quote

"Ik associeer vakmanschap adviseur steeds vaker met bevlogenheid" Kees Boer (Lukassen & Boer) op waardevan-advies.nl

stelling

"Provisieverbod: 'So far so good'"

nieuws

AFM-BOETE VAN 3 MILJOEN VOOR ABN AMRO

De AFM heeft een bestuurlijke boete van drie miljoen euro opgelegd aan ABN Amro.

 

LEF WIL DIT JAAR 4000 STUDENTEN BEREIKEN

Tijdens het jaarlijkse LEF-symposium dat plaatsvond in The Colour Kitchen in Utrecht presenteerde Anna van der Schors (Nibud) het onderzoek ‘Jongeren & Geld' over de financiële situatie van jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Het symposium stond in het teken van interactie, inspiratie en kennisoverdracht voor de ruim 100 aanwezige gastdocenten. De acteurs van Playback illustreerden op beeldende wijze de moeilijkheden die jongeren ervaren bij het omgaan met geld.

 

DITZO #ZORGMEE STEUNT ZORGINITIATIEVEN

Ditzo heeft het initiatief #zorgmee gelanceerd met als doel te voorkomen dat zorgbehoevende Nederlanders door de veranderingen in de zorg volgend jaar tussen wal en schip vallen. Zowel klanten van Ditzo als van andere verzekeraars kunnen naast hun zorgverzekering kiezen voor een maandelijkse bijdrage aan specifieke zorginitiatieven voor Jongeren, Gezinnen en Ouderen. Deelname is mogelijk vanaf 1 euro per maand.

 

VERBOND ONTWIKKELT CHECKLIST STALBRANDEN

De schadelast van stalbranden loopt in de miljoenen euro’s. De agrarische verzekeraars binnen het Verbond van Verzekeraars hebben de Checklist Stalbanden ontwikkeld die veehouders aanmoedigt maatregelen te nemen om het risico op stalbrand te verkleinen.

 

JONG-FIDIB ORGANISEERT CARRIÈREDAG

JONG-FiDiB organiseert op 10 december haar eerste activiteit: de Carrièredag in ‘s-Hertogenbosch.

 

 

overig nieuws

 • ONVZ VERHOOGT BASISPREMIE MET 5,5%

  ONVZ verhoogt de premie van de basisverzekering in 2015 van 96,51 euro per maand naar 101,85 euro per maand.

 • VEEL GROTE BRANDEN IN DERDE KWARTAAL

  Verzekeraars registreerden in het derde kwartaal de op twee na grootste schadelast door grote branden ooit.  

 • NIEUW MANTELPRODUCT VOOR MEDISCHE PRAKTIJKEN

  In samenwerking met EBEX en Nedasco heeft Sibbing & Wateler een mantel voor medische praktijken ontwikkeld. 

 • GROOTSTE VERGELIJKINGSSITES BLIJ MET AFM-RAPPORT

  "Hiermee komt een einde aan de discussie dat grote vergelijkers verzekeraars die hogere provisie betalen beter zouden scoren in de zoekresultaten." Zo reageert Independer op het dinsdag door de AFM gepresenteerde onderzoek. Naast Independer zijn de andere grote vergelijkingssites in het onderzoek: Pricewise, Zorgkiezer, HoyHoy en de Consumentenbond.

 • CFD LAAT AFM IN HET ZAND BIJTEN (2 reacties)

  De Commissie CFD heeft in haar eerste jaar van deelname aan de fameuze Zevenheuvelenloop, over 15 kilometer, direct een geweldig resultaat neergezet. Van alle deelnemende financials behaalde het team van CFD een prachtige 4e plaats. De AFM kwam niet verder dan de tiende plaats.

 • LINDENHAEGHE TILT JOS KOETS VAN DIKKE VIER NAAR ZEVEN (1 reactie)

  Hypotheekspecialist Jos Koets is alsnog geslaagd voor zijn PEplus Hypothecair Krediet, met een zeven. In eerste instantie zakte hij met een dikke vier.

 • STARTDATUM PE-ACTUALITEITEN 2015 OPGESCHOVEN

  Het CDFD heeft de startdatum PE-actualiteiten 2015 opgeschoven naar 1 maart 2015. 

 • PVDA: ADVISEUR HARDER LATEN LOPEN BIJ OPLOSSEN WOEKERPOLISAFFAIRE (37 reacties)

  "Ziet de minister mogelijkheden om, al dan niet in samenwerking met brancheorganisaties, de adviseurs te dwingen meer verantwoordelijkheid te nemen in het activeren van klanten met een woekerpolis?" Dat vraagt de PvdA aan minister Dijsselbloem van Financiën.

 • LIJFRENTE: BANKPRODUCTEN VERSLAAN VERZEKERINGSPRODUCTEN

  "Een vergelijking tussen bankspaarproducten die het meest opleveren met verzekeringsproducten die het minst opleveren laat verschillen zien tot wel 50 procent in opbrengst." Aldus MoneyView's Special Item over lijfrentes.

 • WERKGEVERS NOG NIET KLAAR VOOR LANGER DOORWERKEN

  Werkgevers overschatten werknemers voor wat betreft hun voorbereidingen op langer doorwerken. Dat blijkt uit het Delta Lloyd-onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met Pensioen?’.

 • "PROVISIEVERBOD ZORGPOLIS GEEFT VERZEKERAARS VRIJ SPEL" (6 reacties)

  Een provisieverbod bij zorgverzekeringen geeft verzekeraars vrij spel. Dat stelt www.ZorgverzekeringWijzer.nl (Geijsel Kroon) in reactie op het amendement van Kamerlid Hanke Bruins Slot (CDA) dat de zorgverzekering ook onder het provisieverbod moet gaan vallen. 

 • AFM WIJST VERGELIJKINGSSITES OP VERBETERPUNTEN (7 reacties)

  De hoogte van de beloning heeft geen invloed op de positie die vergelijkingssites aan producten toekennen in hun vergelijkingen. Dat stelt de AFM op basis van onderzoek. De dienstverlening van de vijf grootste vergelijkingswebsites voor financiële producten is volgens het onderzoek over het algemeen in het belang van de klant, ook al is er nog ruimte voor verbetering. 

 • WOEKERPOLIS.NL: KENNISSESSIE VOOR JOURNALISTEN

  De Vereniging Woekerpolis.nl organiseerde dinsdag een kennissessie voor journalisten op haar kantoor in Amsterdam. 

 • TAF: 200.000 POLISSEN

  TAF heeft sinds vorige week 200.000 actieve polissen in de boeken. Medio 2012 stond de teller nog op 100.000 polissen. 

 • D&O: LAAT UW STEM HOREN INZAKE PEPLUS (11 reacties)

  Bureau D&O roept adviseurs op vooral mee te doen aan het AFM-onderzoek naar naar hun ervaringen met PEplus. 

 • OBVION LANCEERT PLATFORM 'ZO WIL IK WONEN'

  Hypotheekverstrekker Obvion heeft het platform ‘Zo wil ik wonen’ gelanceerd.

 • VERHOGING ASSURANTIEBELASTING DRUKTE VERKOOP NIET (1 reactie)

  De forse verhoging van de assurantiebelasting naar uiteindelijk 21 procent heeft volgens het kabinet de verkoop van verzekeringen niet of nauwelijks negatief beïnvloed.

 • OOK AVÉRO ACHMEA HOUDT STIJGING ZORGPREMIE BEPERKT

  De premies voor de Zorgverzekeringen van Avéro Achmea stijgen volgend jaar met 2,7 procent. Ook Zilveren Kruis houdt de stijging beperkt tot 2,5 procent.

 • NEUTRALIS LANCEERT 'MIJN NEUTRALIS'

  Adviseurs Ozewald Wanrooij en Leon Brummelhuis van Neutralis hebben 'MijnNeutralis' ontwikkeld, een beveiligde en gestructureerde opslag van alle relevante documenten, volledig onafhankelijk van productaanbieders.

 • NFF-AMBASSADEUR ONTWIKKELT GRATIS ZORG-APP

  Annemarie Gerritsma (marketing- en communicatiespecialist en Ambassadeur van het New Financial Forum) heeft MiessAgenda ontwikkeld, een gratis app voor iedereen die de zorg voor zijn vader of moeder eenvoudiger wil regelen.

 • GEBOORTEFEEST STICHTING NFF MET 'THE POWER OF THE HEART'

  De belangstelling voor het officiële geboortefeest van de Stichting New Financial Forum van 25 november 2014 is groot. De exclusieve vertoning van de film 'The Power of the Heart' is bijna volgeboekt. Toegang is vrij, reservering gewenst.

 • AFM-WEBINAR DIENSTVERLENING OP MAAT

  De AFM houdt 27 november een webinar over dienstverlening op maat.

 • AFM VERNIEUWT WEBSITE

  De AFM heeft haar website vernieuwd. De homepagina en de informatie voor professionals zijn volledig vernieuwd en hebben nu ondersteuning voor smartphones en tablets. 

 • BLOEMENDAL VERWERFT ASSURANTIEKANTOOR RUNHART

  Bloemendal Assurantiën neemt assurantiekantoor Runhart uit Vroomshoop over. Per 1 januari 2015 worden alle relaties van Runhart ondergebracht bij Bloemendal, dat al vestigingen heeft in Den Ham en Vriezenveen.

 • HANS HAGENAARS VERTREKT BIJ ING

  Op dezelfde dag waarop ING bekend maakt de plannen voor het commercieel gebruik van klantgegevens voor onbepaalde tijd op te schorten, kondigt de bank aan dat directeur Particulier Hans Hagenaars ING zal verlaten. Volgens een woordvoerder heeft het vertrek van Hagenaars niets te maken met de maatschappelijke onrust over het gebruik van klantdata. Hagenaars wordt per 1 december opgevolgd door Vincent van de Boogert.

 • ZORGPOLIS HEMA 10% DUURDER

  De zorgverzekering van Hema wordt in 2015 tien procent duurder. 

 • GEIJSEL KROON STAPT IN ZORGVERZEKERINGWIJZER

  Geijsel Kroon is in de vergelijker ZorgverzekeringWijzer.nl gestapt. "Uitgangspunt in alles wat we doen en laten is het klantbelang."

 • FNV FINANCE WIL DAT ABN AMRO WERKNEMERS AAN BANEN HELPT

  ABN Amro gaat 600 tot 1.000 arbeidsplaatsen schrappen. FNV Finance daagt de bank uit om de sociale verantwoordelijkheid te nemen om werknemers zo goed mogelijk naar andere banen te krijgen.

 • VOOGD & VOOGD: NIEUWE VERSIE 'UW EIGEN APP, POLISMAP'

  Voogd & Voogd heeft de nieuwste versie van 'Uw eigen app, Polismap' geïntroduceerd.

 • DELTA LLOYD: GOEDE RESULTATEN 'KLANTBELANG CENTRAAL' (2 reacties)

  Delta Lloyd zegt goede resultaten te hebben geboeken met het programma 'Klantbelang Centraal'.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Naar een duurzaam pensioenstelsel

Staat een betaalbare en houdbare oudedagsvoorziening op het spel? Het pensioen blijkt veel minder zeker dan verwacht en de solidariteit staat onder druk. "Verbeteringen zijn nodig, omdat door de economische crisis tekortkomingen zijn blootgelegd en het vertrouwen van mensen in hun pensioenvoorziening heeft verkleind", aldus staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.   Is er een probleem? Vanaf 2008, het eerste jaar van de crisis, steeg het pensioenvermogen ...   Lees meer »

Aris Neven - Vertrouwen en integriteit zijn kernpunten voor de inanciële dienstverlening. Elke handeling op ieder moment moet dit waarmaken. Aan financiële dienstverleners worden daarom hoge eisen gesteld. Mensen hebben elkaar nodig en zoeken verbinding die wederzijds iets betekent. Als ambassadeur van het New Financial Forum wil ik me inzetten voor een integere dienstverlening waarmee het vertrouwen in de sector kan worden hersteld en duurzame relaties kunnen worden gesmeed. Dat doen we via ons bedrijf: http://www.wnk4u.nl/