Nieuw keurmerk voor fiscalisten

SFRA

Stichting Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) vervangt het Register voor Belastingconsulenten, dat binnenkort ophoudt te bestaan. Fiscalisten die zich voornamelijk richten op het MKB kunnen zich nu laten opnemen in het Register MKB Belastingconsulent of het Register MKB Belastingadviseur.

De SRFA springt in het gat dat het Register voor Belastingadviseurs (RB) laat vallen. De stichting is daarmee het enige actieve register voor belastingconsulenten in het MKB. Registratie bij de SRFA is niet afhankelijk van een opleiding of opleider, maar van aantoonbare vakkennis. Fiscalisten die staan ingeschreven mogen de titels MKB BC of MKB BA voeren. Jaarlijks betalen ze een bijdrage van 190 euro. Dat is inclusief een jaarlijkse fiscale updatesessie. Ook hebben ze geen zware en kostbare PE-verplichting.

De SRFA komt voort uit een samenwerkingsband tussen Peter van den Berg (oud-directeur van het Register voor Belastingadviseurs en nu onafhankelijk voorzitter van de nieuwe stichting), opleiders LOI, Markus Verbeek Praehep en NCOI Opleidingen en onafhankelijke adviseurs uit het fiscale vakgebied. De SRFA staat in contact met brancheverenigingen, zoals NOAB. De SRFA is onafhankelijk en heeft geen winstoogmerk.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Martin Groffen - GD Administraties B.V. 20 oktober 2018

Welke opleiding kan ik starten. Ik ben al 63 jaar maar wel 30 jaar actief als consulent.

Meer over
Belastingadviseurs laten steken vallen

Belastingadviseurs laten steken vallen

Misschien moeten belastingadviseurs ook maar eens aan een PE-examen. In een steekproef belastingaangifte van de Consumentenbond bracht een aantal van de adviseurs...