quote

"Je financieel onafhankelijk voelen is iets anders dan financieel onafhankelijk zijn" Marie-Louise Voors (Delta Lloyd Foundation) in het New Financial Magazine

stelling

"Initiatief als Cifid is niet nodig als iedereen gewoon zijn werk goed doet"

nieuws

ZORGVERZEKERAARS UNIFORMEREN PREMIE-INFORMATIE

De zorgverzekeraars zullen met ingang van dit jaar zoveel mogelijk op uniforme wijze laten zien hoe hun premie voor de basisverzekering is opgebouwd., aldus Zorgverzekeraars Nederland.

 

ARAG: ONDERZOEK INDEPENDER NIET REPRESENTATIEF

Arag laat weten de uitslag van de test van Independer inzake de premievergelijkingen van rechtsbijstandpolissen niet representatief te vinden, omdat de juiste producten niet vergeleken zouden zijn. Met name de producten van Arag kwamen als duur uit de test.

 

CAMPAGNE NN WINT INTERNATIONALE PRIJS

De #waterookgebeurt campagne van Nationale-Nederlanden heeft de Echo Award gewonnen.

 

STICHTING NFF VAN START MET 'THE POWER OF THE HEART'

Het officiële geboortefeest van de Stichting New Financial Forum vindt plaats op 25 november 2014 met een exclusieve vertoning van de film 'The Power of the Heart'. Toegang is vrij, reservering gewenst.

 

KEURMERK LEGT NIEUWE BEOORDELINGSAANPAK UIT

Tijdens het seminar Klantgericht Verzekeren stond de nieuwe thematische beoordelingsmethode die in januari 2015 ingaat centraal.

 

overig nieuws

 • SAMENWERKING WILLIS EN 112SCHADE.NL

  Willis gaat samenwerken met 112schade.nl. Dit bedrijf gaat de verhaalsactie van niet gedekte schades uitvoeren voor klanten van Willis.

 • SANDERS VOLGT VAN VOORST VADER OP ALS VICE-VOORZITTER NVHP

  Mark Sanders (41) is benoemd tot plaatsvervangend voorzitter van de NVHP. Hij volgt hiermee de op 14 juni overleden Alexander van Voorst Vader op, die tot kort voor zijn overlijden deze functie nog bekleedde.

 • PENSIOENFONDSEN TRANSPARANTER OVER KOSTEN

  Pensioenfondsen worden transparanter over hun kosten, aldus de 2014-editie van het rapport 'Werk in uitvoering bij pensioenfondsen' van actuarieel adviesbureau Lane Clark & Peacock (LCP) en de Pensioenfederatie. Wel bepleiten zij meer uniformiteit bij het presenteren van kosten- en rendementsgegevens zodat deze beter onderling vergelijkbaar worden.

 • INDEPENDER: VEEL VERSCHIL IN PREMIES RECHTSBIJSTANDPOLISSEN (3 reacties)

  Volgens Independer lopen de premies van rechtsbijstandverzekeringen flink uiteen. De premies van de duurste polis is tot drie keer zo hoog als die voor de goedkoopste. Dit blijkt uit een analyse van meer dan 15.000 vergelijkingen van rechtsbijstandverzekeringen.

 • DELTA LLOYD INTRODUCEERT PENSIOEN CONTINU PLAN

  Delta Lloyd introduceert 3 november het Pensioen Continu Plan. Hiermee wordt volgens de verzekeraars de pensioenterugval per 1 januari 2015 voor werknemers met een inkomen van meer dan 100.000 euro geminimaliseerd.

 • DELTA LLOYD HAAKT AAN BIJ PENSIOEN3DAAGSE

  Tijdens een talkshow en een workshop, georganiseerd door de Delta Lloyd Foundation en vrouwennetwerkorganisatie Women Inc, heeft Delta Lloyd een groot aantal vrouwen bijgepraat over hun pensioen. Het 'I love pensioen' evenement maakt deel uit van de Pensioen3daagse.

 • ARGENTA NOEMT BERICHTGEVING FLEXFRONT ONJUIST (3 reacties)

  Argenta noemt de beëindiging van de samenwerking door FlexFront 'een eenzijdige beslissing' en wijst op onjuistheden en verkeerde interpretaties in de berichtgeving van FlexFront. FlexFront wil het gesprek aangaan.

 • NDFM: JA MAAR, WAT ALS HET WÉL KAN

  Verandering komt altijd van binnenuit. Dat geldt ook voor financiële marketeers. Als je diep van binnen kijkt, wat wil je dan veranderen? Op welke daden zou je trots (willen) zijn? En wat houdt je tegen om aan het roer van uw eigen professionele leven te gaan staan?

 • FLEXFRONT RUILT ARGENTA IN VOOR MUNT (2 reacties)

  FlexFront ziet zich met ingang van 5 november 2014 genoodzaakt te stoppen met de distributie van het Argenta-arrangement. Argenta wil immers vanaf 2015 geen zaken doen met het intermediair. Als alternatief biedt FlexFront Munt Hypotheken.

 • AUTOPOLIS DIRECT BIJ ALLIANZ AF TE SLUITEN (3 reacties)

  Allianz Nederland biedt vanaf 3 november de mogelijkheid om online een autopolis af te sluiten. Ook kan men kiezen om hier een adviseur bij te betrekken.

 • BENEVIA VAN START MET MIJNVERZEKERINGEN.NL

  BeneVia heeft haar nieuwe klantenportaal MijnVerzekeringen.nl gelanceerd.

 • NIEUW VERZEKERINGSASSORTIMENT VOOR PGGM-LEDEN

  Deze week introducren PGGM&CO en VvAA een geheel nieuw verzekeringsassortiment voor PGGM-leden.

 • ASR SLUIT AAN OP APLAZA EN MEETINGPOINT

  Na de aansluiting van ASR zijn de particuliere pakketpolissen van vijf verzekeraars ontsloten via Aplaza en Meetingpoint. De producten van Aegon, Avéro Achmea, Delta Lloyd en Reaal waren al te vergelijken, offreren, aan te vragen en te administreren via het digitale transactieforum.

 • WA OF ALLRISK? VRAAG HET ANNEMARIE VAN GAAL (9 reacties)

  Kun je als automobilist volstaan met een WA-verzekering of beter kiezen voor allrisk? U kunt het vragen aan Annemarie van Gaal en andere BN'ers die een dagje meedraaien in het contactcenter van Centraal Beheer.

 • FNV: HOORZITTING OVER GEVOLGEN NIEUWE PENSIOENREGELS

  De FNV wil meer helderheid over de effecten van het nieuwe Financieel Toetsingskader (FTK) en pleit daarom voor een hoorzitting in de Eerste Kamer. De Tweede Kamer is al akkoord gegaan met de inieuwe pensioenregels. Binnenkort is het woord aan de senaat.

 • BOEK ROB GOEDHART MET KORTING VIA VVP

  Lezers van VVP Online kunnen het boek 'De consument is financieel bewusteloos...nou en?' van Rob Goedhart met korting krijgen via VVP.

 • ASR STOPT MET VERKOOP VERMOGENGARANT

  Per 1 november stopt a.s.r. met de verkoop van VermogenGarant (beleggingsverzekering met garantie).

 • AFM: MEER TIJD VOOR REACTIES OP VOORLOPIGE PLANNEN 2015

  De AFM heeft de uiterste inzendtermijn om te reageren op de concept-Agenda 2015 met een week verlengd. Reacties kunnen nu tot 11 november gegeven worden.

 • "EVIDENTE MISSTANDEN BIJ SERVICEABONNEMENTEN" (13 reacties)

  "Er is sprake van evidente misstanden bij de verkoop van serviceabonnementen. Wij vragen ons af of de AFM streng genoeg controleert en optreedt." Dit zegt Marcel Hooft van Huysduynen, campagneleider financiële sector bij de Consumentenbond, in de Consumentengids van november 2014. Aanleiding is een onderzoek onder 200 consumenten die een financieel product afsloten bij een tussnepersoon.

 • UCO VEGTER DIVISIEVOORZITTER ACHMEA INTERNATIONAAL

  Uco Vegter (44) is per 1 januari 2015 benoemd tot divisievoorzitter Internationaal bij Achmea.  

 • NIEUWE APPLICATIE VOOR ZAKELIJKE VERZEKERINGSMARKT

  Pegasystems heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld voor de zakelijke verzekeringsmarkt.

 • NIEUWE WEBSITE ANVA

  Anva heeft haar website vernieuwd en de huisstijl aangepast.

 • NEDASCO ONTWIKKELT BEDRIJVENTOOL

  Nedasco heeft in samenwerking met IT-partner Colimbra een bedrijventool ontwikkeld. Aan de hand van algemene invoervelden kan de adviseur zelf offertes voor verschillende bedrijfsmatige schadeverzekeringen genereren en direct aanvragen.

 • RENÉ COLLÉ VERLAAT MONUTA

  René Collé, directeur Finance en Risicomanagement, vertrekt bij Monuta. 

 • ADFIZ HAAKT AAN BIJ PENSIOEN3DAAGSE

  Met een luchtige campagne tijdens de Pensioen3Daagse (28,29 en 30 oktober) wil Adfiz consumenten die nog niet met hun pensioen bezig zijn, prikkelen en in beweging krijgen. 

 • "ADVISEUR MOET MEER UITGAAN VAN KLANT" (4 reacties)

  "Naar mijn mening zouden adviseurs als de wiedeweerga moeten gaan experimenteren met de vele nieuwe communicatiemiddelen die er zijn." Aldus consultant Wilbert Schellens in zijn column op www.delametelkaar.nl.  

 • "GELOOFWAARDIGHEID AFM EN DNB IN GEDING" (12 reacties)

  De geloofwaardigheid van AFM en DNB is in het geding als zij vasthouden aan goedkope hypotheken voor de eigen medewerkers. Dat blogt Dik van Velzen, senior consultant bij Nibe-SVV. 

 • PENSIOEN3DAAGSE 2014

  Adfiz, Verbond van Verzekeraars, AFM, DNB, Sociale Verzekeringsbank (Pensioenregister), Achmea, APG, ASR en Vereniging FFP bemannen de komende dagen de Pensioen3daagse Helpdesk. 

 • CFD-ONDERZOEK BEVESTIGT MISGAAN ZAKEN BIJ THANATOS VAN VOORVECHTER PROVISIEVERBOD 2.0 (2 reacties)

  “Ik hoop dat uit deze affaire de les wordt getrokkendat er zeer hoge eisen worden gesteld aan onze branche en we alles en we alles moeten doen om consumenten te laten zien dat we verantwoordelijkheid nemen als er zaken mis gaan."Aldus voorzitter Edwin Herdink (foto) van de Commissie CFD bij de publicatie van het commissierapport over het in opspraak geraakte Thanatos van Provisieverbod 2.0-voorvechter Vollebregt Verzekeringen uit Nijmegen.

 • WOEKERPOLIS.NL: "KWALITEIT HERSTELADVIEZEN SLECHT"

  De kwaliteit van hersteladviezen woekerpolissen is slecht. Dat stelt de Vereniging Woekerpolis.nl.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Klantbelang centraal met waardecreatie en vertrouwen

De laatste jaren is de financiële dienstverlening drastisch veranderd en de ontwikkelingen in de financiële branche gaan door. Toenemende regeldruk en online zijn niet meer te stoppen. Voor de uitdagingen van de toekomst is een cultuurverandering nodig en een nieuwe mindset. Hiervoor is een gedragsverandering noodzakelijk. Het achterhalen van de werkelijke beleving van uw klant is daarbij van belang om vervolgens een passende dienstverlening aan te bieden. Laat uw klant ervaren en voel...   Lees meer »

Drs. Serge Evers - Vanuit liefde en respect elkaar inspireren en samen nieuwe waarde voor klanten creëren.