quote

"Bent u de dinosaurus onder de finaniceel adviseurs?" Pascal Spelier (CapGemini) in de nieuwe VVP-rubriek over innovatie

stelling

"Nieuwe APG-topman Van Olphen verdient met 5 ton inderdaad te veel"

nieuws

CDE EN ODIN: INTERMEDIAIR BETAALT TE VEEL VOOR KIFID

Uit onderzoek van CFD en Stichting Odin blijkt dat het intermediair te veel betaalt voor aansluiting bij Kifid. "Uitgaande van het principe 'de vervuiler betaalt is de nota van het intermediair ruim 40 procent te hoog", zegt Odin-voorzitter Jeffrey Leichel. Ook de bureaukosten van Kifid zijn relatief hoog. CFD en Odin pleiten voor een sobere en kostenbewuste houding en "een eerlijker verdeling van de kosten over de donoren".

 

PETRA OP DE HAAR BENOEMD ALS DIRECTEUR ASR BANK

Petra Jansen op de Haar is per 1 april benoemd als directeur van ASR Bank.

 

MEER DAN HONDERD AANMELDINGEN BIJ HYPOTHEEKCLAIM

Hypotheekclaim beweert dat zich in drie dagen tijd meer dan honderd particulieren hebben aangemeld als deelnemer van de stichting.

 

KLANTEN 'LIKEN' DAZURE

Dazure heeft klanten gevraagd of ze de producten ook zouden aanraden aan familie en vrienden. Tot duszver hebben 601 klanten gereageerd en 587 reageerden positief.

 

#DEHARTSTOCHT HOT OP SOCIAL MEDIA

De #dehartstocht actie van Ditzo om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen staat in de top 3 van meest gebruikte hashtags deze zorgperiode, zo blijkt uit onderzoek van ITDS.

 

overig nieuws

 • VERZEKERINGSKAARTEN 2.000 KEER GERAADPLEEGD

  Ruim veertig verzekeringsproducten zijn te raadplegen via een Verzekeringskaart., die is ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraarsheeft ontwikkeld. De afgelopen weken hebben twaalf verzekeraars de eerste 43 kaarten online gezet. Die zijn bijna 2.000 keer geraadpleegd.

 • WOONFONDS BIEDT KLANT ZEKERHEID VOOR LANGE TERMIJN

  Met ingang van 8 februari verlaagt Woonfonds de hypotheekrente voor rentevast-periodes van 15, 20 en 30 jaar. Het 30-jaarstarief voor een hypotheek met NHG (Voordeel Lijn) gaat omlaag naar 3,05 procent.

 • AVÉRO ACHMEA KIEST VOOR THEMA LEIDERSCHAP

  Avéro Achmea kiest dit jaar voor het thema Leiderschap. Op 25 mei 2016 vindt in dit kader het symposium De Waarde van Advies plaats.

 • ZORGELOOSCH BRANCHEWINNAAR SUCCES AWARDS

  Zorgeloosch is uitgeroepen tot Branchewinnaar 2016 van de Succes Awards in de financieel adviesbranche.

 • AON BENOEMT DIRECTEUR COMMODITY TRADE

  Rutger van der Hoeven (35) is per 18 januari aangesteld als Managing Director Aon Commodity Trade bij Aon Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de dienstverlening aan internationaal opererende grondstoffenhandelaren.  

 • "HAAST MAKEN MET BESCHERMING TEGEN PIRATERIJ"

  "Wij roepen de Tweede Kamer op om alles op alles te zetten om het Nederlandse reders per 1 januari juridisch mogelijk te maken om private beveiligers in te huren." In een paginagrote advertentie in het Financieele Dagblad roepen zestien organisaties (waaronder het Verbond van Verzekeraars) de politiek hier snel werk van te maken.

 • WINST ING FORS GESTEGEN

  Het nettoresultaat van ING Groep over heel 2015 bedroeg 4 miljard euro, het nettoresultaat over het vierde kwartaal bedroeg 819 miljoen euro. Dat is een kwart meer dan over 2014. De bank heeft de wind weer in de rug dankzij het economische herstel, lagere kosten en de komst van 1,4 miljoen nieuwe rekeninghouders.

 • NEDERLANDS PENSIOENVERMOGEN GROEIT HARDST

  Uit de tienjaarlijkse cijfers (in lokale valuta) blijkt dat het Nederlandse pensioenvermogen met een groei van 75 tot 184 procent proportioneel ten opzichte van het bruto binnenlands product de grootste groei laat zien, gevolgd door Chili, het Verenigd Koninkrijk en Australië, zo blijkt uit onderzoek van Willis Towers Watson.

 • JOHN DE MOL NEEMT BELANG IN DELTA LLOYD

  John de Mol heeft een belang van 3,02 procent genomen in Delta Lloyd, zo blijkt uit een melding bij de AFM.

 • BELEGGER BEWUSTER VAN KOSTEN DANKZIJ PROVISIEVERBOD

  Het provisieverbod heeft de kosten van beleggen inzichtelijker gemaakt. Beleggers kunnen de kosten van dienstverleners steeds beter vergelijken.

 • GEEN VERDERE UITZONDERINGEN VOOR KLEINE VERZEKERAARS

  "In overleg met DNB is gekeken naar bestuurderstoetsingen, kapitaal en rapportagekader; hierbij is gebleken dat mogelijkheden voor een verdere proportionele aanpak beperkt zijn." Aldus minister Dijsselbloem in zijn antwoord op Kamervragen van Aukje de Vries (VVD) naar aanleiding van het bericht 'Hagel Verzekering Maatschappij bezwijkt onder druk DNB'.

 • OOSTERBAAN: "KENNIS ACTUARIS MEER BENUTTEN BIJ OVERGANG NAAR ANDER BELONINGSSYSTEEM" (22 reacties)

  "Een met behulp van het actuariaat ontwikkeld goed nieuwe vergoedingensysteem had het transformatieproces van provisie naar alternatieve beloning aanzienlijk kunnen versnellen." Dat stelt Jurjen Oosterbaan Martinius (Bureau D&O) in 'De Actuaris'.

 • VRAAGTEKENS BIJ BEWERINGEN HYPOTHEEKCLAIM

  Verschillende partijen, waaronder Eigen Huis, hebben twijfels bij de beweringen van Hypotheekclaim.

 • OOK FINENZO SLUIT AAN BIJ HUISMERK

  In januari hebben zich veertien nieuwe leden aangesloten bij de nieuwe serviceorganisatie Huismerk, waaronder kantoren van Finenzo.   

 • LINDENHAEGHE: OPLEIDING BESCHERMINGSBEWIND

  Lindenhaeghe komt in het voorjaar van met de Opleiding Beschermingsbewind. 

 • ADVISEUR: "SNS BELT MIJN KLANT" (14 reacties)

  Een financieel adviseur keek raar op toen hij werd gebeld door “een medewerker van het callcenter van SNS Bank. Zij vroeg doodleuk de gegevens van onze klant zodat zij de klant kan benaderen voor een afspraak met één van de SNS-adviseurs voor het aanpassen van de hypotheek”. 

 • PRICEWISE NEEMT HOYHOY OVER

  Vergelijkingssite Pricewise heeft concurrent Hoyhoy overgenomen. Pricewise en HoyHoy blijven zelfstandige merken.

 • KOSTEN NIET GECOMMUNICEERD? DAN HOEFT KLANT NIET TE BETALEN (1 reactie)

  Als een adviseur de kosten van zijn dienstverlening niet vooraf helder communiceert, is de klant niet gehouden deze kosten te betalen. Dat stelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

 • DOWNLOAD HIER DE NIEUWE VVP

  Het eerste nummer van VVP in de vernieuwde vormgeving is nu ook beschikbaar als e-zine. Klik HIER voor een nadere kennismaking.

 • AFM: "ZORGELIJK DAT SOMMIGE ADVISEURS GEEN INZICHT HEBBEN IN HUN PORTEFEUILLE BELEGGINGSVERZEKERINGEN" (1 reactie)

  De AFM noemt het "zorgelijk" dat sommige adviseurs geen duidelijk inzicht hebben in hun portefeuille beleggingsverzekeringen. De AFM heeft een aantal good practices opgesteld om adviseurs te helpen bij het activeren van woekerpolishouders.

 • EERSTE KAMER AKKOORD MET AFSCHAFFEN VAR

  De Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag alsnog ingestemd met de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties, die de VAR afschaft.

 • BLOK NIET BLIJ MET SCHIKKING VESTIA MET OUD-TOPMAN STAAL

  "Over de schikking die Vestia met oud-bestuurder Staal heeft getroffen, heb ik gemengde gevoelens." Aldus minister Blok in antwoord op Kamervragen.

 • KAMERVRAGEN OVER AOV

  "Bent u bekend met het feit dat particuliere aov-verzekeraars 'medische verzwijging' soms gebruiken om de uitkeringen te beperken, te weigeren of zelfs terug te vorderen bij zzp’ers die jarenlang premies hebben betaald?" Dat vragen de Kamerleden Mei Li Vos (foto) en Grace Tanamal aan de ministers van Financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 • VERZEKERING TEGEN INTERNETFRAUDE VERDEDIGBAAR?

  Moet de consument inderdaad een verzekering tegen de gevolgen van internetfraude sluiten of moeten internetaanbieders gewoon de schade vergoeden? Dat wil Henk Krol, fractievoorzitter 50PLUS in de Tweede Kamer, weten van minister Dijsselbloem van Financiën.

 • AEGON: NEDERLANDERS REALISTISCH OVER HUN PENSIOEN

  Nederlanders zijn realistisch over hun pensioen, zo blijkt uit een internationale studie van het Aegon Center for Longevity and Rentirement.

 • THEATERVOORSTELLING WIL OP MBO SCHAAMTE OVER SCHULD DOORBREKEN

  Speciaal voor het MBO heeft Theatergroep PlayBack een theatervoorstelling gemaakt over geld en geluk, getiteld: Nu.

 • HYPOTHEEKCLAIM: TIENDUIZENDEN OVERSTAPPERS MISLEID DOOR ADVISEURS (3 reacties)

  Volgens de nieuw opgerichte Stichting Hypotheekclaim zijn tienduizenden huizenbezitters met een hypotheek van voor 1 januari 2001, die zijn overgestapt naar een annuïteitenhypotheek, massaal foutief of onvolledig geïnformeerd door hun hypotheekadviseur. Vereniging Eigen Huis heeft tot nu toe geen enkele klacht ontvangen over hypotheekadviseurs op dit gebied. "Wij hebben 720.000 leden en als er inderdaad mensen op grote schaal verkeerd zijn voorgelicht, hadden we dat zeker gehoord”, zegt André de la Porte in het Dagblad van het Noorden.

 • VAN DER NOORDAA ZET CLAIMEMISSIE DOOR

  In De Telegraaf zegt topman Hans van der Noordaa dinsdag zich niet te kunnen voorstellen dat aandeelhouders van Delta Lloyd tegen de veelbesproken claimemissie gaan stemmen. Hij zet de emissie ook gewoon door, ondanks de kritiek.

 • VVP VERNIEUWD! (1 reactie)

  Vandaag is-ie dan verschenen: de totaal vernieuwde VVP. Een feest om te lezen en een feest om naar te kijken, met z'n nieuwe vormgeving. Nog meer dan voorheen biedt VVP aan de adviseur ondernemersondersteuning en last but not least: INSPIRATIE!

 • PETRA VAN HOLST (ASR) KRIJGT LEIDING ZN

  Petra van Holst, directeur ziektekosten bij ASR, is per 1 april benoemd tot algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Samen met Marianne Lensink (directeur Zorg) vormt zij vanaf deze datum de directie van ZN. Van Holst is de opvolger van Pieter Haskamp, die sinds mei vorig jaar werkt als directeur-generaal Fiscale Zaken op het ministerie van Financiën.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Voorbij de illusie van geld en economie

‘Alleen de mens moet betalen om op deze planeet te wonen. Elke andere levensvorm leeft hier volkomen vrij’ De illusie van geld en economie achter ons laten is volgens Jaap Hiddinga betrekkelijk eenvoudig. “Het vraagt slechts dat we eerlijk kijken naar wat is en naar wat we denken te zijn vanuit alle vooringenomen gedachten, maatschappelijke en spirituele dogma’s en andere aardse wetten met hun regels en culturele patronen, alsook alles wat de mens zelf in h...   Lees meer »

Ivo Valkenburg - We hebben het teveel over geld en te weinig over liefde. Vandaar mijn pleidooi voor de liefde als wettig betaalmiddel. Wie durft?!