quote

"Je stelt geen vampier aan als directeur van de bloedbank" Hans Ludo van Mierlo (bankierseed) in het New Financial Magazine

stelling

"Henk Nijboer heeft gelijk: er zijn te veel slechte adviseurs"

nieuws

AFM GRIJPT NIET IN BIJ PEPLUS-EXAMENS

De AFM vindt bijstelling van de PEplus-examens vooralsnog niet nodig. Wel wil de AFM in gesprek over de vraag of de examens voldoende aansluiten op de praktijk. Dat is op te maken uit de reactie van de AFM op een open brief van financieel adviseur Nico van Koesveld.

 

GROEN LICHT VOOR BEURSGANG ABN AMRO

Het kabinet heeft op voorstel van minister Dijsselbloem van Financiën besloten om een begin te maken met de verkoop van ABN Amro via een beursgang die vanaf het vierde kwartaal van 2015 kan plaatsvinden. "De financiële sector is versterkt en stabiel genoeg voor een verkoop, er is interesse vanuit de markt en de bank is er klaar voor", aldus Financiën.

 

"LAGERE VERZUIMKOSTEN BIJ BEHOUD HUIDIG STELSEL"

Het is mogelijk de verzuimkosten voor werkgevers terug te dringen bij behoud van het huidige stelsel. Overgang van een tweejarige naar een eenjarige loondoorbetalingsplicht heeft een averechts effect: het verzuim loopt op en werkgevers krijgen een hogere rekening gepresenteerd. "Dat is slecht voor de BV Nederland, ook omdat hierdoor mensen onnodig langs de kant komen te staan."

 

ASR KOOPT PENSIOENVERZEKERAAR DE EENDRAGT

"ASR heeft de ambitie om haar positie op de pensioenmarkt verder te verstevigen." Dit zei bestuursvoorzitter Jos Baeten bij het tekenen van de overeenkomst voor de overname van De Eendragt Pensioen NV.

 

BRAND NEW DAY BOEKT EERSTE WINST

Snelle groei heeft er voor gezorgd dat Brand New Day in 2014 (een jaar eerder dan verwacht) voor het eerst winst heeft geboekt. Vorig jaar steeg het aantal klanten bij de zelfbenoemde 'pensioenuitdager' met 28 procent naar ruim 104.000. Het aantal collectieve contracten bij de PPI nam toe van 550 naar ruim 1.000 bedrijven. Het toevertrouwde vermogen groeide met 38 procent naar € 800 miljoen.

 

overig nieuws

 • FINANCIËN START CONSULTATIE HYPOTHEKENRICHTLIJN

  Het ministerie van Financiën en het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn gestart met de consultatie van het wetsvoorstel ter implementatie van de Europese hypothekenrichtlijn.

 • BAETEN: NOOIT MOGEN WE LESSEN UIT DE CRISIS VERGETEN

  "We zullen als sector er vooral voor moeten waken dat we de crisislessen niet vergeten zodra het economisch weer wat beter gaat." Aldus a.s.r.-topman Jos Baeten in de nieuwe editie van het New Financial Magazine, een uitgave van de Stichting New Financial Forum. Een persoonlijk gesprek over leiderschap, inspiratie, imago, de nieuwe generatie, passie en ontspanning. Zo fotografeert Baeten graag zijn geliefde Italië. Op verzoek van het New Financial Magazine is het beeldmateriaal bij het interview van Baeten zelf.

 • JURY FMA ZOEKT MARKETINGINITIATIEVEN MET IMPACT

  De nieuwe jury en de Spotters van de Financial Marketing Award 2015 zijn op zoek naar nieuwe marketinginitiatieven waar de samenleving en de sector duurzaam mee geholpen zijn. 

 • WIM HEERES NIEUWE VOORZITTER VAN ADFIZ (1 reactie)

  Wim Heeres (63) is als opvolger van Loek Hermans benoemd tot voorzitter van Adfiz. Daarmee heeft Adfiz weer gekozen voor een voorzitter uit het adviesvak.

 • STICHTING RENTESWAPSCLAIM DAGVAARDT 111 RABOBANKEN

  Stichting Renteswapschadeclaim heeft 111 Rabobanken gedagvaard in een collectieve procedure. Het betreft alle lokale Rabobanken, Rabobank Nederland en Rabobank International. De stichting, met Pieter Lijesen als voorzitter, eist vernietiging en ontbinding van de renteswapovereenkomsten met terugwerkende kracht vanwege fraude met de euriborrente, schending van de zorgplicht en misleiding.

 • HENK KAMP OPENT INSURANCELAB

  Minister van Economische Zaken Henk Kamp opent op 9 juni het insuranceLab van het Verbond van Verzekeraars.

 • QEES STAAT VOOR NIEUWE HR-AANPAK

  Qees.nl biedt een nieuwe manier van omgaan met personee, verzuim en verzekeren. "Wij zorgen voor een frisse blik, verrassende kansen, interessante besparingen en praktisch gemak", zegt Lambert Becks.

 • PENSIOENEXPEDITIE 2015: LEREN VAN TOPSPORT

  De Pensioenexpeditie, een initiatief van Centraal Beheer Achmea, staat dit jaar in het teken van de topsport.  Het event vindt op 28 mei in Apeldoorn plaats. 

 • AIG VOORTAAN NAAMGEVER GLOBAL BENEFITS NETWORK

  Nationale-Nederlanden bundelt haar krachten met AIG in het ING Employee Benefits Global Network. Daarmee vervangt de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij ING als naamgever en heet het voortaan het AIG Global Benefits Network.

 • DIJSSELBLOEM WIL AFKOELINGSPERIODE VOOR POLITICI DIE OVERSTAPPEN

  Politici en de financiële sector zijn te zeer met elkaar verweven. Dat zegt Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter, in gesprek met Vrij Nederland: "Ik vind het kwetsbaar dat bewindslieden en andere politici die verantwoordelijk zijn voor een bepaald beleidsterrein direct of kort daarna gaan werken bij bedrijven in dezelfde sector. Zoals Camiel Eurlings, die van Verkeer en Waterstaat naar KLM ging. Zo zijn er meer voorbeelden." 

 • "ZIT NIET TE SLAPEN, WORD LID VAN 'GEEN PE(PLUS) EXAMENS MEER'" (9 reacties)

  “Zit niet zo te slapen, wees nou eens strijdbaar.” Financieel adviseur Loek Sliepen uit Roermond, die ernstig ziek is en daardoor waarschijnlijk de PEplus-examens niet kan doen, roept collega-adviseurs en andere mensen die op moeten voor PEplus lid te worden van de Vereniging ‘Geen PE(Plus) examens meer’.

 • KAMERMOTIES VOLGEND HOOFDSTUK IN WOEKERPOLISAFFAIRE? (2 reacties)

  CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt (foto) heeft een motie ingediend op grond waarvan verzekeraar/adviseur op verzoek van de consument moet laten zien wat hij heeft verdiend aan het afsluiten van diens beleggingsverzekering. Arnold Merkies (SP) diende een motie in waarin hij oproept tot gestructureerd overleg om de woekerpolisaffaire af te wikkelen.

 • TEVREDEN.NL EN ADVIESKEUZE.NL WERKEN SAMEN

  Tevreden.nl en Advieskeuze.nl gaan de financieel adviessector de oplossing bieden om op uniforme wijze de tevredenheid van hun klanten uit te vragen en zichtbaar te maken.

 • FIGLO LANCEERT ADVIESSOFTWARE VOOR VERMOGENSBEHEER

  Figlo heeft de Doelmonitor gelanceerd, een online programma waarmee klanten samen met hun financieel adviseur inzichtelijk krijgen hoe ze een financieel doel in de toekomst kunnen bereiken en waar ze op dit moment staan ten opzichte van het doel.

 • "LAAG VOLATIELE FONDSEN WEL DEGELIJK ZEER VOLATIEL"

  Laag volatiele beleggingsfondsen blijken volatieler te zijn dan de belegger mag verwachten. Dit blijkt uit recent onderzoek van de AFM.

 • WYTZEJAN DE JONG VERTREKT BIJ A.S.R. BANCAIR (1 reactie)

  Wytzejan de Jong legt per 1 juni zijn functie als directeur van a.s.r. Bancair neer en zet zijn loopbaan buiten a.s.r. voort. 

 • HIENFELD WINNAAR AON CLAIMS AWARD

  Hienfeld is de winnaar van de ‘Aon Claims Award 2014’.

 • DSW HARDSTE GROEIER EN BEST GEWAARDEERD (1 reactie)

  DSW Zorgverzekeraar is de absolute 'winnaar' van het zorgverzekeringsseizoen 2014/2015. Met 72.111 nieuwe verzekerden ofwel 15,7 procent is DSW zowel absoluut als relatief het meest gegroeid van alle zorgverzekeraars. Daarnaast geven de verzekerden DSW de hoogste waardering voor de kwaliteit van de dienstverlening en zijn ze het meest loyaal.

 • DELTA LLOYD VERBETERT SOLVABILITEIT

  Dankzij een geslaagde aandelenemissie in maart is de solvabiliteit van Delta Lloyd Groep gestegen van 183 procent (ultimo 2014) naar 208 procent.

 • NU OOK 'EVEN APELDOORN APPEN'

  Centraal Beheer Achmea lanceert een eigen messagingsysteem ‘Even Appen’ via een eigen Whatsapp-achtige service in de Centraal Beheer app. De Apeldoornse verzekeraar ziet ‘Even appen’ als een nieuwe stap in haar servicestrategie "om altijd op een sympathieke manier in verbinding te staan met de klant".

 • ERIK MULDER (CDFD) OP PE PLUS EVENT

  Naast Joris Blaauw van de AFM treedt ook Erik Mulder, Hoofd Stafbureau CDFD, op tijdens het PE Plus Event van VVP, Dukers & Baelemans en Lindenhaeghe op donderdagmiddag 3 juni in de Utrechtse Jaarbeurs.

 • AEGON NL BESTE EUROPESE VERZEKERAAR OP SOCIAL MEDIA (2 reacties)

  Het Nederlandse Aegon heeft de hoogste score bereikt bij het eerste Europese onderzoek naar de inzet van Social Media in de verzekeringsbranche. 

 • SCHOUTEN TREEDT TOE TOT GLOBAL BROKERS NETWORK

  Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën is lid geworden van het Global Brokers Network Worldwide (GBN).

 • RUUD DEKKER VERLAAT BRUNEL

  Ruud Dekker verlaat Brunel.

 • MKB ONDERSCHAT GEVOLGEN BEDRIJFSSCHADE

  De impact van brand op de bedrijfscontinuïteit wordt door ondernemers flink onderschat: slechts één op de tien mkb’ers schat in dat brand leidt tot een faillissement, maar de praktijk leert dat binnen twee jaar na een brand de helft van de bedrijven failliet is. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van de Rabobank onder 380 Nederlandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, met een omzet tussen de één en dertig miljoen euro.

 • VAN DER STRUIK VAN NN NAAR CCS

  Jan van der Struik, tot voor kort directeur Schade Particulieren bij NN, is in dienst getreden van softwareleverancier CCS als Commercieel Directeur. 

 • CALLAS LANCEERT WIA PLANNER

  Callas introduceert dinsdag 19 mei de WIA Planner.

 • STEVEN VAN EIJCK OVER TOEKOMST FINANCIEEL ADVISEUR

  Steven van Eijck houdt 18 juni bij de MBO-Raad in Woerden een lezing over de toekomst van de financieel adviseur voor docenten en studenten die te maken hebben met het examen Wft. 

 • BUNT NIEUWE DIRECTEUR INTERMEDIAIRE DISTRIBUTIE A.S.R.

  Gert-Jan Bunt (47) treedt per 15 augustus in dienst bij a.s.r. als directeur Intermediaire Distributie Particuliere Markt. 

 • "ER LOPEN TE VEEL SLECHTE ADVISEURS ROND" (21 reacties)

  "Ik vind oprecht dat er te veel slechte adviseurs rondlopen." Dat zegt Henk Nijboer, lid van de Tweede-Kamerfractie van de PvdA, in FFP Magazine.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Workshop Paul de Blot

Het New Financial Forum organiseert op 23 september op Nyenrode een workshop met de 91-jarige Paul de Blot, honorair hoogleraar voor het leven aan de Universiteit Nyenrode. Hoe kun je onderwerpen als duurzaamheid en zingeving concreet maken voor de zakenwereld? Als er één iemand is die hier een helder antwoord op kan geven dan is dat Paul de Blot. Op 23 september biedt het New Financial Forum de unieke gelegenheid om rijker te worden van zijn kennis en wijsheid op het gebied v...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.