quote

"Aansprakelijkheidsrisico moet niet de drijfveer zijn om werk te maken van preventie" Advocaat Femke de Jong-Struiksma in VVP 18

stelling

"Woekerpolisdossier zal nooit een bevredigende oplossing voor alle partijen kennen"

nieuws

AFM EN DNB: VERANDERINGSBEREIDHEID VERZEKERAARS EN BANKEN IS GROOT

Bij banken en verzekeraars is er een grote veranderbereidheid en dat de urgentie om te veranderen groot is, zo blijkt uit onderzoek van DNB en AFM onder vijf grote banken en verzekeraars.

 

BOEKJE OVER MEDIATION IN VERZEKERINGSBRANCHE

De Nederlandse Vereniging van Mediators in de Verzekeringsbranche (NVMV) heeft een boekje uitgegeven om de verzekeringsbranche vertrouwd te maken met het relatief nieuwe fenomeen mediation.

 

PENSIOENADVIES STEEDS VAKER VERMOGENSADVIES

Volgens NNEK zal de markt voor vermogensadvisering en vermogensplanning de komende jaren verder groeien. Directeur Egbert Berkhoff zou graag zien dat meer adviseurs de verdiepingsslag maken. Daar hoeven ze overigens niet per se beleggingsadviseur voor te worden. "Door de voortdurende ingrepen in het pensioenstelsel neemt de vraag naar vermogensadvies zeker toe", aldus Berkhoff in VVP 18.

 

BRIGHTNL, FAIRZEKERING EN PENSIOENCAFÉ GENOMINEERD VOOR MARKETING AWARD

De jury van de Financial Marketing Award heeft uit een shortlist van acht cases er drie genomineerd: Fairzekering, BrightNL en Pensioencafé. De award wordt op 12 november uitgereikt tijdens de Nationale Dag Financiële Marketing, de vakdag voor financieel marketeers georganiseerd door VVP, NIMA en De Baak.

 

MONEYVIEW: VERSCHILLEN IN HYPOTHEEKRENTE NEMEN TOE

De gemiddelde rente voor een hypotheek van 10 jaar vast op basis van Nationale Hypotheek Garantie is sinds begin 2014 gedaald van 4,1 procent naar 3,23 procent. In januari bedroeg het verschil tussen de duurste en goedkoopste aanbieder circa 0,9 procentpunt, maar per 10 oktober is dit opgelopen tot 1,5 procentpunt. Dit blijkt uit de jaarlijkse ProductRating Hypotheken van MoneyView.

 

overig nieuws

 • "SCHADUWELITE HEEFT NIETS GELEERD VAN CRISIS" (3 reacties)

  "Banken die met belastinggeld gered moesten worden, een grote toename van het aantal huishoudens met torenhoge hypotheekschulden en stijgende werkloosheid. Desondanks probeert een hecht netwerk van bankiers, accountants, advocaten, lobbyisten, toezichthouders en een enkele politicus de geoliede geldmachine zoveel mogelijk te beschermen. Zes jaar later is er onthutsend weinig veranderd."  

 • BETALEN VIA FACEBOOK MET KNAB APP

  Met de Knab App via Facebook of sms geld worden overgemaakt. Volgens Knab is Knab Social uitgebreid getest door Tweakers-panel.

 • AFM-VOORZITTER: SPIJT VAN WOEKERPOLIS (25 reacties)

  "We hebben als bedrijf onvoldoende stil gestaan bij wat de producten doen voor de klanten." Aldus voorzitter Merel van Vroonhoven van de AFM in 'Buitenhof' over de woekerpolissen die mede onder haar verantwoordelijkheid als toenmalige NN-bestuurder zijn verkocht.

 • NDFM: JA MAAR, WAT ALS HET WÉL KAN

  Verandering komt altijd van binnenuit. Dat geldt ook voor financiële marketeers. Als je diep van binnen kijkt, wat wil je dan veranderen? Op welke daden zou je trots (willen) zijn? En wat houdt je tegen om aan het roer van uw eigen professionele leven te gaan staan?

 • VERBOND: "VERZEKEREN HULPVERLENING EBOLA-EPIDEMIE MOGELIJK"

  Het Verbond van Verzekeraars heeft tijdens een spoedoverleg over de aanpak en de bestrijding van de ebola-epidemie tegenover hulporganisaties, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de speciale Nederlandse ebola-gezant aangegeven dat er wel degelijk verzekeringsopties zijn voor organisaties die ebola willen bestrijden.

 • CONSUMENTENBOND: "LOKPOLIS STELT TELEUR" (1 reactie)

  De Consumentenbond meent dat aanbieders van levensverzekeringen met winstdeling de consument "volledig op het verkeerde been zetten" door op hun polisbladen de term 'garantierendement' te gebruiken. "De consument verwacht dat dit het minimumrendement is, maar in werkelijkheid gaan hier nog kosten vanaf." De bond roept de AFM op verzekeraars te verplichten om alleen nog te adverteren met het nettogarantierendement, het gegarandeerde rendement na aftrek van kosten.

 • GROTE OVERSTAPBEREIDHEID ONDER ZORGVERZEKERDEN

  Vorig jaar veranderden 1,1 miljoen verzekerden (6,5 procent van het totaal) van zorgverzekeraar. Ook dit jaar is de bereidheid van zorgverzekerden om over te stappen weer groot. Dit blijkt uit marktonderzoek van The Customer Connection in opdracht van een aantal zorgverzekeraars.

 • KWART JONGEREN GEBRUIKT SMARTPHONE ACHTER STUUR

  Twintig procent van de 65-plussers parkeert fout, 25 procent van de jongeren gebruikt smartphone achter het stuur, zo blijkt uit onderzoek van de ANWB..

 • FBTO BIEDT GESPREID BETALEN EIGEN RISICO ACTIEF AAN (2 reacties)

  Dankzij platform Onderling.nl kunnen verzekerden van FBTO het eigen risico van de zorgpolis gespreid betalen.

 • INSHARED WINT INTERNATIONALE INNOVATIE AWARD

  InShared heeft met de digitale schadehulp de Efma Accenture Award in de categorie Digital Distribution gewonnen. 

 • CED KRIJGT ROL CLAIM MANAGER BIJ AARDBEVINGSSCHADE

  CED maakt deel uit van het consortium dat namens de NAM de afwikkeling van de aardbevingsschade in Groningen moet verzorgen. Behalve uit de schadespecialist uit Capelle a/d IJssel bestaat de uitvoeringsorganisatie uit Arcadis, bouwcombinatie OWS en IBM. Binnen het consortium krijgt CED de rol van claim manager.

 • OP MAAT HYPOTHEEKADVIES WINT BEDRIJFSVIDEO 'OP MAAT'

  Op Maat Hypotheekadvies uit Purmerend is de winnaar van de zomeractie van Nationale Waarborg. Het kantoor genereerde tijdens de actieperiode de meeste views van een educatief filmpje over de consequenties van een bankgarantie. Het filmpje werd gemaakt door Eerstestap.nl in opdracht van Nationale Waarborg.

 • DEKKINGSGRAAD PENSIOENFONDS OPNIEUW ONDER DRUK

  De dekkingsgraden van vijf grote bedrijfstakpensioenfondsen zijn in het derde kwartaal met meerdere procenten gedaald. De positieve beleggingsresultaten wogen niet op tegen een toename van de verplichtingen als gevolg van de gedaalde rente in het derde kwartaal. Voor een aantal fondsen betekent dit dat de dekkingsgraad tot onder het minimaal vereiste niveau is gezakt.

 • UWGELDWINKEL.NL ZOEKT ADVISEURS

  Het vernieuwde Uwgeldwinkel.nl, waarmee adviseurs klanten kunnen aantrekken, wil graag meer adviseurs aansluiten. Dat vertelde initiatiefnemer Leo Tol woensdag tijdens de presentatie door Commissie CFD en Claimexpert van 'Zorgeloos Ontwoekeren' in Rotterdam.

 • CFD: "ZORGELOOS ONTWOEKEREN GOED ONTVANGEN" (2 reacties)

  "We moeten laten zien dat we als adviseurs onze verantwoordelijkheid nemen in de woekerpolisaffaire.' Aldus voorzitter Edwin Herdink van de Commissie CFD woensdag in Rotterdam, waar de road show 'Zorgeloos Ontwoekeren' van de commissie was neergestreken.

 • MONEYVIEW VERGELIJKINGSTOOL COLLECTIEF PENSIOEN

  MoneyView introduceert een vergelijkingsmodule voor Collectief Pensioen. Met deze nieuwe online tool kunnen pensioenadviseurs de kosten en opbrengsten van collectieve pensioenproducten (waaronder PPI’s) vergelijken en hun adviezen aan werkgevers onderbouwen. Tot 1 januari 2015 stelt MoneyView de tool gratis beschikbaar aan pensioenadviseurs.

 • EERSTE HYPOTHEEK MUNT GESLOTEN

  Na de introductie van MUNT Hypotheken op de Nederlandse markt per 19 september is nu ook de eerste hypotheek gesloten. Op 10 oktober accepteerde de nieuwe hypotheekaanbieder de eerste offerte van Van Bruggen Adviesgroep Het Gooi.

 • AKKOORD DELTA LLOYD EN VAKBONDEN

  Delta Lloyd en de vakorganisaties FNV Bondgenoten, De Unie en Dienstenbond CNV hebben een akkoord op hoofdlijnen bereikt over een nieuwe driejarige cao en het sociaal plan.

 • VERBOND PUBLICEERT 'VISIE OP TOEZICHT' (1 reactie)

  Regels en toezicht zijn onmisbaar in een goed functionerende verzekeringssector. Tegelijk ligt de basis van goed toezicht bij iedere verzekeraar zelf. Dat stelt het Verbond in zijn ‘Visie op toezicht’. 

 • CREDIT CARD NN KAN AL CONTACTLOOS BETALEN

  NN heeft een eigen credit card geïntroduceerd.  Voor elke transactie met de card doneert Nationale-Nederlanden 10 eurocent aan de LINDA.foundation. 

 • LEGAL & GENERAL DOET ZELF NIET AAN EXECUTION ONLY

  Legal & General handhaaft haar beleid om zelf geen execution only aan te bieden. Dat schrijft de levensverzekeraar in het persbericht over de erfrente die hij introduceert.

 • NVB PRESENTEERT PAKKET TOEKOMSTGERICHT BANKIEREN

  De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft woensdag haar definitieve pakket ‘Toekomstgericht Bankieren’ gepresenteerd. 

 • KLANT WIL VOORAL DIENSTBAARHEID (2 reacties)

  Oprechte aandacht, empathie, eerlijkheid. Ofwel dienstbaarheid. Dat is wat klanten willen van een financieel dienstverlener. Dit bleek tijdens de elfde New Financial Inspiration (NFI) van het New Financial Forum, dinsdag bij gastheer a.s.r. in Utrecht.

 • MEER DAN 1.100 JONGE BESTUURDERS OP ANWB AUTOPOLIS OUDERS (8 reacties)

  Zes weken na de introductie van deze nieuwe dienst zijn al meer dan 1.100 jonge bestuurders bijgeschreven op de ANWB Autoverzekeringspolis van hun ouders of verzorgers. 

 • INDEPENDER BETREKT CONSUMENT MEER BIJ BLOOTLEGGEN PROBLEMEN

  Met een online platform wil Independer de brug slaan tussen consument, financiële wereld en zorg 

 • ARAG REAGEERT OP UITSPRAAK EUROPESE HOF

   Arag stelt met ingang van 2015 een dekkingslimiet in voor het gebruik van externe rechtshulpverleners (advocaten of andere rechtens bevoegde deskundigen), bij procedures waar procesvertegenwoordiging niet verplicht is. 

 • HEMA SMEEDT LETTERLIJK BAND MET KLANT (3 reacties)

  Wie ingaat op het aanbod momenteel van Hema Verzekeringen van gratis winterbanden bij een nieuwe beperkt of volcasco autopolis, mag de verzekering niet beëindigen voor 1 januari 2017.

 • KWALITEIT KWARTAALRAPPORTAGES KAN BETER

  De rapportagekwaliteit van levensverzekeraars is verbeterd, maar die van schademaatschappijen verdient nog steeds de nodige aandacht. Aldus De Nederlandsche Bank, die de kwaliteit van de kwartaalrapportages over 2013 heeft beoordeeld 

 • RADAR KRAAKT SCHIMMIGE VERGELIJKINGSSITES (3 reacties)

  Het item maandagavond in Radar was niet gericht op de erkende grote vergelijkingssites, maar op kleinere sites die het er vooral om te doen lijkt lead- en/of afsluitvergoedingen binnen te slepen. Erica Verdegaal, econoom en publiciste, zei in het programma te hopen dat verzekeraars aan deze praktijken niet meer zullen willen meewerken.

 • STRUCTURELE INZET SOCIAL MEDIA ONTBREEKT

  Met ruime voorsprong heeft Aegon de ITDS Gouden Award gewonnen als de verzekeraar die in 2014 het meest actief heeft ingezet op Social Media.

Meer nieuws...

New Financial Forum

KLANT WIL VOORAL DIENSTBAARHEID

Oprechte aandacht, empathie, eerlijkheid. Ofwel dienstbaarheid. Dat is wat klanten willen van een financieel dienstverlener. Dit bleek tijdens de elfde New Financial Inspiration (NFI) van het New Financial Forum, dinsdag bij gastheer a.s.r. in Utrecht.   Met dank aan adviseurs Chris de Bruin en Ozewald Wanrooij betraden zes particuliere klanten het podium: Monika en Willy Uitslag, Els Los en Laurens Bos, Wilma Kemp en Erik Bette. Al snel werd duidelijk dat de klanten grote waardering hebb...   Lees meer »

Toon Berendsen - Consument moet nieuwe financiële wereld beleven