Ron van Oijen vertrekt bij Vivat

Ron van Oijen (Vivat)

Ron van Oijen vertrekt op 31 januari als ceo van Vivat. Tot er een nieuwe voorzitter is benoemd neemt Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zijn taken waar.

Vivat kwam in 2015 in handen van de Chinese verzekeraar Anbang Insurance Group. Van Oijen kwam in 2016 aan het roer bij Vivat. Na zijn carrière bij ING in Seoul, Praag en Hongkong werd hij in 2010 CEO bij AIA, de grootste verzekeraar van Thailand. In februari 2018 werd Anbang door de Chinese toezichthouder onder curatele gesteld. In juni 2019 werd bekend dat NN Group en Athora Vivat over gingen nemen. NN Group nam de schadeverzekeringsactiviteiten met 300.000 klanten voor 415 miljoen euro over. Athora kocht de levensverzekeringsportefeuille en de afdeling vermogensbeheer inclusief Actiam. De afronding van de acquisitie van Vivat door Athora zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2020.

Van Oijen gaf leiding aan Vivat in roerig vaarwater. Bij de aankondiging van zijn vertrek zegt hij: “Het was een eer om Vivat te leiden in de afgelopen vier jaar en ik ben erg trots op wat we samen hebben bereikt. De aangekondigde verandering van eigenaar voelt voor mij als een natuurlijk moment om het bedrijf te verlaten. Vivat bevindt zich nu in een solide financiële positie en is goed voorbereid op de toekomst dankzij alle toegewijde collega's. Ik heb er vertrouwen in dat Vivat onder zijn nieuwe aandeelhouder een nog sterkere speler zal worden op de Nederlandse verzekeringsmarkt. ”

 

 

Reactie toevoegen

 
Meer over
Ron van Oijen nieuwe bestuursvoorzitter vivat

Ron van Oijen nieuwe bestuursvoorzitter vivat

Ron van Oijen is aangetreden als bestuursvoorzitter van Vivat, SRLev, Proteq en Reaal. Hiermee is Van Oijen verantwoordelijk voor alle merken van Vivat, ook voor...