BNG Bank roept ondernemers op Global Goals te omarmen

Jan van Zanen 2018

BNG Bank en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten roepen ondernemers op mee te doen aan de Global Goals Social Impact Challenge. Ze vragen ondernemers om ideeën die gemeentelijk duurzaamheidsbeleid ondersteunen. Goede ideeën maken kans op financiering vanaf een bedrag van €100.000. Inzenden kan op een speciale website van vng tot en met 9 september.

De ideeën moeten bijdragen aan doel 12: ‘Verantwoorde productie en consumptie’ van de in 2015 door de VN vastgestelde Global Goals for Sustainable Development. Bijna alle landen ter wereld, inclusief Nederland, hebben zich gecommitteerd aan deze duurzaamheidsagenda voor 2030. In Nederland werken gemeenten via de Gemeenten4GlobalGoals campagne, waarbij ruim 60 gemeenten zijn aangesloten, samen aan het behalen van de Global Goals agenda.

"Terwijl klimaatverandering dagelijks in het nieuws is, blijft de grote vraag: hoe kunnen we de problematiek rondom duurzame productie en consumptie concreet aanpakken? Ik ben blij dat BNG Bank en gemeenten de handen ineen slaan met ondernemers voor concrete oplossingen", zegt Jan van Zanen, voorzitter van de VNG.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Europese banken doorstaan stresstesten

Europese banken doorstaan stresstesten

Het Europese bankensysteem is weerbaar in een uitdagend marco-economisch scenario, aldus de European Banking Authority (EBA) en de Europese Centrale Bank (ECB) naar...