quote

"In hoeverre is een strafblad een rechtmatige grond om een autoverzekering te weigeren?" Nine Kooiman (SP) in Kamervragen

stelling

"Verlenging overgangs-termijn PEplus met drie maanden is te kort"

nieuws

WEL DEGELIJK REDEN TOT ZORG OVER SLAGINGSPERCENTAGES

De slagingspercentages initiële Wft- en PEplus-examens lopen inderdaad op, zoals minister Dijsselbloem onlangs stelde tegenover de Tweede Kamer. Maar de cijfers tot en met februari 2015 laten zien dat de percentages bij belangrijke modules echt nog niet hoog zijn. Bovendien zijn in de slagingspercentages de herkansingen meegenomen en dat zijn er nogal wat.

 

AFM: HYPOTHEEKADVIES VERBETERD, ADVIESKWALITEIT AOV BLIJFT ACHTER

Er is een aanzienlijk verschil tussen de kwaliteit van adviezen over hypotheken en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De kwaliteit van advies over hypotheken is gemiddeld goed. Bij advies over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan zelfstandigen gaan adviseurs nog te vaak onzorgvuldig te werk. In de meeste adviezen over deze verzekeringen staat te weinig informatie om een zorgvuldig advies aan de klant op te baseren. Dit blijkt uit een marktbreed onderzoek dat de AFM heeft verricht naar de kwaliteit van advies.

 

VVP PE PLUS EVENT: EXAMENPROOF IN 1 MIDDAG

VVP Vakblad voor Financieel Adviseurs organiseert op woensdagmiddag 3 juni in samenwerking met Dukers & Baelemans en Lindenhaeghe het PE Plus Event.

 

VKG: LAAT ZIEN DAT JE ANDERS IN DE WEDSTRIJD ZIT

“De regelgeving is doorgeschoten, maar we hebben er wel mee te maken. Ik vraag onze adviseurs om het positief op te pakken en te gaan voor kansen. Richt uw blik op de toekomst en bewijs samen met uw collega’s dat de financiële sector nu anders in de wedstrijd zit, aldus Ruud van Kampen, algemeen directeur VKG tijdens VKG On Stage.

 

REAAL KOMT MET BETERE WOONHUISVERZEKERINGEN

Reaal lanceert op 22 juni een nieuwe woonhuis- en inboedelverzekering.

 

overig nieuws

 • LUC REIFF IN BESTUUR STICHTING CERTIFICERING FFP

  Luc Reiff FFP (46) is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Certificering FFP (SCFFP).

 • "SPAREN LEVERT ONVOLDOENDE OP VOOR PENSIOEN"

  “Alleen sparen levert in veel gevallen onvoldoende op voor een welvaartvast pensioen. Ook vormen van beleggen zullen vaker onderdeel van vermogensopbouw moeten zijn.” Dit zei Arno Dolders tijdens een bijeenkomst die Legal & General organiseert voor financieel adviseurs. Centraal thema is de terugtredende overheid en het belang van beleggen bij het opbouwen van vermogen.

 • SAMENWERKING PGGM EN ADVIESKEUZE

  De coöperatie van pensioenuitvoerder PGGM is een samenwerking aangegaan met Advieskeuze.nl om haar 695.000 leden te helpen bij het vinden van een hypotheekadviseur.

 • DITZO WINT CUSTOMER CENTRICITY DNA AWARD

   Ditzo heeft de CCDNA award in de categorie verzekeraars gewonnen.. De prijzen voor de meest klantvriendelijke bedrijven in elf categorieën werden  op 24 april  itgereikt in De Fabrique in Utrecht. Overall winnaar was Toyota.

 • VERBOND LUIDT NOODKLOK OVER NOODWEER

  Volgens het Verbond van Verzekeraars neemt de schadelast op particuliere opstal- en inboedelverzekeringen toe als gevolg van klimaatverandering fors toe. Het Verbond roep de waterschappen en (lokale) overheden daarom op om in actie te komen.

 • MARCEL MOONS TREEDT TOE TOT BESTUUR DE GOUDSE

  Marcel Moons is op 17 april 2015 toegetreden tot het bestuur van De Goudse. Binnen het bestuur richt hij zich op ‘verzekeringen en operatie’.

 • VERBOND: "ADVIESKWALITEIT MOET IMPULS KRIJGEN" (2 reacties)

  Het Verbond van Verzekeraars ziet ruimte voor verbetering van de advieskwaliteit. Samen met Adfiz en de AFM zal het Verbond nagaan op welke wijze vooral bij de advisering van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen de kwaliteit een impuls kan krijgen.

 • ADFIZ WERKT AAN VERBETERING AOV-ADVIES (1 reactie)

  "Adfiz en haar leden pakken de handschoen op." Dit schrijft de branchevereniging in haar reacie op het AFM-rapport over de advieskwaliteit bij hypotheken en op het vlak van aov. Goed aov-advies staat al langer op de agenda bij Adfiz. "Het rapport geeft aanleiding om verdere stappen te zetten in het verbeteren van kwaliteit van advies."

 • DONATUS STOPT MET DONA RE

  Donatus stopt in 2016 met de herverzekeringsactiviteiten bij Dona Re in Zwitserland. Daarmee komt een eind aan een langlopend geschil met de fiscus.

 • LEGAL & GENERAL: HERWAARDERING VOOR BELEGGEN

  In een "extreem moeilijke markt" zag Legal & General de omzet van nieuwe levensverzekeringen met 8,4 procent stijgen. Ook op het gebied van collectief pensioen boekte de verzekeraar een forse groei. Voor belasting haalde Legal & General in 2014 een resultaat van 84,5 miljoen euro.

 • "RAPPORT COMMISSIE VERZEKERAARS BIEDT GOEDE UITGANGSPUNTEN" (1 reactie)

  De conclusies en aanbevelingen uit het rapport van de Commissie verzekeraars bieden goede uitgangspunten voor de verdere discussie over de rol en de taak van verzekeraars. Dat stelt het Verbond in een reactie op het rapport, die dinsdag naar de minister is gestuurd.

 • AVÉRO ACHMEA ZOEKT ADVISEUR VAN HET JAAR

  Dit jaar organiseert Avéro Achmea voor het eerst de verkiezing Adviseur van het Jaar.

 • INTERN TOEZICHT AFM AANGESCHERPT

  AFM, haar raad van toezicht en Financiën hebben maatregelen uitgewerkt voor de verdere professionalisering van het interne toezicht door de raad.

 • MET PENSIOENGELD MOET MEER KUNNEN

  "Nederlanders kunnen en moeten meer kunnen doen met pensioen(geld).” Die stelling poneert de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen in haar traditionele LenteStatement. 

 • NN ZET WHATSAPP IN BIJ BEHANDELING KLACHTEN

  Sinds het eerste kwartaal van dit jaar zet NN WhatsApp in als communicatiemiddel met haar klanten. Een aanvulling op de al bestaande mogelijkheden via Twitter en Facebook.

 • HANS BONSEL NIEUWE CRO NN LEVEN

  Hans Bonsel is benoemd tot Chief Risk Officer (CRO) van Nationale-Nederlanden Leven. 

 • PRIJS BESTAANDE KOOPWONINGEN OPNIEUW GESTEGEN

  Bestaande koopwoningen waren in maart 2,7 procent duurder dan in maart 2014. De prijzen zijn nu 12 maanden achter elkaar hoger ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

 • 'IK STAP OVER VAN BANK'-WEEK GESTART (6 reacties)

  Journalist Rutger Bregman vertelde maandagavond in Radar over de 'Ik Stap Over Van Bank'-week die hij heeft uitgeroepen.

 • TWEEDE KAMERLEDEN OP WERKBEZOEK BIJ PLANNERS

    Aukje de Vries (VVD) heeft de aftrap gegeven van een serie van werkbezoeken die de Vereniging FFP organiseert met Tweede Kamerleden.

 • OVFD GEEFT ADVIESVIDEO WEG (1 reactie)

  Communicatiebureau Artica heeft in opdracht van de OvFD twee video’s - een uitgebreide- en een social media versie – ontwikkeld, die onafhankelijke adviseurs kunnen gebruiken om consumenten te informeren over het belang van onafhankelijk advies.

 • ANNET SUPER NAAR KOREVAAR PERSONENSCHADE

  Annet Super is sinds 1 april als zelfstandig ondernemer aangesloten bij Ard Korevaar personenschade.

 • PREMIES ANNULERINGSVERZEKERING LOPEN STERK UITEEN (3 reacties)

  De premies voor een annuleringsverzekering lopen flink uiteen. MoneyView komt verschillen tegen van meer dan 200 procent voor vergelijkbare dekkingen. Dit blijkt uit de special Reisverzekeringen van het onderzoeksbureau.

 • "SALARISVERHOGING FINANCIALS TERUGDRAAIEN"

  Vier op de vijf Nederlanders in negatief over de salarisverhogingen van topbestuurders in de financiële sector en vindt dat banken en verzekeraars de verhoging moeten terugdraaien. Dit blijkt uit de resultaten van een opiniepeiling (doro Motivaction) die vandaag werden gepresenteerd tijdens het mini-seminar Vertrouwen & Ethiek van FNV Finance.

 • KABINET KOMT MET AANPASSING BOX 3-HEFFING

  Op Prinsjesdag komt het kabinet met een voorstel tot aanpassing van de vermogensrendementsheffing. Minister Dijsselbloem zei dit tijdens een spreekbeurt in Washington. Het bericht is inmiddels bevestigd door het ministerie van Financiën.

 • MAPLE BANK ACTIEF OP NEDERLANDSE HYPOTHEEKMARKT

  CMIS Group is een strategische samenwerking aangegaan met Maple Bank in Frankfurt. Via dochterbedrijf Selectief Hypotheken van CMIS investeert Maple Bank (een van oorsprong Canadese bank) op de Nederlandse hypotheekmarkt. Selectief Hypotheken biedt hypotheken aan via kantoren van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.  

 • SAMENWERKING DAK EN CREDIVANCE

  Voortaan zijn alle consumptieve kredieten van Credivance beschikbaar via myView, het midoffice systeem van DAK.

 • "VERLENGING OVERGANGSTERMIJN GOEDE EERSTE STAP" (4 reacties)

  De overgangstermijn om de PEplus-examens en initiële Wft-examens te kunnen afleggen wordt verlengd tot 1 april 2016. Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD vinden dit een goede eerste stap. De brancheorganisaties zien dat er oog is voor de argumenten uit de markt, maar constateren ook dat met dit uitstel zeker niet alle problemen zijn opgelost. Bovendien vragen zij zich wel af of deze overgangstermijn lang genoeg is. Eerder is gevraagd om een jaar uitstel door de organisaties. 

 • AFM BEBOET LEAD GENERATOR

  De AFM heeft een niet met name genoemde financiële dienstverlener een boete opgelegd van 24 mille. De overtreder heeft in 2010 en 2011 zonder wettelijk verplichte vergunning bemiddeld in financiële producten, zoals verzekeringen en kredieten.

 • DE GOUDSE ZET VERDER IN OP ZAKELIJKE MARKT

  In 2014 heeft De Goudse extra geïnvesteerd in de zakelijke markt, haar 'kernsegment' dat inmiddels goed is voor 66 procent van de portefeuille. De ondernemersverzekeraar heeft nieuwe brancheproposities geïntroduceerd. De Goudse intensiveert dit jaar de samenwerking met gespecialiseerde risicomanagers.

 • WEINIG VERTROUWEN IN PARTICIPATIESAMENLEVING

  Nederlanders zijn sceptisch over de participatiesamenleving, die het kabinet Rutte-Asscher propageert. Een ruime meerderheid (75%) vindt dat de overheid haar eigen verantwoordelijkheden heeft en deze niet kan afschuiven op de burgers. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Solidariteit in Nederland’ van GfK in opdracht van Achmea.

Meer nieuws...

New Financial Forum

Je geld of je leven

Maskers af De uitspraak: ‘JE GELD OF JE LEVEN’ is zo gek nog niet. Ook al sta je raar te kijken als er een mes op je borst is gericht en je ineens beseft dat het om je portemonnee te doen is. De keus is dan gauw gemaakt. Overleven dan maar. Geld geeft het leven niet. Precies, daartoe is geld niet in staat. Maar als geld leven gaat dienen is dat heel mooi. Om geld die rol te geven is authentiek leiderschap nodig. En authentiek leiderschap begint voor elke mens met de vraag: Wie b...   Lees meer »

Jan Willem Kirpestein - Als geld de rol krijgt waarvoor het geld is bestemd, kan leven in al zijn concreetheid blijven bloeien en groeien. Om geld deze rol te laten vervullen is onvoorwaardelijke liefde voor het leven nodig. Geld als zodanig kan geen leven geven. Dat kan alleen degene die met geld omgaat. En dat is een kwestie van leiderschap.