quote

"Kritische denkers leggen het in financiële sector steeds vaker af tegen ja-knikkers" Pieter Lakeman (SOBI)

nieuws

COMPENSATIEGELD AEGON KOERSPLAN BLIJFT LIGGEN

Uit onderzoek van ConsumentenClaim blijkt dat tot op heden 300.000 tot 400.000 Koersplan-gedupeerden nog geen beroep hebben gedaan op de compensatieregeling 2014 van Aegon.

 

MINDER SOLIDAIR MET ROKERS EN COMAZUIPERS

De meerderheid van de Nederlanders vindt dat jongeren die te veel drinken de ziekenhuisrekening (deels) zelf zouden moeten betalen. Ook de kosten van hulp bij het stoppen met roken zouden helemaal of gedeeltelijk voor eigen rekening moeten zijn. Dit blijkt uit onderzoek van CBS.

 

 

NVHP-CAMPAGNE: TIJD VOOR EEN GESPREK

Onder het motto 'Tijd voor een gesprek met een Erkend Hypothecair Planner' heeft de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) mini-advertenties toegevoegd aan haar campagnemateriaal.

 

 

SITE VERGELIJKT PAY HOW YOU DRIVE AUTOPOLISSEN

DeKilometerverzekering.nl is gestart met www.rijgedragverzekering.nl, waarop Pay How You Drive-autoverzekeringen worden vergeleken.

 

LAKEMAN KRAAKT DNB-TOETSING BESTUURDERS

De geschiktheid van bestuurders en commissarissen wordt door DNB amateuristisch en niet onafhankelijk getoetst. Dat stelt voorzitter Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) in een rapport.

 

overig nieuws

 • LEGAL & GENERAL HERHAALT FD-ACTIE

  Klanten die een overlijdensrisicoverzekering bij Legal & General afsluiten, ontvangen tijdelijk een gratis digitaal abonnement op Het Financieele Dagblad. 

 • FLIPSE IN GESPREK MET RABOBANK OVER RENTEMIDDELING

  Financieel adviseur Ab Flipse heeft over twee weken een gesprek met de Rabobank over zijn open brief, waarin hij de bank oproept rentemiddeling bij hypotheken in te voeren.

 • ZOMERSTORM: TENMINSTE 13 MILJOEN EURO SCHADE

  De ‘Julistorm’ die zaterdag met windstoten tot ver boven de 100 kilometer per uur over Nederland raasde, heeft naar schatting zeker 13 miljoen euro schade aangericht. Deze schade is vooral ontstaan aan opstal, inboedel en voertuigen van particulieren en bedrijven, aldus het Verbond van Verzekeraars.  

 • ADVISEUR MOET DEEL HONORARIUM TERUGBETALEN (5 reacties)

  De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van Kifid heeft onlangs bepaald dat een hypotheekadviseur een deel van zijn vooraf overeengekomen honorarium aan de klant moet terugbetalen. De adviseur zou volgens de klant tegelijkertijd een aantal hypotheekoffertes opvragen. Doordat de adviseur het in eerste instantie hield bij één offerte ontstond volgens de klant onnodige vertraging.

 • HYPOTHEEKRENTE VERDER GEDAALD

  Ten opzichte van april is de hypotheekrente in mei met 11 basispunten gedaald. Op nieuw afgesloten hypotheken moest gemiddeld 2,83 procent worden betaald. Aldus DNB.

 • FNV FINANCE: "KANS BESTAAT DAT VIVAT-MEDEWERKERS ALSNOG HUN BAAN VERLIEZEN" (1 reactie)

  FNV Finance omschrijft de verkoop van Vivat aan Anbang als "waarschijnlijk de beste optie voor werkgelegenheid". 

 • NO CURE NO PAY JAAGT AUTOPREMIE OMHOOG

  Goedkoopsteautoverzekering.net verwacht een stijging van de motorrijtuigenpremies. Dit door de opmars van no cure no pay-advocaten.  

 • VERKOOP REAAL DEFINITIEF

  De verkoop van Vivat Verzekeringen aan de Chinese verzekeraar Anbang is definitief. De Chinese toezichthouder op de verzekeringssector heeft ingestemd met de aankoop. De statutaire naam van Reaal NV is gewijzigd in Vivat NV.  Vivat Verzekeringen, onder welke naam de holding sinds vorig jaar actief is, blijft gehandhaafd als handelsnaam van Vivat NV voor de Nederlandse activiteiten. De merken onder Vivat Verzekeringen blijven ongewijzigd: Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq, Proteq Dier & Zorg en Actiam. 

 • NRC: DNB ZETTE TOP DELTA LLOYD ONDER DRUK

  DNB zette druk op de top van Delta Lloyd om op te stappen. Dat schreef zaterdag NRC Weekend. 

 • SCHADE DOOR ONGEBRUIKELIJKE ZOMERSTORM

  De storm die zaterdag over Nederland raasde, heeft voor miljoenen euro's schade aangericht. Financieel adviseur Maarten Kostet twitterde bijgaande foto van stormschade bij de overburen.

 • INGREPEN IN SOCIALE ZEKERHEID HEBBEN EFFECT (1 reactie)

  De afgelopen decennia is er veel hervormd in de voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, waardoor de overheidsuitgaven op dit vlak nu in lijn zijn met die van andere Europese landen. Uitzondering op het gunstige beeld, aldus DNB, is de ontwikkeling van de langdurige werkloosheid.

 • DEUTSCHE, MORGAN STANLEY EN ABN IN BEURSTEAM ABN AMRO

  Deutsche Bank. Morgan Stanley en ABN Amro gaan de beursgang van de 'Staatsbank' begeleiden als global coordinator. NL Financial Investments (het administratiekantoor van de Staat dat de aandelen beheert in ABN Amro, ASR, SNS Reaal, Propertize en RFS) maakte dit vrijdag bekend.

 • KAMERVRAGEN ULENBELT OVER KIFID-UITSPRAAK AOW-GAT

  De Geschillencommissie van Kifid heeft een vordering tot compensatie van het ontstane ‘gat’ tussen de einddatum van een arbeidsongeschiktheidsuitkering en de begindatum van een AOW-uitkering afgewezen. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt wil van staatssecretaris Klijnsma horen of de gedupeerde verzekerden in aanmerking kunnen komen voor compensatie.

 • JEROEN VAN BREDA VRIESMAN WEG BIJ ACHMEA

  Jeroen van Breda Vriesman (48) stapt op als lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Hij trad in september 2014 tijdelijk terug, nadat het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek startte bij de Health Centers van Achmea.

 • EXCLUSIEVE VERTONING BOOMBUSTBOOM BIJ NEW FINANCIAL FORUM

  Het New Financial Forum organiseert op 25 november 2015 een exclusieve vertoning van de documentaire BoomBustBoom. De documentaire, geschreven door Terry Jones (Monty Python) en Theo Kocken (hoogleraar risicomanagement aan de Vrije Universiteit van Amsterdam), wordt vertoond in het Ketelhuis op cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Na afloop van de film is er een debat met Theo Kocken.

 • VAKSPIEGEL MAAKT VAKMANSCHAP INZICHTELIJK

  Wat is vakmanschap en hoe komt dit tot ontwikkeling? Vanuit deze vragen begonnen Niels van der Weerdt (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Mark van Vuuren (Universiteit Twente) in opdracht van Avéro Achmea een wetenschappelijk gefundeerd onderzoek naar het vakmanschap van de financieel adviseur. Dit resulteerde in een whitepaper en een tool om het persoonlijke vakmanschap inzichtelijk te maken.

 • STV TOETST KLACHTENBEHANDELING GROTE VERZEKERAARS

  De Stichting toetsing verzekeraars (Stv) gaat dit jaar de klachtenbehandeling van de zes grote verzekeraars toetsen. De Stv werkt hierbij samen met de AFM in het kader van het Dashbord Klantbelang Centraal.

 • VEH: RENTEMARGES HYPOTHEKEN DALEN FORS

  Rentemarges op hypotheken met langere rentevaste perioden (5 jaar vast of langer) zijn in mei fors gedaald, zo blijkt uit de Eigen Huis Rentebarometer.

 • HUIZENHAUSSE VAN VOOR CRISIS KEERT NIET TERUG

  Nederlandse consumenten rekenen zich niet langer rijk wanneer het gaat om de prijsontwikkeling van koophuizen. Aldus ING.

 • DELTA LLOYD ROND VERKOOP BANK BELGIË AF

   Delta Lloyd zegt de verkoop van Delta Lloyd Bank België aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang Insurance Group Co. met succes te hebben afgerond. 

 • AFM LEGT LAST ONDER DWANGSOM OP

  De AFM heeft een last onder dwangsom opgelegd aan Suzan Preuter uit Nijverdal. De AFM vermoedt dat zij heeft geadviseerd over en bemiddeld in verzekeringen zonder verplichte vergunning.

 • "GESTREEPTE PAKKEN ILLUSTRATIEF VOOR INNOVATIEBELEID"

  "De gestreepte pakken zijn illustratief voor het innovatiebeleid: niet teveel buiten de gebaande paden." Aldus innovatiedeskundige Pascal Spelier (Capgemini en www.finno.nl) op NUzakelijk..

 • CONSULTATIE WIJZIGING VRIJSTELLINGSREGELING WFT

  Het ministerie van Financiën is een consultatie gestart over een wijziging van de vrijstellingsregeling Wft in verband met de komst van Solvency II.

 • VEH: "WOEKERPOLIS METEEN REPAREREN"

  Als een woekerpolis kan worden verbeterd, moet de verzekeraar dit direct en zelfstandig doen. Dat vindt Vereniging Eigen Huis (VEH).

 • "ENERGIELABEL NOG TE VEEL PAPIEREN TIJGER"

  Het nieuwe energielabel leidt niet tot energiebesparende maatregelen en volgens 90 procent van de VBO-makelaars laten potentiële kopers het energielabel niet meewegen bij de koopbeslissing.

 • VERBOND: "GEEF ONS KADER EN RUIMTE VOOR INNOVATIE"

  De overheid moet heldere juridische kaders scheppen bij de (technologische) vernieuwingen momenteel in de samenleving, zodat verzekeraars er goed op kunnen inspelen. Ook moet verzekeraars voldoende ruimte worden geboden voor innovatie. Dat schrijft Verbondsdirecteur Leo de Boer woensdag in Het Financieele Dagblad.

 • RAAD VAN STATE TEGEN ACTIVERINGSVERPLICHTING

  De Raad van State vond een activeringsplicht voor levensverzekeraars bij beleggingsverzekeringen vooralsnog niet nodig.

 • NIET ACTIVEREN WOEKERPOLISHOUDER KOMT VERZEKERAAR DUUR TE STAAN

  Het nieuwe BGfo-artikel 81b legt levensverzekeraars de wettelijke verplichting op houders van beleggingsverzekeringen te activeren. Maar wat voor boete staat er eigenlijk op als een verzekeraar deze verplichting niet nakomt?

 • VERZEKERAARS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR BELEIDSWIJZIGING OVERHEID

  De Geschillencommissie van Kifid heeft een vordering tot compensatie van het ontstane ‘gat’ tussen de einddatum van een arbeidsongeschiktheidsuitkering en de begindatum van een AOW-uitkering afgewezen. Dit probleem is ontstaan doordat de overheid de AOW-leeftijd per 1 januari 2014 heeft verhoogd.  

 • BANK HEEFT MEESTE VERSTAND VAN HYPOTHEKEN (3 reacties)

  Vier op de tien huizenbezitters denken dat banken het meeste verstand hebben van hypotheken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van MUNT Hypotheken onder 1.080 hypotheekbezitters.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Niet te missen...

De Stichting het New Financial Forum bruist ook dit najaar als kraamkamer van vernieuwing en innovatie in de financiële sector. Tal van activiteiten die de doelstelling (een gezonde én gerespecteerde financiële sector) een stap dichterbij brengen passeren de revue. Zo verschijnt begin september een themanummer van het New Financial Magazine over het klantbelang met tal van grensverleggende nieuwe inzichten. Ook biedt het Forum in september een workshop met de 91-jarige Paul de B...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.