"Werknemers verwachten financiële steun werkgever"

Eulika Regenbrecht 2023

Ruim de helft van de Nederlandse werknemers (53%) verwacht dat werkgevers hen financieel extra ondersteunen in de huidige economische situatie. Dit blijkt uit een onderzoek van fintechbedrijf Pleo met Direct Research onder 1.042 Nederlandse werknemers.

Nederlandse werknemers geven aan dat hun werkgevers ze op verschillende manieren financieel kunnen ondersteunen. Van de respondenten verwacht 62% een structurele salarisverhoging en ontvangt meer dan de helft (52%) het liefst een jaarlijkse bonus, zoals een 13e maand of een prestatiebonus.

Bijna vier op de tien bedrijven hebben echter de middelen niet, zo blijkt uit eerder onderzoek van Pleo. Sterker nog, 37% vreest dat ze werknemers een deel van hun salaris moeten inleveren of dat er mogelijk ontslagen vallen (32,6%).

Een derde van de werknemers ziet graag dat hun werkgever proactief het gesprek met hen voert over hun financiële gezondheid. Ook geeft 38% van de werknemers aan dat ze verwachten dat hun werkgever ze naar een budgetcoach verwijst als ze het financieel zwaar hebben.

Eilika Regenbrecht, country lead Nederland Pleo: “Het is duidelijk dat de verwachtingen van werknemers richting hun werkgever toenemen in deze financieel onzekere tijden. We weten dat Nederlandse mkb-bedrijven het financieel niet allemaal even rooskleurig inzien, maar er is meer dat je kunt doen om werknemers te ondersteunen. Niet alleen kan een luisterend oor bieden al helpen, maar zorg ook dat werknemers bijvoorbeeld niet onnodig lang hoeven te wachten op hun salaris of het uitbetalen van hun declaraties.”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Vliegende start Pleo in Nederland

Vliegende start Pleo in Nederland

Pleo, dat een jaar geleden in Nederland actief werd, kende een vliegende start. Het fintechbedrijf, dat een oplossing biedt voor het beheren van zakelijke uitgaven,...