quote

"VVP wenst u een goed en gezond 2015!" Redactie VVP

stelling

"Woekerpolis-affaire wordt in 2015 opgelost"
 
8 januari 2015
Hoe sterk ben jij als merk?
Adfiz
Nieuwjaarsbijeenkomst
Amersfoort
Ontvangst vanaf 16.00 uur
Paul Stamsnijder (oprichter van de Reputatiegroep)
Tijdens de bijeenkomst wordt tevens afscheid genomen van Adfiz-directeur Hanneke Hartman.
 
 
21 januari 2015
Veilig rijden, lage premie
HVC
Lunchbijeenkomst
Wassenaar
12.00 - 14.00 uur
Marcel Koster (Fairzekering)
 
 
28 januari 2015
PFP Forum
17e PFP Forum
Hilversum
Vanaf 8.30 uur
Arno Dolders (Legal & General), Dan Candura (Candura Group), Mark van de Loo (a.s.r.), hoogleraar Sylvester Eijffinger e.a.
 
 
11 en 12 februari 2015
24e Hypotheken Event
IIR
Tweedaagse conferentie + avondprogramma
Almere
9.15-17.30 uur, daarna walking dinner en borrel
1.950 euro (excl. BTW)
Boudewijn van Uden (ASR) en Martin Koot (MoneyView)
Han de Jong (ABN Amro), Frits Drost (Knab), Michel Kant (NIBC), Ronald Touwslager (Obvion), Matthijs Mons (Yellowtail), Twan Cats (Hypothekers Associa
 
 

overig nieuws

 • AFM: RECTIFICATIE GFH GIRO (1 reactie)

  De AFM had, toen zij waarschuwde voor niet-passend hersteladvies, GFH Giro niet met naam en toenaam mogen noemen. Aldus de rechtbank van Rotterdam. De AFM heeft een rectificatie op haar website geplaatst.

 • PRIJS ASSURANTIEPORTEFEUILLES HEEFT BODEM AANGETIKT

  "Wat betreft de prijs voor een assurantieportefeuille hebben we de bodem aangetikt." Dat zeggen Frans Kemper en Wim Oeben (foto) van SVC / Dullemond Bedrijfsadvies in GA Magazine van de NVGA.

 • VOLGENDE NIEUWSBRIEF VVP 5 JANUARI

  VVP gaat er even tussenuit met de feestdagen. De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 5 januari. De redactie wenst u een goede tijd en een fantastisch 2015!

 • STEEDS MEER ADVISEURS BIEDEN OOK WEBCAMADVIES

  De helft van de financieel adviseurs biedt nog geen webcamadvies maar is wel van plan dit te gaan doen. Dat blijkt uit een poll van de AFM tijdens het onlangs gehouden webinar 'Dienstverlening op maat'.

 • AFM GAAT BUITEN BOEKJE DOOR VERZEKERAARS EN ADVISEURS ONDER DRUK TE ZETTEN (1 reactie)

  “Door verzekeraars en assurantietussenpersonen tot actie te dwingen en te sturen in de richting van een advies gedurende de looptijd van de polis meet de AFM zich een rol aan zonder wettelijke grondslag." Aldus prof. mr. Hans Borgesius in zijn hoofdredactioneel commentaar in het Verzekerings-Archief over de druk die de AFM uitoefent op verzekeraars en adviseurs om houders van woekerpolissen te activeren en te voorzien van hersteladvies.

 • DELTA LLOYD NAAR RECHTER NA BOETE VAN 22,8 MILJOEN (2 reacties)

  Delta Lloyd Leven stapt naar de rechter, nadat DNB de verzekeraar een boete heeft opgelegd van 22,8 miljoen euro en de maatschappij haar CFO Emiel Roozen moet wegsturen (uiterlijk per 1 januari 2016). Dit omdat er voordeel zou zijn behaald met transacties op basis van vertrouwelijke informatie.

 • "PENSIOENFONDSEN MOETEN GOUDEN BERGEN BELOVEN"

  "Toezichthouders moet verboden worden zich met communicatie bezig te houden. (...) Transparantie over pensioenen geeft geen vertrouwen, maar ondermijnt dit juist." Aldus neurowetenschapper Victor Lamme in het relatiemagazine OMNI van MN.

 • KREDIETVRAAG NAAR WONINGHYPOTHEKEN STIJGT VERDER

  Volgens de Nederlandse banken is de vraag naar woning­hypotheken in het derde kwartaal van 2014 verder gestegen. Deze ontwikkeling, die in het eerste kwartaal van 2014 is ingezet, zet zich daarmee versterkt voort. De acceptatiecriteria voor het verstrekken van woninghypotheken zijn gelijk gebleven.

 • GRAAFSMA VRAAGT MEDEWERKERS NN IN OPEN BRIEF OP TE STAAN TEGEN CULTUUR VAN WINSTMAXIMALISATIE

  NN focust zich ten onrechte op winstmaximalisatie in plaats van klantbelang centraal. Dat vindt René Graafsma, ontwoekeraar van beleggingspolissen. In een open brief roept Graafsma medewerkers van NN op om hun leidinggevenden bij te sturen. Dat houdt volgens Graafsma onder meer in dat NN haar verantwoordelijkheid neemt bij de afwikkeling van de woekerpolisaffaire.

 • WOEKERPOLISSEN: MINISTER BLIJFT VERZEKERAARS ACHTER DE VODDEN ZITTEN (1 reactie)

  De autoriteiten blijven vooral de verzekeraars achter de vodden zitten bij het activeren van klanten met een woekerpolis en hersteladvies. Op de adviseurs is het veel moeilijker grip te krijgen.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Het nieuwe verhaal over economie

Satish Kumar wist enkele jaren geleden de meer dan 500 bezoekers aan de VVP Ondernemersdag diep in het hart te raken. Onlangs deelde hij in 12 minuten zijn visie op het nieuwe paradigma van zaken doen. Buitengewoon inspirerend. Voer voor elke financiele dienstverelener die geld, en de betekenis van het leven wil samenbrengen.     Lees meer »

Ivo Valkenburg - We hebben het teveel over geld en te weinig over liefde. Vandaar mijn pleidooi voor de liefde als wettig betaalmiddel. Wie durft?!