Banken werken samen voor mensen met dementie

Banken campagne omgaan met dementie

Voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken en directeur-bestuurder Gerjoke Wilmink van Alzheimer Nederland hebben het startschot gegeven voor de campagne ‘Goed omgaan met dementie bij de bank’. De campagne moet gaan bijdragen aan de verbetering van dienstverlening van banken voor mensen met dementie.

Rabobank, ABN Amro, ING en de vier bankmerken van de Volksbank onderschrijven dit initiatief door hun medewerkers met klantcontacten beter toe te rusten met kennis. Hiervoor is door Samen dementievriendelijk de training ‘bij de bank’ ontwikkeld.

In de training leren bankmedewerkers met klantcontact in vijftien minuten hoe ze de signalen van klanten met dementie kunnen herkennen en hoe ze op een goede manier met hen kunnen omgaan. Medewerkers die dieper op de materie in willen gaan, kunnen ook op hun locatie getraind worden.

 

Reactie toevoegen

 
Meer over
Online training 'dementie bij de bank'

Online training 'dementie bij de bank'

'Samen dementievriendelijk', een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS, heeft de online training ‘dementie bij de...