quote

"Doet u examen? Meld uw ervaringen bij www.wftexamenloket.nl" Colinda Rosenbrand, directeur OvFD, in VVP 13

stelling

"Het Verbond van Verzekeraars is terecht beducht voor de impact van de Wet massaclaims"
 
26 augustus 2014
Ontslaguitkering, WW en Pensioen. Wat kan er nog vanaf 2015?
Aegon Adfis
Workshop
Vught
9.00 - 12.30 uur
230,- per persoon (excl. BTW)
Accountants, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, financieel planners, HR-medewerkers/ OR-leden, pensioenadviseurs, advocaten
Paul Lavrijssen FB FFP, Mr Vera Hek FB FFP
Het ontslagrecht verandert. En sinds 1 januari 2014 is in de fiscale wetgeving de stamrechtvrijstelling vervallen . Wat zijn de gevolgen voor werknemers die ontslagen worden? Wat kunnen zij met een ontslaguitkering? Moeten zij daarover meteen belasting betalen of kunnen zij dit voorkomen? En wat zijn de gevolgen voor de werkgever? Veel vragen die beantwoord worden tijdens de. In één ochtend worden de belangrijkste (wettelijke) veranderingen besproken.
 
 
3 september
Adviseren over Pensioen
IIR en Dukers & Baelemans
Seminar
Bussum
249 euro
Hoogleraren Mark Heemskerk en Erik Lutjes, Ben Schuurman (Centraal Aanspreekpunt Pensioen Belastingdienst) e.a.
 
 
4 september 2014
Ontslaguitkering, WW en Pensioen. Wat kan er nog vanaf 2015?
Aegon Adfis
Workshop
Nootdorp
9.00 - 12.30 uur
230,- per persoon (excl. BTW)
Accountants, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, financieel planners, HR-medewerkers/ OR-leden, pensioenadviseurs, advocaten
Paul Lavrijssen FB FFP, Mr Vera Hek FB FFP
Het ontslagrecht verandert. En sinds 1 januari 2014 is in de fiscale wetgeving de stamrechtvrijstelling vervallen . Wat zijn de gevolgenvoor werknemers die ontslagen worden? Wat kunnen zij met een ontslaguitkering? Moeten zij daarover meteen belasting betalen of kunnen zij dit voorkomen? En wat zijn de gevolgen voor de werkgever? Veel vragen die beantwoord worden tijdens de workshop van Aegon Adfis. In één ochtend worden de belangrijkste (wettelijke) veranderingen besproken.
 
 
8 september 2014
Week van het Samenwonen
How 2 Spend it/Finance for Women ism EPN
Symposium, tevens aftrap van de Week van het Samenwonen
Leusden
Professionals uit de sectoren financial planning, advocatuur en notariaat
Landelijk event waarbij bewustwording omtrent hetgeen men moet regelen bij samenwonen centraal staat.
 
 
8 en 9 oktober 2014
Het 19e Nationaal Hypothekencongres
IIR
Congres
Den Haag
Erwin van der Wal
Paul de Vries (Rabobank), Hans Hagenaars (ING), Paul van der Meijs (De Hypotheker) e.a.
 
 
14 oktober 2014
In gesprek met de klant!
New Financial Forum/VVP
New Financial Inspiration
Utrecht
Vanaf 14.00 uur
Boudewijn van Uden (a.s.r.)
 
 
12 en 13 november 2014
Ja maar... als het wél kan...
De Baak, NIMA en VVP
20ste editie Nationale Dag Financiële Marketing
Driebergen
12.30 - 19.00 uur
285 euro
Financieel marketeers
Arko van Brakel (de Baak)
Martin de Munnik (Neurensics), Kim Kramer (BR-ND), Alexander Koene (BR-ND), Rens van Tilburg (Sustainable Lab)
 
 

overig nieuws

 • BOETEBESLUIT NIET ZONDER GEVOLGEN (3 reacties)

  Bureau D&O betwijfelt of het (fikse) boetebesluit van de AFM tegen CAS Assurantiën (wegens hanteren van kennelijk onredelijke tarieven in vijf onderzochte zaken) voor de rechtbank houdbaar blijkt.

 • PROVISIE-ADMINISTRATIE ASR NOG NIET VLEKKELOOS

  "De aanlevering gaat helaas nog niet helemaal goed. De provisiebedragen worden nu als premie vermeld op de provisie-overzichten." Dit schrijft ASR aan het intermediair naar aanleiding van de overdracht van de administratie van de hypotheekportefeuille naar Direktbank. De verzekeraar biedt excuses aan, maar intussen moet het intermediair een maand langer wachten op uitbetaling.

 • ACHMEA VERKOOPT AANDEEL IN MYLER

  Achmea heeft haar aandeel in zzp-bemiddelaar Myler verkocht aan Numa Innovations. Achmea begon vijf jaar geleden samen met Numa het online zzp-platform om opdrachtgevers en hoogopgeleide zelfstandige professionals bij elkaar te brengen. Inmiddels heeft de onderneming een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljoen euro.

 • BOETE VOOR PENSIOENFONDS NOTARISSEN

  De AFM heeft een bestuurlijke boete van 4.687 euro opgelegd aan de Stichting Notarieel Pensioenfonds (SNPF).

 • NETWERKSTORING TREFT RABOBANK

  Door een netwerkstoring is de dienstverlening van Rabobank woensdag ernstig verstoord. Onder meer Rabobank Internetbankieren en Mobielbankieren waren niet beschikbaar. 

 • AFM START CONSUMENTENPANEL

  AFM begint in samenwerking met het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Gfk Panel Services een online consumentenpanel, genaamd 'AFM Consument&Panel'. Het panel gaat in juli van start. 

 • KOERSPLANDEWEGKWIJT LICHT AANVULLENDE REGELING NADER TOE

   Stichting Koersplandewegkwijt houdt dinsdag 14 augustus een bijeenkomst voor belanghebbenden waarop zij de onlangs met Aegon overereengekomen aanvullende regeling nader toelicht. De stichting zal dan ook haar visie geven of de oplossing ook kan werken voor klanten van andere verzekeraars. 

 • ASR DOET OLLI T-SHIRTS CADEAU (1 reactie)

  ASR doet klanten van het Voordeelpakket een Olli T-shirt cadeau. 

 • AFM HOUDT MINUUT STILTE

  Uit respect voor de overledenen en meeleven met de nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne, hield de AFM vandaag een minuut stilte om 16:00 uur. Het Ondernemersloket en het Meldpunt Financiële Markten waren bovendien telefonisch onbereikbaar tussen 15.45 uur en 16.15 uur.

 • EXAMENS SLAAN PLANK MIS (11 reacties)

  "De huidige examens pretenderen iets te zijn wat ze niet zijn. De CDFD en opleidingsinstituten moeten terug naar de tekentafel..." Dat schrijft Dré van Melis (opleidingsdeskundige bij Nibe-SVV) in 'de Beursbengel'.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Hoogste tijd om mee te doen…

Het New Financial Forum bruist. Een trotse korte update. Met trots en genoegen presenteren we de zomereditie van het New Financial Magazine. Dit maal gaan we op zoek naar het hart in de financiële sector. Een editie vol inspiratie hoe de financiële sector met hart, hoofd en handen de consument – en daarmee de samenleving – beter kan dienen. Met bijdragen van onder meer verzekeraar Bart Janknegt, Bancograaf Owen de Vries, ondernemende wereldverbeteraar Marcello Palazzi (o...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.