Afm-boete van 2 ton voor de Goudse

AFM (logo)

De AFM heeft op 27 december aan Goudse Levensverzekeringen een bestuurlijke boete opgelegd van 200.000 euro.Dit omdat de verzekeraar "in 2010 bij beëindiging van deelname aan een pensioenregeling documenten heeft verstrekt waarin voor de uittredende deelnemer belangrijke (wettelijk voorgeschreven) informatie ontbrak".


 

De AFM heeft een groot pensioencontract van De Goudse onderzocht. Uit het onderzoek is gebleken dat de maatschappij in 2010 bij de beëindiging van deelname uitsluitend een aangepast premievrij polisblad, een waardeoverzicht met toelichting en een jaaroverzicht verstuurde aan de uittredende deelnemer. Deze documenten bevatten geen informatie over toeslagverlening en over het recht op waardeoverdracht of de mogelijkheid tot waardeoverdracht. "Verstrekking van deze informatie is van groot belang om de deelnemer in de gelegenheid te stellen weloverwogen keuzes te maken voor zijn financiële situatie", aldus de toezichthouder.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Alekz - 11 januari 2013

Ik dacht dat ze dat in Brabant "Koekwaus" noemden?

Peter - 11 januari 2013

Het blijft een boeiend fenomeen, die AFM. Een voormalig bestuurder van de AFM, René Maatman, heeft zich een paar jaar door een chauffeur thuis laten ophalen. KOSTEN : RUIM EUR 250.000,- !!!! Tja, dan is één boete voor De Goudse bijna genoeg.... Die Maatman werkt nu bij De Brauw. In een intervieuw geeft hij als antwoord te hopen over tien jaar als een betrouwbaar iemand te worden herinnerd. Bij ons in Brabant hebben ze daar wel een naam voor. Mafkees.