quote

"Onduidelijkheden over provisieverbod oplossen" Provisieverbod: verzekeraars maken in VVP 14 de voorlopige balans op

stelling

"Uitbreiding beroepseed nauwelijks gevolgen kleine ondernemingen"
 
26 augustus 2014
Ontslaguitkering, WW en Pensioen. Wat kan er nog vanaf 2015?
Aegon Adfis
Workshop
Vught
9.00 - 12.30 uur
230,- per persoon (excl. BTW)
Accountants, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, financieel planners, HR-medewerkers/ OR-leden, pensioenadviseurs, advocaten
Paul Lavrijssen FB FFP, Mr Vera Hek FB FFP
Het ontslagrecht verandert. En sinds 1 januari 2014 is in de fiscale wetgeving de stamrechtvrijstelling vervallen . Wat zijn de gevolgen voor werknemers die ontslagen worden? Wat kunnen zij met een ontslaguitkering? Moeten zij daarover meteen belasting betalen of kunnen zij dit voorkomen? En wat zijn de gevolgen voor de werkgever? Veel vragen die beantwoord worden tijdens de. In één ochtend worden de belangrijkste (wettelijke) veranderingen besproken.
 
 
3 september
Adviseren over Pensioen
IIR en Dukers & Baelemans
Seminar
Bussum
249 euro
Hoogleraren Mark Heemskerk en Erik Lutjes, Ben Schuurman (Centraal Aanspreekpunt Pensioen Belastingdienst) e.a.
 
 
4 september 2014
Ontslaguitkering, WW en Pensioen. Wat kan er nog vanaf 2015?
Aegon Adfis
Workshop
Nootdorp
9.00 - 12.30 uur
230,- per persoon (excl. BTW)
Accountants, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, financieel planners, HR-medewerkers/ OR-leden, pensioenadviseurs, advocaten
Paul Lavrijssen FB FFP, Mr Vera Hek FB FFP
Het ontslagrecht verandert. En sinds 1 januari 2014 is in de fiscale wetgeving de stamrechtvrijstelling vervallen . Wat zijn de gevolgenvoor werknemers die ontslagen worden? Wat kunnen zij met een ontslaguitkering? Moeten zij daarover meteen belasting betalen of kunnen zij dit voorkomen? En wat zijn de gevolgen voor de werkgever? Veel vragen die beantwoord worden tijdens de workshop van Aegon Adfis. In één ochtend worden de belangrijkste (wettelijke) veranderingen besproken.
 
 
10 en 11 september 2014
Actief, Preventief & Bijzonder Beheer
IIR
Conferentie
Almere
Rick van der Kleij
Ron Dukers (Dukers & Baelemans), Nico Stolwijk (VE), Dick Jan Abbringh (Purpose) e.a.
 
 
8 en 9 oktober 2014
Het 19e Nationaal Hypothekencongres
IIR
Congres
Den Haag
Erwin van der Wal
Paul de Vries (Rabobank), Hans Hagenaars (ING), Paul van der Meijs (De Hypotheker) e.a.
 
 
9 oktober 2014
Het vermogen om goed te plannen
FFP
Congres
Nieuwegein
Paul Armson (oprichter Inspiring Advisers in het Verenigd Koninkrijk) en George Möller (voorzitter Raad van Toezicht AFM)
Met video-interview minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem door FFP- directeur Bert Sonneveld. Het congres wordt afgesloten met de verkiezing van de 'FFP-Financieel planner van het Jaar 2014'.
 
 
14 oktober 2014
In gesprek met de klant!
New Financial Forum/VVP
New Financial Inspiration
Utrecht
Vanaf 14.00 uur
Boudewijn van Uden (a.s.r.)
 
 
12 november 2014
Ja maar... als het wél kan...
De Baak, NIMA en VVP
20ste editie Nationale Dag Financiële Marketing
Driebergen
12.30 - 19.00 uur
285 euro
Financieel marketeers
Arko van Brakel (de Baak)
Martin de Munnik (Neurensics), Kim Kramer (BR-ND), Alexander Koene (BR-ND), Rens van Tilburg (Sustainable Lab)
 
 

overig nieuws

 • DE VOLGENDE NIEUWSBRIEF VAN VVP

  De volgende nieuwsbrief  van VVP verschijnt op dinsdag 26 augustus 2014.

 • PROVISIEVERBOD: DE VOORLOPIGE BALANS (88 reacties)

  Een officiële evaluatie van het provisieverbod vindt pas over een jaar of drie plaats. Dat is ver weg. Wellicht te ver. VVP 14 van 12 augustus 2014 maakt met een aantal marktpartijen de balans op.

 • 20STE NDFM HAALT STREEP DOOR 'JA MAARS'

  Voor de twintigste editie van de Nationale Dag Financiële Marketing is VVP is een nauwe samenwerking aangegaan met NIMA en De Baak. Motto van deze dag is 'Het kan wel!'. Deze enige vakdag voor financieel marketeers zet een streep door de 'ja maars...'.

 • NEW FINANCIAL INSPIRATION IN DIALOOG MET DE KLANT

  New Financial Forum/VVP organiseert op dinsdagmiddag 14 oktober de inspiratiebijeenkomst 'Wat wil de klant?'. Deelnemers gaan in gesprek met échte klanten. Klik HIER om u in te schrijven zoals de 40 deelnemers die zich tot nu toe al hebben aangemeld.  

 • INHOUD VVP 14: TUSSENTIJDSE EVALUATIE PROVISIEVERBOD (1 reactie)

  Verzekeraars zijn op zich happy met het provisieverbod, maar zien nog wel een aantal punten die voor verbetering vatbaar zijn. Zo moet de communicatie over het provisieverbod verbeterd worden, blijft financiële educatie van klanten een uitgangspunt en moet de klant zich bewuster worden van de waarde van nazorg. In VVP 14 de voorlopige balans. - Commentaar Willem Vreeswijk: Media  - Nathalie van Wingerden en Joëlla Opraus (Finance for Woman): "Mismatch vrouwen en financiële instellingen doorbreken" - Het Vuur van... Financieel adviseur Milko Perdijk - Voorlopige balans provisieverbod Vernieuwd! PE-katern - 4Klank Femke de Jong: Stress! - Veel onbegrip over Boetebesluit AFM - Onderzoek pensioenbewustzijn: betrokkenheid neemt toe, vertrouwen in goed pensioen niet - Casus Pensioen: Doorbetaling pensioenpremie voor voormalige werknemer - Visie: Pendioenfederatie slaat plank mis Meer lezen? Word abonnee! Klik HIER

 • NIEUWE COMMERCIAL 'FIJN DAT WE VERZEKERD ZIJN'

  De tweede televisiecommercial (Slager) in de Verbondscampagne 'Fijn dat we verzekerd zijn' is vanaf 11 augustus te zien op televisie. Volgens het Verbond worden de doelstellingen van de campagne (een positiever beeld over verzekeraars) bereikt.

 • UITBREIDING BEROEPSEED NIET EXTRA BELASTEND VOOR KLEIN INTERMEDIAIR (2 reacties)

  De uitbreiding van de beroepseed of belofte zal nauwelijks gevolgen hebben voor kleinere ondernemingen. Dit schrijft minister Jeroen Dijsselbloem in antwoord op vragen van de vaste Kamercommissie van Financiën over de Wijzigingswet Financiële Markten 2015.

 • NIEUW LID IN MAATSCHAP JANSEN EN PARTNERS

  Roos van der Velden MPLA is toegetredent tot de maatschap Jansen en Partners, pensioenadviseurs en financiële planners.

 • VIJF GROTE ORGANISATIES OMARMEN STARTPUNT GELDZAKEN (4 reacties)

  De gemeente Rotterdam, PostNL, netbeheerder Liander, internetbroker Degiro en autoservicebedrijf Kwik-Fit omarmen het Startpunt Geldzaken, een initiatief van Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL).

 • MEER BELANGSTELLING INTERMEDIAIR VOOR CONSERVATRIX

  Conservatrix spreekt van een succesvol 2013, ook al werd het boekjaar met verlies afgesloten. De intermediaire relatiekring groeide.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Het is maar hoe je het bekijkt...

Van media verwacht je een onafhankelijke blik op de feiten. Maar is dat wel zo? Ik verwonder mij vaak over geschreven artikelen (over de financiele sector) en heb mij de eigenschap aangeleerd dat ik de inhoud van artikelen probeer om te draaien. Dat geeft af en toe een prachtig beeld over de 'waarheid'.   Voorbeeld Vandaag werd ik geattendeerd op een artikel van NuGeld.nl. Voor de gein heb ik het eerste deel van de tekst eens omgedraaid. Lees dan het artikel nog maar eens:   Consu...   Lees meer »

Jelle Bartels - Vertrouwen is de grootste waarde in de financiele dienstverlening. Vertrouwen begint met zeggen wat je doet en doen wat je zegt: open, duidelijk en transparant. De financieel adviseur gaat een geweldige toekomst tegemoet als hij de financiele doelen van zijn klanten centraal zet, de risico's die niet zelf genomen kunnen worden weet te benoemen en op te lossen en hiervoor een goede beloning ontvangt. Eenmalig advies is geen toegevoegde waarde. Onderhoud en blijven onderhouden wordt key! Ik zet mij in om de financiële adviseur het respect en vertrouwen terug te geven dat het verdient. De weg begint altijd bij hem- of haarzelf.