Van Loon koopt FDC Breda

Van Loon koopt FDC Breda 2019

Per 1 juli 2019 komt 85 procent van de aandelen van FDC Breda in handen van het Dordrechtse verzekeringsbedrijf Van Loon. De resterende vijftien procent blijft in het bezit van FDC Breda mede-eigenaar Chris Luiijf (foto) die als partner verbonden blijft aan de nieuwe organisatie.

De organisatie in Breda zal verder gaan onder de naam FDC Van Loon en blijft gevestigd in het prachtige pand aan de Nieuwe Boschstraat in Breda. Qua medewerkers verandert er niets. Wel zullen diverse backoffice-activiteiten gecentraliseerd worden. Daarnaast zullen de schadeverzekeringen bij Van Loon Volmacht worden worden ondergebracht. FDC Van Loon zal een hypotheekafdeling in Dordrecht gaan opzetten conform het model in Breda.

De totale omzet van de drie organisaties (Van Loon Assurantiën, Van Loon Volmacht en FDC Van Loon) zal in 2019 ruim zeven miljoen euro bedragen. Het totaal aantal medewerkers van de groep komt na de overname uit op 39 personen (circa 34 fte).

FDC Breda is in 1996 gestart door Pierre van der Westen en zijn echtgenote Teddy en is uitgegroeid tot een succesvol bemiddelingsbedrijf in Breda, waarbij de omzet voor een derde uit particuliere en zakelijke schadeverzekeringen komt en voor twee derde uit hypotheken. Dankzij een intensieve samenwerking met makelaars is FDC Breda het grootste hypotheekkantoor van Breda. Daarnaast beschikt zij over een bescheiden pensioenportefeuille.

Van der Westen gaat als ambassadeur door met het promoten van de nieuwe organisatie. Lars Melis en André Meijvis blijven volop meewerken aan de verdere uitbouw van FDC Van Loon.

Reactie toevoegen

 
Meer over