"digitaal communiceren krijgt momentum"

Hans van Oosterom

Twee jaar geleden ontwikkelde CCS een dienst waarmee documenten en berichten via een digitale postbus kunnen worden uitgewisseld. "Nu een aantal grote verzekeraars en service providers - zoals De Goudse, ASR, Nh1816 en Voogd & Voogd - deze dienst omarmt, krijgt digitale communicatie tussen verzekeraars en intermediair momentum", zegt Hans van Oosterom van CCS.

De groep gebruikers kan nu snel uitgebreid worden, aldus Van Oosterom, specialist online communicatie en ketenintegratie bij CCS. "Niet alleen kan hiermee veel aan portokosten worden bespaard, ook voor het intermediair zijn de voordelen legio. Alle documenten zijn digitaal beschikbaar in het digitaal dossier en kunnen direct online aan de klant aangeboden worden."

“Het grote voordeel van de digitale postbus is dat we onze correspondentie en polisdocumenten nu digitaal kunnen aanbieden aan tussenpersonen", zegt Sander Bruins, ICT-manager bij Nh1816. "Deze digitale documenten verschijnen volledig automatisch in de werkvoorraad van de polis- en schadebehandelaars in het softwaresysteem van de tussenpersoon. Ze staan daarmee direct klaar voor verwerking, wat een aanzienlijke tijdswinst oplevert."

“Onze klanten hebben veel behoefte aan deze vorm van ketenintegratie”, constateert Michael de Nijs, directeur van Voogd & Voogd. De koppelingen met CCS zijn wat dit betreft een stap in de goede richting. "Wel is de wens van Voogd & Voogd dat marktpartijen toegroeien naar één platform zodat ketenintegratie eindelijk goed vorm krijgt", aldus De Nijs.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Peter Ramaker - 19 september 2014

Sander en Hans, zeer mooie ontwikkelingen, nu moet de slag geslagen, in vervolg op Michael - nu partners vinden: SIVI, Meetingpoint, Adfiz, DAK e.d. Succes, Peter.