quote

"Hoe kom ik als fee-adviseur aan een pensioenofferte? Antwoord: 'Niet! Want geen aanstelling'. LOL" Ewout van Kattendijke op twitter

stelling

"Klantbelang staat inmiddels werkelijk centraal"
 
9 september 2016
Finance Run
LEF
Amstelveen
15.00 uur (start)
Sponsorloop ten bate van Stichting LEF.
 
 
11 september 2016
Swim for Tim
City Swim
Amsterdam
13.00 uur (start)
Collega's en branchegenoten van Tim van den Berg doen mee met de Amsterdam City Swim om geld in te zamelen tegen ALS.
 
 
29 september 2016
Hypotheken Next
Euroforum
Congres
Amsterdam
Rick Nieman
Paul de Vries (Rabobank), Hidde Coebergh (ING), René Frijters (Knab) e.a.
Voorheen het Nationaal Hypothekencongres
 
 
6 oktober 2016
Omhels de toekomst
FFP
Congres
Nieuwegein
Merel van Vroonhoven (AFM), trendwatcher Farid Tabarki
 
 
20 oktober
Gewoon Goed Doen
Dazure en stichting New Financial Forum
Event en marktplein met initiatieven die de financiële sector beter maken!
Den Haag
13.00 uur - 18.30 uur
75 euro (gratis voor Ambassadeurs van de stichting New Financial Forum)
Indra Frishert (Dazure)
Kees Klomp (directeur strategie YellowBird) plus op het marktplein minstens tien praktijkvoorbeelden van mensen in de financiële sector die 'gewoon go
Aanmelden via de website. De financiële sector staat vaak in een kwaad daglicht. De slechte kant heeft voortdurend de aandacht van politici, toezichthouders, media en consumentenorganisaties. Dat is een feit. Het is ook een feit dat veel financieel dienstverleners zich wel degelijk concreet inzetten voor een betere wereld. En daar is weinig of geen aandacht voor. De stichting New Financial Forum gaat dit in samenwerking met Dazure veranderen. Door positieve initiatieven een podium te geven. Dagvoorzitter Indra Frishert: "We are good and should be proud of it!" Be inspired! Be the change! Inspireer elkaar op 20 oktober!
 
 
2 november
SAVE THE DATE: VVP DAG VAN HET TOPADVIES
VVP, in samenwerking met een aantal kennispartners
Terugkerend kennis-, inspiratie- en netwerkevent
Leusden
12.30 uur - 20.00 uur
Professionele financiële adviseurs
Willem Vreeswijk, VVP
Jack Vos (Luyten Adviesgroep), Herman Zondag (AFAS)
De Dag van het Topadvies staat volledig in het teken van kennis, inspiratie, netwerken. De Dag van het Topadvies vindt jaarlijks plaats bij een innovatieve speler van binnen of buiten de sector. Dichter bij inspirerende vernieuwing kun je als adviesondernemer niet komen. Dit jaar is de Dag van het Topadvies te gast bij AFAS in Leusden, een innovator van financiële software. Het Da Vinci-theater is een compleet en volledig professioneel uitgerust theater met 230 zitplaatsen.
 
 
17 november
The First Positive Finance Day
VVP, Hogeschool van Amsterdam en stichting New Financial Forum
Event met interactieve workshops van frisdoeners en dwarsdenkers
Amsterdam
14.00 uur - 19.00 uur
285 euro
Deze kennis-, netwerk- en inspiratiedag is bedoeld voor iedereen in de financiële sector die invulling wil geven aan nieuwe kernwaarden: marketeers, p
Willem Vreeswijk
Onder meer: Frank Jan de Graaf (Hogeschool van Amsterdam), Marijn Wiersma (FMO), Wiro Kuipers (Zin in de Zaak), Anna Chojnacka (1%Club), Kim Kramer (E
Informatie en inschrijvingen: d.pompe@nijgh.nl Hoe zorgen we ervoor dat nieuwe kernwaarden daadwerkelijk aansluiting vinden bij de samenleving? Niet alleen zullen financiële instellingen zich anders moeten inrichten, waarbij diversiteit in besliskamers en zelfsturing op de werkvloer belangrijke items zijn, tevens zullen bedrijven moeten uitstralen waar ze voor staan: oprechtheid, inlevingsvermogen, verbinding en fatsoen. De First Positive Finance Day biedt best practices en inspiratie van binnen en buiten de financiële sector. Dit onder het mom: het kan!
 
 
23 november 2016
The Future of Technology in Finance
Euroforum
Amsterdam
 
 
25 november 2016
Bestaansrecht Co-Assurantie vanuit juridisch en economisch perspectief
ACIS
Seminar
Rotterdam
13.30 - 16.30 uur
Fred de Jong (ACIS)
Jessica Roos (UvA), Tine Meurs (KU Leuven), Fred de Jong en Rob Wagenvoord (UvA)
 
 

overig nieuws

 • AFM: MERENDEEL ADVISEURS KAN VERANDERENDE VAKBEKWAAMHEIDSEISEN PRIMA BIJHOUDEN (1 reactie)

  Acht op de tien adviseurs kan de veranderingen in vakbekwaamheidseisen goed bijhouden. Dit bllijkt uit een enquête van de AFM die is ingevuld door 260 respondenten (235 adviseurs).

 • AON SPLITS FINANCIAL INSTITUTIONS IN TWEEËN

  Aon splitst de afdeling Financial Institutions (FI) in twee nieuwe afdelingen: Global Accounts & Financial Institutions (accountmanagement) en Liability & Financial Services Group (broking).

 • FRED DE JONG PRESENTEERT BOEK 'TUSSENPERSOON ZONDER PROVISIE' (3 reacties)

  Onderzoeker Fred de Jong organiseert op 28 september in Rhenen een Profcollege waar hij zijn nieuwe boek 'Tussenpersoon zonder provisie, visie op een toekomstbestendig business model voor financieel adviseurs' zal presenteren.

 • TRIODOS BANK OP ZOEK NAAR EXTRA KAPITAAL

  Triodos Bank zag in de eerste zes maanden van 2016 de nettowinst met 15 procent dalen tot 18,6 miljoen euro. Lagere rentemarges en de verplichte bijdrage van Triodos Bank aan het Nederlandse depositogarantiestelsel (DGS) zijn de voornaamste redenen voor de lagere nettowinst. Triodos zet in op duurzame impact en gestage groei. Om de groei te schragen, beoogt de bank in de tweede helft van 2016 60 tot 75 miljoen euro aan extra kapitaal aan te trekken.

 • KLAP EN KNOWBE4 BESTRIJDEN CYBERCRIMINALITEIT

  Assurantiemakelaar Klap is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse IT beveiligingsbedrijf KnowBe4 om het veiligheidsbewustzijn en de digitale weerbaarheid onder medewerkers van Nederlandse ondernemingen te vergroten. 

 • VERTROUWEN IN VERZEKERAARS GEDAALD

  Het vertrouwen van Nederlanders in verzekeraars is met drie punten gedaald ten opzichte van een half jaar geleden. De vertrouwensindex komt daarmee op een stand van -12 in juli 2016.

 • KONINGIN MÁXIMA BEZOEKT VERZEKERINGSLESSEN

  Koningin Máxima woont dinsdagochtend 13 september op uitnodiging van het Verbond van Verzekeraars twee speciale verzekeringslessen bij op het ROC van Amsterdam - MBO College Amstelland in Amstelveen. 

 • EERSTE INKOMENSEVENT YOUNG INSURANCE

  Young InSurance organiseert op 13 september haar eerste Inkomensevent.

 • DALING NETTOWINST SNS BANK

  SNS Bank realiseerde in het eerste halfjaar van 2016 een nettowinst van 181 miljoen euro. Vorig jaar werd nog een winst geboekt van 244 miljoen euro. De winst is negatief beïnvloed door een omslag van 59 miljoen euro netto in ongerealiseerde resultaten op hypotheken en daaraan verbonden derivaten. Ambitie van SNS Bank blijft de bank te zijn met de menselijke maat.

 • VERBOND: MEER GESJOEMEL MET VERZEKERINGEN (1 reactie)

  Verzekeraars hebben in 2015 8.336 gevallen vastgesteld waarbij gesjoemeld werd met verzekeringen, aldus het Verbond van Verzekeraars.

Meer nieuws...

New Financial Forum

INSCHRIJVING LEARNING JOURNEY TRANSSYLVANIË VAN START

"Transsylvanië kan ons zo veel leren… Het is de laatste uithoek van Europa waar nog echte duurzaamheid bestaat”, aldus Prins Charles, die regelmatig in Transsylvanië verblijft. Ontdek deze unieke plek met ons en schrijf je in voor de Learning Journey die Love Made Visible (Ivo Valkenburg) en de stichting New Financial Forum (Willem Vreeswijk) van 11 tot 15 oktober 2016 organiseren.   Na de succesvolle Klantervaringsreis naar innovatief Griekenland in 2015, ...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.