"Maak vrijstellingen voor PE-examens mogelijk"

zzp laptop via Pixabay

Adfiz, CFD, NVF en OvFD willen dat er mogelijkheiden worden gecreëerd om vrijstellingen voor PE-examens te geven. Dat schrijven ze in hun reactie op de 12 juni gesloten consultatie 'Besluit analyse vakbekwaamheidsbouwwerk'. De in CANON verenigde organisaties: "We benadrukken onverminderd dat we constateren dat het huidige vakbekwaamheidsstelsel ten aanzien van de PE-systematiek de professionele ontwikkeling van pensioenadviseurs frustreert. Dit geldt niet alleen voor pensioenadviseurs, maar voor alle adviseurs. Wij bepleiten een alternatief systeem dat echt uitdaagt tot de ontwikkeling van de eigen professionaliteit van de adviseurs. Hier is ook een werkgeversbelang mee gediend. De kosten en tijd die gemoeid is met PE-examens gaat ten koste van het opdoen van vakbekwaamheid op een meer passender niveau aan vakbekwaamheid. Een alternatief systeem vraagt om aanpassing van de regelgeving zodat er mogelijkheden worden gecreëerd om vrijstellingen voor PE-examens te geven."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Ab marse - Oude dag pensioenteam bv 22 juli 2018

Edwin beter abgemasseerd als een slappe ambtenaar. Je reactie was in het weekend schrijf je wel overuren.

Edwin Herdink - CFD 22 juli 2018

Ab het ontbreekt je overduidelijk aan dossierkennis. Verdere discussie is dan ook zinloos. Abgemaseerd!

Ab marse - Oude dag pensioenteam bv 22 juli 2018

Wellicht naam verkeerd begrepen Edwin daarom begrijp ik je reactie totaal niet . Logische dat iedereen met een eigen zaak behoorlijk pissig is op slappe ambtenaren die onze branche verzieken met stompzinnige vragen. Zal tijd worden dat je zogenaamde branche vereniging een paar ballen krijgt . Wat helpt wel niet meer stemmen op oude politieke partijen weg met VVD en CDA ,PvdA,d’66 En al die andere linkse slappe hap stem op het Forum komop voor ons de MKBers wij betalen het gelach al jaren.

Edwin Herdink - CFD 22 juli 2018

Beste Ab, ik neem je je ongenuanceerde uitspattingen niet kwalijk. Ervan uitgaande dat je CFD aanziet voor het CDFD. Als vollega ondernemer en tevens voorzitter van brancheorganisatie CFD, voer ik al sinds de introductie van de Wfd (2006) verzet tegen de onteigening van onze vakdiploma's. Blijkbaar is dit je onbekend. Om je een beeld te geven van de CFD-lobbyactiviteiten verwijs ik je naar onze website: www.commissiecfd.nl

Ab marsé - Oude dag pensioenteam bv 20 juli 2018

Beste Edwin zeker nooit een eigen zaak gehad roeptoeterend wellicht ben jij een van de ambtenaren die leeft van ons geld. Zoek een baan en doe wat nuttigs i.p.v. debiele examen vragen ontwikkelen. Wie ben jij eigenlijk om deze opmerking te maken. Duidelijk dat je geen reet van begrijpt. Zoek het lekker uit met je Cfd. Zonder deze regels was je werkeloos lijkt mij een mooie oplossing voor jou en een zegen voor ons als branche.

Edwin Herdink - CFD 20 juli 2018

Beste collega's, helaas zijn er zoals op vele fora, ook hier op dit vakforum anonieme toeristen die ongenuanceerd blazen. Mijn advies: voed hun ego niet, want wat je voedt hou je in leven. Tot slot weet iedereen in onze branche dat CFD een innovatieve brancheorganisatie is, die altijd op zoek is naar kansrijke concepten. Voor een overzicht van onze innovatieve concepten en activiteiten verwijs ik graag naar onze website: https://www.commissiecfd.nl/over-cfd/onze-resultaten/ Een goed weekend allemaal!

Geert Sijbring - admicon Hypotheken en verzekeringen 20 juli 2018

Wat is het toch vreemd !( of denk ik alleen maar zo) de JAARLIJKSE en soms MAANDELIJKSE wet wijzigingen. Zijn we nu helemaal gek geworden in dit land , De mee eet cultuur ZEG maar stelen van de overheid heeft vormen aangenomen die kant nog wal raken, De oorzaak licht hem in het volgde ( naar mijn bescheiden inzicht ) 20 Jaar gelden was NEDERLAND helemaal af. De opbouw na de oorlog was volledig afgrond. Vroegen kwam er dan wel weer een oorlog ( aangewakkerd door de elite ), en konden ze opnieuw beginnen en ( Ambtenaren bedoel Ik) Nu is het af , Geen oorlog dus eigenlijk geen werk meer voor de Ambtenaar en belijd bepalende en politiek. Dus dan maar Regels bedenken en problemen creëren, houden ze gewoon werk. Voorstel 70% naar huis sturen, En dan geen luxe wachtgeld regeling maar gewoon afgescheept worden zoals de gewone echt hardwerkende Nederlander. Wordt het leven weer aangenaam en werkbaar in dit land.

Paul Tameling - Tameling Hypotheken & Assurantiën 19 juli 2018

Beter en vollediger kan het niet gezegd worden Marjolein. Het wordt tijd dat onze doelgroep met rust gelaten wordt want dit is al vanaf het begin van de crisis aan de gang. Wij hebben onderhand al zoveel moeten inleveren door alle regels die verzonnen zijn het begint op een wraakactie te lijken van mensen die een beleggershypotheek en een woekerpolis hadden.

Marjolein Kroon - IB Consult 19 juli 2018

Door de jaarlijks en soms zelfs maandelijks wijzigende wetgeving ben ik het eens dat permanente informatie/educatie zeer nuttig kan zijn voor de financieel adviseur. Echter (om de 3 jaar) opnieuw je diploma's halen vind ik niet kunnen. De tijd van het studeren (want wij als financieel adviseur hebben vaak meerdere vakdiploma's), de kosten voor de werkgever of zelfstandige voor niet alleen de examens, maar ook eventuele studie/bijscholing, permanente educatie etc, de tijd dat je afwezig bent door de examens kan je niet gebruiken voor commerciele activiteiten en als je 5 diploma's moet halen kan je zelf nagaan dat hier veel tijd in gaat zitten. Daarnaast heb je ook nog eens te maken met de stressfactor. Voor het maken van een examen en ga ik het halen? Haal je het niet, wat dan????? Ook het feit dat wij de enige beroepsgroep zijn, waarbij wij (om de 3 jaar )onze diploma's opnieuw moeten halen is heel bijzonder. Het gaat hier als je het mij gaat alleen om GELD (OVERHEID !!!) en niet om het feit dat je een zo passend mogelijk advies geeft aan jouw klant. Daarnaast wanneer je al je examens hebt gedaan (meestal zijn dit er meerdere) kan je na +/- 1,5 jaar alweer beginnen met de volgende examens (looptijd van om de 3 jaar is veel te kort!!) . Het wordt ons als beroepsgroep zo moeilijk mogelijk gemaakt om een boterham te verdienen. Wat zit hier achter overheid....? Het is veel te ver doorgeslagen en wij als betrouwbare financieel adviseurs zijn daar de dupe van geworden. Ik roep iedere financieel adviseur op in ieder geval een reactie te plaatsen en te pleiten voor vrijstellingen voor PE-examens dan wel afschaffing hiervan voor nu en in de toekomst!!

Geert Sijbring - admicon Hypotheken en verzekeringen 18 juli 2018

S Van Kinsbergen Dit bedoel ik nou , Hielen likkers , vroeger had je daar een andere benaming voor , als je je eigen mensen afviel of ......................

Meer over