Stekkie biedt ouderen omkeerhypotheek

Stekkie 2019

Vivat heeft voor ouderen inkomensaanvuller Stekkie gelanceerd, een ‘omkeerhypotheek’ die het mogelijk maakt om de overwaarde van een afbetaalde woning te benutten. De waarde, die in het huis vastzit, kunnen 65-plussers zo gebruiken om het inkomen aan te vullen.

Met Inkomensaanvuller Stekkie kunnen senioren tot maximaal 50 procent van de marktwaarde van hun woning lenen in de vorm van extra maandelijks inkomen, zonder de eigen woning te hoeven verkopen. Het geleende bedrag en de daarover verschuldigde rente hoeven pas te worden terugbetaald bij het verlaten van de woning. Het rentepercentage kan worden vastgezet voor een rentevastperiode met een lage rente. Hierbij heeft de klant, op dit moment, de keuze uit drie rentevastperiodes (2,5% voor 10 jaar, 3,4% voor 15 jaar en 4,2% voor 20 jaar).

Marc Vincent, general manager Individueel Leven bij VIVAT: “Stekkie is bedoeld voor consumenten van 65 jaar en ouder, die een eigen woning hebben die volledig is afbetaald en op zoek zijn naar een maandelijkse aanvulling op hun inkomen. Bijvoorbeeld als aanvulling op het pensioen, om gestegen energielasten te kunnen opvangen of om extra zorg in te kopen.”

Reactie toevoegen

 
Meer over