Stichting Pensioenbehoud wil actie tegen pensioenkorting

Erik Daae Stichting Pensioenbehoud

De Stichting Pensioenbehoud roept gepensioneerden op de Pensioen Petitie te ondertekenen tegen de bevriezing en het korten van het pensioen.

Volgens de stichting treft de begroting van de zogenoemde Kunduz-coalitie vooral aow-ers en gepensioneerden. Door de petitie te ondertekenen kunnen gepensioneerden duidelijk maken dat de plannen "niet ten koste mogen gaan van deze kwetsbare groep die al meerdere jaren fors koopkrachtverlies heeft geleden".

Erik Daae, voorzitter van de Stichting Pensioenbehoud doet daarom een dringende oproep aan alle ouderen om de petitie 'Ik wil niet gekort worden op mijn pensioen!'  te ondertekenen op de site van de stichting. De petitie zal worden aangeboden aan alle fractieleiders, fractiespecialisten en pensioenwoordvoerders en aan de leden van de Vaste Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer, alsook de diverse opstellers van de partijprogramma’s voor de komende verkiezingen.


 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Frans Mulder - gepensioneerd 26 september 2019

Waarom hanteert Nederland verreweg de laagste rekenrente in Europa, met alle gevolgen van dien. Als de rekenrente wordt aangepast aan andere Europese landen (EU) dan hoeft er niet gekort te worden

Rob Fabrie - lid stichting pensioenbehoud 26 september 2019

Den Haag is doof voor de argumenten van gepensioneerden en hun organisaties. Gezien hebbende de hoorzitting over pensioenen in de vaste kamercommissie heb ik geleerd dat oud-minister Hoogervorst en prof. L. Hoogduijn de politieke onafhankelijkheid van de Italiaanse politiek door Mario Draghi in twijfel trekken; politiek Den Haag weet dat ook maar doet niets en houdt vast aan belachelijke rekenregels.. Ik heb de politiek laten weten dat ik mijn pensioengeld maar 1x kan uitgeven en als tegenprestatie weiger om nog langer mee te werken aan energietransitie. Voor wat hoort wat.

Mw. C. van der Welle - AOW + aanvullend pensioen. Pensioen Fonds Zorg en Welzijn. 9 september 2019

Het is onrechtvaardig dat mensen die jaren verplicht pensioenpremie hebben betaald nu gekort worden op hun pensioen. Heb zelf 40 jaar premie betaald. Heb nu 3,5 jaar van mijn pensioen kunnen genieten. Woon alleen en kan momenteel alle kosten voor mijn levensonderhoud betalen. Ik verwacht dat dit niet meer mogelijk is na de pensioenkorting. Ik heb 44 jaar in de zorg gewerkt en ontvang mijn pensioen van PFZW. Het valt mij op dat als er gekort moet worden op de pensioenen in Nederland het PFZW altijd een van de eerste is die aangeven dat ze moeten korten omdat zij in de gevarenzone zitten. Ik vraag mij af hoe dat kan. Misschien moet het PFZW eens goed gaan beleggen. Groen beleggen geeft minder rendement en in plaats dat het gewaardeerd wordt door het rijk word je gestraft en wordt je pensioen gekort. Onbegrijpelijk!

Ineke Bienefelt - particulier 19 juli 2019

Prima dat u een petitie aan gaat bieden, maar beter om de ouderen te mobiliseren om actie te gaan voeren.Dat gaat meer indruk maken. Dus bij deze een oproep hiervoor!!!!!! Er gaan er vast veel de straat op hiervoor....

Anna - 5 oktober 2012

NATUURLIJK BEN IK TEGEN HET KORTEN OP DE PENSIOENFONDSEN. TEKORTEN WORDEN AAN ALLERLEI REDENEN TOEGESCHREVEN. NAAR MIJN MENING IS DIT DE JUISTE REDEN: IK BEN 62 EN VANAF MIJN 18e BEN IK GAAN WERKEN. ZELDEN OP VAKANTIE EN ALTIJD GESPAARD. IK BEN DUS VROEG BEGONNEN MET PENSIOEN OPBOUW DE GENERATIE DIE NU MOPPERT, GAAT PAS OP HUN 30e WERKEN. NA EEN LANGE STUDIE GAAT MEN EERST DE WERELD ROND EN BACKPACKEN. ALS ZE DAN EINDELIJK EEN BAAN GEVONDEN HEBBEN, BEGINNEN ZE DAN PAS MET EEN PENSIOENOPBOUW. VINDT MEN HET GEK DAT DE POT NU BIJNA LEEG IS? iN DE POLITIEK IS OOK DEZE GENERATIE VEEL VERTEGENWOORDIGD. DEZE GENERATIE HEEFT VOOR EEN KLOOF GEZORGD. dUS HANDEN AF VAN ONS PENSIOENGELD!

Mariët - 8 mei 2012

Als 65-plusser wil ik hier toch wel op reageren. Waarom die groep afschilderen als kwetsbaar en zwak. Dat geldt wellicht voor de groep van 80+, maar zeker niet voor de categorie daaronder. Daarnaast, waarom zouden alleen 65- voor de ellende moeten opdraaien?

Meer over
Stichting Pensioenbehoud wijst op nadelen premie-overeenkomst

Stichting Pensioenbehoud wijst op nadelen premie-overeenkomst

In een open brief aan de SER-commissie Toekomst Pensioenstelsel vraagt de Stichting Pensioenbehoud aandacht voor de nadelen van het bepleite persoonlijke pensioenvermogen...