Noodklok SIVI: slechts 40 procent van Digitale Paspoorten is omgezet

Peter Mols 2020

Dat Digitale Paspoorten vóór 1 oktober 2020 moeten worden vernieuwd, zou genoegzaam bekend moeten zijn. Maar met nog een week te gaan is pas 40 procent van de Digitale Paspoorten omgezet, waarschuwt SIVI.

Nadat SIVI afgelopen week al stevig aan de bel trok en Adfiz, de NVGA en het Verbond hun leden opriepen tot actie over te gaan, is het percentage in een week gestegen van 15 naar 40 procent. Een stevige groei, maar nog altijd veel te beperkt. De Servicedesk van Digidentity is opnieuw fors opgeschaald en zal ook komend weekend (zowel zaterdag als zondag) open en bereikbaar zijn. Vanaf nu zal SIVI de omzetpercentages dagelijks communiceren.

SIVI benadrukt dat er bij het vervangen van de Digitale Paspoorten twee opties zijn:
• direct overstappen op het combimiddel van een nieuw Digitaal Paspoort en eHerkenning, een zogenaamde Digidentity-bundel;
• eerst overgaan op enkel een nieuw Digitaal Paspoort (dus zonder eHerkenning). Dit kan middels het aanmaken van een Digidentity Business Level Account 1.

Omdat het al bijna 1 oktober is, wijst SIVI op de ‘korte/snelle route’ om alleen de Digitale Paspoorten te vernieuwen en de migratie naar eHerkenning later op te pakken. Het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en NVGA adviseren dezelfde route.

Peter Mols (directeur): ‘’Ik begrijp dat het omzetten een lastig en tijdrovend proces kan zijn. Natuurlijk hebben we als branche hier niet op zitten wachten en staat de omruilactie vanwege de piekbelasting bij Digidentity onder druk. Toch moeten we er met elkaar voor zorgen dat onze processen ook na 1 oktober kunnen blijven werken. Dus voor alle betrokkenen geldt: aan de slag!’’

Reactie toevoegen