Zes excellente advieskantoren genomineerd voor Advies Award 2019

Advies Award 2019

Gabriël Financiële Bescherming, Kuiper Verzekeringen, Adviesbureau Robbe, Dominass, Taylor Mates en CM Personal Finance zijn genomineerd voor de Advies Award 2019. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de VVP Dag van het Topadvies van 11 juni met als thema ‘klantgerichtheid verzilveren’.

De onafhankelijk financieel adviseur is anno 2019 een professioneel, deskundig en goed opgeleid baken voor consumenten en bedrijven. De adviseur kent zijn klanten echt, weet wie ze zijn, kent hun wensen en valkuilen, helpt ze bij calamiteiten, behoedt ze voor (financiële) misstappen en helpt ze hun zakelijke en persoonlijke dromen waar te maken. De maatschappelijke relevantie van onafhankelijke advieskantoren is enorm. De dienstverlening van de adviseur begint pas echt waar die van directe aanbieders eindigt.

Om de meerwaarde van onafhankelijk financieel advies te onderstrepen, heeft VVP het initiatief genomen voor de Advies Awards, een jaarlijkse prijs voor kantoren met dé A(dvies)-Factor. Dit jaar wordt de Award uitgereikt tijdens de Dag van het Topadvies 2019.

Een vakjury, bestaande uit: Robin van Beem (Polis Advocaten), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Astrid van de Bovekamp (AVDB Advies), Bob Klijn (Herenvest), Richard Meinders (SVC) en Jack Vos (0 Entropy), is op zoek gegaan naar advieskantoren met de A-Factor, die de meerwaarde van het adviesvak uitstralen en hun meerwaarde weten te verzilveren. De juryleden zijn tevens verbonden aan het VVP Ondernemerspanel, dé vraagbaak voor onafhankelijk adviseurs. De experts weten alles van personeelsbeleid, overnames, verzekeringsrecht, samenwerking met verzekeraars, compliance en organisatieverandering. Zij schrijven regelmatig artikelen voor VVP en VVP-abonnees kunnen aan het panel gratis vragen stellen op de VVP-site.

Volgens de jury zijn de genomineerden stuk voor stuk winnaars. “Het zijn lichtende voorbeelden van advieskantoren die hun excellente klantgerichtheid weten te verzilveren, het imago van het adviesvak een positieve boost geven en een inspirerend voorbeeld zijn voor vakgenoten.”

De zes genomineerden houden op 15 mei voor de vakjury een korte pitch waarin tot uitdrukking wordt gebracht wat nu precies het geheim is van hun Advies-Factor. De korte pitches worden ook op film vastgelegd en getoond op de Dag van het Topadvies. Drie genomineerden houden op deze dag hun pitch opnieuw en het publiek kiest de winnaar. “Voor ons zijn alle genomineerden namelijk excellente voorbeelden van succesvolle kantoren die van grote maatschappelijke betekenis zijn en die klantgerichtheid tot kunst hebben verheven”, aldus de jury.

Zes genomineerden

  • Natasja Naron is eigenaar/oprichter van het bijzondere advieskantoor Gabriel Financiële Bescherming uit Amersfoort. Het kantoor is zeer klantgericht, bijzonder succesvol en heeft een ideële missie. Het kantoor heeft een Christelijke achtergrond en geeft de winst volledig weg aan goede doelen. Medewerkers zijn mede-ondernemers en de invalshoek van het kantoor is bijzonder. In adviesgesprekken staat de vraag: ‘wanneer is genoeg genoeg?’ centraal. Natasja geeft tijdens de Dag van het Topadvies een workshop hoe zij klantgerichtheid op een bijzondere manier succesvol weet te verzilveren.’
  • Kuiper Verzekeringen uit Heerenveen werd opgericht in 1946. Jacco Kuiper nam op 1 januari 2014 het bedrijf over van zijn vader Jaap. Er werken momenteel circa 75 mensen. Uniek is hun benadering, inclusief een eigen product, van de watersportwereld. Circa eenderde van hun omzet komt uit de watersportwereld. Op dit moment zijn zij bezig om klanten in de digitale wereld de keus te laten op welke wijze zij benaderd willen worden en hun informatie willen ontvangen. Hoe de klant het wil staat voorop. Maatwerk en kwaliteit zijn de pijlers van dit kantoor.
  • Paul Robbe is eigenaar van Adviesbureau Robbe uit Oosterhout., met circa 45 mensen. Uniek is de hoge omzet per klant, hun totaal-aanpak en het hoge opleidingsniveau. Robbe adviseert op het terrein van verzekeringen, belastingen, pensioen en juridische zaken. Zij hebben veel HBO’ers en enkele WO’ers in dienst (voornamelijk de fiscalisten en juristen). Zij nemen veel tijd voor hun klanten en klanten komen één keer per jaar op kantoor voor een ‘rondje Robbe’. Klanten voelen zich thuis bij dit advieskantoor.
  • Hans en Kees van Klaarbergen vormen de directie van Dominass Assurantiën. Het kantoor richt zich op de specifieke doelgroep predikanten waarvan er 3800 klant zijn. Het kantoor kent drie pijlers die de kwaliteit borgen: een overzicht van kortingen, een actueel overzicht van het verzekeringspakket en jaarlijkse controle van alle verzekeringen. Doordat men de doelgroep en de risico’s door en door kent, is Dominass in staat om een excellente dekking tegen een aantrekkelijke premie in te kopen bij verzekeraars. Een no-nonsens kantoor dat goed aansluit bij haar klanten. Tevens is er veel aandacht voor medewerkers (o.a. bedrijfsfitness en mogelijkheden voor (mantel)zorg).
  • Peter Taylor Parkins is eigenaar van Taylor Mates uit Oss en Den Bosch. Een bewust provinciaal werkend assurantieadviseur specifiek voor de zakelijke markt. Actief zoals het hoort in allerlei zakelijke netwerken in de regio. Zeer klantgericht, succesvol, ict-minded en marketinggericht, met veel aandacht voor de persoonlijke groei en ontwikkeling van medewerkers. Het kantoor zet zich ook in voor aantrekken van talenten vanuit scholen ten behoeve van de assurantiemarkt.
  • Claudia van Swaal is eigenaar/oprichter van CM Personal Finance uit Goes. Zij geeft maatwerkadvies op het gebied van hypotheken, verzekeren, financiële planning, bedrijfsoverdracht en scheidingsbemiddeling. Altijd persoonlijk en altijd op maat. Het kantoor kent een zeer trouwe en loyale klantenkring. Een excellent voorbeeld van een advieskantoor die klanten benaderd en helpt alsof het vrienden zijn. En daarmee succesvol is.

 Klik HIER voor meer informatie over de Dag van het Topadvies.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Workshop over hospitality op vijfde Dag van het Topadvies

Workshop over hospitality op vijfde Dag van het Topadvies

Het programma van de vijfde editie van de Dag van het Topadvies is met de sessie 'Be my guest!' compleet. Deze vijfde sessie over het rendement van gastvrijheid...

Verzilveren klantgerichtheid centraal op Dag van het Topadvies

Verzilveren klantgerichtheid centraal op Dag van het Topadvies

De vijfde Dag van het Topadvies van VVP staat volledig in het teken van het verzilveren van klantgerichtheid. Onder de titel 'How to be wow' organiseert VVP deze...

40-dagenkalender van advieskantoor Gabriël wegens succes herhaald

40-dagenkalender van advieskantoor Gabriël wegens succes herhaald

Voor de tweede keer geven Gabriël Financiële Bescherming en Stichting Encour een 40-dagenkalender uit rond de thematiek 'groeien in financiële rust'....

VVP-event Communicatie: gaan voor genoeg

VVP-event Communicatie: gaan voor genoeg

Hoe maak je je meerwaarde als adviseur concreet? Natasja Naron van Gabriël Financiële Bescherming heeft het antwoord: ga voor genoeg. “Als je niet...

Jurgen Vossenberg

Jurgen Vossenberg

Zeven vragen aan.... Jurgen Vossenberg, Taylor Mates   1. Wat drijft je als adviseur? Wat maakt jouw vak uniek? Het continu bezig zijn met verzekeringstechnische...

Taylor Mates zet zich neer in filmpje 'aan uw zijde'

Taylor Mates zet zich neer in filmpje 'aan uw zijde'

Financieel advieskantoor Taylor Mates heeft een filmpje laten maken voor op de website. In het filmpje laat het kantoor zien wat het voor de klant kan betekenen....