quote

"Belangrijk en urgent om tot eenvoudiger en persoonlijker pensioen te komen" Verbondsdirecteur Harold Herbert in het FD

stelling

"Financiële sector heeft behoefte aan minister die de teugels weer laat vieren"

nieuws

"GEEF PENSIOENHERVORMING GEEN VALSE START"

De versobering van het fiscale kader voor pensioenen is te ver doorgeschoten, zeggen Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars in een gezamenlijk paper. De koepels roepen de 'kabinetsverkenners' op het bestaande langjarig fiscale kader te respecteren. "Verdere aftopping van de pensioenopbouw raakt al snel 20 procent of meer van de beroepsbevolking en is onverenigbaar met het voorkomen van inkomensterugval bij pensionering. Geef de pensioenhervorming geen valse start."

 

FORSE STIJGING FRAUDE MET MOTORVOERTUIGEN

Het aantal fraudegevallen met motorvoertuigen is - op basis van voorlopige cijfers - in 2016 met tientallen procenten gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Woordvoerder Rudi Buis van het Verbond  van Verzekeraars zegt dit vanochtend in de Telegraaf.

 

INDEPENDER WINT 'THUISWINKELPRIJZEN'

Independer heeft de publieksprijs 'Shopping Awards XL' in de categorie Financiële Diensten gewonnen. Daarnaast mocht Independer ook de juryprijs in de categorie Financiële Dienstverlening, de Shopping Excellence Award, in ontvangst nemen. 

 

KNAB VERBREEDT AANBOD FINANCIERING ONDERNEMERS

Knab is een samenwerking aangegaan met European Credit Partners (ECP), Qredits, SVEA en Voldaan. Hierdoor wordt het aanbod aan ondernemers verbreed, naast de bestaande Knab Crowdfunding.

 

LINDENHAEGHE IS GREAT PLACE TO WORK

Lindenhaeghe staat in de top 10 op de lijst van Best Workplaces 2017 van Nederland.

 

overig nieuws

 • NEDERLANDSE AUTOMOBILIST BETAALT HALF MILJARD TE VEEL VOOR AUTOVERZEKERING (4 reacties)

  Van de 7,2 miljoen Nederlandse particuliere personenauto’s (CBS, november 2016) zijn naar schatting ruim 2,4 miljoen auto’s oververzekerd. In totaal betaalt de Nederlandse automobilist hierdoor ruim 450 miljoen euro te veel voor zijn autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van Allsecur en Team Vier. 

 • STORMSCHADE JAAGT PREMIE OMHOOG (1 reactie)

  De stormschade vorig jaar zal verzekerden nog lang heugen, zelfs als ze géén schade hadden. FBTO verhoogt de premie van de Woonhuisverzekering van een cliënte met 5,6 procent, maar schrijft er gelukkig nog wel bij: "Je hebt een FBTO Woonhuis-, Inboedel- en Aansprakelijkheidsverzekering. Daar zijn we blij mee! Want we helpen graag als er iets is."

 • GOEDKOPEHYPOTHEEK.NL MOET DRIEKWART VAN NOTA AFDOEN

  Goedkopehypotheek.nl moet zijn adviesnota verlagen met bijna 1.200 euro. Verder moet ze het verschil vergoeden tussen de rente op de hypotheek die de klant zou hebben gehad als de adviseur zijn werk naar behoren had gedaan en de hypotheek die de klant uiteindelijk zelf ergens anders sloot. Dat oordeelt de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) in Uitspraak 2017-179.

 • NNEK VERZORGT 750E KLANTLEZING

  NNEK heeft sinds zij exclusief samenwerkt met financieel adviseurs in Eindhoven bij Buro Philip van den Hurk de 750e klantlezing verzorgd. 

 • KINDEREN VERZEKEREN EERST FAMILIE EN HUISDIER

  Kinderen in groep 7 en 8 zouden het eerst hun familie verzekeren gevolgd door hun huisdier en laptop/PC. Dat is te lezen in de Week van het geld krant 2017.

 • HOE POSITIONEER JE JE ADVIESKANTOOR?

  Welke rol kies je als adviseur en wat zijn de kritische succesfactoren? Kennis is het toverwoord. Niet de kennis die op de digitale straat ligt, maar de kennis die de adviseur tot een autoriteit maakt bij een specifieke doelgroep. Een van de mogelijkheden voor een nieuwe positionering is die van risicomanager. Op de Dag van het Topadvies van 21 juni 2017 zet adviseur Bob Klijn, algemeen directeur van Herenvest, de kritische factoren op een rij.

 • VAN HOOIJDONK ERKEND FINANCIEEL ADVISEUR VAN HET JAAR

  Gijs van Hooijdonk van De Hypotheker te Breda is tijdens het SEH Lentecongres uitgeroepen tot de eerste Erkend Financieel Adviseur van het Jaar.

 • DNB-BOETE VAN HALF MILJOEN EURO VOOR AON HEWITT

  DNB heeft Aon Hewitt Risk FInancial Management een last onder dwangsom van een half miljoen euro en een bestuurlijke boete van 10.000 euro opgelegd.

 • DELTA LLOYD INTRODUCEERT VARIABEL PENSIOEN

  Met Variabel Pensioen speelt Delta Lloyd in op de Wet verbeterde premieregeling.   

 • KAMERVRAGEN NIJBOER OVER AFM-LEIDRAAD BOETERENTE

  Henk Nijboer (PvdA) heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de net verschenen AFM-leidraad 'Vergoeding voor vervroegde aflossing van de hypotheek '. Nijboer wil onder andere weten wat de fiscale consequenties zijn. 

 • DNB GESTART MET UITVOERING COULANCEREGELING DEPOSITOGARANTIESTELSEL

  DNB is begonnen met de uitvoering van de coulanceregeling van de minister van Financiën voor consumenten die in het verleden aanspraak hebben gemaakt op het depositogarantiestelsel. Een deel van de voormalige klanten van DSB, Icesave, Indover en Van der Hoop komt over een beperkte periode in aanmerking voor aanvullende wettelijke rente over hun uitkering. 

 • "BANKSPAREN GEEN ALTERNATIEF IN TWEEDE PIJLER"

  Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) meent dat banksparen niet kan worden gezien als alternatief voor premieregelingen en pensioenverzekeringen in de tweede pijler.

 • CONSUMENTENBOND: "HYPOTHEEKADVIES MOET BETER" (1 reactie)

  Een steekproef van de Consumentenbond met mysteryshoppers laat zien dat "hypotheekadviestrajecten gebreken vertonen. Met name de onduidelijkheid over het aantal geldverstrekkers dat door hypotheekadviseurs wordt vergeleken stuit ons tegen de borst". 

 • VERBOND: "DUBBELFUNCTIE AFM ONGEWENST"

  Het Verbond van Verzekeraars is kritisch over het aanpassen van reclameregels rondom risicovolle financiële producten. Dat blijkt uit de consultatiereactie van het Verbond op de voorgestelde aanpassing van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen.  

 • PENSIOENLEEFTIJD WERKNEMERS IN 2016 NIET GESTEGEN

  Voor het eerst in tien jaar is de gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan niet gestegen. In 2016 was de pensioenleeftijd 64 jaar en 5 maanden, net als in 2015. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

 • TRIODOS VERLAAGT RENTE BIJ INTERNETSPAREN NAAR NUL

  Triodos Bank verlaagt de rente bij internetsparen op 3 april naar nul procent. 

 • "HOUD HYPOTHEEK TOEGANKELIJK VOOR STARTER"

  Jaag starters niet van de woningmarkt met nog strengere eisen voor hypotheken. Dat stellen Nico Rietdijk en Karel Schiffer in het FD.

 • LLOYD'S: NEDERLAND VOOROP BIJ INKOPEN CYBERDEKKING

  Lloyd's zag het premie-inkomen uit in Nederland gesloten cyberverzekeringen in de periode 2014-2016 met 900 procent stijgen. "Nederland is daardoor de grootste Centraal-Europese afnemer van cyberverzekeringen en laat landen als Duitsland, Frankrijk en Italië ver achter zich." 

 • COMBINED RATIO DELTA LLOYD VERSLECHTERT FORS

  De combined ratio (COR) van Delta Lloyd verslechterde in 2016 van 96,2 naar 105,4 procent. Dat is te lezen in het woensdag gepubliceerde jaarverslag.

 • CALLAS LANCEERT TOP VERZEKERING

  Callas heeft tijdens het SEH Lentecongres de Top verzekering geïntroduceerd als aanvulling op de woonlastenverzekering. Risicodrager is Credit Life.

 • VVP ORGANISEERT DERDE DAG VAN HET TOPADVIES

  VVP organiseert op 21 juni voor de derde maal de Dag van het Topadvies. Een bijzonder event, speciaal  voor financieel adviseurs, met intermediaire topsprekers en interactieve praktijksessies. 

 • WOONFONDS: BEREKENTOOL VOOR ZELFSTANDIGEN

  Woonfonds komt met een berekentool voor zelfstandigen.

 • NATIONAAL HYPOTHEEK LOKET NIEUWE NAAM FIRSTBRICK

  FirstBrick, de midoffice van de FlexFront Groep, opereert sinds vandaag onder de naam Nationaal Hypotheek Loket. "De nieuwe naam vertegenwoordigt veel beter wie we zijn en wat we kunnen betekenen voor hypotheekverstrekkers, intermediairkantoren en hun klanten", zegt algemeen directeur Antoinette Kalkman van FlexFront. 

 • ZWITERLEVEN NEEMT PENSIOENAANSPRAKEN VPTECH OVER

  Zwitserleven neemt de pensioenaanspraken van VPTech over. VPTech is het bedrijfstakpensioenfonds voor de vroegpensioenregeling voor personeel in de technische groothandel. In totaal neemt Zwitserleven alle verplichtingen van de 44.000 polissen over.

 • NVHP START SAMEN MET UWV BEROEPSOPLEIDING HYPOTHECAIR PLANNER (2 reacties)

  De NVHP heeft samen met het UWV en het leerwerkloket Amersfoort de beroepsopleiding Erkend Hypothecair Planner ontwikkeld. Met 21 deelnemers is het traject van start gegaan. Bij succes wordt het traject ook in andere delen van Nederland gestart.

 • HYPOTHEEKSHOP: RENTE BEWEEGT ALS JOJO

  De marktrente is beweeglijker en meer onvoorspelbaar dan in 2016, aldus de Hypotheekshop.

 • WFT-EYE OPENER: DEFINITIE ADVIES ZO GEK NOG NIET (1 reactie)

  De definitie van advies is zo gek nog niet, aldus betoogt Dik van Velzen in het nieuwe VVP-katern 'Ken je vak'. Ter introductie geeft VVP deze weken dit need to read katern gratis weg.

 • HYPOTRUST VERNIEUWT ELAN HYPOTHEEK

  Hypotrust heeft de voorwaarden verruimd van de Elan Hypotheek. De twee belangrijkste uitbreidingen zijn de verhuisregeling en de automatische daling van de risicoklasse bij aflossing.

 • DEFAM, FREO, ABN AMRO EN RABOBANK BESTE KREDIETVERSTREKKERS

  De vijf sterren voor prijsstelling van persoonlijke leningen zijn voor Defam (Huiseigenaar Persoonlijke Lening Premium) en Freo (Persoonlijke lening). Vijf sterren voor de voorwaarden van persoonlijke leningen zijn voor de grootbanken ABN Amro (Persoonlijke Lening) en Rabobank (Persoonlijke Lening), Aldus de Special Item Consumptief Krediet van MoneyView.  

 • FLOREIJN HAALT SCANDINAVISCHE FINTECH IN HUIS

  De Floreijn Groep heeft een minderheidsbelang verkocht aan de Zweedse financieel dienstverlener Söderberg & Partners.

Meer nieuws...

New Financial Forum

VU-STUDENTEN EN HET NEW FINANCIAL FORUM

“Er is geen directe link tussen een duurzaam beleid van financiële dienstverleners en het vertrouwen van consumenten. Consumenten verwachten een duurzaam beleid van een bank of verzekeraar, maar gaan zelf voor een lage prijs en hoge kwaliteit van de producten. Een duurzame, groene verzekeraar lijkt bijvoorbeeld weinig kans te hebben als de producten en diensten er duurder door zouden worden. Duurzaamheid zal je daarom wettelijk moeten afdwingen.”   Dit was een van de ...   Lees meer »

Michiel Brandt - Mijn passie is scheppen uit verbinding. Gedeelde leidende principes brengen meer.