Ode aan Ivo

Ivo 30.08.2022

“Ivo inspireerde met zijn menselijkheid, niet met al zijn successen. In zijn projecten zette hij vooral anderen in het licht.” Dat werd gezegd op de ode dinsdagmiddag aan Ivo Valkenburg. In Heusden, waar Ivo lange tijd woonde, verzamelden zich naast partner Lili en zoon Edwin tal van familieleden en vrienden, waaronder veel uit de financiële sector. Tijdens de bijeenkomst werd heel duidelijk hoezeer en hoeveel Ivo de harten van mensen heeft geraakt. En was het echt een vlinder die even door de kerk vloog of liet Ivo zich even zien? De vlinder staat in ieder geval symbool voor Ivo’s bevlogenheid.

Woorden die tijdens de ode werden gebezigd om Valkenburg’s persoon en drijfveren te karakteriseren: licht gebracht op aarde, een groot hart, samen, goud, een en al openheid, altijd enthousiast en positief, verantwoordelijkheid nemen voor iedereen en alles in het leven, passie, ontdekken, altijd bereid mensen te helpen en het goede te doen, de wereld een beetje mooier maken en last but zeker not least: verbinding. Verbinding met je diepste drijfveren en met anderen. Tijdens de bijeenkomst werd de verbinding verbeeld door een touw tussen mensen te spannen.

De ode bestond verder uit veel muziek. Ontroerend het filmpje waarop Ivo, al ernstig ziek, nog piano speelt. En zich dan omdraait en zegt: sorry dat het even zo slecht klinkt.

De hemel op aarde

In toespraken en videoboodschappen werd Ivo gevierd. Zijn partner beschreef indringend de laatste weken en dagen van Ivo, die de laatste jaren in Roemenië woonde en daar ook begraven is. Tekenend is dat Ivo tot het laatste moment positief bleef over zijn genezingskansen. Maar uiteindelijk overleed hij toch, eind juli.

Bijzonder de mantrazang van Tashi Norbu van het Museum of Contemporay Tibetan Art. Tashi Norbu maakte tijdens de bijeenkomst ook een schilderij van een Boeddha, die eigenschappen van Ivo verbeeldde. Daaronder wijsheid, in de vorm van een boek in de schoot van de Boeddha.

VVP en New Financial Forum (het initiatief van VVP-hoofdredacteur en -eigenaar Willem Vreeswijk) hebben veel te danken aan Ivo. Vreeswijk was dan ook een van de sprekers. Hij vatte het mooi samen: “Ivo wilde gewoon de hemel op aarde brengen.”

Zie ook: Ivo Valkenburg (1966-2022)

Reactie toevoegen

 
Internationale site vol pure inspiratie voor ondernemers

Internationale site vol pure inspiratie voor ondernemers

Wie op zoek is naar pure inspiratie van mensen en organisaties kan terecht op de website lovemadevisible.eu. Hier verzamelt Ivo Valkenburg honderden (internationale)...

Duizend pakkende voorbeelden uit de nieuwe economie

Duizend pakkende voorbeelden uit de nieuwe economie

Ivo Valkenburg heeft de website lovemadevisible.eu gelanceerd, een portal met meer dan duizend concrete en inspirerende voorbeelden uit de nieuwe economie. Valkenburg:...

Ivo valkenburg lanceert boek \'louter leven\'

Ivo valkenburg lanceert boek \'louter leven\'

Louter Leven, het nieuwe boek van Ivo Valkenburg, is 8 januari 2015 gelanceerd in de Coco-Mat-vestiging in Amsterdam. Gastheer was Paul Efmorfides, oprichter van...

"nieuwe financiële wereld komt van binnenuit"

"nieuwe financiële wereld komt van binnenuit"

Keer naar binnen en bouw vanuit je kernwaarden mee aan een nieuwe financiële wereld. Dat was de lijn van de tweede New Financial Day, georganiseerd door VVP...