quote

"Hoe kom ik als fee-adviseur aan een pensioenofferte? Antwoord: 'Niet! Want geen aanstelling'. LOL" Ewout van Kattendijke op twitter

stelling

"Klantbelang staat inmiddels werkelijk centraal"

nieuws

AFM: MERENDEEL ADVISEURS KAN VERANDERENDE VAKBEKWAAMHEIDSEISEN PRIMA BIJHOUDEN

Acht op de tien adviseurs kan de veranderingen in vakbekwaamheidseisen goed bijhouden. Dit bllijkt uit een enquête van de AFM die is ingevuld door 260 respondenten (235 adviseurs).

 

AON SPLITS FINANCIAL INSTITUTIONS IN TWEEËN

Aon splitst de afdeling Financial Institutions (FI) in twee nieuwe afdelingen: Global Accounts & Financial Institutions (accountmanagement) en Liability & Financial Services Group (broking).

 

FRED DE JONG PRESENTEERT BOEK 'TUSSENPERSOON ZONDER PROVISIE'

Onderzoeker Fred de Jong organiseert op 28 september in Rhenen een Profcollege waar hij zijn nieuwe boek 'Tussenpersoon zonder provisie, visie op een toekomstbestendig business model voor financieel adviseurs' zal presenteren.

 

TRIODOS BANK OP ZOEK NAAR EXTRA KAPITAAL

Triodos Bank zag in de eerste zes maanden van 2016 de nettowinst met 15 procent dalen tot 18,6 miljoen euro. Lagere rentemarges en de verplichte bijdrage van Triodos Bank aan het Nederlandse depositogarantiestelsel (DGS) zijn de voornaamste redenen voor de lagere nettowinst. Triodos zet in op duurzame impact en gestage groei. Om de groei te schragen, beoogt de bank in de tweede helft van 2016 60 tot 75 miljoen euro aan extra kapitaal aan te trekken.

 

KLAP EN KNOWBE4 BESTRIJDEN CYBERCRIMINALITEIT

Assurantiemakelaar Klap is een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse IT beveiligingsbedrijf KnowBe4 om het veiligheidsbewustzijn en de digitale weerbaarheid onder medewerkers van Nederlandse ondernemingen te vergroten.

 

 

overig nieuws

 • VERTROUWEN IN VERZEKERAARS GEDAALD

  Het vertrouwen van Nederlanders in verzekeraars is met drie punten gedaald ten opzichte van een half jaar geleden. De vertrouwensindex komt daarmee op een stand van -12 in juli 2016.

 • KONINGIN MÁXIMA BEZOEKT VERZEKERINGSLESSEN

  Koningin Máxima woont dinsdagochtend 13 september op uitnodiging van het Verbond van Verzekeraars twee speciale verzekeringslessen bij op het ROC van Amsterdam - MBO College Amstelland in Amstelveen. 

 • EERSTE INKOMENSEVENT YOUNG INSURANCE

  Young InSurance organiseert op 13 september haar eerste Inkomensevent.

 • DALING NETTOWINST SNS BANK

  SNS Bank realiseerde in het eerste halfjaar van 2016 een nettowinst van 181 miljoen euro. Vorig jaar werd nog een winst geboekt van 244 miljoen euro. De winst is negatief beïnvloed door een omslag van 59 miljoen euro netto in ongerealiseerde resultaten op hypotheken en daaraan verbonden derivaten. Ambitie van SNS Bank blijft de bank te zijn met de menselijke maat.

 • VERBOND: MEER GESJOEMEL MET VERZEKERINGEN (1 reactie)

  Verzekeraars hebben in 2015 8.336 gevallen vastgesteld waarbij gesjoemeld werd met verzekeringen, aldus het Verbond van Verzekeraars.

 • ADVISEUR MAG ALLEEN AANVULLENDE NAZORG APART IN REKENING BRENGEN (4 reacties)

  Een financieel adviseur mag alleen aanvullende nazorg in rekening brengen, meent de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).

 • NVHP: "DUIDELIJK MAKEN AAN KLANT OF NIEUW BEDIENINGSCONCEPT (ONAFHANKELIJK) ADVIES INHOUDT"

  Stimulering van innovatie en verlaging van de kosten van het advies- en bemiddelingstraject dienen naar het oordeel van de NVHP geen doel op zich te zijn. De NVHP pleit ervoor dat ontwikkelingen op dit gebied niet alleen procedureel, maar inhoudelijk voortdurend worden getoetst aan de vraag of de consument uiteindelijk een voor hem (beter) passend hypothecair krediet aanschaft.

 • SEMINAR 'DIGITALISERING IN FINANCIËLE SECTOR"

  FNV Finance organiseert 15 september in Supernova Jaarbeurs het seminar 'Digitalisering in de financiële sector'.  

 • ARIE BLOKLAND NAAR FLEXFRONT

  Arie Blokland (Triodos Bank, Rabobank) is in dienst getreden als Directeur Operations van de Flexfront Groep, dat terugkijkt op een omzetgroei van 20 procent in het eerste halfjaar van 2016.

 • PFZW START CAMPAGNE 'BETERE WERELD'

  Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is gestart met de campagne ‘Betere Wereld’.

 • ASR VERBETERT RESULTAAT ONDANKS STORMSCHADE (2 reacties)

  Anders dan veel grote collega-verzekeraars heeft ASR het resultaat in het eerste halfjaar 2016 wel weten te verbeteren.

 • OPLETTEN GEBLAZEN BIJ VERZEKEREN TWEEDEHANDS AUTO

  "Wordt er een tweedehands auto gekocht en wil de eigenaar graag goed verzekerd zijn bij onverhoopt total loss, dan is het goed opletten geblazen", aldus het jaarlijkse Special Item Autoverzekeringen van MoneyView.

 • AFM: " MEER NADENKEN OVER MEERWAARDE INNOVATIE VOOR KLANT"

  "Partijen kunnen meer nadenken over wat innovatie en dienstverlening op maat hen kan brengen en hoe hun concept meer toegevoegde waarde voor de klant kan bieden."  Dat stelt de AFM in de net verschenen 'Leidraad kwalificatie innovatieve dienstverlening'.

 • EERSTE STAP NAAR VOLLEDIG DIGITAAL AANVRAAGPROCES HYPOTHEEK

  "Het is de ambitie om binnen drie jaar een hypotheek aan te vragen zonder fysieke documenten."  Aldus de hypotheekpartijen die een pilot houden om zonder werkgeversverklaring een hypotheekaanvraag te realiseren.

 • NN LANCEERT ' MIJN HYPOTHEEKAANVRAAG'

  NN heeft de service 'Mijn Hypotheekaanvraag' geïntroduceerd.

 • 3.000STE GEBRUIKER ADVIESBOX INTERSOFTWARE

  Van Os en Partners uit Woerden is de 3.000ste gebruiker van Adviesbox van Intersoftware.

 • "VERGELIJKINGEN ZORGVERZEKERINGEN KUNNEN BETER"

  "De huidige traditionele wijze van vergelijken van zorgverzekeringen, met voor-gedefinieerde filters, is onvolledig en komt niet altijd met het beste advies voor de consument." Dat stelt directeur Harry Kah van Scanwork.

 • ALLIANZ VERBETERT BESTELAUTOVERZEKERING

  Allianz Nederland heeft de bestelautoverzekering verbeterd met onder meer "een extra aantrekkelijk tarief" voor zzp'ers.

 • VERZEKERING BIJ SPAARHYPOTHEEK NIET ONDER DGS

  Minister Dijsselbloem van Financiën is niet van plan de verzekering bij de spaarhypotheek onder het Depositogarantiestelsel te brengen.

 • THUIS HYPOTHEEK VAN CB OOK VIA HUISMERK

  Centraal Beheer gaat de Thuis Hypotheek ook via Huismerk distribueren.

 • INSCHRIJVING LEARNING JOURNEY TRANSSYLVANIË VAN START

  "Transsylvanië kan ons zo veel leren… Het is de laatste uithoek van Europa waar nog echte duurzaamheid bestaat”, aldus Prins Charles, die regelmatig in Transsylvanië verblijft. Ontdek deze unieke plek met ons en schrijf je in voor de Learning Journey die Love Made Visible (Ivo Valkenburg) en de stichting New Financial Forum (Willem Vreeswijk) van 11 tot 15 oktober 2016 organiseren. 

 • 30% MEER AANRIJDINGEN NA ZOMERVAKANTIE

  Na de zomervakantie stijgt het aantal claims van automobilisten na aanrijdingen met voetganger of fietser met ruim 30 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). Samen met Veilig Verkeer Nederland roept het Verbond van Verzekeraars automobilisten op om alert te zijn voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals naar schoolgaande kinderen. 

 • FIGLO EN INFORMEERT WERKEN SAMEN

  Figlo en Informeert zijn een samenwerking aangegaan. 

 • VERZEKERINGSKLACHTEN SLEEPT ASR VOOR TUCHTRAAD

  Verzekeringsklachten heeft ASR voor de Tuchtraad Financiële Dienstverlening (Kifid) gedaagd. Dit omdat ASR weigert een schade uit te keren omdat de identiteit van de klant niet is geverifieerd. Volgens Verzekeringsklachten kan ASR niet hard maken dat verificatie verplicht is.

 • 60% ACHT OVERSLUITEN HYPOTHEEK NIET VOORDELIG

  Uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van SNS komt naar voren dat 60 procent van de Nederlanders niet gelooft dat oversluiten van de hypotheek voordelig kan zijn.

 • GROOTSTE PRIJSSTIJGING KOOPWONINGEN IN 12 JAAR

  Bestaande koopwoningen waren in juli 4,9 procent duurder dan in juli 2015. Dat is de grootste stijging in bijna 12 jaar, meldt het CBS.

 • FINANCIEEL ADVISEUR: "BLIJ DAT IK KAN STOPPEN" (6 reacties)

  Het is er allemaal niet leuker op geworden voor financieel adviseurs. Gerard Montanus (Adviesburo Montanus, Oude Wetering) is daarom blij dat hij zijn kantoor heeft kunnen verkopen en wenst zijn collega-adviseurs veel succes en wijsheid voor de toekomst.

 • NVB REAGEERT OP KRITIEK OP TUCHTRECHT BANKEN

  "Het tuchtrecht banken is in de kwestie van de Liborfraude niet aan de orde geweest omdat de feiten zich hebben voorgedaan voor 1 april 2015." Aldus reageert de NVB op kritiek als zou het tuchtrecht banken falen.

 • TWEEVERDIENERS KUNNEN MEER HYPOTHEEK KRIJGEN (1 reactie)

  Het ministerie van Financiën wil dat tweeverdieners meer kunnen lenen voor het kopen van een huis. 

 • KROUWEL BETROKKEN BIJ NIEUWE BANK

  Bart Jan Krouwel, die mede aan de wieg stond van Triodos Bank, is betrokken bij de oprichting van een nieuwe bank.

Meer nieuws...

New Financial Forum

INSCHRIJVING LEARNING JOURNEY TRANSSYLVANIË VAN START

"Transsylvanië kan ons zo veel leren… Het is de laatste uithoek van Europa waar nog echte duurzaamheid bestaat”, aldus Prins Charles, die regelmatig in Transsylvanië verblijft. Ontdek deze unieke plek met ons en schrijf je in voor de Learning Journey die Love Made Visible (Ivo Valkenburg) en de stichting New Financial Forum (Willem Vreeswijk) van 11 tot 15 oktober 2016 organiseren.   Na de succesvolle Klantervaringsreis naar innovatief Griekenland in 2015, ...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.