quote

"Kifid eens laten nadenken over zijn bestaansrecht" Rob Goedhart (Geldbelangen)

stelling

"Specialisatie in de advieswereld is een must"
 
2 juni
Inkomen
VVP ism De Goudse en Movir
Event
Utrecht
14.00-19.00 uur
55 euro voor abonnees VVP, 75 euro voor niet-abonnees. Bedragen exlusief btw
Adviseurs
Willem Vreeswijk (hoofdredacteur VVP)
Peter Abelskamp (Mercer, voorzitter NVIA), Astrid Blaauw (Movir), Louis van Drunen (Movir), Marcel Moons (De Goudse) en Jaap Visser (De Goudse)
Plenaire sessie, paneldiscussie en kennissessies.
 
 
15 juni 2016
SEH congres 2016: Het nieuwe normaal
SEH
congres
Nieuwegein
11.30 - 20.15 uur
hypotheekadviseurs en financieel adviseurs
Stefan Wijers
Stef Blok, Peter Boelhouwer, Jan Jaap van der Wal e.a.
 
 
21 juni
Actualiteiten Verzekeringsrecht
Studiecentrum Kerckebosch
Cursus
Breukelen
8.30-11.45 uur
445 euro per persoon; 395 euro bij twee of meer deelnemers (bedragen excl. BTW)
Mop van Tiggele (hoogleraar Verzekeringsrecht Erasmus Universiteit en Radboud Universiteit) en Han Wansink (oud-hoogleraar en lid Tuchtraad Financiële
 
 
27 september 2016
Post HBO-Registeropleiding Geschiktheid Pensioenfondsen (Geschiktheidsniveau A)
Swalef
Opleiding, bestaande uit 8 modules, verspreid over 4 maanden
Woerden
De eerste lesdag start om 15.00 uur. Sluiting om 19.00 uur.
4.500,- exclusief BTW, inclusief studiemateriaal
Monica Swalef en anderen
Module 2 op 4 oktober, module 3 op 11 oktober, module 4 op 1 november, module 5 op 8 november, module 6 op 15 november, module 7 op 22 november en module 8 op 29 november.
 
 
29 september 2016
Hypotheken Next
Euroforum
Congres
Amsterdam
Financieel professionals
Dag boordevol interessante presentaties, debatten, sessies en netwerkmogelijkheden. Professionals uit de gehele sector komen tijdens dit congres bijeen om gezamenlijk tot nieuwe innovatieve ideeën te komen.
 
 

overig nieuws

 • KLANT INTERBANK STAPT NAAR COMMISSIE BEROEP KIFID

  "Gelukkig is het ministerie van Financiën bezig om de werkwijze van het Kifid te evalueren voor een verslag aan de Tweede Kamer. Dat is een mooie gelegenheid om het Kifid eens te laten nadenken over zijn bestaansrecht. En om de politiek te laten zien dat dit zo niet functioneert." Zo reageert Stichting Geldbelangen op de uitspraak ten faveure van Interbank door de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening inzake een zogenoemd wurgkrediet.

 • KLANT KIEST HYPOTHEEKADVISEUR OP KENNIS EN BETROUWBAARHEID

  Kennis van zaken en betrouwbaarheid geven vaak de doorslag in de keuze voor een hypotheekadviseur, blijkt uit onderzoek in opdracht van eyeOpen.nl.

 • KENNIS- EN INSPIRATIE-EVENT VOOR INKOMENSADVISEURS

  Inkomen is nog nooit zo adviesgevoelig geweest. VVP organiseert samen met De Goudse en Movir op donderdagmiddag 2 juni het kennis- en inspiratie event Inkomen. Met Peter Abelskamp (Mercer) en praktijkgerichte workshops van Astrid Blaauw (Movir) en Jaap Visser (De Goudse).

 • GELDSHOP WIJST OP GEVAAR DOORLOPEND KREDIET

  Geldshop houdt  voorlichtingsacties op de treinstations van Rotterdam, Den Haag en Utrecht over verantwoord lenen. 

 • VIVAT BEVESTIGT BENOEMING NIEUWE BESTUURSLEDEN

  Vivat bevestigt de benoemingen van Wendy de Ruiter-Lörx en Jeroen Potjes als respectievelijk Chief Commercial Officer en Chief Operating Officer van Vivat, SRLEV, Proteq Leven en Reaal Schade. 

 • VHD ALARMCENTRALE VERWERFT TONED

  VHD alarmcentrale heeft de activiteiten van Totaal Onderhoud Nederland (TONED) overgenomen. 

 • HELFT ADVIESTRAJECT HYPOTHEEK IN 2020 DIGITAAL

  Erkend adviseurs, aangesloten bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH), zullen in 2020 in hun adviestraject vooral gebruik maken van digitale hulpmiddelen, zoals apps, chats en webcams. Dat is één van de uitkomsten van het onderzoek dat de SEH heeft uitgevoerd in de opmaat naar het SEH congres ‘Het nieuwe normaal’ op woensdag 15 juni in het NBC in Nieuwegein. 

 • STARTUP DELTA KRIJGT VERVOLG

  Het Nederlandse programma voor startups - StartupDelta - krijgt een vervolg. Onder de noemer StartupDelta2020 zal het programma de komende 4,5 jaar worden voortgezet. Prins Constantijn zal per 1 juli Neelie Kroes opvolgen als special envoy en de komende anderhalf jaar aan het roer van StartupDelta2020 staan.

 • GESCHILLENCOMMISSIE GEEFT INTERBANK GELIJK (2 reacties)

  Interbank had het volste recht de rente op een kredietovereenkomst met variabele rente te verhogen, stelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening in uitspraak 2016-219.

 • LAST ONDER DWANGSOM VOOR OVERBEEKE

  De AFM heeft Onno van Overbeeke Financieel Advies in Schagen een last onder dwangsom opgelegd.  

Meer nieuws...

New Financial Forum

LOCAL PENSION ADMINISTRATION; THE END OF AN ERA FOR MULTINATIONALS?

Multinationals have little choice regarding their pension administration for their subsidiaries abroad. For more than a decade now, everybody who is involved in pensions is talking about harmonizing pension funds, pension schemes and legislation, at least in Europe. Every now and then reports or white papers are published about this subject. Also the European Commission considers that it is time to harmonize pensions all over Europe. EIOPA and the creation of a pan European pension fund for R...   Lees meer »

Gerard van Santen - Zonder dalen geen toppen Met elkaar zijn wij tot bijzondere dingen in staat kunnen en mogen we van de top het dal in glijden om met meer energie de volgende top te halen. Achter iedere blessure schuilt tenslotte de Supercompensatie. Dat is wat ik samen met mijn zielsgenoten wil bereiken. Sinds 1985 probeer ik door hard te werken een ‘wereldverbeteraar’ te zijn in een financiële wereld die regelmatig met zichzelf in de knoop ligt. Mijn loopbaan heeft hoogtepunten maar ook dieptepunten gekend. Eigenlijk heb ik alles wel meegemaakt wat een ondernemer kan tegenkomen in zijn werkzame periode. Van zeer succesvol tot… Ik heb altijd gedacht, dat ik door hard en vooral slim werken succesvol kon worden. Tot op zekere hoogte lukte mij dat ook uitstekend. Echter, persoonlijke gebeurtenissen die zeer ingrijpend waren en nog steeds zijn, hebben mij doen beseffen, dat gezondheid, geluk en met plezier ieder dag nemen en ervan genieten het meest waardevol is. De laatste jaren zijn voor mijn levenspartner een gevecht tussen leven en dood geweest. Zelf heb ik ook geleerd om de laatste dertien jaar verschillende keren maandenlang door mijn gezondheid een leef- en werkomgeving van maar twee vierkante meter te hebben. Deze periodes hebben mij geleerd hoe waardevol het is om samen met je omgeving het maximale uit je leven te halen. Deze levensvisie pas ik ook toe in mijn werk. Uiteindelijk ben ik daardoor krachtiger geworden en groei ik nog steeds en wordt het steeds makkelijk om de toppen te beklimmen.