quote

"De klant beschouwen we als familie. En voor je familie wil je alleen maar het beste" Odette Bakker (Dazure) in VVP 3

stelling

"Consumenten hoeven niet meer dan 500 euro kwijt te zijn aan een goed hypotheekadvies"
 
11 mei 2016
Particulier Platform
Adfiz
13.15 - 19.00 uur
Gratis voor leden
Leden en overige geinteresseerden
Eerste editie van een nieuw Adfiz-evenement waar inspiratie (plenair) en praktische (vak)inhoud (parallel) gecombineerd worden.
 
 
2 juni
Inkomen
VVP ism De Goudse en Movir
Event
Utrecht
14.00-19.00 uur
55 euro voor abonnees VVP, 75 euro voor niet-abonnees. Bedragen exlusief btw
Adviseurs
Willem Vreeswijk (hoofdredacteur VVP)
Peter Abelskamp (Mercer, voorzitter NVIA), Astrid Blaauw (Movir), Louis van Drunen (Movir), Marcel Moons (De Goudse) en Jaap Visser (De Goudse)
Plenaire sessie, paneldiscussie en kennissessies.
 
 
21 juni
Actualiteiten Verzekeringsrecht
Studiecentrum Kerckebosch
Cursus
Breukelen
8.30-11.45 uur
445 euro per persoon; 395 euro bij twee of meer deelnemers (bedragen excl. BTW)
Mop van Tiggele (hoogleraar Verzekeringsrecht Erasmus Universiteit en Radboud Universiteit) en Han Wansink (oud-hoogleraar en lid Tuchtraad Financiële
 
 
27 september 2016
Post HBO-Registeropleiding Geschiktheid Pensioenfondsen (Geschiktheidsniveau A)
Swalef
Opleiding, bestaande uit 8 modules, verspreid over 4 maanden
Woerden
De eerste lesdag start om 15.00 uur. Sluiting om 19.00 uur.
4.500,- exclusief BTW, inclusief studiemateriaal
Monica Swalef en anderen
Module 2 op 4 oktober, module 3 op 11 oktober, module 4 op 1 november, module 5 op 8 november, module 6 op 15 november, module 7 op 22 november en module 8 op 29 november.
 
 
29 september 2016
Hypotheken Next
Euroforum
Congres
Amsterdam
Financieel professionals
Dag boordevol interessante presentaties, debatten, sessies en netwerkmogelijkheden. Professionals uit de gehele sector komen tijdens dit congres bijeen om gezamenlijk tot nieuwe innovatieve ideeën te komen.
 
 

overig nieuws

 • "ECONOMIE MOET UITGAAN VAN MENSELIJK GEDRAG" (1 reactie)

  “De financiële crisis van de laatste jaren past in een lange traditie. Als je de geschiedenis kent, weet je dat mensen voortdurend in dezelfde valkuilen stappen, dat het gedrag van mensen niet is te veranderen, maar dat je systemen hier wel veel beter op kunt aanpassen en dat de modellen die economen hanteren voltrekt ontoereikend zijn. Sterker nog, volgens die modellen kunnen crises helemaal niet voorkomen.”

 • VVP EVENT INKOMEN OP 2 JUNI

  VVP organiseert donderdagmiddag 2 juni samen met De Goudse en Movir voor financieel adviseurs het kennis- en inspiratie-event Inkomen. Met Peter Abelskamp (foto), Mercer en voorzitter NVIA, als plenaire spreker.

 • CIS BREIDT UIT MET UBO CHECK

  CIS heeft haar dienstverlening uitgebreid met de UBO-check van ABZ/Graydon.

 • DE GOUDSE VERRUIMT DEKKING ONDERNEMERS-AOV

  De Goudse heeft  de acceptatiemogelijkheden van haar Ondernemers-AOV verruimd. Ook de dekking is uitgebreid. Bovendien kan het intermediair binnenkort ook online muteren.

 • SAMENWERKING HYPOTHEEK24.NL EN MONEYOU

  Consumenten die zelf online hun hypotheek willen regelen, kunnen nu op Hypotheek24.nl ook de hypotheken van MoneYou afsluiten. De online hypotheekbemiddelaar is hiervoor een samenwerking aangegaan met de ABN Amro-dochter.

 • LANGE RENTEVAST PERIODE WINT AAN POPULARITEIT

  In maart 2016 koos de meerderheid van de Nederlandse huishoudens (52%) bij een nieuwe hypotheek voor een rentevaste periode tussen de vijf en tien jaar. Een op de vijf woningconsumenten gaf de voorkeur aan een rentevaste periode van langer dan tien jaar. De rest van de nieuwe hypotheken werd afgesloten met een rentevaste periode tot één jaar (15%) of tussen de één en vijf jaar (12,5%). Aldus DNB in een statistisch nieuwsbericht.

 • NIEUWE WGA VERGT ACTIEF RISICOMANAGEMENT

  De kosten van de sociale zekerheid krijgen in veel bedrijven weinig aandacht.  Onder normale omstandigheden is dit al risicovol: loondoorbetaling, premies en reïntegratiekosten beslaan samen gemiddeld al snel 30 procent van de loonsom. "Dit jaar staat er door de overgang naar de Nieuwe WGA nog veel meer op het spel", schrijft Leo Bil, actuaris en strategisch adviseur bij VSZ in een opinieartikel. "Deze stelselwijziging vraagt om actief risicomanagement."

 • KONINGIN OPENT LUSTRUMCONGRES PENSIOENFEDERATIE

  Koningin Máxima opent dinsdag 17 mei in Worldforum in Den Haag het eerste lustrumcongres van de Pensioenfederatie.

 • VOLGENDE NIEUWSBRIEF VVP VERSCHIJNT 9 MEI

  De volgende nieuwsbrief van VVP verschijnt maandag 9 mei 2016.

 • AANTAL VERGUNNINGHOUDERS DAALT VERDER

  Net als in de jaren 2010 - 2014 is het totaal aantal vergunninghouders financiële dienstverlening in 2015 afgenomen. De daling is iets hoger dan in 2014, maar lager dan de jaren 2010 - 2013.

Meer nieuws...

New Financial Forum

"ECONOMIE MOET UITGAAN VAN MENSELIJK GEDRAG"

“De financiële crisis van de laatste jaren past in een lange traditie. Als je de geschiedenis kent, weet je dat mensen voortdurend in dezelfde valkuilen stappen, dat het gedrag van mensen niet is te veranderen, maar dat je systemen hier wel veel beter op kunt aanpassen en dat de modellen die economen hanteren voltrekt ontoereikend zijn. Sterker nog, volgens die modellen kunnen crises helemaal niet voorkomen.”   Dit zei Theo Kocken, hoogleraar risicomanagement aan de V...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.