Loek Sliepen begraven

Loek Sliepen begrafenis 09.09.2015 TB

“Laat je niet uit het veld slaan, zie altijd aan de horizon dat er een verbetering is. Ik heb altijd gestreden voor mijn eigen kantoor en voor mijn klanten, blijf dat ook doen.” Deze laatste woorden van Loek Sliepen werden uitgesproken tijdens zijn drukbezochte begrafenis woensdagmiddag op de natuurbegraafplaats Bergerbos bij St. Odiliënberg onder Roermond.

“Uiteindelijk willen de meeste collega’s goed doen voor de klanten, en daar gaat het om. We willen meer geven dan nemen, en zo staan de meesten van ons in het vak”, zo sprak René Graafsma Sliepens laatste woorden uit.

Loek Sliepen, financieel adviseur in Roermond, overleed op 1 september op 58-jarige leeftijd na twee jaar te hebben gestreden tegen kanker. Het laatste halfjaar van zijn leven raakte Loek nauw betrokken bij de strijd voor een ontheffingsregeling PE-examens voor schrijnende gevallen. Die regeling is nu in de maak, nadat de Tweede Kamer een motie hierover aannam. Edwin Herdink, voorzitter CFD, kwam tijdens de uitvaart ook aan het woord en zei: “Hoe tegenstrijdig kan het zijn: aan de ene kant heeft Loek een heldhaftige strijd gewonnen, aan de andere kant heeft hij veel te vroeg de strijd om het bestaan moeten staken en heeft de euforie plaatsgemaakt voor gemis en verdriet. Maar er is troost: Loek, jouw daden leven voort, je bent de grondlegger van de ontheffingsregeling voor schrijnende gevallen in de financiële branche.”

Volgens Herdink was Sliepen een prachtvoorbeeld van de financieel adviseur die altijd klaar staat voor de klant en het beste met de klant voor heeft. “Daar waar de politiek spreekt over gebrek aan vertrouwen in de financiële dienstverlening, daar werd Loek door zijn klanten op handen gedragen. Het wederzijdse respect heb ik met eigen ogen mogen aanschouwen.”

Patrick Evers van Van de Laar & Evers uit Roermond, het kantoor waar Sliepen het afgelopen half jaar al mee was gaan samenwerken en dat nu de portefeuille overneemt, zei: “Loek, je hebt meer dan keihard geknokt om er bovenop te komen, je wilde de zaak niet loslaten, het assurantievak en het omgaan met je relaties waren je lust en leven.” Evers noemde Loek Sliepen “een ideale adviseur en een goede sparringpartner”. Dit door zijn humor, inzet en enthousiasme, in combinatie met zijn kennis en kunde van het verzekeringsvak. Diezelfde inzet toonde hij in de strijd voor een ontheffingsregeling. “Hierin heb je veel succes geboekt. Dit verdient een groot compliment van alle tussenpersonen naar jou toe.”

Sliepen wilde geen plechtige of sombere uitvaart. En de boodschap kon niet duidelijker worden verwoord dan in een van de liedjes die tijdens de bijeenkomst werden gespeeld: “Geniet van elke dag. Jij bent mooier als je lacht. Dan zal het leven jou zonneschijn geven.”
 

Reactie toevoegen

 
Loek Sliepen overleden

Loek Sliepen overleden

Loek Sliepen is dinsdagochtend overleden. De financieel adviseur uit Roermond werd de afgelopen maanden het symbool in de strijd voor een tijdelijke ontheffingsregeling...

Loek Sliepen erelid cfd

Loek Sliepen erelid cfd

CFD-voorzitter Edwin Herdink reikte dinsdagmiddag in het Maastricht UMC aan Loek Sliepen de versierselen uit die horen bij het eerste erelidmaatschap van de organisatie...

Loek sliepen: "ik ben in een feeststemming"

Loek sliepen: "ik ben in een feeststemming"

”Ik ben in een feeststemming.” Zo reageerde financieel adviseur Loek Sliepen op het aannemen door de Tweede Kamer dinsdagmiddag van de motie voor een...