quote

"Zelfverrijking laat zich moeilijk verenigen met de zojuist ingevoerde bankierseed" Rob Mulder, directeur VEH, in blog

stelling

"Ik steun proefproces tegen PE-examen"
 
8 april 2015
New Financial Inspiration: meer falen, sneller succes!
New Financial Forum
Kennis- en inspiratiebijeenkomst New Financial Forum
Utrecht
Aanvang: 14.00 uur
Ambassadeurs New Financial Forum en iedereen die een actieve bijdrage wil leveren aan een gezonde en gerespecteerde adviessector
Femke de Jong (Van Beem & De Jong advocaten), Jelle Bartels (Next Step Factory) en Thom Boot (Thomorrow Life Planning)
Waar liggen de uitdagingen bij vernieuwen, veranderen en aanpassingen? Wat doe je wel en wat doe je niet? Iedereen heeft deze vragen en toch wordt er weinig over gesproken. Op woensdagmiddag 8 april gaat de elfde New Financial Inspiration (NFI) van het totaal vernieuwde New Financial Forum in op de meest voorkomende valkuilen. Tijdens de eerste inspiratiedag in 2015 van het New Financial Forum nemen ondernemers Femke de Jong (Van Beem & De Jong advocaten), Thom Boot (Thomorrow LifePlanning) en Jelle Bartels (Next Step Factory) je mee naar de zin en onzin van het blijven zoeken naar de juiste oplossing. Na deze dag weet je: - wat falen voor jou en je organisatie kan betekenen - waarom je voor mogelijkheden moet gaan (in plaats van de juiste oplossing) - wat de vijf meest voorkomende valkuilen van ondernemers en organisaties zijn - wat de handvatten zijn om er zelf niet in te vallen Het New Financial Forum staat voor: bouwen aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Met elkaar. Laat je daarom inspireren, deel kennis en geef inzicht. Alleen samen kunnen we het verschil maken op weg naar een betere financiële sector. Gastheer is Boudewijn van Uden, directeur Corporate Communicatie bij ASR en tevens Ambassadeur van het New Financial Forum. Je bent vanaf 14.00 uur welkom aan de Archimedeslaan 10 te Utrecht. Het programma begint om 14.30 uur, om 17.00 uur sluiten we af met een borrel. Meld je wel van te voren aan.
 
 
9 april 2015
Omnichannel Klantbediening
IIR
Event
Utrecht
Hele dag vanaf 8.30 uur
750 euro
Hans de Wolff (Triodos), Christiaan Koenders (ING) Martin de Munnik (Neurensics), Joris Blaauwe (AFM) e.a.
 
 
23 april 2015
Balanced Leadership
WIFS
Zesde jaarcongres
Utrecht
Merel van Vroonhoven (AFM), Esther Mollema (high performance leiderschap) en Evangelia Demerouti (hoogleraar)
 
 
28 mei 2015
Big Data?
AG
Jaarcongres
Utrecht
 
 

overig nieuws

 • FINANCIËN MAAKT HAAST MET SANCTIES IN WOEKERPOLISDOSSIER

  Hoewel er volgens de AFM in de tweede helft van 2014 sprake was van "een duidelijke verbetering bij het bereiken van consumenten met een beleggingsverzekering", maakt minister Dijsselbloem haast met het introduceren van sancties voor verzekeraars die achterblijven bij het activeren van hun klanten. Het ontwerpbesluit dat deze 'activeringsverplichting' regelt moet op 1 juli in werking treden.

 • VAN VELZEN VOORZIET VERLENGING OVERGANGSTERMIJN PEPLUS (MAAR REKEN ER NIET OP) (4 reacties)

  Dik van Velzen, senior consultant bij Nibe-SVV, denkt dat de overgangstermijn PEplus misschien toch wordt verlengd. Maar reken er niet op, geeft hij daarbij nadrukkelijk mee. 

 • ING: JONGEREN WILLEN GEEN MAXIMALE HYPOTHEEK

  Van de Young Potentials is twee derde niet bereid om een maximale hypotheek af te sluiten voor zijn droomhuis. Dit blijkt uit onderzoek van ING onder 616 consumenten tussen 20 en 35 jaar, de zogenaamde Young Potentials.

 • YARDEN OP OLIFANTENEXCURSIE IN DIERGAARDE BLIJDORP

  In samenwerking met Humanitas organiseert Yarden op 30 maart een olifantenexcursie in Diergaarde Blijdorp. Olifantenexpert Marjo Hoedemaker laat kinderen - door samen het rouwgedrag van de olifant te bestuderen - op een speelse wijze kennis maken met afscheid nemen, de dood en rouwen.

 • ING ZIET TOENAME FINANCIEEL KWETSBARE VIJFTIGERS

  Niet iedereen ziet kans om van de economische opleving te profiteren. Volgens onderzoek van ING zegt een kwart van de mensen rond de vijftig geld tekort te komen. In de groep 50- tot 65-jarigen zijn er 550.000 huishoudens die een te kleine financiële buffer hebben om financiële tegenvallers op te vangen, 170.000 meer dan in 2008.  

 • UITSTEL BEURSGANG ABN AMRO DOOR SALARISREL

  Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm verkondigde gisteren vol trots dat staatsbank ABN Amro klaar was om naar de beurs te gaan. Na de zomer kon het Damrak zich weer opmaken voor een terugkeer van de bank. Minister Dijsselbloem zet het besluit over de beursgang echter on hold door de commotie over de loonstijging voor bestuurders bij ABN Amro.

 • "FINANCIËLE SECTOR MOET NIET IN SCHULP KRUIPEN" (2 reacties)

  De financiële sector moet niet in zijn schulp kruipen, maar juist nu de dialoog aangaan met de samenleving. Dat zegt Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM, in Forum van VNO-NCW. Zij constateert dat het vertrouwen van de klant nog achterblijft bij wat banken en verzekeraars doen om te veranderen. 

 • "WORD MASSAAL LID VAN GEEN PE(PLUS) EXAMENS MEER"

  Verreweg de meeste mensen hebben inmiddels gehoord van het proefproces tegen het PE(plus)-examen waar financieel adviseur Michiel Zoet op inzet. Maar meer mensen moeten daadwerkelijk lid worden van de vereniging die hij heeft opgericht. 

 • EUROPEES PENSIOENREGISTER IS HAALBAAR

  Een Europees pensioenregister is haalbaar. Dit blijkt uit een rapport en routekaart van TTYPE voor een grensoverschrijdend pensioenregister. TTYPE (‘Track and Trace your Pension in Europe’) is een samenwerkingsproject van de Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisaties APG, MN, PGGM en Syntrus Achmea, het Deense PKA en het Finse ETK. Het rapport is vandaag aangeboden aan EU-commissaris Marianne Thyssen van Sociale Zaken.

 • KOCKELKOREN VERTREKT BIJ AFM (1 reactie)

  Theodor Kockelkoren vertrekt per 15 oktober als bestuurder van de AFM. Na dertien jaar bij de AFM te hebben gewerkt, wil hij zijn loopbaan in de publieke of private sector voortzetten. Om zich hierop te kunnen oriënteren, legt hij vanaf 15 april zijn bestuurstaken neer.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Je geld of je leven

Maskers af De uitspraak: ‘JE GELD OF JE LEVEN’ is zo gek nog niet. Ook al sta je raar te kijken als er een mes op je borst is gericht en je ineens beseft dat het om je portemonnee te doen is. De keus is dan gauw gemaakt. Overleven dan maar. Geld geeft het leven niet. Precies, daartoe is geld niet in staat. Maar als geld leven gaat dienen is dat heel mooi. Om geld die rol te geven is authentiek leiderschap nodig. En authentiek leiderschap begint voor elke mens met de vraag: Wie b...   Lees meer »

Jan Willem Kirpestein - Als geld de rol krijgt waarvoor het geld is bestemd, kan leven in al zijn concreetheid blijven bloeien en groeien. Om geld deze rol te laten vervullen is onvoorwaardelijke liefde voor het leven nodig. Geld als zodanig kan geen leven geven. Dat kan alleen degene die met geld omgaat. En dat is een kwestie van leiderschap.