Belgische portefeuille hooghenraed naar Dela

Dela Logo

 Hooghenraed Levensverzekeringen zal haar in België tot stand gekomen portefeuille met 49.000 uitvaartpolissen overdragen aan het Belgische dochterbedrijf van Coöperatie Dela.

Alle rechten van verzekerden blijven volledig gehandhaafd, bendadrukt directievoorzitter René Collé van de Baarnse levensverzekeraar. “De belangen van onze klanten staan op de eerste plaats. Door ons besluit eerder dit jaar om geen nieuwe verzekeringen meer te verkopen, zochten we naar een goede oplossing voor onze klanten. Door deze overgang zijn de belangen van onze klanten optimaal gewaarborgd.”

 

Grote speler in België

Met 750.000 verzekerden, 64 uitvaartcentra, crematoria en een repatriëringscentrum in Zaventem is Dela ook in België een van de grotere partijen op de uitvaartmarkt. “Wij zijn verheugd om onze klantenbasis uit te breiden en staan met een stevige organisatie in België klaar om onze nieuwe klanten te verwelkomen en te servicen vanuit onze kantoren in Luik en Antwerpen”, aldus Dela. 

 

 

Voorlopig verandert er voor de Hooghenraed-klanten niets. Dela België neemt het beheer pas over na de definitieve closing die voorzien is in de loop van de maand oktober na definitieve goedkeuring door DNB en de (Belgische) Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) van de transactie tussen beide verzekeraars. 


Onderdeel Conservatrix Groep

Hooghenraed maakt deel uit van de Conservatrix Groep. In België is de levensverzekeraar actief met het product Overlijdensbijstand, een uitvaartverzekering met een uitgebreide dienstverlening in bijstand die in samenwerking met Europ Assistance wordt aangeboden.

 

Lees meer over