quote

"Benieuwd óf, zo ja wanneer idee @Jongfred draagvlak krijgt. Roepen dit al 20 jaar (oprichting FFP) tegen elkaar" Rob Goedhart

stelling

"Verbied advies door een aanbieder"

nieuws

OVERHEID GRIJPT NIET IN BIJ NEGATIEVE SPAARRENTE

Het kabinet is niet van plan in te grijpen als de spaarrente negatief wordt. Dat schrijft minister Dijsselbloem in antwoord op Kamervragen van de SP.

 

VUURWAPENS GEROOFD UIT AUTO; AEGON BEROEPT ZICH TERECHT OP DEKKINGSBEPERKING

Aegon heeft zich terecht beroepen op de dekkingsbeperking, nadat vuurwapens uit de auto van de klager waren gestolen. Dat oordeelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

 

KIFID: CONSUMENT MOET BEGRIJPEN DAT ADVISEUR GEEN VERZEKERAAR IS

De consument wordt geacht te begrijpen dat een financieel adviseur geen verzekeraar is, stelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) in Uitspraak 2017-249.

 

INTEGRAAL ADVIES ALS PERFECT BUSINESS MODEL VOOR ADVISEURS

Integraal advies is een perfect business model voor het onafhankelijke intermediair, betoogt onderzoeker Fred de Jong in zijn nieuwe blog op het New Financial Forum.

 

ACCEPTGIRO BLIJFT LANGER BESTAAN

De datum van 1 januari 2019 voor het stoppen met de Acceptgiro wordt voorlopig voor onbepaalde tijd uitgesteld. Daartoe is besloten door Currence – de eigenaar van Acceptgiro – na overleg met banken en gebruikers.

 

 

overig nieuws

 • PENSIOEN IN EIGEN BEHEER: MKB BELANGEN WIL UITSTEL DEADLINE

  Een op de drie ondernemers is zich niet bewust van de afschaffing van pensioen in eigen beheer, blijkt uit onderzoek door MKB Belangen. 

 • VAN DEN HERIK IN DIRECTIE 'S-GRAVENHAGE

  Seada van den Herik is per 1 mei benoemd in de directie van de Onderlinge 's-Gravenhage.

 • 'S-GRAVENHAGE: VIJF MILJOEN VOOR WINSTDELING

  De Onderlinge 's-Gravenhage stelt over 2016 vijf miljoen euro beschikbaar voor winstdeling.

 • NIVRE-EXPERTS EXTRA DRUK DOOR ONSTUIMIG WEER IN 2016

   Wateroverlast, fikse hagelbuien en flinke stormen zorgden in 2016 voor meer dan 100.000 extra schadebehandelingen voor NIVRE Register-Experts.

 • TERUGGAVE RESERVES LEIDT TOT NEGATIEF RESULTAAT MENZIS

  Menzis boekte door teruggave van een deel van haar reserves aan haar verzekerden een verlies.

 • CONSUMENTENBOND: LEIDRAAD RISICO-OPSLAGEN

  De Consumentenbond heeft de leidraad Risico-opslagen opgesteld. 

 • BELEIDSDEKKINGSGRAAD PENSIOENFONDSEN OP 99,7%

  De beleidsdekkingsgraad van de pensioenfondsensector is aan het eind van het eerste kwartaal van 2017 uitgekomen op 99,7 procent.

 • VEH: "SCHRAP NHG-BEPERKING" (2 reacties)

  Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwt ervoor de hypotheekrente te lang vast te zetten bij bepaalde geldverstrekkers.

 • ADVISEUR KRIJGT PRIMEUR NIEUWE NAAM SCILDON

  Afgelopen week heeft Legal & General op vier plaatsen in Nederland haar nieuwe naam Scildon gepresenteerd. De primeur was voor de financieel adviseurs waarmee Legal & General samenwerkt. 

 • LLOYDS BANK STOPT EVEN MET AFLOSSINGSVRIJ

  Lloyds Bank verstrekt vanaf 1 mei tijdelijk geen aflossingsvrije hypotheken meer, om het evenwicht in de portefeuille te bewaren.

 • BOVEMIJ PROFITEERT VAN HERVERZEKERING

  Bovemij kreeg in 2016 te maken met zowel de grootste brandschade als de grootste stormschade uit haar historie. De nettoschadelast en daarmee het effect op het resultaat van 2016 van deze schaden was weliswaar aanzienlijk, maar bleef beperkt doordat het grootste deel van deze schaden voor rekening kwam van de herverzekeraars.

 • SUPERGARANT NEEMT VSP RISK OVER

  SuperGarant neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 VSP Risk over.

 • WAT BETEKENEN DE NIEUWE SPELREGELS VOOR UW ADVIESPRAKTIJK?

  De wereld verandert snel. Daarmee ook de spelregels die gelden voor uw vak. En de risico's waar u uw klanten over adviseert. Wilt u weten wat dat betekent voor uw adviespraktijk? Advocaat Robin van Beem van Polis Advocaten geeft antwoord op de Dag van het Topadvies van 21 juni a.s.

 • CONSUMENTEN ZOEKEN ZEKERHEID BIJ KEUZE ZORGPOLIS

  Consumenten zoeken zekerheid bij de keuze van hun zorgverzekering. Dit geldt met name voor consumenten die al lange tijd bij dezelfde zorgverzekeraar zitten. De garantie dat zij dezelfde zorg vergoed krijgen bij de nieuwe zorgverzekeraar zou voor bijna de helft van deze consumenten reden zijn om een overstap te overwegen. Dit blijkt uit de Zorgmonitor, het jaarlijkse consumentenonderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de zorgverzekeringsmarkt.

 • BUITENLANDSE FLITSKREDIETEN INGETOOMD?

  De mogelijkheid die de AFM krijgt om vanaf 1 juli reclame voor bepaalde financiële producten te verbieden, zal volgens minister Dijsselbloem helpen in de strijd tegen buitenlandse online aanbieders van flitskredieten. De activiteiten van deze aanbieders verbieden, kan Nederland echter niet. 

 • "DIGITALISERING NIET ALS BEDREIGING ZIEN"

   Digitalisering zal grote invloed krijgen op de bedrijfsvoering van hypotheekadviseurs. Aldus de nieuwe voorzitter van de NVHP, Evert Creemers, tijdens de Algemene Ledenvergadering.

 • DE GOUDSE VERSTERKT POSITIE OP ZAKELIJKE MARKT

  De Goudse verwacht verdere groei op de zakelijke markt. "Dit geldt voor de inkomensmarkt, waar we een uitstekende uitgangspositie hebben vanwege onze specifieke kennis, goede positionering, concurrerende productassortiment en onderscheidende dienstverlening. En ook voor de schademarkt, waar onze kracht onder andere zit in de focus op branches en niches en de samenwerking met Erkend MKB-adviseurs. Daarnaast verwachten wij ook groei bij Expat & Reis, De Zeeuwse en Van Lanschot Chabot."

 • BLOK: "KWALITEIT DIENSTVERLENING RECHTSBIJSTANDSVERZEKERAARS OP ORDE"

   Minister Blok ziet geen reden om de huidige kwaliteitsborging ten aanzien van de dienstverlening door rechtsbijstandsverzekeraars anders in te richten.

 • AEGON BREIDT REGELING SPAARBELEG UIT

   Aegon breidt de Regeling Spaarbeleg uit.

 • ALLIANZ NEEMT BELANG IN LEMONADE

  Allianz heeft een (onbekend) belang genomen in de sterk op kunstmatige intelligentie gebaseerde Amerikaanse verzekeraar Lemonade.

 • KABINET HANDHAAFT VERMOGENSINKOMENSBIJTELLING BIJ VERGOEDING LETSELSCHADE (1 reactie)

  Het kabinet is vooralsnog niet van zins uitkeringen wegens letselschade vrij te stellen van de vermogensinkomensbijtelling.

 • DELA KLANTVRIENDELIJKSTE VERZEKERAAR

  Dela heeft bij de Customer First Awards 2017 de prijs gewonnen voor klantvriendelijkste verzekeraar, RegioBank voor klantvriendelijkste bank.  

 • NN GROUP HOUDT 93,3 PROCENT VAN DELTA LLOYD

  NN Group houdt inmiddels 93,3 procent van de aandelen Delta Lloyd.

 • BANK EN ADVISEUR MOETEN BLOEDEN VOOR 'SLECHTE HYPOTHEEKCONSTRUCTIE'

  In een drievoudige uitspraak tikt Geschillencommissie Kifid Friesland Bank en Van Wieren Adviseurs uit Drogeham op de vingers. "De tussenpersoon heeft consumenten een slechte hypotheekconstructie geadviseerd om te gaan beleggen met geleend geld. De bank had niet aan de constructie mogen meewerken en consumenten voor de risico’s moeten waarschuwen." De bank moet 45.000 euro vergoeden wegens schending van haar zorgplicht, de adviseur 70.000 euro wegens een ondeugdelijk advies. 

 • MEER STARTENDE ADVIESKANTOREN IN 2016

  Het tempo van de krimp van het aantal kantoren in de financiële adviesmarkt neemt af. Het aantal intermediairs dat is gestopt in 2016 daalde van 421 naar 370. Daarentegen steeg het aantal ondernemers dat de stap naar de markt durfde te zetten van 137 in 2015 naar 161. Dit blijkt uit cijfers van het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD)..

 • FOCWA BEVESTIGT TREND SCHADESTURING VERZEKERAARS

  Focwa bevestigt de conclusie van vergelijkingssite hoyhoy.nl dat verzekeraars schadesturing steeds meer gebruiken als middel omde markt van de autoverzekeringen rendabel te houden.

 • MOGELIJK AKKOORD CAO VERZEKERINGSBEDRIJF

  Werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers hebben alsnog een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe Cao voor het Verzekeringsbedrijf. In februari kwamen partijen niet tot een resultaat. De looptijd van de Cao bedraagt 18 maanden van 1 juli 2016 tot 1 januari 2018.

 • KLAVERBLAD SLUIT 2016 ZWAAR VERLIESLATEND AF (1 reactie)

  Klaverblad behaalde over 2016 een negatief resultaat na belastingen van 52,8 miljoen euro. Over 2015 werd nog een winst van 2,5 miljoen euro geboekt. Het lagere resultaat is voornamelijk het gevolg van de verder gedaalde marktrente en grote schades.

 • DAZURE: WOONLASTENVERZEKERING MET MENSELIJKE TOUCH

  Dazure heeft de GoedIdee Woonlastenverzekering gelanceerd. Risicodrager is Bovemij.

 • ZORGELOOSCH EN BANK BIEDEN MAATWERK BIJ SCHEIDING

  De banken willen anno 2017 dichter bij de klant staan. Ook als een stel bij hen aanklopt vanwege een scheiding. Om deze klanten maatwerk te kunnen bieden, werken banken als ING - en binnenkort Rabobank - samen met financiële echtscheidingsspecialist Zorgeloosch.

Meer nieuws...

New Financial Forum

TIJD OM TE SCHAKELEN, 5 OKTOBER 2017

Max Wohlgemuth Kitslaar reed op zijn zwart-witte Moto Guzzi uit 1976 in zes maanden van Chili naar New York en sprak met ondernemers van tweeëndertig bedrijven uit zes landen die de verantwoordelijkheid nemen om de wereld beter te maken. Over zijn avontuur schreef hij het boek ‘Tijd om te schakelen’, vertaald in het Engels en Spaans.   “Het belangrijkste is om te beginnen, om aan de slag te gaan. Bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om af te wachten tot hu...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.