quote

"Doet u examen? Meld uw ervaringen bij www.wftexamenloket.nl" Colinda Rosenbrand, directeur OvFD, in VVP 13

stelling

"Het Verbond van Verzekeraars is terecht beducht voor de impact van de Wet massaclaims"

nieuws

BOETEBESLUIT NIET ZONDER GEVOLGEN

Bureau D&O betwijfelt of het (fikse) boetebesluit van de AFM tegen CAS Assurantiën (wegens hanteren van kennelijk onredelijke tarieven in vijf onderzochte zaken) voor de rechtbank houdbaar blijkt.

 

PROVISIE-ADMINISTRATIE ASR NOG NIET VLEKKELOOS

"De aanlevering gaat helaas nog niet helemaal goed. De provisiebedragen worden nu als premie vermeld op de provisie-overzichten." Dit schrijft ASR aan het intermediair naar aanleiding van de overdracht van de administratie van de hypotheekportefeuille naar Direktbank. De verzekeraar biedt excuses aan, maar intussen moet het intermediair een maand langer wachten op uitbetaling.

 

ACHMEA VERKOOPT AANDEEL IN MYLER

Achmea heeft haar aandeel in zzp-bemiddelaar Myler verkocht aan Numa Innovations. Achmea begon vijf jaar geleden samen met Numa het online zzp-platform om opdrachtgevers en hoogopgeleide zelfstandige professionals bij elkaar te brengen. Inmiddels heeft de onderneming een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljoen euro.

 

BOETE VOOR PENSIOENFONDS NOTARISSEN

De AFM heeft een bestuurlijke boete van 4.687 euro opgelegd aan de Stichting Notarieel Pensioenfonds (SNPF).

 

NETWERKSTORING TREFT RABOBANK

Door een netwerkstoring is de dienstverlening van Rabobank woensdag ernstig verstoord. Onder meer Rabobank Internetbankieren en Mobielbankieren waren niet beschikbaar.

 

 

overig nieuws

 • AFM START CONSUMENTENPANEL

  AFM begint in samenwerking met het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Gfk Panel Services een online consumentenpanel, genaamd 'AFM Consument&Panel'. Het panel gaat in juli van start. 

 • KOERSPLANDEWEGKWIJT LICHT AANVULLENDE REGELING NADER TOE

   Stichting Koersplandewegkwijt houdt dinsdag 14 augustus een bijeenkomst voor belanghebbenden waarop zij de onlangs met Aegon overereengekomen aanvullende regeling nader toelicht. De stichting zal dan ook haar visie geven of de oplossing ook kan werken voor klanten van andere verzekeraars. 

 • ASR DOET OLLI T-SHIRTS CADEAU (1 reactie)

  ASR doet klanten van het Voordeelpakket een Olli T-shirt cadeau. 

 • AFM HOUDT MINUUT STILTE

  Uit respect voor de overledenen en meeleven met de nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne, hield de AFM vandaag een minuut stilte om 16:00 uur. Het Ondernemersloket en het Meldpunt Financiële Markten waren bovendien telefonisch onbereikbaar tussen 15.45 uur en 16.15 uur.

 • EXAMENS SLAAN PLANK MIS (11 reacties)

  "De huidige examens pretenderen iets te zijn wat ze niet zijn. De CDFD en opleidingsinstituten moeten terug naar de tekentafel..." Dat schrijft Dré van Melis (opleidingsdeskundige bij Nibe-SVV) in 'de Beursbengel'.

 • "WAARDE IS MEER DAN KOSTENREDUCTIE"

  Een eventueel samengaan van ASR en Reaal kan bijdragen aan de vernieuwing in de financiële sector, betoogt Patrick Eppink (practice leader Finance bij Turner) in het FD van woensdag.

 • NATIONALE WAARBORG BIEDT HUURWAARBORG

  Nationale Waarborg en Overbruggingsverhuur.nl introduceren de huurwaarborg. 

 • INDEPENDER LANCEERT BESTE-IN-1 PAKKET (1 reactie)

  Independer zit sinds kort in de markt met het Beste-in-1 Pakket. In dit pakket wordt voor iedere klant per product steeds het best-passende aanbod genomen van een geselecteerd aantal verzekeraars.

 • WAT TE DOEN AAN 'PENSIOENSCHADE' VANAF 2015?

  Door de versobering van het fiscale kader vanaf 2015 zullen werknemers met een inkomen boven 100.000 euro veel minder pensioen opbouwen. "Veel werkgevers overzien de consequenties van de nieuwe wetgeving niet, laat staat dat ze zich realiseren wat dit betekent voor het beloningsbeleid voor deze groep professionals", zegt Rogier Kerkhof van Hay Group. In een artikel in VVP 13 wijst Erik Schouten in dit verband op de mogelijkheden om een 'pensioengat' te repareren.

 • EEN OP 15 WERKNEMERS HEEFT ARBEIDSONGEVAL

  In 2013 liepen 458.000 werknemers lichamelijk letsel of geestelijke schade op door een ongeval tijdens het werk. Dat komt overeen met 1 op de 15 werknemers in Nederland, aldus het CBS. 

 • AON ZIET TWEEDELING WERKNEMERS OP PENSIOENGEBIED

  Bij een op de zes werkgevers geldt voor nieuwe werknemers een andere pensioenregeling dan voor bestaande werknemers. Een flink deel van de nieuwe werknemers komt terecht in een beschikbare premieregeling, terwijl voor de bestaande werknemers meestal een middelloonregeling van toepassing is. Dit blijkt uit onderzoek van Aon Hewitt onder tweeduizend Nederlandse werkgevers. 

 • AFM-BOETE VOOR CAS ASSURANTIËN VOOR TE HOGE ADVIESVERGOEDING (3 reacties)

  De AFM heeft op 10 juli een bestuurlijke boete van 100.000 euro opgelegd aan Cas Assurantiën voor het in rekening brengen van een onredelijk hoge adviesvergoeding bij het adviseren over en bemiddelen in het oversluiten van beleggingspolissen.  

 • STEEDS VAKER BUNDELTARIEF BIJ ZAKELIJKE REKENING

  Het idee van RegioBank voor een bundeltarief zakelijke betaalrekening krijgt steeds meer navolging. Dat constateert MoneyView in haar Special Item Betalingsverkeer.

 • BAVAM BIEDT NOTARISSEN BAV OP MAAT

  Bavam biedf notarissen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering op maat. Dit omdat notarissen niet meer door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) verplicht kunnen worden deel te nemen aan de bestaande collectieve bav voor claims tussen 1 en 25 miljoen euro.

 • PENSIOENFEDERATIE: AFM SLAAT PLANK MIS

  "De AFM slaat de plank mis." Dat stelt de Pensioenfederatie in reactie op het onderzoek waarin de AFM stelt dat de kostentransparantie in jaarverslagen van pensioenfondsen tekortschiet. De aanbevelingen van de AFM over kostentransparantie komen uit de lucht vallen, vindt de pensioenkoepel. "Dit soort adviezen kunnen we missen als kiespijn."

 • DELTA LLOYD VOLLEDIG EIGENAAR BEFRANK

  Delta Lloyd heeft met BinckBank overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen in BeFrank die door BinckBank gehouden worden.

 • REAAL INTRODUCEERT NIEUW LOGO

  Vanaf 21 juli gaat Reaal gefaseerd over naar een nieuw logo, een logische stap in de splitsing van de bank en verzekeraar. In september is de overgang naar het nieuwe logo compleet. 

 • VLIEGRAMP: VERZEKERAARS DOEN GEEN BEROEP OP MOLEST

  Het Verbond van Verzekeraars zegt dat verzekeraars geen beroep zullen doen op de molestclausule.

 • AFM: "KOSTENTRANSPARANTIE PENSIOENFONDS KAN BETER"

  Een groot aantal pensioenfondsen vermeldt de kosten van vermogensbeheer in het jaarverslag. In een onderzoek naar verantwoording van de beleggingskosten bij pensioenfondsen constateert de AFM dat de aanbevelingen uit het rapport 'Kosten pensioenfondsen verdienen meer aandacht' (2011) voor een deel zijn opgevolgd. De jaarverslagen geven echter nog nauwelijks inzicht in het waarom van het kostenniveau.

 • NH1816 ZIET PRODUCTIE MET 10 PROCENT STIJGEN

  In samenwerking met het intermediair werden in het eerste halfjaar 110.000 nieuwe polissen gesloten bij Nh1816. De productie steeg met bijna 10 procent ten opzichte van de eerste helft van 2013.

 • INHOUD VVP 13: WAT JE ZAAIT IS WAT JE OOGST

  "De financiële sector heeft moeite om in de spiegel te kijken waarom het vertrouwen zo is gedaald." Dit zegt Edith Brouwer-Schreurs, die mensen en organisaties begeleidt om krachtpatsers te blijven of te worden. VVP sprak met haar in het kader van de serie 'Menselijke economie'. Een serie vraaggesprekken met zogenoemde 'crazy ones', visionairs die de crisis wél zagen aankomen. Hieronder de volledige inhoud van de nieuwe editie van VVP: - Commentaar Willem Vreeswijk: Blijf in gesprek  - Ron Bavelaar (directievoorzitter Yarden): "Adviseur mag uitvaart niet laten liggen" - Het Vuur van... Klantstrateeg en inspirator Robert Snel -Trendonderzoek IG&H: Snel wisselen en spelen op de counter - Lans Bovenberg over toekomst pensioenstelsel: De olifant heeft een muis gebaard - Opinie OvFD: Vakbekwaamheid in cijfers Vernieuwd! PE-katern - 4Klank Silvia Janssen: Positief reisadvies - Terugblik op seminar IIS: Verzekeringssector sleutel voor toekomstbestendige wereld - Praktijkcasus pensioen: Aftopping pensioen treft vooral partner - Opinie Bernard Vroom: Stilte na de storm - Gabriël Verbeek: Goede adviseur bewust van eigen relatie tot geld - Monitor Overnamemarkt: Mes snijdt aan twee kanten Meer lezen? Word abonnee! Klik HIER

 • UITGEBREID DOSSIERNET GAAT VERDER ALS ASSUPPORT

  DossierNet, het ondersteuningssoftwarepakket voor financieel adviseurs, bestaat inmiddels vijftien jaar. Deze maand is een scala aan nieuwe diensten toegevoegd onder de naam Assupport.nl.

 • VERBOND MAAKT ONDERZOEK SPAAKBEKNELLING MOGELIJK

  Het Verbond van Verzekeraars gaat vanuit het samenwerkingsverband Task Force Kinderveiligheid spaakbeknelling aanpakken en een observatieonderzoek naar spaakbeknelling mogelijk maken.

 • TELLIUS, NIEUW MERK OP HYPOTHEKENMARKT (1 reactie)

  Tellius is een nieuw merk op de hypothekenmarkt en werkt uitsluiteind via het intermediair. Tellius, een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, richt zich op consumenten die een hypotheek zoeken met een lange rentevastperiode. Consumenten kunnen kiezen uit rentevastperiodes tussen 5 jaar en 30 jaar.

 • PFZW TEGEN AANHOUDEN NOG HOGERE BUFFERS

  Peter Borgdoff, directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), zegt onderdelen van het wetsvoorstel 'Aanpassing financieel toetsingskader' te betreuren. Hij doelt op het aanhouden van hogere buffers dan nu het geval is en de strengere regels voor indexering.

 • ZN ZET TRAJECT COMPLEXE SPOEDEISENDE ZORG STOP

  Het gezamenlijke traject rond complexe spoedeisende zorg heeft Zorgverzekeraaars Nederland stop gezet omdat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft gewezen op mogelijke mededingsrisico's.

 • LANS BOVENBERG: DE OLIFANT HEEFT EEN MUIS GEBAARD (1 reactie)

  Vier jaar na het ambitieuze pensioenakkoord wacht het pensioenstelsel volgens de Tilburgse econoom Lans Bovenberg nog altijd op de grote doorbraak. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken slaagt er niet in de 'pensioenknoop' te ontwarren. Het wetsvoorstel dat zij eind juni naar de Tweede Kamer stuurde is niet meer dan een marginale aanpassing van het toezichtkader.  "De olifant heeft een muis gebaard", zegt Bovenberg in een interview in VVP 13.

 • AFM: NIEUWE WETGEVING HERSTELT VERTROUWEN NIET

  "Het herstel van vertrouwen en de stappen naar een eerlijke en veilige financiële sector moeten op basis van de huidige normen voort kunnen komen uit de intrinsieke motivatie van de sector om te handelen in het belang van hun kianten, met oog voor de eisen die de maatschappij stelt aan de sector." Dit schrijft AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven in de Wetgevingsbrief 2014. "Voor het herstel van vertrouwen is nieuwe wetgeving niet nodig."

 • VERBOND JUICHT DOORONTWIKKELING DC-REGELINGEN TOE

  Het Verbond van Verzekeraars stelt positief te staan tegenover de doorontwikkeling van DC-regelingen. Dit als reactie op het rapport ‘Onderzoek optimalisering overgang van opbouw – naar uitkeringsfase en de inrichting daarvan in premie – en kapitaalovereenkomsten’ dat het ministerie van Sociale Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 • KEURINGSGRENS ERASMUS NAAR HALF MILJOEN

  Met ingang van 16 juli verhoogt Erasmus Leven de medische keuringsgrenzen voor nieuwe aanvragen met overlijdensrisico. De standaard keuringsgrens komt op 500.000 euro.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Hoogste tijd om mee te doen…

Het New Financial Forum bruist. Een trotse korte update. Met trots en genoegen presenteren we de zomereditie van het New Financial Magazine. Dit maal gaan we op zoek naar het hart in de financiële sector. Een editie vol inspiratie hoe de financiële sector met hart, hoofd en handen de consument – en daarmee de samenleving – beter kan dienen. Met bijdragen van onder meer verzekeraar Bart Janknegt, Bancograaf Owen de Vries, ondernemende wereldverbeteraar Marcello Palazzi (o...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.