Nick jue: uitspraak over \'dikke kont\' was uitglijder

Dikke kont

ING Nederland-topman Nick Jue biedt zijn excuses aan voor een uitspraak over ex-medewerkers die "iedere avond met hun dikke kont op de bank Goede Tijden Slechte Tijden hebben zitten kijken". "Dat is een uitglijder en dat had ik niet moeten doen. Ik kan mij goed voorstellen dat deze uitspraak bij mijn collega’s in het verkeerde keelgat is geschoten."

Jue deed zijn uitspraak in een artikel in de Telegraaf waarin hij liet weten dat werknemers die geen vinger uitsteken om aan hun eigen ontwikkeling te werken bij de ING-directie op weinig sympathie kunnen rekenen. In een persverklaring benadrukt Jue dat het nooit zijn bedoeling is geweest om mensen te kwetsen. "Helaas hebben we de afgelopen jaren te maken gehad met een reductie van het aantal arbeidsplaatsen. Daarbij is zorgvuldigheid en het begeleiden van medewerkers van werk naar werk onze prioriteit. Tijdens mijn gesprekken met boventallige medewerkers viel het me op dat persoonlijke ontwikkeling niet bij iedereen de hoogste prioriteit had. Terwijl investeren in je eigen ontwikkeling je loopbaankansen kan vergroten. Daarom vind ik het belangrijk dat we als ING fors investeren in de persoonlijke ontwikkeling van collega’s. Maar ik vind ook dat de medewerker zelf een verantwoordelijkheid heeft in zijn of haar eigen persoonlijke ontwikkeling. Helaas heb ik een erg ongelukkig voorbeeld gebruikt om dit belang te illustreren. Nogmaals mijn excuus."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Erik - 5 september 2012

Het excuus is gemaakt. Maar wel nadat de boodschap is gebracht. Eerst hard laten landen, en dan afzwakken. Ik ben geen fan van dit spelletje.

Theo - 1 september 2012

Ben het zeer eens met Nico. Alleen het 'dikke' was niet handig, al zou het best eens vaak waar kunnen zijn. Het is ook geen probleem, dat mensen zich niet willen ontwikkelen, maar dat moet je ook niet zeuren als je werk ophoud te bestaan. Dat is het prijskaartje van levenslange luiheid en onwil om je te willen ontwikkelen.

Nico van Koesveld - 31 augustus 2012

Alleen het woord "dikke" was mijns inziens overbodig. Rest is wat mij betreft in orde. Feiten liggen er toch? Men is niet bijgebleven met een studie en dan zit de arbeidsmarkt niet meer op je te wachten. Ben geen fan van ING, maar hier kan ik wel achterstaan. Goeie zet!

theo erentrs - 31 augustus 2012

Laat de heer Jue zijn eigen kont maar meer laten bewegen en in rap tempo ING gezond maken dan op de staatssteun van de belastingbetaler te gaan zitten.

A. Verwijs - 31 augustus 2012

Excuses geaccepteerd. Iedereen maakt wel eens een opmerking waar hij later spijt van krijgt, mede omdat hij het niet zo bedoeld heeft als in een persbericht wordt omschreven.

Leon Brummelhuis / Neutralis financial life planne - 31 augustus 2012

Jammer dat we mensen proberen op te leggen wat ze "moeten" doen. We moeten ons realiseren dat persoonlijke ontwikkeling een keuze is en dus ook niet gebracht kan en mag worden als een morele verplichting. Niet iedereen heeft dezelfde drive ten aanzien van werk en stelt misschien andere prioriteiten (bijvoorbeeld genieten van kinderen, klein kinderen, sporten, socializen, vrije tijd etc....). Dat een dergelijke keuze gevolgen kan hebben voor je functie en toekomst perspectief zal voor deze mensen waarschijnlijk ook geen probleem zijn. In dat opzicht is het natuurlijk een prachtige uitdaging om te achterhalen wat je mensen drijft, zodat je ze op de plekken neer kunt zetten waar ze volledig tot hun recht komen. Geld inzetten als middel om het leven te leven wat je graag wilt leven en niet als doel.

ING Journaal moet klanten meer openheid bieden

ING Journaal moet klanten meer openheid bieden

ING Nederland heeft het ING Journaal gelanceerd, een nieuw communicatiemiddel waarmee de ING klanten informeert over de ontwikkelingen en resultaten van het bankbedrijf...