Tweede hoorzitting over het geldstelsel

geld via pixabay

Donderdag 13 juni vindt er opnieuw een hoorzitting plaats over het geldstelsel.Het is de tweede hoorzitting naar aanleiding van burgerinitiatief 'Ons Geld'. Namens Ons Geld zal Martijn van der Linden deelnemen aan de hoorzitting.
 
De eerste hoorzitting was in 2015. Toen heeft Ons Geld de Tweede Kamer de suggestie gedaan om een veilige haven te creëren voor giraal geld. De Kamer bleek daar unaniem voorstander van, zegt Ons Geld. De toenmalige Minister (Dijsselbloem) en DNB waren tegen. Intussen heeft ook de Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid (WRR) zich erover gebogen. Die koos de zijde van de Kamer en Ons Geld. Die veilige haven moet er komen, meent ook de WRR. 
 
"Of de huidige Minister (Hoekstra) een andere mening heeft, weten we morgen (dinsdag). Dan zijn wij genodigd om de kabinetsreactie te vernemen op het WRR-rapport "Geld en Schuld". De feestelijkheid waarmee dit gepaard gaat geeft ons hoop. Zelf denkt de Minister wellicht een reuzestap te gaan zetten. We zijn benieuwd. Dinsdag weten we meer en donderdag praten we in de hoorzitting verder", aldus Ons Geld.
 
Lees het position paper van Ons Geld.
  

Reactie toevoegen