VVS Assuradeuren afgebouwd

Volkswagen grille via Pixabay

Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) heeft de samenwerking met onafhankelijke tussenpersonen per 1 januari beëindigd. Dit betekent dat verzekeringen na contractvervaldatum niet meer worden verlengd. De betreffende tussenpersonen zijn hiervan reeds op de hoogte gebracht.

VWPFS heeft besloten de focus op haar kernactiviteiten te vergroten door operationele verantwoordelijkheden te minimaliseren en meer nadruk te leggen op productontwikkeling en innovatie. Deze beslissing is genomen na strategisch onderzoek naar de verzekeringstak van VWPFS. Als gevolg hiervan is VWPFS per 1 januari gestart met het afbouwen van de volmachtactiviteiten van VVS Assuradeuren en gaat het (provinciale) partnerships aan met andere partijen waar de bijbehorende portefeuilles worden voortgezet. 

Samenwerking met Allianz voor particuliere en kleinzakelijke portefeuille

Per 1 april neemt Allianz de portefeuille voor de particuliere en kleinzakelijke autoverzekeringen van VVS over. Hiertoe behoren autoverzekeringen en bedrijfswagens verzekeringen van de merken uit de Volkswagengroep (Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA) die via de dealer of online worden gesloten. De samenwerking heeft als gevolg dat operationele activiteiten op het gebied van acceptatie, schaderegeling en administratie bij Allianz worden ondergebracht. De commerciële- en marketingactiviteiten blijven bij VWPFS liggen. 

Overdracht van volmacht zakelijke portefeuilles naar FGD

Per 1 januari neemt FGD de volmacht voor zakelijke verzekeringsportefeuilles over van VVS. Hiertoe behoren onder andere de Garagepakketpolis en Wagenparkverzekeringen. In samenspraak met de volmachtgevers is gekozen voor een overdracht naar FGD, vanwege hun expertise op de zakelijke automotive markt. Per 1 januari wordt DFM Verzekeren (onderdeel van VWPFS) door FGD als bemiddelaar aangesteld. Klanten behouden hiermee hun vertrouwde aanspreekpunt en dienstverlening.

 

 

 

 

Reactie toevoegen

 
Meer over
Insurtech oplossing voor koeriers in leaseproduct Volkswagen Pon Financial Services

Insurtech oplossing voor koeriers in leaseproduct Volkswagen Pon Financial Services

Vanwege het hoge risico was het voor bezorgdiensten en transport- en koeriersbedrijven niet eenvoudig om een verzekering af te sluiten in combinatie met het leaseproduct...

Automotive Insurance Nederland neemt zakelijke portefeuilles over van DFM  Verzekeren

Automotive Insurance Nederland neemt zakelijke portefeuilles over van DFM Verzekeren

Automotive Insurance Nederland neemt de zakelijke portefeuilles over van DFM Verzekeren, onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services. De laatste kondigde onlangs...