quote

"Ik vrees dat we nog een aantal Vie d'Or-situaties gaan meemaken" Ab Flipse in VVP 16/17

stelling

"Starterskorting bij aov vervangen door lagere doorsneepremie"
 
8 oktober
Letselschade Raadsdag 2015
Zeist
Prof. mr. Ton Hartlief, senior raadsheer mr. Renate Dozy, prof. mr. Arno Akkermans
 
 
8 oktober
FFP-congres
Nieuwegein
10.00-20.00 uur
Kosten gratis voor FFP-leden, andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@ffp.nl en betalen 125 euro
 
 
8 oktober
Is dit alles?
Stichting Geldbelangen
Symposium keurslijfpensioen
Utrecht
Vanaf 13.45 uur
Esther Gotink
Jetta Klijnsma (staatssecretaris), Maarten Edixhoven (Aegon) e.a.
 
 
12 oktober
Risk in Finance
Banking Review
Congres
Breukelen
Hele dag
Leen Paape (Nyenrode)
Hans Blommestein, Frans de Weert (DNB), Hildegard Montsma (AFM), Arjen Pasma (PGGM) e.a.
 
 
21 oktober 2015
Handen op elkaar voor een betere financiële sector
Haags Verzekeringscentrum
Lezing
Wassenaar
12.00 uur
Leden Haags Verzekeringscentrum
Willem Vreeswijk, hoofdredacteur VVP en initiatiefnemer Stichting New Financial Forum
Willem Vreeswijk is ruim 20 jaar hoofdredacteur van VVP Vakblad voor financieel adviseurs. Daarnaast is hij oprichter van de stichting het New Financial Forum (www.newfinancialforum.nl), een platform van en voor financieel dienstverleners die met elkaar willen bouwen aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector.
 
 
29 oktober
Meesterklas NNEK
NNEK
Jaarlijkse meesterklas
Amsterdam
10.00-17.30 uur
Deelnemers bepalen zelf het bedrag dat NNEK mag factureren.
Wim Anker (Anker & Anker Strafrechtadvocaten), Jimmy Nelson (fotograaf en TEDx spreker), Sean Weafer (topcoach uit Ierland), Julie van der Maas en Flo
Aanmelden onder vermelding van 'meesterklas'
 
 
10 november 2015
Heartful Marketing
VVP ism NIMA en de Baak
Nationale Dag Financiële Marketing 2015
Driebergen
12.30 - 19.00 uur
Financieel marketeers
Zet deze datum vast in uw agenda. Meer informatie volgt spoedig
 
 
18, 19 en 20 november 2015
Hypotheekweek
IIR
Amsterdam
Minister Blok, Peter Besuijen (Maple Bank), Michiel Elich (IG&H) e.a.
Samenvoeging van Hypotheken Congres en Investing in Dutch Mortgages Event
 
 
24 november 2015
Algemeen Pensioenfonds (APF)
Swalef
Masterclass niveau C
Woerden
Verantwoordingsorganen, Finance en HR-managers
drs. Nienke Bijholt en mr. Monica Swalef
Meer informatie over de achtergronden en gevolgen voor o.a. de pensioenuitvoering, bestuursmodellen en intern toezicht van het wetsvoorstel Algemeen Pensioenfonds
 
 
1 december 2015
Fiscale actualiteiten
Swalef
Expert Program
Woerden
Pensioenprofessionals
mr. Ben Schuurman
Pensioenregelingen en fiscale aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorzitter centraal aanspreekpunt belastingdienst, mr. Ben Schuurman, geeft inzicht in de verdere versobering van het Witteveenkader met gevolgen voor de beschikbare premieovereenkomst, vervroegen, uitstellen en andere actualiteiten.
 
 

overig nieuws

 • INDEPENDER PECHHULP GELANCEERD

  Independer heeft in samenwerking met Eurocross de Independer Pechhulp gelanceerd.

 • "KORTERE LOONDOORBETALING BIJ ZIEKTE SIGAAR UIT EIGEN DOOS"

  "Goed voor de bühne, maar weinig doordacht." Dat is volgens Lambert Becks (manager van Qees) het voornemen van het kabinet de loondoorbetaling bij ziekte in te korten tot één jaar.

 • CHECKLIST 'WEGWIJS IN HET PENSIOEN'

  De Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars hebben het generieke voorbeeld van de werkgeverschecklist 'Wegwijs in het pensioen' gepubliceerd op www.pensioen123.nl.

 • CENTRAAL BEHEER VRAAGT VERGUNNING VOOR APF

  Centraal Beheer vraagt een vergunning aan voor een algemeen pensioenfonds bij DNB, zodra de Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel. Ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen, beroepspensioenfondsen en werkgevers met een verzekerde regeling kunnen zich aansluiten bij Centraal Beheer APF. "Doel is voor werknemers zo veel mogelijk pensioen te halen uit iedere ingelegde euro." 

 • VEEL ANIMO VOOR PERSPECTIEFVERKLARING

  Rabobank, ABN Amro, Aegon, Florius, ING en SNS Bank sluiten zich aan bij het initiatief van Obvion, Randstad en Eigen Huis om het kopen van een huis mogelijk te maken voor mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst. Tot nu toe is Obvion de enige geldverstrekker die een 'perpectiefverklaring' accepteert bij het verlenen van een hypotheek.

 • VERBOND: BRENG CLAIMSTICHTINGEN ONDER TOEZICHT (2 reacties)

  Het Verbond van Verzekeraars meent dat de stichting Beerputpensioen "buitensporige beloftes doet over mogelijke opbrengsten" en hiervoor "al bij aanvang forse financiële tarieven" rekent. Claimstichtingen zouden, net als financiële instellingen, onder toezicht moeten komen, aldus het Verbond in een reactie op de bewering dat 500.000 klanten van pensioenverzekeraars gedupeerd zouden zijn bij hun pensioenopbouw.

 • VOEDSELBANKEN COLLECTIEF VERZEKERD TEGEN BEDRIJFSAANSPRAKELIJKHEID (1 reactie)

  Aon heeft een collectieve bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ontworpen voor de Vereniging van Voedselbanken.

 • TWIJFELS BIJ PAN-EUROPEES PERSOONLIJK PENSIOENPRODUCT

  De Pensioenfederatie betwijfelt of het introduceren van een gestandaardiseerd pan-europees persoonlijk pensioenproduct ertoe zal leiden dat mensen meer gaan sparen voor pensioen.

 • INNOVATIE MOET VOORAL VAN INTERMEDIAIR KOMEN (7 reacties)

  Ze doen hun werk als financieel adviseur vol overgave en ze hebben het enorm naar hun zin in de assurantiebranche. Maar één ding moet ze van het hart: er komt weinig tot niets terecht van innovatie in de verzekeringsindustrie. Hoe dat komt? Verzekeraars zijn te veel gericht op de korte termijn. Met het blussen van brandjes, met compliance, met de invoering van Solvency II. Ze verliezen de lange termijn uit het oog. "Innovatie zal vooral van het intermediair moeten komen", zeggen Chris Jagers, Sander de Loo en Bas Wokke in VVP 16/17 die dinsdag is verschenen.

 • STICHTING BEERPUTPENSIOEN GEEFT OOK ADVISEURS ERVAN LANGS (2 reacties)

  De Stichting Beerputpensioen gaat verzekeraars aanspreken op de schade die werknemers bij hun pensioenopbouw geleden zouden hebben uit hoofde van beschikbare premieregelingen. In haar persbericht spaart de Stichting de adviseurs van dergelijke regelingen niet.  

Meer nieuws...

New Financial Forum

Zuivere jaren

Vandaag vroeg een klant mij om uitleg over een brief die hij van zijn autoverzekeraar had ontvangen. In de brief werd aangegeven dat alle verzekeraars (aangesloten bij het verbond) voortaan de schadevrije gereden jaren als zuivere schadevrije jaren registreren in een zogenaamde ‘SVJ tabel’. Deze tabel maakt het voor de klant en ons als adviseur overzichtelijker en transparanter.   Ik leg de klant uit dat elk schadevrij gereden jaar overeenkomt met + 1 SVJ in de tabel. Hoe ...   Lees meer »

Jeroen Bais - Wat beweegt een klant? Wat is voor hem/haar belangrijk? Welke zaken zijn er nog niet geregeld en welke zaken zijn er al om zijn/haar doelen bereiken? Van product naar advies De vraagstukken en de relatie met de klant staan centraal. De producten zijn slechts oplossingen voor de (financiële) vraagstukken. Adviseren vanuit authenticiteit waarbij emoties die bij financiële vraagstukken komen kijken, niet geschuwd worden. Adviezen die binnenkomen Als je in staat bent om echt contact te maken, hartcontact, dan leer je de mens achter de klant te ontdekken. Dan kun je vanuit hetzelfde perspectief als de klant redeneren en bij elk advies de mens centraal stellen. Met zulke adviezen kun je binnenkomen.