quote

"Een castratieverzekering zul je bij andere verzekeraars weinig tegenkomen" Henk de Jong, directeur paardenverzekeraar EFO

stelling

"In de praktijk kom ik veel schrijnende voorbeelden tegen van doorgeschoten regelgeving"
 
10 en 11 september 2015
WorldPensionSummit
Congres
Den Haag
Marianne Thyssen (Europese Commissie), Lard Friese (NN Group) e.a.
 
 
23 september 2015
Van duurzaamheid tot zingeving
New Financial Forum
New Financial Inspiration
Breukelen
Vanaf 14.00 uur
75 euro voor niet-Ambassadeurs
Paul de Blot
 
 
24 september
BeFrank Pensioenevent 2015
BeFrank
pensioenevent, thema 'pensioen tussen de oren'
Amsterdam
Vanaf 12.00 uur
Margriet Sitskoorn en Patrick van Hees e.a.
 
 
8 oktober
Letselschade Raadsdag 2015
Zeist
Prof. mr. Ton Hartlief, senior raadsheer mr. Renate Dozy, prof. mr. Arno Akkermans
 
 
8 oktober
FFP-congres
Nieuwegein
10.00-20.00 uur
Kosten gratis voor FFP-leden, andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@ffp.nl en betalen 125 euro
 
 
12 oktober
Risk in Finance
Banking Review
Congres
Breukelen
Hele dag
Leen Paape (Nyenrode)
Hans Blommestein, Frans de Weert (DNB), Hildegard Montsma (AFM), Arjen Pasma (PGGM) e.a.
 
 
21 oktober 2015
Handen op elkaar voor een betere financiële sector
Haags Verzekeringscentrum
Lezing
Wassenaar
12.00 uur
Leden Haags Verzekeringscentrum
Willem Vreeswijk, hoofdredacteur VVP en initiatiefnemer Stichting New Financial Forum
Willem Vreeswijk is ruim 20 jaar hoofdredacteur van VVP Vakblad voor financieel adviseurs. Daarnaast is hij oprichter van de stichting het New Financial Forum (www.newfinancialforum.nl), een platform van en voor financieel dienstverleners die met elkaar willen bouwen aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector.
 
 
10 november 2015
Heartful Marketing
VVP ism NIMA en de Baak
Nationale Dag Financiële Marketing 2015
Driebergen
12.30 - 19.00 uur
Financieel marketeers
Zet deze datum vast in uw agenda. Meer informatie volgt spoedig
 
 
18, 19 en 20 november 2015
Hypotheekweek
IIR
Amsterdam
Minister Blok, Peter Besuijen (Maple Bank), Michiel Elich (IG&H) e.a.
Samenvoeging van Hypotheken Congres en Investing in Dutch Mortgages Event
 
 
24 november 2015
Algemeen Pensioenfonds (APF)
Swalef
Masterclass niveau C
Woerden
Verantwoordingsorganen, Finance en HR-managers
drs. Nienke Bijholt en mr. Monica Swalef
Meer informatie over de achtergronden en gevolgen voor o.a. de pensioenuitvoering, bestuursmodellen en intern toezicht van het wetsvoorstel Algemeen Pensioenfonds
 
 
1 december 2015
Fiscale actualiteiten
Swalef
Expert Program
Woerden
Pensioenprofessionals
mr. Ben Schuurman
Pensioenregelingen en fiscale aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorzitter centraal aanspreekpunt belastingdienst, mr. Ben Schuurman, geeft inzicht in de verdere versobering van het Witteveenkader met gevolgen voor de beschikbare premieovereenkomst, vervroegen, uitstellen en andere actualiteiten.
 
 

overig nieuws

 • DNB: INTEGRITEITSRISICOANALYSE TOONT GEBREKEN

  De integriteitsrisicoanalyse van financiële instellingen schiet in veel gevallen tekort, constateert DNB. De centrale bank heeft een brochure met 'good practices' gepubliceerd.

 • TRIODOS ZIET OPLEVING DUURZAME ECONOMIE

  "We zien positieve signalen wat betreft de groei in de duurzame sectoren die wij financieren." Aldus ceo Peter Blom bij de presentatie van de halfjaarcijfers van Triodos. De bank zag de kredietverlening aan duurzame ondernemers en projecten met 7 procent toenemen. De nettowinst in het eerste halfjaar kwam uit op 21,9 miljoen euro.

 • VAN DER ZWAN KRIJGT LEIDING SCHADEBEDRIJF DELTA LLOYD

  Harry van Zwan (51) is per 1 september benoemd als algemeen directeur van Delta Lloyd Schade.

 • DIRECTIE DAZURE IN 'ONDERNEMEN DOEN WE ZO' (1 reactie)

  De directie van Dazure, Odette Bakker en Indra Frishert, zijn aankomende zondag te zien in het programma 'Ondernemen doen we Zo' op RTL7!

 • VSZ LANCEERT ZIEKMELDING-APP

  VSZ heeft een app ontwikkeld die er voor zorgt dat mkb-ondernemers met één simpele ‘veeg' een ziekmelding kunnen doorgeven. De melding wordt opgevolgd door een casemanager van Acture. Ondernemers hebben hiermee in één keer 104 weken Poortwachter-rompslomp geregeld.

 • REGIOBANK IN TOP-3 VAN BANKEN MET POSITIEVE NPS

  RegioBank heeft voor het eerst in haar geschiedenis een positieve net promoter score (+3) behaald. Dit schrijft SNS Bank in het tussentijds verslag over het eerste halfjaar. Samen met concernonderdeel ASN Bank, Knab en Triodos is RegioBank één van de banken met een positieve klanttevredenheid.

 • AON: PENSIOENUITKERING BPR STIJGT

  De pensioenuitkering van de gemiddelde beschikbare premieregeling is in het tweede kwartaal van 2015 met 20 procent gestegen, zo blijkt uit de Pensioenvergelijker van Aon Hewitt.

 • VERTROUWEN IN VERZEKERAARS HERSTELT FORS

  Het vertrouwen van Nederlanders in verzekeraars vertoont fors herstel, zo blijkt uit de meest recente meting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.

 • PAUL VAN DER MEIJS NAAR NIEUW ADVIESBEDRIJF

  Na een leidende rol bij geldverstrekker Florius (ABN Amro) en De Hypotheker heeft Paul van der Meijs opnieuw emplooi gevonden in de financiële dienstverlening. Van der Meijs treedt per direct toe tot de directie van het nieuwe adviesbedrijf Romeo. De andere leden zijn Martin Keegstra (ex-Welke Beheer) en Edsel de Graaf (ex-NIBC, ex-GMAC).

 • ASR VERBETERT SOLVABILITEIT EN BOEKT HOGERE WINST

  "De resultaten van vandaag laten zien dat ASR klaar is voor een zelfstandige toekomst." Aldus bestuursvoorzitter Jos Baeten in een toelichting op de resultaten over het eerste halfjaar van 2015. De staatsverzekeraar zag de solvabiliteit op basis van Solvency II toenemen van 175 naar 185 procent. De nettowinst steeg naar 397 miljoen euro (H1 2014: 171 miljoen), vooral dankzij een beter beleggingsresultaat.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Goed zeemanschap als gezond verstand regel

In deze dagen van SAIL 2015 wil ik een pleidooi houden voor een nautisch concept waar ook de financiële sector veel baat bij kan hebben. En dat betreft het uitgangspunt van goed zeemanschap. Dit begrip, dat is vastgelegd in het Binnenvaart Politie Regelement, stelt in essentie dat een schipper dient af te wijken van de regels indien de omstandigheden dat vereisen. Zoals het er letterlijk staat: “De schipper moet in het belang van de veiligheid of de goede orde van de scheepvaart,...   Lees meer »

Petrosjan Damen - Potentieel ontsluiten over grenzen, voor een waarde(n)vollere financiële sector. Dat is waar ik mij op richt, zowel in mijn rol als onderzoeker als in mijn rol als adviseur en ondernemer. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de sector een stuk sterker kan worden als we anders omgaan met drie soorten grenzen: 1. de grenzen die worden gesteld door wetten & regels, door deze in te zetten op een manier die aanzet tot zelf blijven nadenken, 2. de grenzen tussen financiële instellingen, door vaker samen te werken op niet-concurrentiele gebieden en 3. de grens tussen financiële waarde en maatschappelijke waarde, door in meervoudige waarde ('shared value') te denken en doen.