quote

"73% huizenbezitters weet weinig van restschuld-regelingen" Rein Wispelweij, directeur BLG Wonen

stelling

"Specialisatie in de advieswereld is een must"

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Wanneer u hieronder uw e-mail adres invult ontvangt u (werk)dagelijks de gratis nieuwsbrief van VVP met het laatste nieuws uit de branche.

Meld u nu aan!

 

overig nieuws

 • EEN OP ZES HYPOTHEKEN ZZP'ERS ONDER WATER

  Zzp’ers die een hypotheek hebben op hun woning, kregen deze in twee derde van de gevallen zonder dat hun zzp-inkomen hierin is meegenomen. Slechts bij een op de vier zzp’ers is de hypotheek afgesloten op basis van hun zzp-inkomen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Knab.

 • GRATIS EXAMENTRAINING PEPLUS VOORTGEZET

  FinancieelVakweb stelt ook alle online cursussen voor de 2016-editie van Wft PEplus gratis beschikbaar. 

 • MEERDERHEID VERZEKERAARS NEGEERT NIEUWE REGELS SCHADEVRIJE JAREN

  Uit MoneyView-onderzoek naar de invoering van Bedrijfsregeling nr. 11 blijkt dat de meerderheid van de verzekeraars de nieuwe regels ten aanzien van schadevrije jaren niet heeft verwerkt in de polisvoorwaarden. Daarmee is het doel van het Verbond van Verzekeraars om meer transparantie te scheppen rond de schadevrije jaren-regelingen (en in het verlengde daarvan de bonus/malusregels) voor autoverzekeringen niet bereikt.

 • GROOTBANKEN PROFITEREN VAN OVERSLUITMARKT

  Nadat grootbanken het afgelopen half jaar terrein verloren, groeit deze groep, met name dankzij Florius, ING Bank en Rabobank,in het eerste kwartaal van 2016 van 46 naar 50 procent marktaandeel. Deze winst gaat ten koste van het aandeel van verzekeraars en pensioenfondsen, aldus de IG&H Hypotheekupdate Eerste Kwartaal 2016.

 • KLEINE SCHADES INSCHATTEN MET FOTO

  112schade.nl gaat in samenwerking met Schade Service Nederland (SSN) het opstellen van een pro forma nota digitaliseren. Waarbij men nu met het voertuig naar een schadehersteller dient te gaan om een pro forma nota op te laten stellen bij schade kan men dit vanaf nu laten verzorgen door SSN op basis van foto’s van het voertuig. 

 • "WGA-UITSTROOM VAN 40% HAALBAAR"

  Extra aandacht, actief herbeoordelen en een fikse financiële prikkel zorgen ervoor dat er een WGA-uitstroom is te realiseren van bijna 40 procent, claimt Acture. 

 • DNB-BOETE VAN 3,5 TON VOOR ASR BANK

  DNB heeft ASR Bank een bestuurlijke boete opgelegd van 350.000 euro.

 • AEGON VERKOOPT REST BRITSE LIJFRENTEPORTEFEUILLE

  Aegon verkoopt het resterende deel (drie miljard pond) van de Britse lijfrenteportefeuille aan Legal & General. 

 • VERZEKERINGSARTSEN VALLEN OVER PLAN UWV

  Verzekeringsartsen zijn kritisch op het voornemen van het UWV om net afgestudeerde basisartsen in te zetten bij het herbeoordelen van arbeidsongeschikten.

 • "BOUW RENTEAFTREK HYPOTHEEK VERDER AF" (3 reacties)

  Centraal Plambureau (CPB) en Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) stellen dat verder afbouwen van de hypotheekrenteaftrek kan bijdragen aan een efficiënter woonbeleid.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Eed accountants bijdrage aan culturele verandering

De beroepseed voor accountants lijkt voornamelijk symboliek, kopt de Volkskrant donderdag 19 mei boven een artikel, dat meldt dat alle actieve accountants voor 1 mei 2017 hun nieuwe beroepseed moeten hebben afgelegd.  De invoering van deze beroepseed is echter veel meer dan symboliek. Het is een poging tot een omslag in denken in de hele beroepsgroep en bij iedereen die er mee te maken heeft. De invoering van de accountantseed past bij een nieuwe culturele ontwikkeling, die persoonlijk vakm...   Lees meer »

Hans Ludo van Mierlo -