quote

"Als consument moet ik er niet aan denken dat mijn slager zijn eigen vlees niet keurt" Martin de Bree (Rotterdam School of Management)

stelling

"FinTech verbetert dienstverlening aan klant"

nieuws

KIJKEN IN DE ZIEL VAN BARBARA BAARSMA E.A.

Vanavond gaat op NPO2 een nieuwe reeks van de interviewserie 'Kijken in de ziel' van start. In zes afleveringen spreekt Coen Verbraak met twaalf toonaangevende wetenschappers. Met de inbreng van Barbara Baarsma en Marcel Zeelenberg komen ook de economische wetenschap en de gedragseconomie aan bod.

 

KLANTGERICHTHEID VERZEKERAARS ONDER DRUK

Medewerkers van verzekeraars willen zich wel focussen op de klant, maar in de praktijk lukt dit niet voldoende. Ruim 5.900 medewerkers van Nederlandse verzekeraars geven gemiddeld een 7,0 aan de stelling ‘Klantgericht werken heeft prioriteit binnen mijn organisatie’. In 2014 was dat nog een 7,4. Dit blijkt uit een enquête van Effectory, gespecialiseerd in medewerkers- en klantenonderzoek.

 

ANDREW FASTOW: "BANKEN ZIJN HARDLEERS"

Als cfo van Enron volgde Andrew Fastow precies de regels maar de beginselen erachter lapte hij aan zijn laars. "Ik heb bij Enron iedere mogelijke maas in de wet gezocht. Technisch voldeed ik aan de wet, toch omzeilde ik die aan alle kanten", zegt Fastow in een interview met De Telelegraaf. De banken stelden geen vragen en werkten er allemaal aan mee. "En dat doen ze nog."

 

KOMST ASTRA ZENECA SCHRAAGT AMBITIE ASR PENSIOENEN

Het internationale biofarmaceutisch concern AstraZeneca brengt de pensioenregeling van haar Nederlandse activiteiten onder bij ASR Pensioenen. De pensioenregeling heeft 1.300 deelnemers en de verzekerde som bedraagt 190 miljoen euro.

 

HYPOTHEKER WAARSCHUWT VOOR PRIVATE LEASE

Veel mensen realiseren zich niet dat een private leasecontract invloed heeft op de maximale hypotheek. Zo'n contract wordt geregistreerd bij het BKR onder de code OA (Operational Autolease). "Voordat je een private leasecontract aangaat voor je droomauto is het dus goed om te bedenken of je droomhuis hierdoor nog wel binnen je bereik blijft", schrijft De Hypotheker op zijn website.

 

overig nieuws

 • LEGAL & GENERAL: TOOLS VOOR HYBRIDE ADVIES

  Op de website www.beschermingspakket.nl stelt Legal & General vier tools beschikbaar voor financieel adviseurs. De tools kunnen consumenten een steuntje in de rug bieden om zelf de financiële risico's van overlijden in kaart te brengen. Vervolgens kunnen ze een adviseur in de arm nemen om hiervoor een passende oplossing te vinden.

 • VERBOND: "HALF MILJARD SCHADE DOOR KLIMAATKLAPPER"

  Het Verbond van Verzekeraars becijfert de verzekerde schade van het noodweer in juni op tenminste een half miljard euro. 

 • WOEKERPOLIS: "VERZEKERAAR DOET NIET MEER DAN NODIG" (1 reactie)

  "Willen miljoenen consumenten pensioenproducten van bedrijven die hen eerder woekerpolissen verkochten en in tien jaar tijd de rommel nog niet krijgen opgeruimd?" Dat vraagt redacteur Thijs Rösken zich af in  in De Financiële Telegraaf onder de kop: 'Verzekeraar doet niet meer dan nodig'.

 • "WAAROM WIL LOKET HERSTELADVIES NIET SAMENWERKEN MET ADVISEUR?" (1 reactie)

  Het Loket Hersteladvies Beleggingsverzekeringen zou volgens hem moeten samenwerken met de financieel adviseur maar dat gebeurt nu niet, stelt financieel adviseur Nico van Koesveld. 

 • AFM KRIJGT TOEGANG TOT DUO-REGISTER BEROEPSKWALIFICATIES (2 reacties)

  Minister Dijsselbloem van Financiën wil de AFM toegang geven tot het DUO-systeem waarin de beroepskwalificaties van financiële dienstverleners worden bijgehouden.

 • OOK REGELS VOOR 'ROBOTADVISEUR' (2 reacties)

  Geautomatiseerd advies moet voldoen aan dezelfde regels die gelden voor financieel adviseurs van vlees en bloed. Dat schrijft minister Dijsselbloem in het ontwerp van het Wijzigingsbesluit financiële markten 2017 dat is opengesteld voor consultatie.

 • OBVION START SAMENWERKING MET FREO

  Tijdens een pilot kunnen geselecteerde adviseurs voor klanten van Obvion een Persoonlijke Lening aanvragen via Freo.

 • DELTA LLOYD KOOPT HYPOTHEKEN RABOBANK

   Delta Lloyd Leven heeft een portefeuille Nederlandse woninghypotheken van de Rabobank overgenomen. 

 • INDEPENDER LICHT RENTREE OP HYPOTHEEKMARKT TOE (1 reactie)

  Independer organiseert informatiebijeenkomsten voor hypotheekadviseurs, waarop ze haar rentree in september op de hypotheekmarkt nader toelicht.

 • TAYLOR MATES ZET ZICH NEER IN FILMPJE 'AAN UW ZIJDE'

  Financieel advieskantoor Taylor Mates heeft een filmpje laten maken voor op de website. In het filmpje laat het kantoor zien wat het voor de klant kan betekenen.

 • KIFID VERWIJT ADVISEUR SCHENDING ZORGPLICHT

  Goedkopehypotheek.nl krijgt er flinks langs van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid). De commissie verwijt de adviseur onder andere schending van de zorgplicht.

 • BELEIDSDEKKINGSGRAAD GEDAALD NAAR 99,6%

  De dekkingsgraad van pensioenfondsen gebaseerd op dagelijkse marktinformatie is in het tweede kwartaal licht gestegen van 96,3 naar 96,6 procent..

 • EEN OP DRIE LOST AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEEK NIET AF

  Een derde van de mensen met een volledig aflossingsvrije hypotheek denkt deze op de einddatum niet te kunnen aflossen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. 

 • ADFIZ WERKT MEE AAN BRANCHESPECIFIEKE AANPAK VEILIG INTERNETTEN

  Adfiz neemt met vier andere brancheorganisaties deel aan een pilot inzake branchespecifiek Veilig Zakelijk Internetten van MKB-Nederland en VNO-NCW.

 • "IKEA UITSTEKENDE PLEK OM ONDERHUIDSE IRRITATIES NAAR BOVEN TE KRIJGEN"

  "Een van de eerste hypotheses van het onderzoek werd daarmee duidelijk bevestigd: de Ikea is een uitstekende plek om onderhuidse irritaties naar het oppervlak te krijgen. Een groot deel van de ruzies werd gevoerd in de context van een verhuizing." Aldus Nationale-Nederlanden in de blog 'Hoe overleef je een bezoek aan Ikea tijdens je verhuizing?"

 • BESTE WERKGEVERS 2016 IN FINANCIËLE DIENSTVERLENING

  ZLM Verzekeringen, SNS Bank en Robeco maken kans op de award beste werkgever 2016 in de financiële dienstverlening.

 • "KEUZE VOOR APF NIET TRIVIAAL"

  De keuze voor een Algemeen Pensioenfonds (APF) in niet triviaal, meent Mercer. 

 • "HET ZZP-PENSIOENFONDS BESTAAT NIET"

  Het zzp-pensioenfonds bestaat niet en dat is niet erg, schrijft Ferd Beukers van Nationale-Nederlanden in een expertcolumn op www.zzpbarometer.nl.

 • VAN VELZEN: "DE CONSUMENTENBOND ALS VERZEKERAAR?" (1 reactie)

  De nieuwe dienst Bemiddeling bij conflicten van de Consumentenbond lijkt volgens Dik van velzen (Nibe-SVV) verdacht veel op een verzekering. "Ik ben benieuwd of DNB haar tanden laat zien."

 • HYPOTHEEK VISIE GROEIT DANKZIJ CROWDFUNDING

  Door een franchiseovereenkomst aan te gaan met Hypotheek Visie en de mogelijkheid van een bedrijfsfinanciering via Collin Crowdfund kunnen Sabine Bomhof en Sonja den Blanken binnenkort een nieuw hypotheekadvieskantoor in Hilversum starten. Binnen één uur was de financiering via Collin Crowdfund helemaal rond.

 • OMWISSELACTIE DUURT MINIMAAL DRIE MAANDEN

  De doorlooptijd van een omwisseldossier is minimaal drie maanden. Dat geeft Lindenhaeghe mee aan de adviseurs die hun diploma's nog niet hebben omgewisseld. Dat omwisselen moet voor 1 januari 2017.

 • RABOBANK: ONLINE EXTRA AFLOSSEN OP HYPOTHEEK

  Klanten van de Rabobank kunnen vanaf 1 september niet meer extra aflossen via een rekeningnummer van de bank. "Ook verwerken wij vanaf 1 september geen aflossingen meer die via automatische periodieke overschrijvingen binnenkomen."  

 • RUIMER TOETSINGSKADER VOOR ZZP'ERS

  Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) zegt samen met geldverstrekkers en intermediairs te werken aan een oplossing die zzp’ers betere toegang tot verantwoorde financiering van een eigen woning geeft.

 • VERMOEDEN VAN FRAUDE ALLEEN NIET GENOEG OM UITKERING TE WEIGEREN

  Een verzekeraar kan geen uitkering weigeren alleen wegens het vermoeden van fraude.

 • WOEKERPOLISHOUDER VANGT BOT

  Een hersteladvies hoeft volgens de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) niet per se in te houden dat de oorspronkelijke doelstelling alsnog wordt gehaald.

 • LOONKOSTEN FINANCIËLE INSTELLINGEN GEDAALD

  Bij financiële instellingen daalden de gemiddelde loonkosten in 2015 met -2,2 procent. Dit kwam vooral doordat enkele banken anders dan in 2014 geen extra stortingen deden voor pensioenen.

 • "ZWARTE ZWANEN MISTE ALLE KANSEN VOOR OPEN DOEL" (3 reacties)

  Zwarte Zwanen spoorde de verkeerde dader van de moord op het pensioenstelsel op. Dat meende zaterdag Joost van Kuppeveld in het FD.

 • EERSTE IQWOON HYPOTHEEK AANVRAAG VIA FLEXFRONT

  Hypotheekadviseur Huib Klomp (Financiële Meesters) sloot via FlexFront de eerste IQwoon-aanvraag.

 • OMZET AON NEDERLAND DAALT LICHT

  De omzet van Aon Nederland daalde in 2015 met 2 procent naar 239 miljoen euro. “De omzetgroei is beperkt gebleven, maar de marge is gezond", aldus Marc van Nuland.

 • 'GEWOON GOED DOEN' BIEDT PODIUM VOOR ADVIESPLATFORM QUILIFY

  Het platform Quilify, dat gratis ter beschikking wordt gesteld aan klanten van de voedselbank in Eindhoven met als doel mensen kosteloos te helpen met het oplossen van hun financiële of juridische problemen, krijgt een podium op het event 'Gewoon Goed Doen' van Dazure en het New Financial Forum.

Meer nieuws...

New Financial Forum

PODIUM VOOR ADVIESPLATFORM QUILIFY

Het platform Quilify, dat gratis ter beschikking wordt gesteld aan klanten van de voedselbank in Eindhoven met als doel mensen kosteloos te helpen met het oplossen van hun financiële of juridische problemen, krijgt een podium op het event 'Gewoon Goed Doen' van Dazure en het New Financial Forum.   Dazure en de stichting New Financial Forum organiseren op 20 oktober het event 'Gewoon Goed Doen'. "We bieden mensen die gewoon goed doen in de financiële sect...   Lees meer »

Willem Vreeswijk - Alleen als wij honderd procent verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er in ons leven gebeurt, kunnen we een bijdrage leveren aan een nieuwe financiële wereld.