quote

"Ons land heeft behoefte aan goed leiderschap op allerlei terreinen" Lard Friese (NN Group) in Banking Review

stelling

"Er zijn te weinig vakmensen in de financiële sector"
 
2 juli 2015
Actualiteiten in verzekeringsvolmachten
ACIS
Symposium
Amsterdam
13.00 - 16.30 uur
Cees de Jong, Peter Risseeuw, Fred de Jong, Maartje Verhoog
 
 
8 oktober
Investeren in geluk
FFP
Congres
Nieuwegein
10.00-20.00 uur
Kosten gratis voor FFP-leden, andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@ffp.nl en betalen 125 euro
 
 
21 oktober 2015
Handen op elkaar voor een betere financiële sector
Haags Verzekeringscentrum
Lezing
Wassenaar
12.00 uur
Leden Haags Verzekeringscentrum
Willem Vreeswijk, hoofdredacteur VVP en initiatiefnemer Stichting New Financial Forum
Willem Vreeswijk is ruim 20 jaar hoofdredacteur van VVP Vakblad voor financieel adviseurs. Daarnaast is hij oprichter van de stichting het New Financial Forum (www.newfinancialforum.nl), een platform van en voor financieel dienstverleners die met elkaar willen bouwen aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector.
 
 

overig nieuws

 • AEGON: "WAPENS VAST ONDERDEEL VAN SAMENLEVING"

  Harald Walkate, hoofd Verantwoord Beleggen bij Aegon Asset Management, vindt dat de Eerlijke Verzekeringswijzer verzekeraars beter kan vragen wat zij bijdragen aan verduurzaming van de economie dan ze te betichten van beleggen in wapenhandel.

 • "GEEN VERDIENMODEL MEER BIJ BENEDEN-MODALE KLANTEN" (2 reacties)

  Adviseurs hebben geen verdienmodel meer bij beneden-modale klanten. Dat stelt financieel adviseur Albert van der Poll op VVP Online. 

 • "INGANGSDATUM 3-JAARSTERMIJNEN PE-EXAMENS SCHUIFT OP"

  "Als mijn welingelichte bronnen zich niet vergissen, neemt de minister het verzoek van de Tweede Kamer over om de overgangstermijn te verlengen tot 1 januari 2017. Dat was te verwachten. Zo’n termijn is politiek te onbelangrijk voor een confrontatie met de Tweede Kamer. Veel verheugender is dat diezelfde welingelichte bronnen mij verzekeren dat voor iedereen die al examen heeft gedaan de ingangsdatum van de 3-jaarstermijn voor de PE-examens ook gaat verschuiven." Dat schrijft Dik van Velzen, senior consultant NIBE-SVV, in zijn blog. 

 • CONCURRENTIE OP MKB-FINANCIERING AFGENOMEN

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) concludeert dat de concurrentie op de markt voor financiering aan het mkb door banken niet optimaal is en de laatste jaren is afgenomen.

 • SCHADEGARANT VERKLEINT NETWERK

  Stichting Schadegarant heeft het netwerk van autoschadeherstelbedrijven verkleind naar 450. Aan 139 herstellers wordt geen nieuw contract aangeboden.

 • GEBRUIK SOCIALE NETWERKEN STERK TOEGENOMEN

  De deelname aan sociale netwerken is zowel bij bedrijven als personen sterk gestegen. In de EU scoort Nederland bovengemiddeld op dit gebied. De laatste jaren zijn vooral veel meer 45-plussers sociale netwerken gaan gebruiken. Dit maakt het CBS bekend. 

 • NIEUWE STARTBRIEF PENSIOEN 1-2-3 MAG NU AL

  Pensioenuitvoerders die daartoe in staat zijn, mogen al vanaf 1 juli gebruik maken van de Pensioen 1-2-3 (de nieuwe startbrief) om nieuwe deelnemers te informeren over de belangrijkste kenmerken van de pensioenregeling.

 • ACHMEA SLEEPT PROMOVENDUM VOOR RECHTER

  Volgens De Telegraaf is Achmea een rechtszaak gestart tegen Promovendum, dat ten onrechte zou beweren de goedkoopste autoverzekering van Nederland aan te bieden.

 • VAKSPIEGEL MAAKT VAKMANSCHAP INZICHTELIJK

  Wat is vakmanschap en hoe komt dit tot ontwikkeling? Vanuit deze vragen begonnen Niels van der Weerdt (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Mark van Vuuren (Universiteit Twente) in opdracht van Avéro Achmea een wetenschappelijk gefundeerd onderzoek naar het vakmanschap van de financieel adviseur. Dit resulteerde in een whitepaper en een tool om het persoonlijke vakmanschap inzichtelijk te maken.

 • VERBOND: EXTRA INFORMATIE OVER RENTERISICO

  Het Verbond van Verzekeraars adviseert pensioenverzekeraars dat deelnemers in de vijf jaar voordat het pensioen ingaat extra informatie krijgen over de mogelijke impact van de rente bij de aankoop van een pensioenuitkering.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Zou jij je product aan je moeder adviseren?

Het New Financial Forum ontpopt zich langzaam maar zeker als de kraamkamer van vele nieuwe initiatieven binnen de financiële sector. Een concreet voorbeeld is het klantverslag. Iets dat in eerste instantie moeilijk leek is nu werkelijkheid geworden en gezien de reacties van de partijen die dit (nog) niet hebben is de toekomst zeer hoopgevend!    Je kunt niet verwachten dat een hele sector van de ene op de andere dag alles kan aanpassen wat ze willen. Daarom is het extra mooi...   Lees meer »

Jelle Bartels - Haal eruit wat erin zit! Grensverleggend ondernemen begint bij waarderen wat er al is. Vertrouwen op wat je doet, wat je kunt, wat je weet en dat ook waarmaken. Open, duidelijk en transparant. Organisaties in de financiële sector gaan een geweldige toekomst tegemoet als ze het vertrouwen terugwinnen. En dat vertrouwen start in organisaties zelf. Tussen collega's onderling, met klanten én met leveranciers. Niet eenmalig, maar continue. Elke dag weer werken aan de basis, aan het vertrouwen.