quote

"Nederlandse Investeringsinstelling moet impuls aan Nederlandse economie opleveren" Loek Sibbing, ceo NII

stelling

"Reaal had lef moeten hebben om Reaal Direct neer te zetten"

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Wanneer u hieronder uw e-mail adres invult ontvangt u (werk)dagelijks de gratis nieuwsbrief van VVP met het laatste nieuws uit de branche.

Meld u nu aan!

 

overig nieuws

 • AFM INTERVIEWT MARC VAN HERPT OVER VAKBEKWAAMHEIDSEISEN: "GA SPARREN MET COLLEGA'S"

  De AFM zegt dat de impact van de vakbekwaamheidseisen groot is en dat er vragen bij financieel dienstverleners leven. Vandaar in de nieuwsbrief een interview met adviseur Marc van Herpt van Verberkmoes Assurantiën. Hij pleit er voor om samen met collega's te sparren en de lesstof door te nemen.

 • ROB KLUYT NIEUWE CEO TALENT&PRO

  Rob Kluyt is als opvolger van Emile Bezemer benoemd tot ceo van detacheerder Talent&Pro.

 • GEBREK AAN UITDAGING KNELPUNT IN FINANCIËLE SECTOR

  De financiële sector krijgt het steeds lastiger om goede specialisten aan te trekken. Niet de beloning, maar een gebrek aan uitdaging nekt het imago van de sector. Dit blijkt uit onderzoek van Brunel onder meer dan 850 werknemers en werkgevers in de financiële branche.

 • DE BOER OVER TRENDS N AFWIKKELING LETSELSCHADE

  Tijdens het jaarlijkse congres van de Letselschade Raad sprak Verbondsdirecteur Leo de Boer over de vraag::‘Hoe krijg en houd je grip op de afwikkeling van letselschadezaken?' Jaarlijks zijn er circa 60.000 verkeersongevallen met letselschade. Voor verzekeraars een schadelast van 1 miljard euro per jaar. "De afwikkeling van letselschade kan beter en sneller", zei De Boer. "Verzekeraars houden de voet op het gaspedaal." 

 • FINALISTEN PLANNER VAN HET JAAR BEKEND

  De drie genomineerden voro de 'FFP-Financieel planner van het jaar 2014' zijn Jasper Horsthuis (De Scheidingsdeskundige uit Meerssen), Sietze Alkema (Omnyacc GoesDeen uit het Noord-Hollandse Grootebroek) en Alex Erlings (Rabobank Drechtsteden uit Hendrik Ido Ambacht).

 • CCS KOMT MET PERSOONLIJKE HERBOUWWAARDEMETER

  CCS heeft samen met Infofolio een methodiek voor het gebruik van gegevens rond brandverzekeringen ontwikkeld waarmee verzekeraars en volmachtbedrijven op basis van postcode en huisnummer een persoonlijke herbouwwaarde en inboedelwaarde voor de klant kunnen vaststellen.

 • MUNT HYPOTHEKEN GOED VAN START

  De nieuwe hypotheekverstrekker is naar eigen zeggen uitstekend van start gegaan. "Alleen al in de eerste week heeft FlexFront ruim 200 nieuwe aanstellingsverzoeken ontvangen”, aldus Christiaan Schipper, directeur FlexFront.

 • HDN: SEPTEMBER TOPMAAND HYPOTHEKEN

  Na de traditionele zomerdip registreert het Hypotheken Data Netwerk (HDN) in september 19.700 unieke hypotheekaanvragen. ‘Dit is het hoogste aantal van dit jaar’, aldus Dorine van Basten, directeur HDN

 • HISCOX: "MKB OPTIMISTISCHER"

  De omzet van mkb-ers zit in de lift. Ruim de helft van de mkb-ers is positief gesetmd over het bedrijf en de economie, zo blijkt uit onderzoek van Hiscox.

 • ZORGVERZEKERDEN ONWETEND OVER EIGEN BIJDRAGE ZORGKOSTEN

  Zorgverzekerden weten van te voren vaak niet dat de polis niet alle zorgkosten vergoedt. Dit blijkt uit onderzoek onder 11.000 mensen naar hun ervaringen met hun zorgpolis in 2013 door de patiëntenkoepels NPCF, het Landelijk Platform GGZ en Ieder(in).

Meer nieuws...

New Financial Forum

AOV advisering en een kronkel in het WFT-vakbekwaamheidsbouwwerk

Dat beleid ontwikkeld achter de tekentafel in de praktijk soms tot wel hele eigenaardige situaties leidt bleek toen ik gisteren contact had met de AFM.   Ik had een vraag waarover ik helaas op het internet niets kon terugvinden en ook bij de CDFD kwam ik niet verder dan een doorverwijzing naar de AFM. Vol goede moed een mailtje naar de AFM verzonden waarop een bijzonder vriendelijke medewerker mij al binnen enkele uren belde.   De vraag die ik de AFM heb voorgelegd was: Mag een Ad...   Lees meer »

Ozewald Wanrooij - Ik geloof dat het denken vanuit betekenis de sleutel is van duurzame rendabele organisaties waarin mensen werken vanuit hun persoonlijk drijfveren, primair gericht op het belang van anderen. Hierbij hoort een economie waarin bedrijven realiseren dat het streven naar winst niet betekenisvol is, maar het streven naar betekenis wel winstgevend. Hierbij moet ieder mens van toegevoegde waarde kunnen zijn zonder hierin belemmerd te worden door zichzelf en/of door anderen.