Royement.nl: boomers vergeten hypotheek door te halen

Pablo van Klinken

Volgens Royement.nl denken veel mensen die hun hypotheek hebben afgelost dat ze hypotheekvrij zijn, maar zolang de hypotheek ingeschreven blijft staan in het Kadaster, is dat niet zo.

"Ze komen hier achter als ze hun huis verkopen, of de erfgenamen komen erachter. Om de hypotheek dan te schrappen kan duur uitpakken. Prijzen variëren van 200 tot 600 euro", aldus Royement.nl, die zorgt dat de hypotheek uit het Kadaster wordt uitgeschreven. De dienstverlening is in handen van Notariële Diensten in samenwerking met enkele notarissen.

Directeur Pablo van Klinken: “We hebben het hele proces achter de schermen geautomatiseerd. De efficiency die we hebben bereikt geven we aan de klant door een extreem lage prijs.”

Reactie toevoegen

 

Reacties

Arnoud Bosch VDAB - Vereniging Docenten Assurantie- en Bankleer VDAB 18 juli 2022

Het zou verstandig zijn om niet alleen de kosten te noemen maar ook de voordelen en de nadelen van het doorhalen van de hypotheek inschrijving. Om met de voordelen te beginnen. a) Met een bankhypotheek kan eventueel met deze inschrijving opnieuw een geldlening worden verstrekt met hypothecaire zekerheid zonder nieuwe inschrijving. b) Beslaglegging kan alleen boven het inschrijvingsbedrag. De nadelen zijn de extra kosten en eventuele toestemming van erfgenamen die een deel van hun zekerheid verliezen. Maw ook bij het doorhalen van een hypotheek inschrijving kan het raadzaam zijn een adviseur te raadplegen.

Meer over