quote

"Een Nationaal #zorgfonds. Wie zal dat betalen?" Adviseur Berend Tooms op twitter

stelling

"Terechte oproep Fred de Jong elkaar aan te spreken op onbeschoft gedrag"

nieuws

AON RISK SOLUTIONS SCHRAPT BANEN

Aon Risk Solutions heeft een deel van haar serviceactiviteiten uitbesteed aan Genpact en Van Ameyde.

 

LEDEN EP PROFITEREN VAN ABSURDE PENSIOENREGELING

Het aanvullende pensioen van zo’n duizend voormalige Europarlementariërs wordt niet gekort, ook al heeft hun pensioenfonds een dekkingsgraad van slechts 37 procent. Het Europees Parlement heeft 270 miljoen euro op de begroting gezet om dit 'pensioengat' te dichten. Op deze manier kunnen de deelnemers blijven profiteren van hun "absurde pensioenregeling".

 

SOLVABILITEIT AEGON AAN DE LAGE KANT

Aegon heeft 2016 afgesloten met een solvabiliteit van 159 procent (op basis van Solvency II). "Dit cijfer ligt aan de onderkant van de consensus van analisten", schrijft het FD vandaag. Met de solvabiliteit van het Nederlandse bedrijf is het nog slechter gesteld. Deze kwam ultimo 2016 uit op 141 procent.

 

DALING WINST ALLIANZ BENELUX DOOR NOODWEER EN AANSLAGEN

 Allianz Benelux zag het operationele resultaat in 2016 dalen van 231 naar 205 miljoen euro. Dit als gevolg van het noodweer in de Benelux en de terroristische aanslagen in Brussel.

 

VERBOND BIEDT OVERZICHT KENTEKENPLICHT VOERTUIGEN

Het Verbond van Verzekeraars heeft op een rijtje gezet welke (nieuwe) voertuigen kentekenplichtig zijn en welke niet.

 

overig nieuws

 • TOENAME LADINGDIEFSTALLEN IN 2016

  Het aantal gevallen van ladingdiefstal in Nederland is vorig jaar met 29 procent gestegen. Er werd 226 keer een lading uit een vrachtwagen gestolen, tegen 177 keer in 2015. Het aantal gestolen vrachtwagens nam wel af, van 150 in 2015 tot 110 in 2016. Dit blijkt uit cijfers van de Nationale Politie. De toename van het aantal ladingdiefstallen is voor het Verbond van Verzekeraars reden om zich te blijven inzetten om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan, bijvoorbeeld met de site Preventieinzicht.nl.

 • WFT-CERTIFICAAT VOOR VAN BRUGGEN LANGSINGERLAND

  Na een uitvoerige audit naar bedrijfsvoering en adviesdossiers heeft Van Bruggen Adviesgroep Lansingerland uit handen van SVC Compliance het Wft-certificaat ontvangen.

 • GRATIS PEARLCARD VOOR VERZEKERDEN HISCOX

  Om de loyaliteit van haar verzekeringnemers te belonen biedt Hiscox hen de Pearlcard by Hiscox aan. De kaart geeft toegang tot exclusieve services op het gebied van Lifestyle, Travel en Concierge service, maar ook tot zakelijke en medische dienstverlening. Alle particuliere verzekerden van Hiscox kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de services van de loyaliteitskaart.

 • HERSTEL VERTROUWEN PENSIOENSTELSEL IS WENSDENKEN

  De herziening van het pensioenstelsel moet mensen beter zicht geven op wat ze sparen en meer ruimte voor keuzes geven. Deze verhoogde transparantie moet er toe leiden dat mensen weer een beetje vertrouwen in het stelsel krijgen. Volgens Cok Vrooman, onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en bijzonder hoogleraar Sociale Zekerheid, is hier sprake van 'wensdenken'.

 • ACHMEA VERWACHT FORS VERLIES OVER 2016

  Achmea kondigt een negatief resultaat van 380 miljoen euro over 2016 aan. Dit door een verhoging van de voorzieningen voor letselschades, een hoger dan verwacht gebruik van nieuwe medicijnen, een reorganisatievoorziening en een afboeking van goodwill van de Turkse verzekeringsactiviteiten in de tweede helft van het jaar. De jaarcijfers worden pas officieel op 14 maart bekend gemaakt.

 • NN GROUP: MULTI-ACCESS DISTRIBUTIE WERKT

  NN Group blaakt van het zelfvertrouwen. De verzekeraar heeft een financieel sterk jaar achter de rug, denkt met de overname van Delta Lloyd een belangrijke stap te hebben gezet op weg naar een winstgevend verzekeringsbedrijf voor de toekomst en ziet dat  haar multi-access distributie werkt.

 • ACTIE CENTRAAL BEHEER ZORGT VOOR OPSCHUDDING BIJ ADVISEURS

  Een ludieke Valentijnsactie van Centraal Beheer heeft voor opschudding gezorgd onder hypotheekadviseurs.

 • WIEBES HERZIET BESLUIT ASSURANTIEBELASTING (1 reactie)

  KPMG  Meijburg & Co Belastingadviseurs bespreekt op haar site de belangrijkste aandachtspunten bij het nieuwe besluit assurantiebelasting van staatssecretaris Wiebes.

 • ERKEND ADVISEURS: DUIDELIJKHEID GROOT PLUSPUNT PROVISIEVERBOD (1 reactie)

  Erkend adviseurs, aangesloten bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH), staan overwegend positief tegenover het provisieverbod. Vooral de toegenomen transparantie (“Het is voor de klant duidelijk wat hij betaalt voor advies”) wordt als groot pluspunt genoemd in het SEH Lenteonderzoek 2017, gehouden in het jaar van de evaluatie van het provisieverbod.

 • NEDERLAND VIERDE OP EUROPESE RANGLIJST FINANCIËLE KENNIS

  Nederland staat op een vierde plek op de Europese ranglijst van financiële geletterdheid.  

 • CLASSIC CARS BY HISCOX

   Hiscox komt op de markt met de oldtimerverzekering Classic Cars by Hiscox. De polis biedt een oplossing voor eigenaren van klassieke auto’s en oldtimerverzamelingen die in de standaardmarkt lastig of enkel tegen hoge premies zijn te verzekeren.

 • RUIME MEERDERHEID WIL AOW TERUG NAAR 65

  Tweederde van de Nederlanders wil in meer of mindere mate dat de AOW-leeftijd weer wordt teruggeschroefd naar 65 jaar, bijkt uit een representatieve peiling van NUpanel onder 4.364 mensen.

 • VVP ORGANISEERT DERDE DAG VAN HET TOPADVIES

  VVP organiseert op 21 juni voor de derde maal de Dag van het Topadvies. Een bijzonder event, speciaal  voor financieel adviseurs, met intermediaire topsprekers en interactieve praktijksessies. 

 • KALKMAN: "AANTAL HYPOTHEEKAANBIEDERS SLAAT RENTE-AANBOD OVER" (1 reactie)

  Antoinette Kalkman (FlexFront) noemt het in een blog vreemd dat toezichthouders niet optreden tegen de volgens haar voorkomende praktijk dat hypotheekaanbieders het zogeheten rente-aanbod overslaan. 

 • NN GAAT VOOR VEILIG CARNAVAL

  Dit jaar besteedt Nationale-Nederlanden met preventietips extra aandacht aan de mogelijke risico’s voor deelnemers in een carnavalsoptocht. NN biedt bestaande klanten kosteloos dekking op het rijrisico van zelfrijdende carnavalsvoertuigen in de optocht.

 • ENTHOUSIAST PROJECTTEAM WEEK VAN HET GELD BAARN

  Het succesvolle projectteam Week van het Geld Baarn staat in de startblokken voor de Week van het Geld 2017, van 27 tot en met 31 maart. Het projectteam claimt dat de gemeente Baarn in Nederland procentueel de hoogste score heeft in het aantal gastlessen op haar basisscholen.

 • POLITIEK UNANIEM: LTV OOK NA 2018 OP 100 PROCENT

  De acht politieke partijen die hebben meegewerkt aan de KiesWijzerWonen van brancheorganisatie VBO Makelaar zijn unaniem: de Loan-to-Value (LTV) mag na 2018 niet verder worden verlaagd.

 • "SPREEK ELKAAR AAN OP ONBESCHOFT GEDRAG" (17 reacties)

   Consultant Fred de Jong roept financieel adviseurs elkaar aan te spreken op onbeschoft gedrag.

 • "BASISINKOMEN GEEN ANTWOORD OP ROBOTISERING"

   Het kabinet ziet in het basisinkomen geen antwoord op robotisering en digitalisering.

 • DIJSSELBLOEM WIL DAT OOK FINQUS RENTEMIDDELING BIEDT

  Minister Dijsselbloem dringt er op aan dat ook Finqus (DSB Bank in faillissement) rentemiddeling biedt aan haar klanten. 

 • GRONINGEN: RECHTSBIJSTANDPOLIS OOK VOOR BEWONERS AARDBEVINGSGEBIED

   Uit onderzoek van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) zou blijken dat het voor bewoners van het aardbevingsgebied wel degelijk mogelijk is een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

 • REKENRENTE MEER BASEREN OP RENDEMENTEN PENSIOENFONDSEN (1 reactie)

  De rekenrente voor pensioenfondsen moet meer rekening houden met de rendementen die pensioenfondsen halen, vindt Eerste-Kamerlid voor de PvdA André Postema op Pensioen Pro.

 • FLEXIBELE AOW LEIDT OP TERMIJN TOT LAGERE AOW-UITGAVEN (1 reactie)

   De invoering van de mogelijkheid om de AOW maximaal 2 jaar eerder tot 5 jaar later in te laten gaan leidt volgens het CPB op korte termijn tot hogere AOW-uitgaven, maar op langere termijn tot lagere AOW-uitgaven.

 • QMULUS KRIJGT MEERDERHEIDSBELANG IN BENEVIA/HEINENOORD

  BeneVia/Heinenoord Groep, één van de 40 grootste intermediairbedrijven van Nederland, heeft een meerderheidsbelang verkocht aan investeringsmaatschappij Qmulus.

 • SAMENWERKING FINZIE EN RISK DEFINITIEF

  Door het ondertekenen van de overeenkomst tussen Finzie en RISK Verzekeringen is de samenwerking tussen beide partijen definitief geworden.

 • 33 PROCENT MEER AANVRAGEN VIA HDN

   Afgelopen week zijn 33 procent meer hypotheekaanvragen verzonden via HDN dan de week ervoor.

 • "REKENMETHODE PENSIOENVERZEKERAARS NADELIG VOOR KLANTEN"

  "Door een gebrek aan informatie van pensioenverzekeraars kunnen consumenten niet goed beoordelen of zij wel een goede deal krijgen." Aldus zaterdag het consumentenprogramma Kassa.

 • VERBOND VRAAGT KAMERLEDEN ONAFHANKELIJKHEID KIFID TE BEWAKEN (11 reacties)

  Scherpe procesafspraken over processen bij het Kifid, het onderstrepen van de onafhankelijkheid van het Kifid, het benadrukken van de rol van de Ombudsman en rol van het Kifid bij nieuwe spelers. Dit zijn de aandachtspunten die het Verbond van Verzekeraars de Tweede Kamer meegeeft voor het overleg over de evaluatie van het Kifid op 23 februari a.s.

 • VERVALLEN TIJDKLEMMEN KAPITAALVERZEKERINGEN VRAAGT OM ONAFHANKELIJK ADVIES (2 reacties)

  De tijdklemmen voor de kapitaalverzekering eigen woning (KEW), de spaarrekening eigen woning (SEW) en het beleggingsrecht eigen woning (BEW) komen met ingang van 1 april 2017 te vervallen. Het Verbond pleit ervoor dat consumenten onafhankelijk financieel advies inwinnen in dergelijke situaties.

 • ASR BANK VERHOOGT RENTE OP SPAARREKENING

  Met ingang van 13 februari verhoogt ASR Bank de rente op haar internet spaarrekening van 0,50 naar 0,60 procent. ASR is de eerste bank die sinds lange tijd een renteverhoging doorvoert.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Aan alle financieel adviseurs (met dank aan Mark Rutte)

Er is iets aan de hand in de financieel adviesmarkt. Hoe komt het toch dat de noodzaak en behoefte aan financieel advies groot is, maar dat financieel adviseurs, op politici na, het minst vertrouwde beroep hebben (GfK Trust in Professions 2015)? Financieel advies is van grote maatschappelijke en economische waarde. Duizenden adviseurs doen dagelijks goed en integer hun werk, in het belang van de klant. Hoe komt het dat sommige financieel adviseurs zich zo armzalig gedragen dat zij de negatieve s...   Lees meer »

Fred de Jong -