Softwareleveranciers starten met planten van Hypotheekbos

Hypotheekbos 1

Faster Forward, De Nationale Hypotheekbond, Dutch Media Lab en Yes-co (allemaal onderdeel van de HFBG) hebben afgelopen zaterdag een start gemaakt met de aanplant van het ‘Hypotheekbos’. In Den Bosch werden de eerste 1000 bomen geplant. Samen met hun relaties en andere bedrijven willen de initiatiefnemers jaarlijks 15.000 bomen planten.

Organisaties die zich willen aansluiten bij het Hypotheekbos, kunnen contact opnemen via Hypotheekbos.nl.

Jeroen Oversteegen, directeur De Nationale Hypotheekbond: “We willen een stukje bewustwording creëren in de hypotheekbranche. Door zelf met je handen in de aarde te zitten, besef je hoe je bij kunt dragen aan een duurzamere wereld.”

André van Nieuwenhuijzen, directeur Faster Forward: “Door samen te werken met gespecialiseerde partijen zorgen we voor een veerkrachtig ecosysteem. Vooraf wordt namelijk bestudeerd welke soorten bomen en struiken op een bepaalde plek moeten komen.”

Er wordt samengewerkt met Stichting Life Terra, die 500 miljoen bomen wil planten in Europa. Met dit ambitieuze doel wordt er voor elke Europeaan één boom geplant. Life Terra werkt hierbij samen met lokale bedrijven en gespecialiseerde implementatiepartners.

Er werd ook samengewerkt met hovenier Biggelaar Groen, om te verzekeren dat de bomen op de juiste manier en op de juiste plaats worden geplant. De locatie van de bomen werd afgestemd met de gemeente Den Bosch.

Foto: André van Nieuwenhuijzen (links) en Jeroen Oversteegen.

 

Reactie toevoegen

 
Meer over
Partners welkom bij uitbreiding Hypotheekbos

Partners welkom bij uitbreiding Hypotheekbos

Op 4 maart en 15 april organiseren de Nationale Hypotheekbond en Stichting Life Terra de verdere aanplant van het Hypotheekbos. Dat gebeurt dit jaar op twee locaties...