameyde partner van Lemonade

De internationale claims managers Van Ameyde zijn geselecteerd om de schades te behandelen voor de AI gestuurde verzekeraar Lemonade, die vorige week in Duitsland...

Allianz neemt belang in Lemonade

Allianz neemt belang in Lemonade

Allianz heeft een (onbekend) belang genomen in de sterk op kunstmatige intelligentie gebaseerde Amerikaanse verzekeraar Lemonade. Allianz omschrijft het belang als...