quote

"Benefits in plaats van profits wordt de term die we heel gewoon gaan vinden" Kees Klomp (YellowBird) op de Gewoon Goed Doen dag in Den Haag

stelling

"Zzp'er moet alleen volledige zelfstandigenaftrek krijgen als hij een minimumbedrag opzij legt voor het pensioen"
 
2 november
VVP DAG VAN HET TOPADVIES
VVP, in samenwerking met een aantal kennispartners
Terugkerend kennis-, inspiratie- en netwerkevent
Leusden
12.30 uur - 20.00 uur
Professionele financiële adviseurs
Willem Vreeswijk, VVP
Jack Vos (Luyten Adviesgroep), Herman Zondag (AFAS), Edwin Bosma (BHB Dullemond), Astrid van de Bovekamp (AVDB Advies), Ulrike Geerlings (Appels Finan
De Dag van het Topadvies staat volledig in het teken van kennis, inspiratie, netwerken. De Dag van het Topadvies vindt jaarlijks plaats bij een innovatieve speler van binnen of buiten de sector. Dichter bij inspirerende vernieuwing kun je als adviesondernemer niet komen. Dit jaar is de Dag van het Topadvies te gast bij AFAS in Leusden, een innovator van financiële software. Het Da Vinci-theater is een compleet en volledig professioneel uitgerust theater met 230 zitplaatsen.
 
 
17 november
The First Positive Finance Day
VVP, Hogeschool van Amsterdam en stichting New Financial Forum
Event met interactieve workshops van frisdoeners en dwarsdenkers
Amsterdam
14.00 uur - 19.00 uur
285 euro
Deze kennis-, netwerk- en inspiratiedag is bedoeld voor iedereen in de financiële sector die invulling wil geven aan nieuwe kernwaarden: marketeers, p
Willem Vreeswijk
Onder meer: Frank Jan de Graaf (Hogeschool van Amsterdam), Marijn Wiersma (FMO), Wiro Kuipers (Zin in de Zaak), Anna Chojnacka (1%Club), Kim Kramer (E
Informatie en inschrijvingen: d.pompe@nijgh.nl Hoe zorgen we ervoor dat nieuwe kernwaarden daadwerkelijk aansluiting vinden bij de samenleving? Niet alleen zullen financiële instellingen zich anders moeten inrichten, waarbij diversiteit in besliskamers en zelfsturing op de werkvloer belangrijke items zijn, tevens zullen bedrijven moeten uitstralen waar ze voor staan: oprechtheid, inlevingsvermogen, verbinding en fatsoen. De First Positive Finance Day biedt best practices en inspiratie van binnen en buiten de financiële sector. Dit onder het mom: het kan!
 
 
23 november 2016
The Future of Technology in Finance
Euroforum
Amsterdam
 
 
25 november 2016
Bestaansrecht Co-Assurantie vanuit juridisch en economisch perspectief
ACIS
Seminar
Rotterdam
13.30 - 16.30 uur
Fred de Jong (ACIS)
Jessica Roos (UvA), Tine Meurs (KU Leuven), Fred de Jong en Rob Wagenvoord (UvA)
 
 

overig nieuws

 • DIGITALISERING EN PERSOONLIJK ADVIES: EEN GOUDEN COMBINATIE

  Persoonlijk financieel advies zal voor grote groepen van consumenten in de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Digitalisering kan helpen om persoonlijk advies voor meer consumenten tegen betaalbare prijzen beschikbaar te maken. De 'gouden combinatie'  van digitalisering en persoonlijk advies staat centraal in de special 'Innovatie & ICT' die VVP maakte in samenwerking met Faster Forward, Intersoftware en Voogd & Voogd.

 • KENNISSESSIES ADVIES-CHECK OVER VERMOGENSADVIES

  Advies-Check, de vergelijkingssite voor standaard beleggingsoplossingen, organiseert vanaf 16 november een aantal kennisssessies over vermogensadvies.

 • AFM ZIET ALLEEN INCIDENTEN BIJ INZET CONTRA-EXPERTISE

  Er zijn af en toe incidenten maar geen structurele problemen bij de inzet van contra-expertise bij woonverzekeringen. Dit constateert de AFM in een verkenning naar aanleiding van signalen over vermeende misstanden bij inboedel- en opstapverzekeringen.

 • SUREBUSINESS LANCEERT VERGELIJKER VOOR ZAKELIJKE MARKT

  "Een goede vergelijkingsmodule voor zakelijke schadeverzekeringen was er gewoonweg nog niet in de markt”, zegt directeur Levent Türkmen van SUREbusiness. Onder de naam SUREnet heeft het Amstelveense volmachtbedrijf een webapplicatie ontwikkeld voor zakelijke schadeverzekeringen. Hiermee kunnen premies en voorwaarden van tien verzekeraars worden vergeleken.

 • WRR SLAAT ADVISEUR TEN ONRECHTE OVER (2 reacties)

  "De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft in haar rapport ‘Samenleving en financiële sector in evenwicht’ een belangrijk element van de financiële sector grotendeels overgeslagen. Dat is de financieel adviesmarkt en in het bijzonder de tussenpersonen." Dat stelt onderzoeker Fred de Jong in het FD.

 • GEWOON GOED DOEN ALS NORM IN FINANCIËLE SECTOR

  Dazure en New Financial Forum lieten donderdagmiddag zien dat het anders kan en dat er ook al heel veel anders gebeurt. Dit op de drukbezochte bijeenkomst ‘Gewoon goed doen’ bij Aegon in Den Haag. Met veel inspirerende voorbeelden van mensen uit de financiële sector die gewoon goed doen.

 • MEETINGPOINT OVERGEDRAGEN AAN TJIP

  Meetingpoint, het transactieplatform MP4All en vergelijkingsplatform MAS worden per 1 december 2016 overgenomen door TJIP. Hierover is overeenstemming bereikt tussen de aandeelhouders van Meetingpoint (a.s.r., Delta Lloyd, Generali Nederland en Vivat) en TJIP.  

 • NU OOK SCENARIO RENTEWIJZIGING IN SCENARIO ADVIES

  Scenario Advies, het adviessoftwarepakket van Unit4, is uitgebreid met Scenario Rentewijziging. Met de nieuwe functionaliteit kan de hypotheekadviseur de risico's van toekomstige wijzigingen in de hypotheekrente in kaart brengen.

 • ONTERECHT BEROEP OP UITSLUITINGSGROND

  Een ziekte of letsel waarvoor normaliter geen behandeling vereist was, valt bij een woonlastenbeschermer niet onder de reikwijdte van de uitsluitingsgrond. Dat vindt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

 • INDEPENDER NU OOK BEREIKBAAR VIA WHATSAPP

  Independer is voortaan ook via WhatsApp bereikbaar.

Meer nieuws...

New Financial Forum

GEWOON GOED DOEN ALS NORM IN FINANCIËLE SECTOR

Dazure en de stichting  New Financial Forum lieten 20 oktober 2016 zien dat het anders kan en dat er ook al heel veel anders gebeurt. Dit op de drukbezochte bijeenkomst ‘Gewoon goed doen’ bij Aegon in Den Haag. Met veel inspirerende voorbeelden van mensen uit de financiële sector die gewoon goed doen.   Het strand ligt bezaaid met zeesterren. Een jongen is bezig de zeesterren een voor een terug te zetten in het water. Een man zegt: ‘Het is toch volkomen zin...   Lees meer »

Toon Berendsen - Consument moet nieuwe financiële wereld beleven