quote

"Grieken moet inzien dat ze in een paradijs leven" Paul Efmorfides (Coco-Mat) tijdens studiereis New Financial Forum

stelling

"Lage energierekening levert meer op dan lage hypotheek-rente"

nieuws

AFM: SECTOR MOET VOOR KLANT EXTRA STAP ZETTEN

Verzekeraars en banken kunnen uit eigen initiatief vaker een extra stap zetten voor de klant, zo blijkt uit de recente resultaten van het Klantbelang Dashboard van de AFM. Ook worden veranderingen nog niet altijd doorgevoerd naar andere bedrijfsonderdelen, distributiekanalen of type klanten.

 

MURIEL KAMSMA PLANNER VAN HET JAAR

Muriel Kamsma van Kamsma Financieel Advies uit Meerssen is op het FFP-congres gekozen tot FFP-Financieel planner van het jaar 2015.

 

FFP'ERS MOGEN INTERNATIONALE CFP-TITEL VOEREN

Financieel planners die beschikken over het FFP-keurmerk mogen vanaf vandaag ook de internationale CFP-titel voeren. Tijdens het FFP Congres werd bekend dat de Stichting Certificering FFP en de Stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) per 1 januari 2016 fuseren.

 

VERBOND ONDERSCHRIJFT UITKOMSTEN KLANTBELANG-ONDERZOEK AFM

Het Verbond van Verzekeraars is tevreden over de uitkomsten van het jaarlijks Klantbelang-onderzoek van de AFM. "De forse inspanningen van verzekeraars om hun klantcommunicatie te verbeteren, begint vruchten af te werpen", aldus het Verbond.

 

LEARNING JOURNEY NFF NAAR DE GRIEK IN ONSZELF

Het New Financial Forum organiseerde van 4 tot en met 6 oktober een Learning Journey naar Griekenland: de noodzaak om nieuwe wegen in te slaan en daadwerkelijk te innoveren is nergens zo groot als in dit land in diepe crisis. Wat is er echt gaande in Griekenland? Wat weten we van dit land dat door veel Europese politici zwart wordt afgeschilderd, en tegelijkertijd al vijf jaar lang wordt uitgeroepen tot meest innovatieve land van Europa? Een korte en intensieve studiereis dwars door de Griekse samenleving. Met hartverscheurende taferelen en met tal van ontmoetingen met echte vernieuwers. De letterlijke vertaling van het woord crisis is ‘sta op’. Ook dat is wat er in Griekenland gebeurt. Mensen nemen het heft in eigen handen om een duurzame toekomst te helpen bouwen. Echte innovatie komt vanuit de burgers zelf.

 

overig nieuws

 • AON: NIEUWE STERFTECIJFERS KOSTEN PENSOENFONDSEN MILJARDEN

  Nieuwe sterftecijfers zorgen eind 2016 voor pensioenfondsen voor een extra kostenpost van 6 miljard euro, aldus berekeningen van Aon Hewitt.

 • ONEPLANETCROWD ZOEKT INVESTEERDERS

  Oneplanetcrowd, Nederlands grootste crowdfundingplatform voor duurzame en maatschappelijke innovatie, is een eigen crowdfundingcampagne gestart. Investeerders krijgen hiermee de kans om mede-eigenaar te worden van Oneplanetcrowd en financieel mee te profiteren van het succes van het platform.

 • VAN VELZEN ZIET IN VW-AFFAIRE PARALLEL MET FINANCIËLE SECTOR (3 reacties)

  In zijn wekelijkse blog trekt Dik van Velzen een parallel tussen VW-affaire en affaires bij banken en verzekeraars.

 • KLEIJNENBERG RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU

  Erno Kleijnenberg is bij zijn afscheid als Onvz-topman benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 • DNB: "HYPOTHEEKRENTEAFTREK VERDER AFBOUWEN"

  DNB pleit voor verdere afbouw van de hypotheekrenteaftrek, een verdere versobering van het Witteveenkader en het introduceren van een zekere mate van keuzevrijheid bij de inleg van pensioenpremies.

 • NIEUWE AANBIEDER AUTOFINANCERINGEN (1 reactie)

  De nieuwe aanbieder Yelder van autofinancieringen neemt de dealer alle werk uit handen, zodat hij zonder AFM-papieren toch de financiering kan aanbieden.

 • ACHMEA BENOEMT NIEUWE DIRECTEUR

  Nynke Hupkens is per 1 december benoemd tot directeur Juridische Zaken bij Achmea.

 • FBTO BIEDT APP 'DOKTER OP ZAK'

  Fbto biedt haar zorgverzekerden de app 'Dokter op Zak'.

 • INDEPENDER PECHHULP GELANCEERD

  Independer heeft in samenwerking met Eurocross de Independer Pechhulp gelanceerd.

 • "KORTERE LOONDOORBETALING BIJ ZIEKTE SIGAAR UIT EIGEN DOOS"

  "Goed voor de bühne, maar weinig doordacht." Dat is volgens Lambert Becks (manager van Qees) het voornemen van het kabinet de loondoorbetaling bij ziekte in te korten tot één jaar.

 • CHECKLIST 'WEGWIJS IN HET PENSIOEN'

  De Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars hebben het generieke voorbeeld van de werkgeverschecklist 'Wegwijs in het pensioen' gepubliceerd op www.pensioen123.nl.

 • CENTRAAL BEHEER VRAAGT VERGUNNING VOOR APF

  Centraal Beheer vraagt een vergunning aan voor een algemeen pensioenfonds bij DNB, zodra de Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel. Ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen, beroepspensioenfondsen en werkgevers met een verzekerde regeling kunnen zich aansluiten bij Centraal Beheer APF. "Doel is voor werknemers zo veel mogelijk pensioen te halen uit iedere ingelegde euro." 

 • VEEL ANIMO VOOR PERSPECTIEFVERKLARING

  Rabobank, ABN Amro, Aegon, Florius, ING en SNS Bank sluiten zich aan bij het initiatief van Obvion, Randstad en Eigen Huis om het kopen van een huis mogelijk te maken voor mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst. Tot nu toe is Obvion de enige geldverstrekker die een 'perpectiefverklaring' accepteert bij het verlenen van een hypotheek.

 • VERBOND: BRENG CLAIMSTICHTINGEN ONDER TOEZICHT (6 reacties)

  Het Verbond van Verzekeraars meent dat de stichting Beerputpensioen "buitensporige beloftes doet over mogelijke opbrengsten" en hiervoor "al bij aanvang forse financiële tarieven" rekent. Claimstichtingen zouden, net als financiële instellingen, onder toezicht moeten komen, aldus het Verbond in een reactie op de bewering dat 500.000 klanten van pensioenverzekeraars gedupeerd zouden zijn bij hun pensioenopbouw.

 • VOEDSELBANKEN COLLECTIEF VERZEKERD TEGEN BEDRIJFSAANSPRAKELIJKHEID (1 reactie)

  Aon heeft een collectieve bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ontworpen voor de Vereniging van Voedselbanken.

 • TWIJFELS BIJ PAN-EUROPEES PERSOONLIJK PENSIOENPRODUCT

  De Pensioenfederatie betwijfelt of het introduceren van een gestandaardiseerd pan-europees persoonlijk pensioenproduct ertoe zal leiden dat mensen meer gaan sparen voor pensioen.

 • INNOVATIE MOET VOORAL VAN INTERMEDIAIR KOMEN (8 reacties)

  Ze doen hun werk als financieel adviseur vol overgave en ze hebben het enorm naar hun zin in de assurantiebranche. Maar één ding moet ze van het hart: er komt weinig tot niets terecht van innovatie in de verzekeringsindustrie. Hoe dat komt? Verzekeraars zijn te veel gericht op de korte termijn. Met het blussen van brandjes, met compliance, met de invoering van Solvency II. Ze verliezen de lange termijn uit het oog. "Innovatie zal vooral van het intermediair moeten komen", zeggen Chris Jagers, Sander de Loo en Bas Wokke in VVP 16/17 die dinsdag is verschenen.

 • STICHTING BEERPUTPENSIOEN GEEFT OOK ADVISEURS ERVAN LANGS (2 reacties)

  De Stichting Beerputpensioen gaat verzekeraars aanspreken op de schade die werknemers bij hun pensioenopbouw geleden zouden hebben uit hoofde van beschikbare premieregelingen. In haar persbericht spaart de Stichting de adviseurs van dergelijke regelingen niet.  

 • ACHMEA ZOEKT IT-TALENT MET GPS-GAME

  Verzekeraar Achmea en technologiewebsite Tweakers organiseren donderdag een GPS-game op het terrein van Achmea in Apeldoorn.

 • NIEUWE RAPPORTAGE AFM BELEGGINGSVERZEKERINGEN KOMT EIND OKTOBER

  Minister Dijsselbloem van Financiën verwacht de volgende rapportage van de AFM over de nazorg bij beleggingsverzekeringen eind oktober aan de Tweede Kamer te kunnen aanbieden.

 • KAMERVRAGEN OVER PREMIEKORTING IN RUIL VOOR PRIVÉDATA

  De Tweede-Kamerleden Verhoeven en Pia Dijkstra (beiden D66) hebben aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vragen gesteld over het bericht dat Achmea premiekorting biedt in ruil voor privédata.

 • ANBO EN SUCSEZ VERDIEPEN SAMENWERKING (3 reacties)

  ANBO en SUCSEZ ontwikkelen hun werkgelegenheidsinitiatief, om ANBO-leden te detacheren bij financiële instellingen zoals bij SUCSEZ, de komende tijd verder.

 • VERBOND: "KABINET SPANT PAARD ACHTER WAGEN" (1 reactie)

  Het Verbond van Verzekeraars kan zich niet voorstellen dat het kabinet serieus overweegt een publieke verzekering voor het tweede jaar loondoorbetaling te introduceren.

 • AFM VRAAGT VERZEKERINGSKLACHTEN.NL OM DOSSIERS

  De AFM heeft Verzekeringsklachten.nl gevraagd individuele dossiers te geven waarin verzekeraars contra-expertise ontmoedigen.

 • NEGEN NOMINATIES VOOR NIEK DE JONG PRIJS

  Zorgverzekeraars hebben negen projecten voorgedragen voor de Niek de Jong-prijs. Tijdens het congres ZorgNL2015 op 2 november in Fort Voordorp in Groenekan wordt het meest innovatieve zorgproject bekroond met een bedrag van 20.000 euro. De prijs is in 2000 ingesteld door ZN als eerbetoon aan Niek de Jong, voormalig algemeen directeur van de koepel van zorgverzekeraars.

 • WANROOIJ: STARTERSKORTING AOV HAAKS OP KLANTBELANG (3 reacties)

  In een open brief aan AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven wijst Ozewald Wanrooij, financial life planner bij Neutralis, op een markttendens die naar zijn mening strijdig is met het klantbelang. De starterskorting die aov-verzekeraars de eerste drie jaren geven aan nieuwe verzekerden, prikkelt ondernemers om elke drie jaar van verzekeraar te wisselen. Dit leidt volgens Wanrooij tot ongelijke behandeling tussen gezonde en niet-gezonde klanten. En het noodzaakt ondernemers om elke drie jaar bemiddelingskosten te betalen.

 • NN EN ING WINNEN COMMUNICATION AWARD

  Nationale-Nederlanden heeft de ‘Insurance Communication Award’ gewonnen, de prijs voor de best communicerende verzekeraar. De 'Banking Communication Award' ging naar ING. Samen met andere financiële instellingen dienden zij een case in die door een jury en consumenten op diverse communicatie-aspecten is beoordeeld. De awards werden uitgereikt tijdens het GfK Finance Congres in Groenekan.

 • NN BANK LIVE MET ECH

  Nationale-Nederlanden Bank is in zee gegaan met ECH. Vanaf 2 oktober worden elektronische passeeropdrachten via ECH naar de notaris gestuurd.

 • GELDSHOP LANCEERT BESPAARSERVICE

  Geldshop heeft een bespaarservice gelanceerd. Hiermee kunnen mensen met een betalingsachterstand hun maandlasten verlagen.

 • KIFID WERKT AAN RICHTINGGEVENDE UITSPRAKEN WOEKERPOLISSEN

  Kifid geeft in het dossier beleggingsverzekeringen prioriteit aan een aantal uitspraken om richtinggevende jurisprudentie te creëren. Dit zou de snelheid van afhandeling bevorderen. Eerder uitte de stichting Odin stevige kritiek op de vaak langdurige klachtenbehandelingen inzake woekerpolissen.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Op zoek naar de Griek in onszelf

Het New Financial Forum organiseerde begin oktober een Learning Journey naar Griekenland: de noodzaak om nieuwe wegen in te slaan en daadwerkelijk te innoveren is nergens zo groot als in dit land in diepe crisis. Wat is er echt gaande in dit land? Wat weten we van dat land dat door veel Europese politici zwart wordt afgeschilderd, en tegelijkertijd al vijf jaar lang wordt uitgeroepen tot meest innovatieve land van Europa? Een korte en intensieve studiereis dwars door de Griekse samenleving. Met ...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.