quote

"Maandabonnement voor doorsnee-kantoor bij gros klanten beste oplossing" Jan van Lierop (Figlo) in VVP

stelling

"Nu de sector zelf het financiële toezicht gaat betalen is het logisch dat AFM en DNB de personeelskorting schrappen"

nieuws

ASR WORDT EIGENAAR VAN KAMPEN GROEP

ASR Nederland neemt per 1 januari 2015 alle aandelen over van de Van Kampen Groep (VKG) uit Hoorn. ASR treedt op als investeerder en zal zich niet bemoeien met het beleid. VKG blijft zelfstandig en onafhankelijk opereren vanuit Hoorn.

 

"AANBIEDERS, OPEN DE DEUR VOOR GOEDE ADVISEUR"

In een column in VVP 22 roept Michiel Denkers, hoofd Toezicht AFM, aanbieders van financiële producten op "de deur open te zetten voor goede adviseurs". "Goede onafhankelijke adviseurs die financiële oplossingen van een grote groep aanbieders vergelijken voorzien in een behoefte van de klant. Om dit waar te maken, hebben deze adviseurs toegang nodig tot de beste producten en tot juiste informatie."

 

DAZURE LEVERT ORV-POLIS BINNEN 24 UUR

Met een in eigen stijl ontwikkelde digitale gezondheidsverklaring garandeert Dazure een ORV-polis binnen 24 uur.

 

"NIBUD-NORMEN SLECHTS RADERTJE IN GEHEEL"

Vereniging Eigen Huis deelt de kritiek op de strengere hypotheeknormen niet zonder meer, blogt directeur Rob Mulder.

 

RÉMON CHATTELLON DIRECTEUR NH1816

Rémon Chattellon is benoemd tot directeur Nh1816 Verzekeringen.

 

 

overig nieuws

 • CDFD-BROCHURE VOOR EXAMENKANDIDATEN (1 reactie)

  Altijd goed om nog even te lezen: de brochure van het CDFD voor examenkandidaten. Het CDFD zoekt momenteel overigens een tweede toetsdeskundig adviseur.

 • MARCEL ZUIDAM DIRECTIEVOORZITTER DELTA LLOYD BANK

  Marcel Zuidam is per 1 februari 2015 benoemd tot directievoorzitter van Delta Lloyd Bank. 

 • TERMIJN SEH PE 2014 VERLENGD TOT 22 JANUARI

  SEH heeft de termijn PE 2014 verlengd tot 22 januari 2015.  

 • AANPASSING FTK DOOR EERSTE KAMER

  De Eerste Kamer heeft de Wet over aanpassing financieel toetsingskader aangenomen met 40 stemmen voor, en 31 stemmen tegen.

 • DNB WAST VERZEKERAARS (WEER) DE OREN (2 reacties)

  DNB zegt in het FD van woensdag geschrokken te zijn van de uitkomst van de Europese stresstest voor verzekeraars.

 • "WOEKERPOLISAFFAIRE VRAAGSTUK VAN HERVERDELING"

  De Nederlandsche Bank (DNB) betitelt de woekerpolisaffaire in het FD als "een vraagstuk van herverdeling", waar zij de oplossing niet voor weet.

 • GENERALI GAAT DIRECT ONDER EIGEN NAAM (3 reacties)

  Generali gaat begin 2015 direct onder eigen naam. Dat meldt VVP Vakblad voor financieel adviseurs.

 • EERSTE KAMER TEGEN INPERKING VRIJE ARTSENKEUZE (2 reacties)

  De door het kabinet beoogde inperking van de vrije artsenkeuze is niet door de Eerste Kamer gekomen. De Kamer heeft het voorstel dinsdag na hoofdelijke stemming met 33 stemmen voor en 38 stemmen tegen verworpen. Zorgverzekeraars Nederland toont zich teleurgesteld.

 • POLISERVICE NEEMT VOOR ADVISEURS OMZETTING PENSIOENPOLIS UIT HANDEN (1 reactie)

  ASR zet Poliservice in bij de conversie van het semi-collectieve pensioen naar heen nieuw werknemerspensioen. "Veel adviseurs hebben hier de tijd en/of capaciteit niet voor. Daarom nemen wij dit omzettingstraject uit handen", aldus Luuk de Vos, directeur Intermediaire Distributie bij AFM in het themanummer trends van VVP, de laatste editie van dit jaar.

 • BLG OPENT MAATSCHAPPELIJK DEBAT OVER WONEN

  "Hypotheekverstrekkers moeten een actievere rol gaan spelen in het maatschappelijk debat over thema's als betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid", aldus Rein Wispelweij, directeur BLG Wonen, over de publicatie van het boek 'De Waarden van wonen' over de woningmarkt.

 • EERSTE ACHT ERKEND FINANCIEEL ADVISEURS

  Onlangs zijn de eerste acht Erkend Financieel Adviseurs geslaagd. Het betreft Marlies de Boer, Stephanie Ekkelboom, Samir Gaoui, Johan Meijers, Roger de Rooij, Lyda Schmaal, Marten Terpstra en Miriam Veenstra. 

 • REDMORE GROUP OPGERICHT

  Talent&Pro en Triple A – Risk Finance slaan de handen ineen met de oprichting van Redmore Group.

 • DE GOUDSE BEHOUDT KEURMERK

  Ook de komende periode mag De Goudse het Keurmerk Klantgericht Verzekeren voeren.

 • DSW EN ONVZ BESTE ZORGVERZEKERAARS

  Volgens consumenten is DSW de meest klantvriendelijke zorgverzekeraar, volgens zorgverleners is ONVZ de beste. Dit blijkt uit onderzoek van de ZorgverzekeringWijzer.nl onder 998 consumenten en 1346 zorgverleners.

 • DELTA LLOYD BANK BELGIË VERKOCHT AAN ANBANG

  Delta Lloyd verkoopt Delta Lloyd Bank België aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang Insurance Group voor een bedrag van 219 miljoen euro.

 • INDEPENDENT INSURANCES GEEFT ADVISEUR SLAGKRACHT (3 reacties)

  "We moeten sámen onze markt terug veroveren, want natuurlijk heeft de onafhankelijke adviseur toekomst." Dat zeggen Marcel en Mandy de Wit, die momenteel adviseurs benaderen met hun franchiseformule Independent Insurances. "Het onafhankelijke marketing- en verkoopkanaal op internet met de adviseur op de hoek." In een interview in VVP 22 geven zij een toelichting op hun formule.

 • FINANCIËLE KLANT VERTROUWT VOORAL FAMILIE EN ADVISEUR (3 reacties)

  De financiële consument heeft het meeste vertrouwen in zijn familie als het gaat om financieel advies. Financieel adviseurs zijn een goede tweede.

 • AVEDON VERWERFT BELANG IN CCS

  Investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners heeft een belang verworven in softwarebedrijf CCS.

 • ACHMEA VALT UIT TOP VOORDELIGSTE NATURAPOLISSEN

  Nu het jongerenlabel TakeCareNow van de markt is gehaald, verliest Achmea haar positie bij de voordeligste naturaverzekeringen. Dit blijkt uit het special item Zorgverzekeringen dat MoneyView heeft samengesteld .De goedkoopste naturapolissen worden in 2015 geleverd door Zekur, Bewuzt en Univé, drie verschillende labels van VGZ.

 • AANSCHAF FINANCIEEL PRODUCT NIET MOGELIJK VIA VOORKEURSKANAAL

  Voor veel consumenten is het niet mogelijk om een financieel product, bij bijvoorbeeld een bank of verzekeraar, aan te schaffen via het kanaal waaraan zij de voorkeur geven. Uit consumentenonderzoek van Everest blijkt dat 40 procent van de aankopen niet tot stand komt via het voorkeurskanaal. Tevens blijkt dat van de consumenten die één of meerdere producten online hebben aangeschaft, of dat hebben geprobeerd, 15 procent tijdens het aanschafproces is afgehaakt. De belangrijkste redenen hiervoor zijn: er werden te veel vragen gesteld (37 procent), de prijs bleek te hoog uit te vallen (32 procent) en het proces duurde te lang (26 procent). 

 • MAZDA BLAAST MERKPOLIS NIEUW LEVEN IN

  Mazda blaast haar merkpolis nieuw leven in. Dit in samenwerking met Bovemij Financiële Diensten, dat al veel merkenpolissen ontwikkelde. 

 • "BANKEN EN VERZEKERAARS VERSCHILLENDE SOORTEN BEDRIJVEN" (1 reactie)

  "Banken en verzekeraars zijn verschillende soorten bedrijven die zich moeilijk over één kam laten scheren." Aldus minister Dijsselbloem van Financiën in reactie op het rapport 'Vergelijking verzekeraars en banken', dat in opdracht van het Verbond van Verzekeraars is opgesteld door adviesbureau Towers Watson.

 • BOEK ROB GOEDHART MET KORTING VIA VVP

  Wegens succes herhaald: lezers van VVP Online kunnen het boek 'De consument is financieel bewusteloos...nou en?' van Rob Goedhart met korting krijgen via VVP.

 • DIJSSELBLOEM: GEEN MISSTANDEN RVT AFM (2 reacties)

  Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van misstanden bij de Raad van Toezicht van de AFM, zo blijkt uit onderzoek dat minister Dijsselboem aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 • "VERZEKERAARS ZIJN TE WEINIG MET TOEKOMST BEZIG"

  Door alle aandacht voor woekerpolissen en hun rol tijdens de kredietcrisis staan verzekeraars blijvend in de spotlights. "Hierdoor is de sector te weinig met de toekomst bezig." Dit zei Verbondsdirecteur Richard Weurding tijdens het Risk Forum voor verzekeraars. De sector zal moeten innoveren en haar nieuwe maatschappelijke rol moeten oppakken, aldus Weurding. "No guts, no glory."

 • COOS TERMEULEN COMMISSARIS NH1816

  Coos Termeulen is benoemd als commissaris van Nh1816 Verzekeringen.

 • BUDGETPOLIS IN TREK BIJ NEDERLANDERS

  Voor de zorgpremies bekend werden gaf 9,3 procent aan een overstap te overwegen, nu is dat 14,4 procent, zo blijkt uit onderzoek dat vergelijker hoyhoy.nl uitvoerde onder 525 Nederlanders.

 • AFM STELT EISEN OVER INFORMATIE PENSIOENEN

  De AFM heeft na onderzoek de normen verduidelijkt waaraan informatie aan pensioendeelnemers rondom pensionering moet voldoen. "De informatie moet duidelijk en begrijpelijk zijn en tijdig aan de deelnemers worden verstrekt", aldus de AFM.

 • FLEXFRONT BEËINDIGT WERKZAAMHEDEN VOOR GELDVERSTREKKERS (1 reactie)

  FlexFront beëindigt eind 2014 de werkzaamheden voor een aantal geldverstrekkers. Dit omdat FlexFront, ondanks de door de AFM ingevoerde ontheffingsmogelijkheid, geen vergoeding meer ontvanggt voor de werkzaamheden die zij voor deze geldverstrekkers uitvoert.

 • DE BOER-MAASLAND BENOEMD TOT DIRECTEUR BEFRANK

  Marianne de Boer-Maasland (45) is benoemd tot directeur bij BeFrank (Delta Lloyd). Zij volgt Rob van Mazijk op, die sinds 1 juni 2014 deze rol ad interim heeft vervuld.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Het nieuwe verhaal over economie

Satish Kumar wist enkele jaren geleden de meer dan 500 bezoekers aan de VVP Ondernemersdag diep in het hart te raken. Onlangs deelde hij in 12 minuten zijn visie op het nieuwe paradigma van zaken doen. Buitengewoon inspirerend. Voer voor elke financiele dienstverelener die geld, en de betekenis van het leven wil samenbrengen.     Lees meer »

Ivo Valkenburg - We hebben het teveel over geld en te weinig over liefde. Vandaar mijn pleidooi voor de liefde als wettig betaalmiddel. Wie durft?!