quote

"Voorkomen dat ruimte ontstaat verworvenheden provisieverbod voor klant te niet te doen" Hanneke Hartman (Adfiz)

stelling

"Financieel adviseurs moeten net als banken maatschappelijk statuut ontwerpen"
 
16 april 2014
Informatie als cruciale bouwsteen
Vereniging Haags Verzekeringscentrum
Lunchbijeenkomst
Wassenaar
12.00 - 14.00 uur
Leden
Dylan de Blieck (EDR Credit Services)
 
 
16 april 2014
Technische Verzekeringen: Dynamiek in techniek
VNAB
VNAB Event
Rotterdam
14.00 - 17.30 uur
Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) e.a.
 
 
17 april 2014
VKG On Stage-Meer Klant
VKG
Netwerkevenement
Eindhoven
10.00 - 16.30 uur
Geen
Assurantieadviseurs
Femke de Jong-Struiksma (Van Beem De Jong Advocaten), Remco Claassen
Rode draad is de vraag hoe adviseurs op een efficiënte manier een betere band kunnen krijgen met hun bestaande klanten.
 
 
18 april 2014
Verkoop van assurantieportefeuilles
SVC|Dullemond Bedrijfsadvies
Regionaal spreekuur
Leusden
Geen
Oriënterende gesprekken van een half uur waarin vragen over overdracht/verkoop van het bedrijf behandeld worden.
 
 
24 april 2014
De zelfredzaamheid van de klant
Life Navigator
Symposium
Soesterberg
13.00 - 17.30 uur
Hans Brandt (Total Identity), Gaby Odekerken (Universiteit Maastricht), Henk Dokter (Smart Learning Apps), Mark Kristel (Life Navigator)
 
 
24 april 2014
Inspiratiedag
Vereniging Lifeplanners Nederland
Inspiratiedag
Schipluiden
13.00 - 18.15 uur
35,- (inclusief afsluitende borrel) excl. boekingskosten
Iedereen die nieuwsgierig is naar financial lifeplanning
Jelle Bartels, Dirk Post, Erica Verdegaal, Leontine van Roosmalen, Martin Spee
Financial lifeplanning helpt je om je financiële middelen in dienst te stellen van jouw hoogste goed, zodat je het leven kunt leiden, zoals je dat echt wilt.
 
 
16 mei 2014
Seizoensafsluiting
Vereniging Haags Verzekeringscentrum
Seizoensafsluiting van het verenigingsjaar 2013-2014
Leiden
Verzamelen om 13.30 uur bij de Bijhorst in Wassenaar.
49,50 per persoon
Via een touringcar vertrekt het gezelschap naar Corpus in Leiden voor een reis door het menselijk lichaam. In de namiddag wordt het gloednieuwe gebouw van Achmea Zilveren Kruis aangedaan waar de borrel en hapjes worden geserveerd. Een aperitief en het viergangendiner wordt gebruikt in Restaurant Het Prentenkabinet.
 
 
5 juni 2014
International Bancassurance Forum
Inese
Forum
Madrid
8.30 - 19.00 uur
The registration fee is 425 + 21% VAT
Managers and executives of companies, banks, bancassurance operators, brokers, and professionals from the insurance Industry
 
 
17 juni 2014
Dag van het Onafhankelijk Advies; Samen werken aan onafhankelijk advies 2.0
VVP
Het kennis- en netwerkpodium voor de topadviseurs van Nederland plus Finaleronde Adviseurs van het Jaar Verkiezing. Jury: Chris Baelemans (Hypotheken)
Nijkerk
13.00 - 20.00 uur
85 euro
De onafhankelijke topadviseurs van Nederland
Jeroen Smit (auteur De Prooi)
Chris Baelemans, Noah van Beusekom, Anita Hol-Bubeck, Janthonie Wellink
033-2580460 Het vak van onafhankelijk adviseur heeft maatschappelijk gezien uiterst relevant. In tijden van grotere - financiële - onzekerheden, een steeds complexer wordende samenleving en een verder terugtredende overheid is de onafhankelijk adviseur als de - financiële - vertrouwenspersoon van consument en ondernemer onontbeerlijk. Makkelijk is het niet altijd geweest, maar de afgelopen jaren is keihard gewerkt aan de verdere professionalisering van het onafhankelijke adviesvak. De contouren van de nieuwe advieswereld zijn inmiddels zichtbaar geworden, uitdagingen blijven er volop. Anno 2014 is het de hoogste tijd om het verleden af te schudden en het belang van professioneel advies een podium te geven die het verdient. Een podium waarop topadviseurs met oog voor verdere verbeteringen vol vertrouwen en met trots de toekomst ingaan. Adviseurs die bereid zijn met elkaar en van elkaar leren te, visies te delen, nieuwe inzichten op te doen. Een podium waarop ook gezamenlijk wordt opgetreden met partners van de adviseur, partners die van de meerwaarde van een adviseur overtuigd zijn.
 
 

overig nieuws

 • ADFIZ TEGEN UITZONDERING PROVISIEVERBOD (5 reacties)

  "We willen voorkomen dat nu ruimte ontstaat om de verworvenheden van het provisieverbod voor de klant te niet te doen en het imago van de branche opnieuw ter discussie te stellen door de introductie van een uitzondering op het provisieverbod." Aldus Adfiz-directeur Hanneke Hartman in reactie op het voornemen van Financiën een uitzondering te maken op het provisieverbod bij het adviseren van hypotheekklanten met een betalingsachterstand.

 • "UITZONDERING PROVISIEVERBOD DUIDELIJK AFBAKENEN" (4 reacties)

  Het Verbond van Verzekeraars vindt dat de uitzondering op het provisieverbod die Financiën voorstelt te maken bij adviseren van mensen met een betalingsachterstand hypotheek duidelijk moet worden afgebakend. Dit om misbruik te voorkomen. Het Verbond meent verder dat duidelijk moet vaststaan dat de verantwoordelijkheid voor het advies bij de adviseur ligt.

 • EDIXHOVEN DIRECTEUR PENSIOEN AEGON

  Maarten Edixhoven treedt op 1 juni toe tot de directie van Aegon Nederland en wordt verantwoordelijk voor het pensioenbedrijf.

 • NOG VEEL DISCUSSIE OVER NIEUWE ROLLEN

  Welke waarden en verantwoordelijkheden horen er bij de nieuwe rollen die ontstaan in de nieuwe financiële wereld? Die  waarden laten zich nog wel bepalen, maar zo bleek dinsdagmiddag tijdens de tiende New Financial Inspiration van New FinancialForum/VVP, de discussie over de rollen als zodanig moet eigenlijk nog goed worden gevoerd.

 • NOG GEEN WIJZIGING WET TOEZICHTKOSTEN

  Financiën heeft de oorspronkelijk beoogde wijziging van de Wet bekostiging financieel toezicht uit het definitieve wetsvoorstel Wijzigingswet financiële markten 2015 gelaten. De wetswijziging zou de overheidsbijdrage aan het toezicht hebben afgeschaft.

 • AUTOMATISCH RECHT OP PREMIE-INCASSO VERDWIJNT BIJ BETALINGSBESCHERMERS EN AOV (2 reacties)

  Het automatisch recht op premie-incasso door de bemiddelaar bij betalingsbeschermers en aov individueel verdwijnt. Dat staat in het door Financiën ingediende wetsvoorstel Wijzigingswet financiële markten 2015. 

 • DEKRA NEEMT INTERLLOYD SURVEY OVER

  DEKRA Experts neemt per 1 mei de activiteiten en de zeven medewerkers van Interlloyd Survey over

 • 4,5 TON VAN NN VOOR SLACHTOFFERS ALPHEN-DRAMA

  Nationale-Nederlanden keert toch uit op de aansprakelijkheidsverzekering van Tristan van der Vlis, die in april 2011 zes mensen doodschoot en zeventien mensen verwondde in winkelcentrum Ridderhof in Alphen a/d Rijn.

 • NEWEST INDUSTRY LANCEERT KLANTCOMMUNITY DIGIDO

  Newest Industry heeft in samenwerking met Advieskeuze.nl de klantcommunity Digido (DiGitaal DOen) gelanceerd.  

 • NVGA HEKELT AANSLAG OP VERZEKERINGSPOOLS

  De NVGA roept stakeholders op samen te bezien hoe verzekeringspools overeind kunnen blijven. Dit in de dinsdag verschenen nieuwe VVP.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Het klimaat is veranderd!

De verzekeringsmarkt is de laatste jaren flink opgeschud. De meest ingrijpende verandering is dat tussenpersonen geen provisie meer mogen ontvangen voor de advisering en bemiddeling in complexe verzekeringsproducten. Het was natuurlijk even wennen maar al snel voelde het goed en is het een prima ontwikkeling “De markt is nu veel transparanter en dus duidelijker.”   Volgens ons hebben door al deze ontwikkelingen - in combinatie met de steeds strengere kwaliteitseisen opgelegd d...   Lees meer »

Bas Engelenberg -